Váš názor na neočkované dieťa
Aký máte názor na neočkovanie dieťaťa?
@adsumus v USA moze existovat X zákonov a pokial sa niekto riadi vylozenim zakona, ok. ale ak by sa rodic ozval kvôli porusovaniu ludskych prav a dalsich prav, ktore som spominala, tak ver tomu, ze rodic vyhra. Je to len o tom, kto z koho. Jeden zakon neznamena vyriesenie a dodzranie zakona, navazuje na to niekolko dalsich zákonov, ktorých sa da chytit. Priklad USA je velmi slaby.
neočkujeme, rozhodla som sa vďaka lahkému kľúču-ani jednoz ochorení na ktoré sa očkuje nieje za normálnych okolností smrteľne nebezpečné, očkovanie však môže zhoršiť kvalitu života, preto som sa rozhodla na základe nie vlastných, ale cudzích skúseností s očkovaním. Apropo v okolí mám dieťa, ktoré po hexe dostalo epileptické záchvaty a následkom toho má trvalo poškodený mozog. Myslíte, že lekár to nahlásil ako následok očkovania? Nie...ale potvrdil to nielen on...Preto niesom presvedčená o presnosti % udávaného ako následky po očkovaní, lekári to nenahlasujú, bohužial...
@tara vieš čo ja to sledujem pozorne, ale americký neočkujuci rodičia vobec voči tomuto zákonu nevystupuju v zmysle diskriminácie, vobec sa to slovo nespomína, spisovali akurát petíciu proti zákonu, ale bolo ich málo, oni chceli referendum. Takže ja predpokladám, že o diskrimináciu tu nejde, ale o ochranu verejného zdravia. V každom prípade čas ukáže, či sa rodičia budu odvolávať na diskrimináciu a s akým výsledkom. Inak neverím tomu, že by rodič vyhral.
@inspiration2 nahlasovať môžu aj rodičia
Určite očkovať.....
@adsumus No sledovat mozes, to ti nikto neberie. Treba hlavne sledovat mainstream, tam je vzdy vsetko a pravdivo uvadzane. v USA som zila, zije tam aj moja rodina a viem presne co sa aktualne riesi, ako to beru lekari, ucitelia, skolstvo, zdravotnictvo, pravnici...To, ze sledujes nejaku problematiku cez TV, rozhlas a pod., ta nerobi znalou v tejto problematike. To je velmi slaba orientacia, len cez media. Ale ved clovek veri tomu, comu chce. Aj tak sa da.
@tara skoda, neviem prečo som si myslela, že nebudeš napádať iného, že nevie, čo tým chceš dosiahnúť, ukázať sa, že si mudra a ten druhý hlupák, ale nedávaš žiadne info a neorientujem sa len cez media ako ma tu obvinuješ, ale sledujem už roky diskusie neočkujucich, takže si myslím, že obraz mám vyladený. 😉 takže k veci a nie ku mne, ak chceš diskusiu.
Odpadnem z týchto debilných tém...
@adsumus necitim ziadne napadanie a robit sa mudra len preto, ze podam konkretny nazor nie je tiez v mojej rezii. inak si vysvetlujes dojmy. Sledovat diskusie neockujucich nestaci. To je velmi malo na to, aby si vedela o problematike diskutovat. Tak ako je malo sledovat len mainstream. Jednostranne nazory su zbytocne, a toto rozhodne k diskusii nevedie. Vazim si nazory ludi, ktori vedia povedat preto - lebo a nie len preto. Vela stastia v sledovani diskusii.
@tara práve to nedávaš, čo si vážiš, dala si tu info, že rodič vyhrá,ak sa ohradí na diskrimináciu, mám tomu veriť podla teba, ale ja tomu neverím, takže ak si myslíš že rodič vyhrá, daj konkretne na základe čoho by taký rodič vyhral. su sudne rozhodnutia, že rodič sa cítil diskriminovaný, že mu dieťa muselo zostať v domácej karanténe tri týždne neokčované, lebo mali prípad ochorenia na škole, ale nepochodil. ide o ochranu zdravia, takže poprosím konkretne a nie že mám veriť, nie sme v kostole a opakujem nemáš šajnu, kde ja získavam info, tak poprosím nehodnotiť, nepísať svoje dojmy, dakujem.ani poučovať ma nemusíš, ked sa budem chcieť dať poučiť, oslovím ťa vo veci.
@adsumus ani ty nemas najmensie tusenie kde robim ja a s akými informáciami pracujem. takze to iste mozem odpisat aj ja. pripad od pripadu, kazdy je iny a kazdy sa riesi ind. Bola by si velmi prekvapena, len sa o tom samozrejme nikde nehovori. Takze ver, ci never, chod ci nechod do kostola, mne je to naozaj uplne jedno kto kde ako pochodil. 😉 Viem o com hovorim, a fakt uz posledny krat odpisujem, ze si za tym stojim. Krasny vikend.
