Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
@janano ja viem ja neockujem
@zuzkat1 ?????ano presne ked som sa rozhodla ze na nu pôjdem a povedali mi pre a proti a oni /medicínske a odborné/nepochybia a nevyjde to nesiem si zodpovednosť sama
@czechzuzanaba na to máš vlastný mozog a hlavu aby si informácie triedila a sama sa rozhodla
@adsumus a ty nemáš vlastnú hlavu?????antivakcinisti???to čo je za primitivny nazov myslíš tých čo sa chcu slobodne rozhodovat?????ty si fakt veľmi obmedzena rešpektuj ľudí a ich právo sa rozhodovat ako oni chcu o svojom zdraví....a ked ty nevies triedit informácie na internete to je koho problém????podla mna len tvoj!!!!
Co se týká výskytu NÚ z očkování a zvláště encefalitid a meningitid, nemám z vlastní zkušenosti nejmenší důvěru k oficiálním zdrojům. Podle příbalového letáku byla moje malá první takový případ v ČR za celou historii užívání vakcíny, takže takovou marginalitu nikdo z odpovědných ani nechtěl hlásit, dozvěděla jsem se jen, že jsme byli ona naprostá výjimka, ale nikdo nikam nic nehlásil. Pokud bych to neudělala já sama, tak nic hlášeno nebylo. Kolikrát předtím už se to asi stalo?
@adsumus vyjadrim sa jasne a strucne k nadpisu diskusie
"Majú niesť antivakcinisti zodpovednosť za odporúčania, ktoré poskytujú v zdravotnej oblasti?"
- az po tom, co budu provakcinacisti a vsetci zaradom od laikov, cez vsetkych medicinsky vzdelanych lekarov, pediatrov, cez po politikov uzakonujucich povinne ockovanie, biznismanov cize vyrobcov vakcin a propagatorov, zasobovatelov - farmaceutickych reprezentanotv.. atd atd atd , TIEZ niest zodpovednost za odporucania a rady ktore poskytuju ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! co sa nikdy nestane samozrejme 😉
@adsumus "Nemôžeš predsa veriť myšlienke, že všetci vedci aj lekári na celom svete sú zaplatení farmami, ved to by sa im vôbec nevyplatilo."
aka si len naivna 🙂 ze nevyplatilo 😀 posulam sa, pozri si toto, potom mozno uveris aj ty "Chudobní zmrdi v bielych plášťoch" http://www.mojevideo.sk/video/198ed/chudobni_zm...
@hajanka Ak chcete riešiť problémy v zdravotníctve, treba si otvoriť vlastnú tému. To, čo popisuje ten dokument sa ako prosím ťa týka očkovania? Celý svet očkuje rovnakými vakcínami,sú štátom platené, tam nemôže lekár vyberať podľa záujmov nejakej inej firmy. Tento dokument sa jednoducho netýka očkovania. Týka sa iných liekov, nie vakcín, tie predpisujú všetci rovnako.
@adsumus su statom platene? a stat ma tie peniaze odkial? kotia sa mu v truhlach alebo odkial ich berie?
nie su platene nahodou zo zdravotneho poistenia, "akoze statom"? 🙂 a do zdravotneho poistenia idu peniaze odkial? tiez padaju z neba?
ja totizto nikoho nenutim, ani pod hrozbou pokuty ani pod hrozbou zakona
lenze za svoje dieta zdravotne poistenie neplatis.... ake prekvapenie.... studenti alebo ludia na dochodku tak sotva cosi platia....vtedy sa to hradi zo statnych penazi.... A nie vsetci mozme vykrikovat ze don davame peniaze...ked to nieje pravda....
@hajanka @bralilienka a dalsi rozumne rozmyslajuci- nema zmyslel venovat cas niekomu kto asi fakt nema dieta (lebo by tu netravil hodiny), a trepe sprostosti , a ked aj ma..tak kludne nech si ockuje- nase 3 vakciny ktore sme mali dostat su volne..mozem jej ich posunut..ked uz su zadarmo 🙂
Nie vsetci co vykrikuju davaju...a o to ide.... ja som rada ze sa s toho hradia vakciny....a zakladna zdravotna starostlivost.. a ze ich nemusime doplacat.... Nie vsade je zdravotny system tak nastaveny.. a zaviest tu zdravotnu starostlivost pristupnu len pre bohatych.... nemyslim ze by sa to pacilo vacsine.... Inde musia platit za poistenie svojich deti..a veru nie kazdy si to moze dovolit... v takych statoch si to ockovanie ktore je hradene statom obzvlast rozmyslia....pretoze tam by ich liecba potom vysla pekne draho.... Ale najskor vidis len po prah svojho domu..tak ako kazdy s AV .....
@adsumus "Ak mi predávajúci tvrdí, že auto má také a také vlastnosti a pritom to nie je pravda a ja ho kúpim a on ma oklamal, tak mi musí vrátiť peniaze. Ak mi AV predá homeovakcínu a ja ochoriem, nech si nesú zodpovednosť."
a ak mi PV nuti zo zakona vakcinu a ja ochoriem, tak nech tiez nesie zodpovednost
... ake prekvapenie
@adsumus ty si fakt taka blba, aelbo naschval stale toto riesis...este raz a naposledy, elbo uz aj moji studenti pochopili, co je to zodpovednost, co je to slobodna volba a hlavne nesenie zodpovednosti za svoju volbu!!!§svoju, adsumus...chapes????nie, vsak.....o svojom konani rozhoduje kazdy sam za seba, lebo kazdy nesie zodpovednost sam za seba...!!! myslim, ze kazdy ma tolko rozumu natolko, aby si zvolil sam vhodne konanie (nielen v ockovani, v liecbe, v com cche...).....teba niekto nutil brat tie ATB??? (a vidis aj tak si ich dala svojmu dietatu....)......a za poskodenie tvojho dietata neprevzal nik zodpovednsot, hadaj preco......lebo ty si sa rozhodla tak konat (ano, verila si lekarom, ale asi to nebolo moc dobre rozhodnutie), ci?
@trish31 moj syn nebol nikdy ockovany na rotavir, hnaciek mal az az za svojich 9 rokov, netusim kolko z nich bolo rotavirovych ani konkretne akych typov a vies co? som tomu rada 🙂... prezil aj bez zazracnej vakciny
🙂 ja som taaak strasne rada, ze ma stat nuti zaplatit pokutu a aj z tej mojej pokuty potom nakupuje vakciny a nuti ockovat ostatnych, aj z tej mojej pokuty vy ockujete seba a svoje deti, taka som strasne rada ze az... mali by ste sa mi vlastne podakovat 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
kde su tie krajiny, v ktorych ti dieta nevezmu do skoly ani do jasiel ani .. kam este?

@adsumus Přijdou mi minimálně stejně nebezpečné, pravděpodobnost nějaké masívní epidemie nepředpokládám a asi nemá smysl se dohadovat, zda je to vlivem očkování, já jsem spíše přesvědčená, že nikoliv.