icon

Váš názor na neočkované dieťa

ludka28
16. júl 2015

Aký máte názor na neočkovanie dieťaťa?

inspiration2
22. aug 2015

Ty si nevyjadrila názor, ty si zavádzala, pretože to čo si uviedla je čisté klamstvo, v AT do škôlky berú aj nezaočkované deti aj keby si to napísala 100x nič na tom nezmeníš a teda to čo si uviedla bolo čisté klamstvo a nie fakt, z toho dôvodu sa k tebe ďalej vyjadrovať nebudem, nemám záujem o zav´adzanie ale diskusiu, ty len zavádzaš!

gabrielkaa
22. aug 2015

@inspiration2 ciste klamstvo je tvoje tvrdenie, ze si niekedy v tvojom zivote posobila v zdravotnictve. Luda tak agresivny a osocujuci by toho nikdy neboli schopni takze je to ciste klamstvo a zavadzanie z tvojej strany

gabrielkaa
22. aug 2015

@inspiration2 ako tak citam mas problem s viacerymi diskutujucimi takze ....asi mas problem sama so sebou a niekomu ako si Ty nebudem dokazovat a ani nemam zaujem dokazovat tuto vec....strata casu s tebou...,

adriana89
22. aug 2015

@gabrielkaa Ahoj zijem v rakusku a nikdy nepytaju ocko preukazy...jedine co ich zaujima je zeckenimpfung ale to sa da tiez podpisat ked nemas zaujem..ja zijem v rakusku8 rokov mam neockovane deti...nechodia este do skolky maju 18 mes ale zistovala som si kade tade a nikde nepytaju ocko preukazy kedze v AT nemusi byt dieta ockovane..je to dobrovolne tak preco by nutili v predskolskych zariadeniach ako ti pises....!

gabrielkaa
22. aug 2015

@adriana89 moje dieta na rozdiel od tvojich do skolky chodi a prva vec okrem ecard co sa ma pytali je, ze vi mam zaockovane dieta.

adriana89
22. aug 2015

@gabrielkaa ok pytali ale nepytali ocko preukaz???pytat sa mozu ale kebyze povies ze NIE nemam ocko dieta tak nepovedia nic....lebo ockovanie je dobrovolne a isli by sami proti sebe...nechodia mi deti do kindergarten ale snad info mam kedze raz pojdu a to som volala hadam do 12stich kindergarten hlavne koli ockovaniu.....

gabrielkaa
22. aug 2015

Pytali sa konkretne ci mam zoznam vakcin, ktorymi bola ockovana. No na SK ani nejaky preukaz nevydavaju. Urazala som im zdravotny zaznam a vakciny, ktorymi som ju dala zaockovat a spomenula tie, ktorymi nie.

gabrielkaa
22. aug 2015

@adriana89 No ak neni povinnost ockovana tak asi to chceli informativne neviem...ale nemyslim, ze to pytali len odomna kedze som cudzinka.

marcah
22. aug 2015

u nas sa pri zapise do skolky pytali na zecken, ked sme tam boli na "druhe kolo" zapisu, tak ich zaujimalo uz aj MMR. Poial viem, mnohe skolky v AT posielali v minulom skolskom roku vyzvu na predlozenie ockovacieho preukazu a doplnenie MMR ockovania - bola to reakcia na tie rozsirene osypky. Ale ci by bolo mozne aby dieta bez ockovania zo skolky vyradili, to neviem, nemam skusenost. Myslim, ze je na skolke, ci si take pravidlo zavedie, ale predpokladam ze ten posledny rok pred skolou, ktory je povinny musia dieta vziat ci je zaockovane alebo nie

gabrielkaa
22. aug 2015

@marcah ano asi to je individualne, lebo ja som sa hlasila do skolky, ktora bola dost plna a mala som pocit,ze riaditelka by sa asi aj tohto chytila Len aby nemusela dat miesto... Sukromne skolky s tym asi problem nemaju,my chodime do statnej...

