Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
@sirinka neviem, ci sa mi to zda, alebo je to fakt. Ty si nepochopila jednoduchu otazku Dali by ste sa ockovat proti ebole? Nikto v tej otazke nespominal ci je alebo nie je vakcina, kedy bude, kolko bude stat, pre koho bude urcena... Ale ty uz tu rozvijas konspiracnu teoriu o tok, kto koho plati. Vsak napis len Ano, dam sa. Nie, nedam sa ockovat. Alebo mozes par vetami zdovodnit svoje rozhodnutie. A ani nemusis...
@zita19 jááj, treba sa naučiť, že antivax sa môže pýtať svoje otázky, aj ked tisíckrát zodpovedané kolem dokola tralala stále znova a znova, ale nepýtaj sa antivaxerov, či by sa zaočkovali proti ebole, keby bola vakcína, ktorá existuje (ešte aj to popieraju) uspešná v klinických skúškach, aj keby nebola. Na nič také odpoved nedostaneš,pretože by sa očkovali medzi prvými, ešte by tvrdili, že oni nikdy neboli proti očkovaniu. 😀 😀 😀
@sirinka napríklad tvoja fixna idea, že si myslím, že ludia su len za alebo proti očkovaniu, vygenerovala si si to sama o mne a je toho dosť aj inde, opakovane mi pripisuješ veci, ktoré si nemyslím, a ešte ma zato čo si o mne povymýšľaš napádaš a urážaš, daj mi radšej pokoj a vyjadruj sa k faktom.
@sirinka Nie, mne nevadí normálna diskusia, ale ty mi vyslovene ideš po krku a obvinuješ ma z nezmylsov a ja mám právo sa ohradiť voči takému správaniu na verejnom fore a to som aj urobila, dalej už to budem riešiť s adminmi, ale pevne verím, že ma už prestaneš obvinovať z toho, čo si povymýšľaš o mne.
Sud rozhodol, že matka KLAMALA o poškodeniach svojho syna po očkovaní. Príbeh si VYMYSLELA, aby putala pozornosť na seba. Je to jedna z hlavných predstavitelov antivax v Británii, matka preukázateľne dávala za vinu očkovaniu, to čo spôsobilo iné ochorenie. Vymýšľala si diagnozy, ktoré sa nikdy nestali. Trpí prvadepodobne psychickou poruchou, ktorá sa ani nedá liečiť. PREVERUJTE SI CO VAM TVRDIA NEOCKUJUCI, PROSIM. ide o zdravie nás všetkých.
http://briandeer.com/solved/mother-lied-protect...
Prosím o zdielanie.

@adsumus nezavadzaj, tvoj psychologicky profil ma nezaujima, vzdy sa vyjadrujem konkretne k tvojim prispevkom, v ktorych klames alebo zavadzas, presne ako teraz 😉