Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
@marionmarion ešte to asi neovládaš, ked ťa chlapec napomínal, nezabudni, čo ti napísal a drž sa toho.
@adsumus dobre sme sa pobavili, tak hadam uz podme spat 🙂
@marionmarion a schválili ti to zhora, že chceš spinkať?
Dalsi vtipny clanocek, ze zdravotnici na SK maju mnozstvo benefitov... 😝
http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/328001-od...
@adsumus ja som to tiež nahlásila a zrejme nás tu môže av nazvať všetkým možným a bohužiaľ dáme ,jej vulgarizmy neustále prechádzajú ,neviem čím si zaslúžila toľkú česť od @admina....
@sirinka ono to je pritiahnute za vlasy-porovnavat deti z rozvojovych krajin, co maju parazity (ani nie nasim zemepisnym sirkam domace) , tie parazity casto si najdu cestu aj do oka-slepota, do mozgu atd..a kolkom sa take deti doziju v plnom zdravi?a je dost mozne, ze niektori su uz adaptovami na ne a ziju v symboze..
a este, nemozu porovnavat,ze nemaju alergie,ked maju iny zivotny styl...inu stravu, takmer ziadne chhemikalie. atd.
jedno je pravda,zijeme sterilne...
@sirinka to nie je až taká novinka. Je to známe už mnoho rokov. Samozrejme, že to neznamená umyselne jedenie hliny. Treba to nechať na prírodu,.čo sa ma do tráviaceho traktu dostať, to nech sa tam dostane. Počas obyčajnej hry vonku, v blate, kaluziach a pod. Reč je vyložene o cudzopasnikoch, nie mikroboch.
@veriiii ten súvis medzi AE a parazitmi ani zďaleka nie je dokazany. Trocha som v tej veci pátrala, ale súvislost sa jednoznačne nepreukazala. Považujem to za jeden z tých internetových bludov, sirenych za ucelom zarobiť na zufalych mamickach atopikov. Jedine na čo som narazila bol klinický výskum, ktorý potvrdzoval, že v niektorých prípadoch (percento si už nepametam) spôsobovali ekzem neznámeho pôvodu mrle detské. V takom prípade.sa.ekzematóznych okamžite vyliecil po prelieceni vermoxom. Presnejšie hneď po druhej dávke.
Milion dolárov pre homeopata, ktorý preukáže, že homeopatia funguje. Dúfam, že sa táto výzva ujme a dedulo bude musieť odovzdať balík. 😀
@demo Tak pre zaujímavosť, ktoré vírusy môžu sposobovať aké ochorenia autoimunitné.
Multiple sclerosis: Epstein-Barr virus (EBV) and measles virus
Type 1 diabetes: coxsackievirus B4, cytomegalovirus (CMV), mumps virus, and rubella virus
Rheumatoid arthritis: EBV, hepatitis C virus, Escherichia coli bacteria, mycobacteria
Lupus: EBV
Myocarditis: CB3, CMV, Chlamydia
Myasthenia gravis: hepatitis C virus, herpes simplex virus
Guillain-Barré syndrome: EBV, CMV, Campylobacter bacteria.
http://www.everydayhealth.com/autoimmune-disord...
To len tak na margo toho, že aké velice "prospešné" je prekonávať "bežné, detské, neškodné" ochorenia.
@demo Aké parazity sú v atopickom ekzéme?
@polystyren pravdepodobne žiadne. Aspoň čo sa cudzopasnych cervov týka. Ak neberieme do úvahy, že niektoré dermatitidy sú prejavom reakcie organizmu na parazity. Ale určite sa nedá povedať, že AE spôsobujú parazity.
@demo To je v poriadku.
@saska.t Len som ťa chcela poinformovať, že studia, čo si sa s nou ohánala, že je v medicínskych časopisoch o tom vyššom výskyte autizmu u černošských očko deti, bola pozastavená z dôvodu, že su veľmi vážne pochybnosti o platnosti jej záverov a bude prehodnocovaná. Casopis, ktorý ju publikoval ju už stiahol.

@adsumus ved adresujem, ale odpovede som sa zatial nedockala...no asi sa zapisem do miestnej skolky, nech ma tam naucia, co a ako 😉