adriana89
22. aug 2015

@gabrielkaa ok ja sa nehadam...pytat sa mozu...za opytanie sa nevrazdi 🙂 🙂 🙂 ..aj ja ked pridem s detmi na MUKI pas kontrolu sa ma lekar pyta ci budeme ockovat vzdy som povedala NIE....povinne to nieje ale mozu sa ta to spytat vsade ale nemozu ta k tomu donutit a uz vobec nie ze koli neockovaniu by ti nezobrali dieta do skolky...hovorim jedine co "doporucuju" v skolke je zeckenimpfung kedze deti su casto vonku,.,,,

gabrielkaa
22. aug 2015

@adriana89 v poho, ani ja sa nechcem hadat, iba som spomenula osobnu skusenost 😀

ifkael
22. aug 2015

coho sa boja u neockovanych deti? ze im nakazia ockovane? ved su ockovane..cize by mali byt kludni rodica

inspiration2
22. aug 2015

@gabrielkaa ty už spochybňuješ okrem platného systému aj moje zmestnanie na základe svojej dedukcie, to ma pobavilo 😁 na to už nemám slov, ty tu prispeješ klamstvom a čuduješ sa keďˇ ti to niekto vyčíta, to je nonsens 😁

vevesh
22. aug 2015

@gabrielkaa
@adriana89 v nemecku je ockovanie dobrovolne - v statnych skolkach zriadenych mestom nevyzaduju povinne ocko (cize mozu a beru aj neocko deti). V statnych skolkach krytych roznymi zdruzeniami a sukromnych si tuto podmienku mozu a aj davaju (cize existuju pro a anti ocko skolky).... Pri prijati musis nahlasit ci a cim je dieta ockovane, a v pripade prepuknutia danych chorob (voci ktorym su deti ocko /neocko) su deti neocko okamzite vyradene z dochadzky, pokial dana choroba nebude "vyliecena " v skolke - takze predpokladam,ze at to bude mat podobne osetrene...

gabrielkaa
22. aug 2015

@inspiration2 citaj prispevky aj od inych bab tu zijucich - marcah, vevesh napriklad. Vravim osobnu skusenost a vidim ze ju maju viacere tu diskutujuce....mas problem z hlavou podla mna.... A nespiminala si ze ma ides ignorovat???? Daj si zalezat. Nespiminaj ma v tvojich prispevkoch a pokial mas problem ries si ho mimo fora

inspiration2
22. aug 2015

😂 ty tu klameš a neustále ma urážaš a ja mám problém, si smiešna ako tvoje príspevky! S hlavou máš problém asi ty keď napíšeš klamstvo ako hotovú vec! A láskavo si odpustí svoje dedukcie, už je to naozaj smiešne čo dokazuješ, ako vytrhávaním veci z kontextu! Neboj sa, vypínam si upozornenia k téme lebo s ľuďmi čo si vymýšľajú sa diskutovať nedá 👍 krásny večer

inspiration2
22. aug 2015

"napriklad v AT bez ockovacieho preukazu nezoberu dieta do predskolskeho zariadenia...co je potom podla niektorych diskutujucich toto...co su za "narod" ti rakusania emoticon" aby som ešte na záver pripomenula akým smerom sa pobrala diskusia, kde sa začnú hádzať od brucha príspevky aby bol niekto asi zaujímavý, tam už konči logika!

gabrielkaa
22. aug 2015

Strata casu z tebou diskutovat. Nie si schopna precitat si par prispevkov navyse kde dievcata hovoria,ze sa to stat moze a aj to je vysoko pravdepodobne z dovodu, ze sa viedencania boja vlny pristahovalcov a chorob, ktore mozu priviezt... Nebudem sa hadat s niekym kto ma problem so vsetkymi diskutujucimi, ktori oponovali...to o niecom hovori a zaroven prinos a hodnota prispevkov toho, kto od roku 2013 nevyliezol z tiena anonymity tiez cosi znaci.

vroni
23. aug 2015

@gabrielkaa, branis neobranitekne. Jednoducho ziaden ockovaci preukaz ci ockovanie do skolky v At nepotrebujes a ani to nijako neovplyvni, ci dieta zoberu (mam neockovane deti, jedno uz skolku absolvovalo, druhe je cerstvo prihlasene) Ano, niekedy sa na ockovania pytaju, jednoducho preto, aby ta v pripade vypuknutia choroby v skolke vcas informovali. Dokonca ani sukromne zariadenie si nesmie davat podmienku o ockovani, lebo by to bola podmienka nad zakonny ramec (vysvetlovala nam skolska lekarka). Inak Rakusania si uprostred poslednej "epidemie" osypok odhlasovali, ze ockovanie ma zostat dobrovolne (na moj sok pomerne vysokym poctom hlasom proti povinnemu ockovaniu - tusim az vyse 80%) za vyrazneho protiprudu medii.

