icon

Zmena po očkovaní

freyjanr
9. dec 2013

Ahojte,3.12. Sme boli na prvom povinnom očkovaní a odvtedy je malý iný.doteraz jedaval 180ml 5x denne a teraz jedava 120-150ml 4x denne ale začal pit oveľa viac cajiku pit,asi 4 krát toľko jak doteraz a strasne veľa spí...mám sa.báť alebo je to normálne?je to z ockovania alebo deti proste majú take obdobia?rozmýšľala som ze pôjdem k dr ale ked nespí tvári sa spokojne,usmieva sa,hrá sa...tak neviem.je to prvé dieťa a veľmi sa bojím

Strana
z4
kbeata
18. dec 2013

@salome_82 hm,ono to preockovanie dospelych je aj tak postavene len na uvahach 😒 ,vies a vlastne cim by chceli preockovat c.kasel,ked monovakcina nie je...moj pripad,ze by som chcela ocko. proti č.k.,ale 3-kombinaciu by som si pichnut nedala,nedavno som mala ockovanie proti tetanu,a nie je dobre,aby tam ta zlozka bola znova...

salome_82
19. dec 2013

@kbeata Možno, že by monovakcínu vyrobili, ktovie. Čo viem je, že keď vypukne epidémia, tak sa populácia preventívne preočkováva. Bolo to tak aj u nás v 90-tych rokoch v oblastiach s rómami, vtedy to bola myslím žltačka. Tuším v brožúrke o očkovaní, ktorú som dostala v pôrodnici, to bolo (už som ju vyhodila, tak sa nemôžem kuknúť ako to presne bolo). Tiež sa mi zdá, že aj v niektorých krajinách, kde mali epidémie ČK, tak sa populácia preočkovala. Tak možno monovakcína existuje, len nie je dostupná u nás. Veď napr. my máme Hexu, ale na trhu je podobná vakcína ibaže bez žltačky. Napr. v takých Čechách ju v lekárni zoženieš. Vďaka tomu, že v nej nie je žltačka, tak obsahuje menej hliníka a teda je oveľa lepšie organizmom znášaná. Toto mi dosť vadí, že nemáme na výber. Takže ktovie aké vakcíny na trhu sú, k nám sa možno len nedostanú. Keď niekto argumentuje tým, že veď očkovanie je za nejakým účelom povinné a hlavne, že je to preto, lebo štát určite nechce chorých občanov, tak je mi to smiešne. Štát to sú politici a pochybujem, že im až tak ide o blaho občanov. Myslím, že výber vakcín je skôr politickým rozhodnutím a veľa v tom zohrávajú peniaze a korupcia... Navyše aj farma firmy majú za ušami. Páči sa mi príklad, kedy farma firmy začali ľudí presviedčať, že vakcína proti rakovine krčku maternice chráni aj proti rakovine penisu. Taký nezmysel a maminky aj tak tomu uverili a dali svojich synov zaočkovať...
Mne by docela stačilo, keby sa prvé očkovanie posunulo na 6. mes. života dieťatka.
Inak tetanovku pichajú preventívne po každom úraze, aj keď je mi jasné, že nie každý príde s nejakou drobnosťou na pohotovosť.

janulana
3. jan 2014

Aj u nás sa ockuje vakcinou bez žltačky, žltačka sa picha zvlášť.

kreativna
7. jan 2014

ahojte nečítala som všetko ale zaujalo ma jedna mamina píše o zmene v papaní,ja vam poviem moju skúsenosť a neviem a nemožem to dokázať či to je nu očkovania ale myslím si že ano.
moja dcerka bola plne očkovaná a do 18 mesiacoch bola velmi dobrý papkáčik a už sa vedela napapať aj sama.zjedla mi od ovocia, zeleniny, polievočiek, palaciniek s tvarohom a brusnicami všetko, pravdou je že som ju kojila 23 mesiacov a mlieko mliečne vyrobky okrem syru korbáčikov a tvarohu nikdy do pusy nedala a potom čo nastal velky regres v papaní ani neda.takže moje dieťa prestalo uplne jesť ale uplne i ked sa vam to zdá nemožné rok nedala skoro nič do pusy a varené ani nehovorím a začala piť nadmerne množstvo tekutín 5 l a viac denne.možno tomu niektoré neuveríte ale je to tak.v súčastnosti ma 4 roky a občas sa podarí raz za 3 dni do nej dostať tanier polievky, občas masko, rožtek, dobošku ale je to minimum.chodí do školky od 7,00 do 12,00 platíme jej aj obedy, mysleli sme si že medzi detmi sa rozpapa, ani nahodou,p.riaditelka s učitelkami mi povedali, že take dieťa ešte nevideli,nemá ani záujem sa pozrieť čo majú na papanie, absolutne nezáujem o akekolvek jedlo ale pije vela aj v školke.je to záhada že čo sa udialo, vyskúšali sme všetko možné aj nemožné a nezabralo nič.stretli ste sa už s takýmto niečím vo vašom okolí, poznáte nejaké dieťa čo nepapa a nechyba mu jedlo a vyzerá ako keby bolo papkačik.moja dcerka ma líčka baculate a nevyzerá podvýživená, u nej platí to porekadlo "rastie ako z vody"

Strana
z4