Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
@sorciera24 som si ista ze @adsumus velmi dobre ten rozdiel vidi a chape...len sa jej to nijako nehodi do karat
@marionmarion A čo tým chceš povedať, že to je priestupok? CVed veľa vecí na Slovensku je priestupok a kopec ludí si to pokjne prekračuje. Už si si niekedy zaniesla psie hovienko do auta? Jeho majiteľ spáchal priestupok. Chod sa sťažovať.
@adsumus zase odvadzas pozornost od temy...a som si ista ze presne vies, co som tym chcela povedat...velmi chaby pokus od teba...
očkovanie prikazuje zákon ,ak rodič odmietne je sankcionovaný ,to je jediný jeho trest ,ak príde k epidemkám ,vďaka neočku ,zaplatíme to všetci ,kto odvádza dane ,ale rodič ,ktorý neočkoval okrem sankcie nemá žiadny iný postih ,aj keby jeho dieťa na následky choroby preventabilnej očkom zomrelo tj žiadne trestnoprávna zodpovednosť ,aj keď boli porušené práva dieťatka n prevenciu a nebola kontraindikácia očka ,plus rodič mohol dieťa bezplatne očkovať.....tak isto ako nemá žiadnu zodpovednosť amatérsky liečiteľ ,ktorý dávkuje napr doplnky výživy a rodič na základe jeho info dopuje svoje dieťa ,ktoré má možno kontraindikáciu na vysoké dávky doplnku a rodič ,liečiteľovi nič nepodpisuje ,liečiteľ nemá žiadnu zodpovednosť aj v prípade poškodenia zdravia ,pretože rodič mu nepodpísal súhlas s liečbou a trestnoprávnu zodpovednosť preberá rodič...a ešte alternativista sa poistí klauzulou ,ako nepreberá zodpovednosť za prípadné poškod.zdravia ,keďže má rodič konzultovať z dr.a to čo on odporúča je len jeho názor.....takže týmto rodičia ak príde k poškodeniu sa môžu obrátiť na políciu ,ale asi len obrátiť a budú veľmi rýchlo odvrátený a ešte trestne stíhaný ,za poškodenie svojho dieťatka na základe odporúčaní liečiteľa,keďže postupovali na vlastnú zodpovednosť a ešte si možno za to zaplatia...
inak bolo by zaujímavé koľko mesačne aj po finančnej stránke uniká tomuto štátu peňazí ,ktoré by mal z príjmov na daniach ,keďže určite to presahuje mesačný príjem viac ako myslím 140 euro ...takže pekne to majú čistý príjem a žiadna zodpovednosť ..samozrejme hovorím o ľudoch ,ktorý to nerobia oficiálne a myslím ,že ich je väčšina....
@sirinka Kde ma urážaš? Veľa vecí a nielen mna, už som poslala adminom asi tri či štyri sťažnosti...bez reakcie...ani po mesiaci...nereagujú....už rozmýšľam, že založím temu lampáren, sťažnosti, na ktoré admini nereagujú....nech si prečítajú aj majitelia stránky a široká verejnosť...ako sa tu riešia problémy...či vlastne neriešia. A aký si ty človek? Nuž, to musíš vedieť ty sama o sebe a ja verím, že dobrý.
@adsumus nebud smiesna. nie sme u teba na kavicke, takze nie si uplne kompetentna to tu moderovat. toto je diskusia. A diskusia, ak ma mat cenu, ma byt komplexna. Taky zavazny jav, ako sarlatani a schopnost ludi 21. storocia naletiet im, si ziada viac, ako recicky o vitamine C a antivaxe. A urcite nie je namieste ziadat @mariosmykal, aby branil v aktivite ludom, ktori chcu ist po podstate problematiky. Ich prispevky by mohli byt peknym doplnenim tvojich poznatkov zo sveta boja proti podvodnikom. Ibaze smola je, ze si sem ziadny taky prispevok este nedala. Este si mi ani neodpovedala na moju ziadost, aby si skusila formulovat svoje riesenie. Aby si sa pozrela po Europe a napisala, ktora krajina sa so sarlatanmi a podvodnikmi zijucimi zo zufalsva chorych ludi porátala najlepsie.
