icon

Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti

adsumus
9. máj 2013

Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:

"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/

Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?

marionmarion
25. aug 2014

@adsumus ved adresujem, ale odpovede som sa zatial nedockala...no asi sa zapisem do miestnej skolky, nech ma tam naucia, co a ako 😉

adsumus
autor
25. aug 2014

@marionmarion ešte to asi neovládaš, ked ťa chlapec napomínal, nezabudni, čo ti napísal a drž sa toho.

marionmarion
25. aug 2014

@adsumus dobre sme sa pobavili, tak hadam uz podme spat 🙂

adsumus
autor
25. aug 2014

@marionmarion a schválili ti to zhora, že chceš spinkať?

veriiii
26. aug 2014

@adsumus no, to aj mma zaujima ako sa k tomu vyjadri?@admin tieto vyroky su mi velmi povedome...v podsate by som mohla napocitat na oboch rukach taketo nieco za 1-2 tyzdne -cize ani daleko netreba listovat..od jednej jedinej prispievatelky..a stale to iste dokola...

saska.t
26. aug 2014

@adsumus @veriiii fuha,trebalo obnovit temu,uz som opät po par dnoch aktualna? dievcata a co tak neskoro? 😕 ved to uz je stara vec....

sirinka
26. aug 2014

Dalsi vtipny clanocek, ze zdravotnici na SK maju mnozstvo benefitov... 😝
http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/328001-od...

veriiii
26. aug 2014

@saska.t no ved to...... stara vec. stara vec,takze neviem ako to je mozne ze niekomu tu opakovane prechadza porusovanie pravidiel...@ admin

aristka
26. aug 2014

@adsumus ja som to tiež nahlásila a zrejme nás tu môže av nazvať všetkým možným a bohužiaľ dáme ,jej vulgarizmy neustále prechádzajú ,neviem čím si zaslúžila toľkú česť od @admina....

veriiii
26. aug 2014

@sirinka 😕 😅 😖 este nedavno som citala ,ze paraziti mozu aj za AE..dnes,ze su uplmne prospesni 😕 zit s vedomym,ze nieco cudzie zije v mojom tele, nieco co ma vyciciava,co moj imunitny system sa snazi identifikovat abodstranit- by ma veru netesilo 🙄

veriiii
26. aug 2014

@sirinka ach, tsom sa nasmiala😀 nenazranci,ti slovenski zdravotnici..vsak maju krasne platy... 😨

sirinka
26. aug 2014

@veriiii no v tele kazdeho z nas zije nieco cudzie... Otazka je, ktore su tie prospesne a ktore zase nie, to mas ako bakterie, niektore ti sposobuju vazne problemy, mozu ta usmrtit a bez inych zase nedokazeme fungovat a pomahaju nam... Ci?

veriiii
26. aug 2014

@sirinka tak som to nemyslela, hovorila som len o cudzopasnikoch..a dobrovolnom infestovani sa nimi..jasne ze mame aj prospesne bakterie,a mnohi aj tie co sice mozu sposobit ochorenie ale za urcitych podmienok zijme v symbioze..ale dobrovolne si dat do seba cerva.. 🤐

sirinka
26. aug 2014

@veriiii no ale ved pokial by ti mal pomahat? Dobrovolne jeme bakterie vo forme probiotik, dobrovolne jeme najroznejsie chemikalie, lebo sme presvedceni, ze nam pomozu... Cele je to len o tom. Som naozaj zvedava, ci sa ten ich vyskum niekam posunie.

veriiii
26. aug 2014

@sirinka ono to je pritiahnute za vlasy-porovnavat deti z rozvojovych krajin, co maju parazity (ani nie nasim zemepisnym sirkam domace) , tie parazity casto si najdu cestu aj do oka-slepota, do mozgu atd..a kolkom sa take deti doziju v plnom zdravi?a je dost mozne, ze niektori su uz adaptovami na ne a ziju v symboze..
a este, nemozu porovnavat,ze nemaju alergie,ked maju iny zivotny styl...inu stravu, takmer ziadne chhemikalie. atd.
jedno je pravda,zijeme sterilne...