Nerobia to, to vieme všetci. Vedlajšie účinky nenahlasuje nikto a myslím že na Slovensku už bolo dosť prípadov keď deti skončili veľmi zle, mám 7 priateľov lekárov, z toho jedna je primárka detského oddelenia vo veľmi známej nemocnici, nikto z nich neočkuje, reálne prichádzajú do styku s tým čo vakcíny spôsobujú. Lekárka roka v ČR 2014 neočkuje, ako ja neviem ale pri pohľade na 5 ročné decko ktorému zničilo očkovanie život mi nenapadá nič iné ako nezaočkovať. Moja dcéra nieje pes čo spáva v špinavej búde. Asi toľko...
@tara ty si kludne za tým stoj že ide o diskrimináciu, ale taký prípad sa naozaj stal, sud neuznal rodičovi, že je diskriminované dieťa, ked musí neočkované zostať doma v karantene a očkované išli do školy, takže už len z toho hladiska ti neverím, navyše nemyslím, si, že v USA by sa príjmali zákony, ktoré by boli napadnutelné ako diskriminačné. tiež pekný den 😉
@adsumus už si videla niekedy dieťa s následkom po vakcinácii?
@inspiration2 a ty si videla dieťa zomierajuce na očkovaním preventabilné ochorenie?
@inspiration2 ak si zoberieme co uvadza av ako nasledky ,tak ich vidime denne a dokonca ,ked sa pozrieme do zrkadla ,vidime uz dospele osoby z nasledkami ....
@adsumus ODPOVIEŠ MI PROSÍM ŤA NA OTÁZKU? Videla si dieťa ktoré po očkovaní zostalo ležiace? Alebo skončilo na onkológii? Odpovedz mi či si sa niekedy dívala na decko ktoré bolo zdravé a po očkovaní už nikdy nepozrela na svoju mamu! Tie deti sú skutočné, to nie sú čísla! A keby máš také doma, tak by si tu nevypisovala sprostosti! Mám ti poposielať fotky takých detí? Robila som totiž v integračnom centre! Poznám ich dosť bohužiaľ!
Zloženie vakcín sa zmenilo, takže @ariska doplňte si info
@inspiration2 ty tu na mna nevyblakuj svoju vieru,pretože ja som sa informovala poctivo na oboch stranách, aj u neočkujucich rodičov aj u rodičov, čo im deti pochoreli a su poškodené po chorobách, a rozhodla som sa, že choroby u svojho dieťa riskovať nebudem. a rodičia detí, čo pochoreli nevyblakuju ako nepríčetný, na tých čo neočkuu svoje deti, tak ako ty na mna.
v živote si také dieťa nevidela, lebo keby áno a máš trochu vzdelania v odbore tak by si sa nad tým zamyslela! vieš koľko deti na Slovensku z tých neočkovaných ročne ochorie na nejakú chorobu z tých všetkych? Každý sa môže rozhodnúť ale netrep sprostosti druhým o tom ako nám deti ochorejú keď reálne chodia po ulici (teda nechodia) také čo vďaka kolektívnej imunite a tomuto systému prišli o svoj plnohodnotný život! Kľudne prídi k nám a skús tieto múdrosti o imunite rozprávať klientom, budeš vidieť tie reakcie, ja ti to rada sprostredkujem!
@inspiration2 zaočkovanosť bola až do posledných dvoch rokov na slovensku vysoká, takže choroby sa nevyskytovali, uvidíme aké zdrave deti budu ked tu budeme v 5 ročných cykloch bojovať s chorobami ako sú osypky, môže byť, že poškodenia zostanu rovnaké a navyše tu budu deti poškodené chorobami a ja by som ti tiež odporučila aby si sa informovala u rodičov, ktorí si deti nedali zaočkovať na základe klamstiev a tie deti im pochoreli a mna nepresvedčíš, že za chorobami vašich malých klientov je očkovanie a výlučne len očkovanie, nie tých faktorov je nepreberné množstvo, od genetiky, cez zlé životné prostredie, černobyl, skládky v bratislave, čierne skládky, plné toxických látok, pesticídy, zlý životný štýl,choroby v tehotenstve, lieky v tehotenstve, hormonálna antikoncepcia, neskorý vek rodičov, stres, choroby a mnoho iných vecí.