@demo Ja nežiadam nikoho, aby niekomu bránil v aktivite, ale aby zabránil v správaní, ktoré iným ludom ubližuje, napr. zevrejnovanie osobných info a dala som aj konkretne veci, ktoré to robia a konkretne nicky, zbytočne, čakala som na odpoved aj niekolko týždnov a nedočkala som sa, naopak, prišli útoky na mna, ale vysvetlila som a nepodarilo sa ma zastaviť.....musíte sa snažiť viac. Držkajte sa a môžete zvýšiť svoje snahy, ale ja na vaše útoky reagovať nebudem.
@sirinka Mám konkretne a dala som adminom...bez uspechu.
@adsumus ja sa ta ani nepokusam zastaviť! Naopak, povzbudzujem ta a snažím sa ta usmerniť. Budem šťastná, keď budem mať raz istotu, že každý sarlatan, čo koná zlo bude potrestaný. Ibaže ty pre to nič nerobis. Dala som ti tipy, čo môžeš urobiť a ako by mal vyzerať tvoj zápas s podvodníkmi. Ale ty sa točis na mieste. Neviem prísť na to, prečo. Lebo si obyčajná mama, bez špeciálnych schopnosti? Lebo sa ti nechce a táto téma ta uz nebaví? Lebo nie je tvojim záujmom bojovať za práva klientov liečiteľov? Prečo? A pritom všetkom pises, že si nezastavitelna 😕... Ale ty si ešte ani nezačala, tak aká nezastavitelna?
@marionmarion Prestan na mna opakovane útočiť, ja nikoho neočiernujem.
Kto by ste mali nápad ako sa zbaviť takýchto útokov v diskusii ako tu predvádzajú marion, sirinka a demo poprosím IP, ja fakt neviem ako mám na nereagovať.
@adsumus neutocim na nikoho...pisem tu svoje postrehy...
a ked nevies ako reagovat...co tak zacat zodpovedat otazky, co tu kladieme a ktore sa priamo tykaju tejto temy?
@marionmarion Ja som dala konkretny zákon a nikto ste sa k tomu nevyjadrili, naopak píšeš tu bludy a nezymsly a útočiš na mna. Páči sa vyjadriť k zákonu. Ináč, ja by som tiež vedela písať svoje postrehy o vás, ale počkám si na vyjadrenie adminov, či môžem robiť to, čo robíte vy.
@adsumus Odporucam ti moje prispevky pravdidelne nahlasovat, mozno ich admin uzna za nevhodne a vymaze ich...posluz si 😉
Stale tu bude par ludi, ktorym bude jasne, ze ti ide hlavne o to, aby si z tejto temy odstranila ludi tebe nepohodlnych, lebo ti hovoria neprijemnu pravdu do oci...
Vela stastia!
@adsumus dala si konkretny zakon, ktory je mimochodom aj v CR podrobeny kritike. Co si od neho slubujes v pripade liecitelov? Pretoze v pripade liecitelov by sa muselo dokazat, ze zlu radu dali vedome, cize skodili umyselne.
Uz som ale pochopila, ze odpovede na moje otazky nemas, lebo si si ich ani neni schopna obstarat. To by si sa musela zahlbit do studia a to co uz by bolo 😀. Jednoduchsie je strasit vitaminom C, ze?
@adsumus preco povazujes konstruktivnu kritiku za uto?. nerozumiem tomu. dokonca som ti dala aj jeden lajk za ten link na reportaz o tych ceskych podvodnikoch. Zazdalo sa mi, ze si pochopila, kadial vedie spravna cesta. A ked si z nej zase zisla a zacala riesit ten absurdny vitamin C, tak som ti napisala, ze ty spolu s ostatnymi tvojimi "bojovnikmi" proti sarlatanom ste neurobili nic uzitocne. V porovnani s tym redaktorom ceskeho rozhlasu ste neurobili absolutne nic. Takze ak sa chces zbavit "utokov", prestan demonizovat vitamin C a zacni aktivne vyhladavat skutocnych sarlatanov a skutocnych skodcov.
Baby klud. Pocitat do sto... Potom este raz a potom si spatne precitajte co sa tu dnes popisalo... Fakt sa hadate ako kofy na trhu... Predychat a zacat uvazovat...

@adsumus ja som nic nepodpisovala ....ani nik....prave rpeto pri ockvoani nic nepodpisujes, ze je povinne.....pri predpisani liekov ano...lebo to stale dobrovolne mozes odmietnut.....vidis ten rozidel?