marcah
23. aug 2015

@vroni mozem sa spytat na to hlasovanie o ockovani? kto to vlastne hlasoval? nevies kedy asi to bolo? vdaka

vroni
23. aug 2015

@marcah, nebolo to zavazne hlasovanie v parlamente, len podpisova akcia (in natura aj cez net). Asi pol roka dozadu. Zachytila som ju az po skonceni 😉 Ono zavazne ani nikto nevyhlasoval, ze by ockovanie povinne byt malo.

marcah
23. aug 2015

@vroni musim povedat ze ten parlament ma ani nenapadol 🙂.... skor som si myslela ze dali hlasovat obcanom/rodicom - preto ma prekvapilo ze sa to k nam nedostalo... teda ja kedze nie som obcan AT tak asi by som aj tak nehlasovala, ale manzel a jeho rodina by sa k tomu asi dostali, preto ma to zarazilo, ze o tom ani nevieme.... ale pokial islo len o podpisovu akciu tak potom chapem

gabrielkaa
23. aug 2015

@vroni nic nebranim....tvrdim,ze som o ockovaci preukaz bola poziadana a hotovo. Keby som ho nepredlozila tak by som zrejme musela predlozit spravu od rakuskeho pediatra ako to bolo v pripade kedy som bola o nu tiez poziadana v jednom pripade...nie co sa tyka vakcin sice ale je to tak ako hovorim.

vroni
23. aug 2015

@gabrielkaa, ja som nepovedala, ze ta o ockovaci preukaz neziadali. Povedala som, ze ak by si ockovaci preukaz nepredlozila a len oznamila, ze dieta nie je ockovane, nestalo by sa vobec nic (a uz vobec by si nemusela priniest akekolvek potvrdenie od pediatra). Poziadat ta mozu aj o sobasny list ci vyplatnu pasku (toto som uz fakt pocula), ale nema to vplyv na prijatie ci neprijatie do skolky. Zaver, ze na prijatie dietata do skolky musis predlozit ockovaci preukaz jednoducho nie je spravny. Nic viac a nic menej.

gabrielkaa
23. aug 2015

@vroni No legislativne mas pravdu, ale ja som potrebovala, aby mi malu zobrali do skolkz hned, koli jayzku, lebo nastupuje do skoly a nevie nemecky. Skratka uz mi spravili to, ze ma nepustili do skolky koli neurologickej diagnoze mojej dcery skor, nez budu mat papier od rakuskeho lekara. Popritom mali kompletnu aj prelozenu spravu od slovenskych lekarov. Najprv im to stacilo (kym si nieco niekto nezmyslel, neviem ani co) a povedali, kym to nebudem mat od AT lekara,neurologa tak nemozem prist do skolky...Takze mna to stalo kopec casu, lebo lekár, ktorého máme tu mal dovolenku a ja som musela cakat...no skratka mam pocit, ze nemam sancu bojovat s birokraciou. Nakoniec samozrejme neurolog spravu dal, krutil hlavou, a doslova napisal, dieta potrebuje kolektív..len mala v tom case nechodila do skolky a neucila sa nemcinu... toto je moj postreh. Skratka nemam silu im nieco dokazovat, kym som tu takto kratko.

vroni
23. aug 2015

@gabrielkaa, tak to ti verim a nezavidim. Neexistujuce "doplnujuce predpisy" pre cudzincov su tu kapitola sama o sebe. Tak drzim palce.

adsumus
23. aug 2015

@vroni dobre som pochopila, že v rakusku musia dávať rodičia očkovací status pri nástupe do školky?

vroni
23. aug 2015

@adsumus, nie, nemusia. Niektore skolky sa informuju ale bez naroku na tuto informaciu (cize mozem coby rodic vyhlasit, ze ockovaci statut dietata skolke neoznamim). Dokonca ani potvrdenie o zdravotnej sposobilosti nie je nutne.

adsumus
23. aug 2015

@vroni to je zaujímave, pretože v usa sa musí oznamovať očkovací status a niektoré štáty dokonca príjmaju zákony, že neočkované dieťa nepríjmu vobec. a aké informácie o zdravotnom stave si povinná uviesť, žiadne? ani ked trpí na nejakú prenosnu chorobu?