To čo si vymenovala je rovnakým rizikovým faktorom pre všetkých, v Nemecku mali problém nedávno, videla si oficiálnu štatistiku koľko detí z tých čo ochoreli bolo neočkovaných? Nájdi si to, budeš prekvapená. Ďalšia vec, každý rozumný lekár vie, že pri štandardnom priebehu ochorenia je vlastne riziko trvalého poškodenia zdravia ale smrti mizivé a teda omnoho nižšie ako je riziko nežiaducich účinkov po vakcinácii. Najviac ľudí na SK napríklad zomrie na onkologické ochorenia, nie na záškrt, čierny kašeľ...čo robíšpreto aby si svoje dieťa ochránila? Vieme, že rizikový faktor onko ochorenia je živočíšna bielkovina, stravuješ teda svoje dieťa vegánsky? Ale to už niesú vďačné témy, lebo lepšie je báť sa záškrtu ako leukémie, ktorá má úplne iné % úspešnosti v liečbe...to len na margo zodpovedného rodičovstva a vonkajších vplyvov ktoré si opísala. Pretože neverím, že čierny kašeľ je niečo čo by mohlo môjmu dieťaťu ohroziť život, ale keď ty sa bojíš, tak nevychádzajte z domu, lebo moje nezaočkované dieťa by mohlo to tvoje niečim nakaziť, skoro ako v Nemecku kde tie nezaočkované boli Ok 😉😁
@inspiration2 ja sa nebojím, bud v klude, ani tvojho neočko dieťaťa, moje je očko a ja som preočkovaná, ty si kukni ako dopadlo neočko chlapča v spanielsku, neočkované chytlo bakteriu záškrtu a kedže nemalo žiadne protilátky z očkovania, telo sa nestíhalo brániť, srdce, pluca,obličky rozpad, umieralo mesiac na troch prístrojoch a vieš, čo je zaujímavé, že jeho očkovaní kamaráti bud ani nemali bakteriu vo výteroch alebo ked ju mali, choroba sa u nich nerozvinula, takže na mna s nižšou učinnosťou vakcíny na čierny kašel nechod, stále lepšie, ked choroba potrvá kratšie ako v plnej sile.
Ja vela nacitaneho k tejto teme nemam ale ludia davaju ockovat aj ich domacich milacikov teda zvieratka, vyzaduje sa to od nich tak mi pride divne ked niekto neda zaockovat svoje dieta.
My mame zvieratko, tiez je zaockovane a nedavno nam na nho dozerala kamaratka ktora ma ine zvieratka tak tiez kontrolovala ci je ockovane lebo ona sa o svoje prikladne stara aby nieco nechytili od toho nasho.
Takze len tolko k tejto teme.
@inspiration2 bez ohladu na temu ockovanie/neockovanie CK moze,najma u imunokompromitovanych pacientov byt seriozny zivot ohrozujuci stav,nehovoriac o tom,ze sa malokedy mysli hned na bordetellu pertusis,ale riesia sa klasicky povodcovia chronickych tazkosti,tak sa zvykne CK diagnostikovat az v pokrocilejsim stave,kedy sa aj liecba stava tazsim orieskom
@adsumus krásny argument! Dieťa v Španielsku o ktorom zdravotnom stave vieš prd, pozri si štatistiku že epidémia sa deťom neočkovaným vyhla a vieš prečo? Na to ti odpovie imunológ! Opýtaj sa ho, nie takého čo ti povie že to bola náhoda 👍 takže ja sa nebojím o svoje dieťa, má dobrú imunitu, ty rozprávaš o veciach s ktorými nemas žiadne skúsenosti akokeby ti prešlo rukami 400 nezaočkovaných detí so záškrtom!
@peneloppe v Škandinávii psov neočkujú, ani fretky, ani mačky. Viem to lebo keď som si tam kupovala psa boli v šoku že u nás sa spoločenské zvieratá očkujú, ale to preto lebo u nás sme ako na Balkáne. Takže nieje to všade tak ako u nás, občas sa treba pozrieť aj susedovi za plot predtým ako budeme rozprávať
@inspiration2 prosím ťa, kde si si kupovala psa, že nebol očkovaný, ved to su požiadavky, ked ideš do krajiny, že zvieratko musí byť zaočkované.
@adsumus predstav si že 6 rokov dozadu sa už vo Fínsku neočkovali spoločenské zvieratá 👌👍 áno ja som ho musela dať zaočkovať proti besnote inak by ma nepustili cez trajekt a keby mi ho našli dali by ho do karantény, ale ako šteňa mal vtedy len čip a prázdny PET pass 👍
Ja rozpravam o Slovensku lebo momentalne zijem tu. To co sa robi v skandinavskych krajinach ma ani nezaujima.

@sardinka333 ak si myslis, ze zaplatenim pokuty sa vsetko vyriesi, tak si na omyle. Akoze ked zaplatim pokutu, tak bude moje dieta chranene nejakym fiktivnym ockovanim? Uspokojim takých zmyslajucich ako si ty? co sa stane? Vytrestate rodicov, ktori neockuju, lebo deti vylucite z kolektivu? Prosim najdi tu medzeru v zakone, ked si taka znala zákonov. Garantujem ti, ze nenajdes nic, pretoze sa v prave nevyznas. Past by si sa isla ty, ak je to tvoja skolka a rodic by sa do toho obul. Ak sa ohanas len zakonom o verejnom zdravi, tak je jasne, ze poznas len tento jeden, aj to si ho nevies vylozit spravne. S tymto zakonom suvisia dalsie ine, ale to je tu zbytocne rozoberat. Opakujem a stojim si za tym, ze sa velmi mylite a pokial existuje nejaka zapisnica, kde rodicia jednohlasne odhlasovali neprijat neockovane deti, tak ju radsej rychlo zlikviduj. Tu by ti tazko pomohol argument, ze dieta je neprijate kvôli naplneniu kapacity. Zial, ani trochu nerozmyslas. Skus viac.