demo
26. aug 2014

@sirinka to nie je až taká novinka. Je to známe už mnoho rokov. Samozrejme, že to neznamená umyselne jedenie hliny. Treba to nechať na prírodu,.čo sa ma do tráviaceho traktu dostať, to nech sa tam dostane. Počas obyčajnej hry vonku, v blate, kaluziach a pod. Reč je vyložene o cudzopasnikoch, nie mikroboch.

demo
26. aug 2014

@veriiii ten súvis medzi AE a parazitmi ani zďaleka nie je dokazany. Trocha som v tej veci pátrala, ale súvislost sa jednoznačne nepreukazala. Považujem to za jeden z tých internetových bludov, sirenych za ucelom zarobiť na zufalych mamickach atopikov. Jedine na čo som narazila bol klinický výskum, ktorý potvrdzoval, že v niektorých prípadoch (percento si už nepametam) spôsobovali ekzem neznámeho pôvodu mrle detské. V takom prípade.sa.ekzematóznych okamžite vyliecil po prelieceni vermoxom. Presnejšie hneď po druhej dávke.

adsumus
autor
27. aug 2014

Milion dolárov pre homeopata, ktorý preukáže, že homeopatia funguje. Dúfam, že sa táto výzva ujme a dedulo bude musieť odovzdať balík. 😀

https://www.youtube.com/watch?v=izxPEn3lvBY
adsumus
autor
27. aug 2014

@demo Nevieš náhodou niečo o vplyve vírusov na vznik autoimunitných ochorení, ked parazity máš naštudované?

demo
27. aug 2014

@adsumus nie vôbec. Parazity mám nastudovane iba v kontexte atopickeho ekzemu. Inak ma nezaujímajú 🙂

adsumus
autor
27. aug 2014

@demo Tak pre zaujímavosť, ktoré vírusy môžu sposobovať aké ochorenia autoimunitné.

Multiple sclerosis: Epstein-Barr virus (EBV) and measles virus
Type 1 diabetes: coxsackievirus B4, cytomegalovirus (CMV), mumps virus, and rubella virus
Rheumatoid arthritis: EBV, hepatitis C virus, Escherichia coli bacteria, mycobacteria
Lupus: EBV
Myocarditis: CB3, CMV, Chlamydia
Myasthenia gravis: hepatitis C virus, herpes simplex virus
Guillain-Barré syndrome: EBV, CMV, Campylobacter bacteria.

http://www.everydayhealth.com/autoimmune-disord...

To len tak na margo toho, že aké velice "prospešné" je prekonávať "bežné, detské, neškodné" ochorenia.

polystyren
27. aug 2014

@demo Aké parazity sú v atopickom ekzéme?

demo
27. aug 2014

@adsumus ďakujem za informáciu, len nerozumiem, čo si mi ňou chcela povedať.

demo
27. aug 2014

@polystyren pravdepodobne žiadne. Aspoň čo sa cudzopasnych cervov týka. Ak neberieme do úvahy, že niektoré dermatitidy sú prejavom reakcie organizmu na parazity. Ale určite sa nedá povedať, že AE spôsobujú parazity.

demo
27. aug 2014

@adsumus pardon, až teraz som si všimla tvoju záverečnú poznámku - pointu.

adsumus
autor
28. aug 2014

@demo To je v poriadku.
@saska.t Len som ťa chcela poinformovať, že studia, čo si sa s nou ohánala, že je v medicínskych časopisoch o tom vyššom výskyte autizmu u černošských očko deti, bola pozastavená z dôvodu, že su veľmi vážne pochybnosti o platnosti jej záverov a bude prehodnocovaná. Casopis, ktorý ju publikoval ju už stiahol.

http://www.translationalneurodegeneration.com/c...