Začervenanie a opuch miesta vpichu

katkasofi
27. feb 2014

Babenky prosím poraďte mi. V utorok sme boli ako 11 mesačný očkovaný do oboch nožičiek. V utorok vystúpila mierne teplota, do 38. Miesto vpichu v pohode, aj v stredu, ale dnes pri kúpaní som si všimla že na ľavej nožičke začervenalo a miesto vpichu je tvrdé a opuchnuté. Nie moc ale asi tak na 1cm široké. Je to v poriadku? Kedy to zmizne? Alebo bude ešte tá hrčka rásť? Chceli by sme ísť na weekend do tatralandie, je vhodné ísť s malým do bazéna? Predpokladám že asi nie... Diky za rady

katkasofi
autor
27. feb 2014

Potierať octanovou masťou mám len okolie alebo aj miesto vpichu?

123zuzana
27. feb 2014

ahoj aj my sme to tak mali taku hrcku tvrdu na jednej nozke ale v priebehu par dni to preslo je to reakcia na ockovanie.. mozes to potriet normalne cele miesto opuchu octanovou mastou ale iba uplne jemnu tenucku vrstvu.. ja som nepotierala nicim ale dr mi povedala ze ked chcem tak tou mastou mozem potriet.. a ohladom vyletu si myslim ze kludne mozete ist ale niesom odbornik takze sa radsej opytaj tvojej dr.. 🙂

katkasofi
autor
28. feb 2014

@123zuzana radšej dnes zavolám... Ešte maly spi tak neviem či sa to zvacsilo alebo nie...dik

kejtie21
28. feb 2014

@katkasofi ahoj, aj mala mala reakciu na ockovanie. mne prave povedala dr ze nemam potierat octanovou mastou, ze to ju podrazdilo lebo ma citlivu pokozku. ta hrca znamena ze je tam zapal, tak mi odporucla gafrovu mast, to je nieco ako octanova, aj v takom obale ale je to skôr na zapal, octan je na opuch. a pomohlo nam to. povedala ze sa to môže zlepsit aj za 4 dni, ma byt v klude, nenahanat sa a neskakat. a potom to bolo v pohode, len ju to hrozne svrbelo.

katkasofi
autor
28. feb 2014

@kejtie21 a keď to má aj opuchnuté?

kejtie21
28. feb 2014

@katkasofi ano, aj mala to mala opuchnuté. ona bola na ockovaní to bol piatok, potom som si to vsimla az v sobotu poobede to mala asi 3 cm kruh a v nedelu uz asi 10 cm kruh. nebolelo ju to, ale mala to napuchnute, cervené a tvrdé. k lekarke sme isli v pondelok rano a dala nam tuto mast. nie je to na predpis. v lekarni povedala ze je to aj na zahnisane rany a na zapaly a pomohlo jej to.

lucirella
28. feb 2014

@katkasofi
My sme to mali tiez. Nam dr.povedala, ze teploty, zacervenanie a stvrdnutie su bezne reakcie na vakcinu.Ak je to len mierne zacervenanie a tvrdnutie (a nie hnisave, zapalene), tak by mal stacit studeny obklad. My sme to den dva chladili a bolo dobre.
Inak ja som ako dieta aj ako dospela chodila na vakciny s alergiou a stale som to mala cervene a svrbelo to ako das 🙂. Vzdy pomohol studeny obklad.

katkasofi
autor
28. feb 2014

@kejtie21
@lucirella
Ďakujem baby. Nezvacsilo sa to do rana, ale volala som pediatrovi a nedoporučil kúpanie...

kejtie21
28. feb 2014

@katkasofi tak to je dobre, už to pôjde k lepšiemu 🙂

peter952
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
peter952
Odpoveď bola odstránená
Zobraz