icon

Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti

adsumus
9. máj 2013

Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:

"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/

Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?

sirinka
10. okt 2014

@adsumus nezavadzaj, tvoj psychologicky profil ma nezaujima, vzdy sa vyjadrujem konkretne k tvojim prispevkom, v ktorych klames alebo zavadzas, presne ako teraz 😉

adsumus
autor
10. okt 2014

@sirinka jasné, jasné 😉

zita19
10. okt 2014

@sirinka neviem, ci sa mi to zda, alebo je to fakt. Ty si nepochopila jednoduchu otazku Dali by ste sa ockovat proti ebole? Nikto v tej otazke nespominal ci je alebo nie je vakcina, kedy bude, kolko bude stat, pre koho bude urcena... Ale ty uz tu rozvijas konspiracnu teoriu o tok, kto koho plati. Vsak napis len Ano, dam sa. Nie, nedam sa ockovat. Alebo mozes par vetami zdovodnit svoje rozhodnutie. A ani nemusis...

sirinka
10. okt 2014

@zita19 prepac, ale aky vyznam ma vyjadrenie sa k niecomu, co nie je mozne a nikto z nas netusi, ci a kedy vobec takato moznost bude. Aby rec nestala asi.... 😉

zita19
10. okt 2014

@sirinka tak ked to nema vyznam, preco to rozoberas uz na 2. strane? Pred rokom 1885 bola besnota tiez v tejto kategorii a kde je dnes? A veda a medicina napreduje rychlo. Dufam, ze dost rychlo.

sirinka
10. okt 2014

@zita19 lebo si sa k tomu vratila, tak ti len zdvorilo odpovedam 😉

adsumus
autor
10. okt 2014

@zita19 jááj, treba sa naučiť, že antivax sa môže pýtať svoje otázky, aj ked tisíckrát zodpovedané kolem dokola tralala stále znova a znova, ale nepýtaj sa antivaxerov, či by sa zaočkovali proti ebole, keby bola vakcína, ktorá existuje (ešte aj to popieraju) uspešná v klinických skúškach, aj keby nebola. Na nič také odpoved nedostaneš,pretože by sa očkovali medzi prvými, ešte by tvrdili, že oni nikdy neboli proti očkovaniu. 😀 😀 😀

aristka
11. okt 2014

@sirinka buď taká láskavá a z prasacej chrípky si nerob srandu ,doteraz mám pred očami 2 čerstvé mamičky ,ktoré po pôrode do týždňa na ňu zomreli a ani nevideli svoje deti ....je to do plaču a nie do popuku ...

sirinka
12. okt 2014

@aristka kde konkretne si robim srandu? nezavadzaj!

adsumus
autor
12. okt 2014

@sirinka hovorím, už začínaš každému s kým nesuhlasíš písať to isté, že klame a zavádza. To nie je v poriadku.

sirinka
12. okt 2014

@adsumus lenze ona zavadza a to podsuvanim informacii o mne...takze pokial tak budete robit, budem na to upozornovat. nenecham sa tu od vas ociernovat ziadnym sposobom.

adsumus
autor
12. okt 2014

@sirinka ty očiernuješ nás, lebo si vymýšľaš, že tvrdíme niečo čo netvrdíme a nedokladuješ, kde zavádzame, len to píšeš kolem dokola tralalalalalala.

sirinka
12. okt 2014

@adsumus bud konkretna

adsumus
autor
12. okt 2014

@sirinka napríklad tvoja fixna idea, že si myslím, že ludia su len za alebo proti očkovaniu, vygenerovala si si to sama o mne a je toho dosť aj inde, opakovane mi pripisuješ veci, ktoré si nemyslím, a ešte ma zato čo si o mne povymýšľaš napádaš a urážaš, daj mi radšej pokoj a vyjadruj sa k faktom.

sirinka
12. okt 2014

@adsumus haha no tak to sa necham milerada prekvapit v tvojich dalsich prispevkoch 😀

adsumus
autor
12. okt 2014

@sirinka čokolvek napíšem, ty si to aj tak vysvetlíš po svojom a budeš ma s tým obťažovať. ☹ neviem prečo to robíš, ale vadí mi to.

sirinka
12. okt 2014

@adsumus to mna skutocne nezaujima, pokial chodis dobrovolne diskutovat na nejake forum, vzdy sa najde niekto s inymi nazormi ako mas ty. Pokial ta to obtazuje a vadi ti to, mas k dispozicii sukromnu temu, kde si mozes sama vybrat prispievatelov s nazorom, ktory ti vyhovuje.

adsumus
autor
12. okt 2014

@sirinka Nie, mne nevadí normálna diskusia, ale ty mi vyslovene ideš po krku a obvinuješ ma z nezmylsov a ja mám právo sa ohradiť voči takému správaniu na verejnom fore a to som aj urobila, dalej už to budem riešiť s adminmi, ale pevne verím, že ma už prestaneš obvinovať z toho, čo si povymýšľaš o mne.

sirinka
12. okt 2014

@adsumus uz som raz napisala, pokia budem presvcena, ze klames alebo zavadzas, tak sa k tomu aj vyjadrim a na to mam plne pravo . Alebo si tu nejaka chranena osoba?

adsumus
autor
12. okt 2014

@sirinka vyjadri sa konkretne ked tak a nie ku každej moje správe a daj mi už pokoj, ja tu nie som žiadna chránená osoba, naopak, kde kto si tu považuje za svoje sveté právo do mna kopať, vrátane teba.

sirinka
12. okt 2014

@adsumus nemusis sa obavat, vzdy sa vyjadrim konkretne, ked najdem zavadzanie ci klamstvo 😉

adsumus
autor
Odpoveď bola odstránená
adsumus
autor
12. okt 2014

Sud rozhodol, že matka KLAMALA o poškodeniach svojho syna po očkovaní. Príbeh si VYMYSLELA, aby putala pozornosť na seba. Je to jedna z hlavných predstavitelov antivax v Británii, matka preukázateľne dávala za vinu očkovaniu, to čo spôsobilo iné ochorenie. Vymýšľala si diagnozy, ktoré sa nikdy nestali. Trpí prvadepodobne psychickou poruchou, ktorá sa ani nedá liečiť. PREVERUJTE SI CO VAM TVRDIA NEOCKUJUCI, PROSIM. ide o zdravie nás všetkých.
http://briandeer.com/solved/mother-lied-protect...
Prosím o zdielanie.

sirinka
12. okt 2014

@adsumus nezavadzaj, ja som niekedy tvrdila, ze ockovanie je jedinou a neodskriepitelnou pricinou nejakeho ochorenia?

sirinka
12. okt 2014

@admin prosim o upozornenie @adsumus z neustaleho zavadzania o mojej osobe a podsuvania informacii, ktore som nikdy nikde neuviedla. Dakujem!

adsumus
autor
Odpoveď bola odstránená
sirinka
12. okt 2014

@adsumus tak pomoc? Preco potom mieris otazku " tak uz nie ockovanie? " na mna a preco pises o tom, ake jednoduche to mam ja v mojom svete? coty o tom mozes vediet, ze si dovolis pisat taketo vyjadrenia o mojej osobe?

sirinka
12. okt 2014

@adsumus preco nekontaktujes admina oficialne, ked mas pocit, ze potrebujes jeho pomoc, naco toto teatralne vystupenie?

adsumus
autor
Odpoveď bola odstránená