Zajtra (ne)očkujeme
Zajtra sme objednany na ockovanie...rozmyslam ci nenapisat doktorke dnes aspon sms ze zajtra tam prideme zbytocne...co myslite?dat jej vediet dopredu?
@saxy1616 Vieš, proti ktorým chorobám sa očkuje? Tak si to zisti, popozeraj fotky, videá, ako vyzerá ich priebeh u tak malých detičiek, ako je to Tvoje, prípadne aké komplikácie môžu nastať. Obrázky, videá - AJ.
A nie iba na stránke Sloboda v očkovaní. Potom sa rozhoduj, pretože to nie je iba očkovanie do nožičiek, ktoré odmietate.
Chcem dat odklad...co udat ako dovod?
@maca_p nezvyknem sa zapájať do debát o (ne)očkovaní. Len jedna poznámočka k mumpsu a rubeole. Posledné preočkovanie proti týmto chorobám prebieha v 11-tom roku života, tzn. že väčšina detí je zaočkovaných naposledy krátko po 10-tych narodeninách. Píšeš o neplodnosti mužov v dôsledku prekonaného mumpsu a o ťažkom priebehu tehotenstva žien v dôsledku rubeoly. A čo keď muž / žena dostane mumps / rubeolu okolo 30-teho roku života, kedy už po protilátkach získaných očkovaním nie je ani chýru, ani slychu? Je to vek, kedy sú dnešné ženy bežne tehotné a dnešní muži bežne plodia deti. Ja aj môj manžel sme ročník 1977, mumps aj rubeolu sme obaja prekonali v detstve bez akýchkoľvek komplikácií a máme dve krásne deti. Keby sa očkovanie detí posudzovalo individuálne a prihliadalo sa na ich zdravotný stav a rodinnú anamnézu, mohla by som napísať dve krásne a zdravé deti, čo bohužiaľ nemôžem. Nie som proti očkovaniu ako takému, ale očkovací kalendár by mal byť zostavený rozumne a očkovať by sa nemalo ako na bežiacom páse. Keď lekár môjmu dieťaťu predpisuje nejaký liek, mám možnosť odmietnuť taký, o ktorom si myslím že mu nepomôže resp. uškodí. Nikto ma za to nepokutuje, tak prečo je také ťažké prijať, aby aj rozhodnutie o očkovaní / neočkovaní bolo na slobodnom rozhodnutí rodiča.
ja tu budem asi za blbca, ale fakt neviem. Už som si vo viacerých diskusiách všimla, že sa tu písalo o tom, že ak rodič odmietne očkovať, lekár ho nahlási a vzápätí má kontrolu/pojednávanie/pokutu..Môžete mi to niekto objasniť? Veď to očkovanie už nie je povinné, tak prečo je za odmietnutie trest?
@seemani
ockovanie je podla tohto zvrateneho - farmakorporalneho systemu na slovensku stale "povinne" . 😠 realne je to samozrejme absolutne nelegalne nutit cloveka do takehoto zasahu .. a pochopitelne ani nemoze byt povinne, kedze s ockovanim musi rodic pisomne suhlasit ..ak nepodpise, nikto si na seba zodpovednost nezoberie . rodicia nechapu, ze podpisom na seba prenesu komplet celu zodpovednost za vsetko co sa bude diat po ockovani - ved SAMI SUHLASILI ! 😀 pekny trik 😉 nastastie , nie kazdy sa necha dobehnut .
ked sa do statu z ockovania leje iste mnozstvo milionov eur (a zrejme aj do vreciek ludi ktori rozhoduju a tvoria verejnu mienku) tak je tendencia nad nejakym pravom zatvarat oci ...preto sa stale pokutuje. ^^
@sanym prekonaním choroby sa získava imunita, ak nie je osoba zaočkovaná alebo neprekonala chorobu v detstve, je táto choroba v dospelosti nebezpečnejšia, mums pre mužov, rubeola pre tehotné, ale aj také obyčajné kiahne majú v dospelosti podstatne horší priebeh ako v detsve
@kristinaanna Presne to som tým chcela povedať 😉 Tým, že deti zaočkujú prvýkrát ako 15-mesačné a poslednýkrát ako 10-ročné (pričom očkovanie doživotnú imunitu nezabezpečí), posúva sa riziko ochorenia do vyššieho veku.
@sanym áno, ale priebeh choroby je ľahší
@kristinaanna o tom by sa dalo polemizovať. Písala som konkrétne o mumpse a rubeole, čo boli kedysi bežné detské choroby, prekonali ich v detstve takmer všetci moji rovesníci a bez následkov. Práve preto sa tie choroby nazývajú "detské", že je vhodné prekonať ich v detstve, čomu bohužiaľ celoplošné očkovanie proti nim bráni.
Zrejme by nebolo vynosne ockovat dobrovolne az po puberte tych, ktori tieto choroby neprekonali v detstve.. :D
Ako ste dopadli u lekárky?odmietli odložili či očkovali ste nakoniec?
No dr mi povedala aby som jej podpisala papier ze neockujeme....a ja nato ze ja nic take zatial nevravim,ze len chcem odklad...tak mi dala 2 mesiace na rozmyslenie....
@saxy1616 Tak premýšlaj a držim palce k správnemu rozhodnutiu.Daj vediet ak budeš mat chut ako si sa rozhodla a čo ta priviedlo k tvojmu rozhodnutiu.

To prve ockovanie co do noziciek.odmietame