Začali ste očkovať až po 5. rokoch?

syrik
10. máj 2017

Prosím Vás, je tu nejaká mamička, ktorá odložila očkovanie a začala až po 5 rokoch? Dcéra má prvé dve dávky hexy, potom mala problémy a tak sme ďalšie ocko zrušili. Druhá mala jednak hypertoniu, cvičili sme Vojtovku, pri každom zube zo dňa na deň zápal priedušiek, má inhalacne spreje - tá nie je tiež zatiaľ ockovana. Doktorka vravela, že po 5 roku sa už nedáva hexa, ale iná vakcína, že táto je do 4 rokov. Veľmi zvažujem, čo urobiť... Naša vlastná skúsenosť, okolie skúsenosti na jedného strane, na druhej doktorka, ktorá mi už teraz povedala, že okrem teploty a opuchu žiaden vedľajši účinok neuzná, lebo je to podľa nej blbost....Nechcem tu vyvolať žiadne hádky, len by som bola rada, ak niekto dával očkovať neskôr, prípadne len proti niektorým chorobám, aby sa mi ozval. Ďakujem

andelok
10. máj 2017

Ahoj, moja dcéra má 5 rokov a tiež len dve hexy. Nad treťou neuvažujem, ale rozmýšľame, či dať MMR. Chcem sa ešte poradiť s lekárkou.

belllinka
10. máj 2017

@syrik Tak keď ti doktorka povie, že každý iný vedlajší účinok okrem opuchu a taploty je blbosť, tak potom je sama doktorka dosť BLBÁ a uvažovala by som nad zmenou doktorky.

syrik
autor
10. máj 2017

@andelok Mala tiež nejaké problémy po očkovaní?A druhé dieťa Máte normálne očkované?

pele
10. máj 2017

ja som zacala teraz po 2 rokoch, takze skor, ale trochu podobne. Tiez nezijem na SK, ale pravidla nakladania s vakcinami by mali byt hadam rovnake? Lebo tu davaju take iste vakciny ako na SK. Tu sa hexou ockuje az do 10 rokov, ked nemas zakladne tri. Potom 6 mes. az 3 roky po tom nasleduje ta vakcina kde su len 4 spolu, nie 6 (tetra vakcina), ktorou sa ockuje na 5 rocnej prehliadke.My ideme normalne 3 hexy kazde 2 mes a potom MMR. Pneumokoky nam uz nedaju. Dalej pojdeme ako ostatne deti.
Aku schemu vam navrhla lekarka?

syrik
autor
11. máj 2017

@pele Vravela, že by musela byť nanovo ockovana, aj keď dve hexy už má, že to akoby ani nedostala, keď nemala tretiu. A spomínala, že to je vakcína proti 4 alebo 5 chorobám, že napr.hepatitída by musela ísť zvlášť. A tuším ak tetanovka. Že to by mi zistila ešte, lebo ja som celkovo na vazkach, či vôbec dať.