icon

Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti

adsumus
9. máj 2013

Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:

"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/

Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?

miliharmi
9. máj 2013

@adsumus Přijdou mi minimálně stejně nebezpečné, pravděpodobnost nějaké masívní epidemie nepředpokládám a asi nemá smysl se dohadovat, zda je to vlivem očkování, já jsem spíše přesvědčená, že nikoliv.

adsumus
autor
9. máj 2013

@domak2 The prevalence of allergic diseases and non-specific infections in children and adolescents was not found to depend on vaccination status.
Záver študie znie: Alergie nesúvisia s očkovacím stavom.

adsumus
autor
9. máj 2013

@miliharmi Rovnako nebezpečné nie sú, treba poštudovať výskyt zápalov pľúc, mozgových blán apod. napr. v súvislosti s 15000 epidémiou osýpok vo Francúzsku a výskyt NU z očkovania. To je neporovnateľné, nebezpečenstvo je na strane chorôb.

kkristin
9. máj 2013

@janano ja viem ja neockujem
@zuzkat1 ?????ano presne ked som sa rozhodla ze na nu pôjdem a povedali mi pre a proti a oni /medicínske a odborné/nepochybia a nevyjde to nesiem si zodpovednosť sama
@czechzuzanaba na to máš vlastný mozog a hlavu aby si informácie triedila a sama sa rozhodla

kkristin
9. máj 2013

@adsumus a ty nemáš vlastnú hlavu?????antivakcinisti???to čo je za primitivny nazov myslíš tých čo sa chcu slobodne rozhodovat?????ty si fakt veľmi obmedzena rešpektuj ľudí a ich právo sa rozhodovat ako oni chcu o svojom zdraví....a ked ty nevies triedit informácie na internete to je koho problém????podla mna len tvoj!!!!

ajinkafo
9. máj 2013

@adsumus a ty víš kolik osob mělo po očkování nežádoucí účinky? Nevíš!!! Nikdo to neví. V drtivé většině lékař nic nenahlásí. Jak pak můžeš srovnávat NÚ z očkování s nějakou epidemií??

bralilienka
Odpoveď bola odstránená
miliharmi
9. máj 2013

Co se týká výskytu NÚ z očkování a zvláště encefalitid a meningitid, nemám z vlastní zkušenosti nejmenší důvěru k oficiálním zdrojům. Podle příbalového letáku byla moje malá první takový případ v ČR za celou historii užívání vakcíny, takže takovou marginalitu nikdo z odpovědných ani nechtěl hlásit, dozvěděla jsem se jen, že jsme byli ona naprostá výjimka, ale nikdo nikam nic nehlásil. Pokud bych to neudělala já sama, tak nic hlášeno nebylo. Kolikrát předtím už se to asi stalo?

hajanka
9. máj 2013

@adsumus vyjadrim sa jasne a strucne k nadpisu diskusie

"Majú niesť antivakcinisti zodpovednosť za odporúčania, ktoré poskytujú v zdravotnej oblasti?"

- az po tom, co budu provakcinacisti a vsetci zaradom od laikov, cez vsetkych medicinsky vzdelanych lekarov, pediatrov, cez po politikov uzakonujucich povinne ockovanie, biznismanov cize vyrobcov vakcin a propagatorov, zasobovatelov - farmaceutickych reprezentanotv.. atd atd atd , TIEZ niest zodpovednost za odporucania a rady ktore poskytuju ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! co sa nikdy nestane samozrejme 😉

zuzkat1
9. máj 2013

@kkristin myslim ze ak by sa nieco skomplikovalo po operacii s tvojim dietatom tak by si inak rozmyslala...

kkristin
9. máj 2013

@zuzkat1 vies myslím ze pokial by lekár neurobil chybu ale telo napríklad neprijímať orgán a podobne nepomozes si....a áno čo sa týka medicinskeho pochybenia tam je zodpovednosť prirodzene nieco ine

hajanka
9. máj 2013

@adsumus "Nemôžeš predsa veriť myšlienke, že všetci vedci aj lekári na celom svete sú zaplatení farmami, ved to by sa im vôbec nevyplatilo."

aka si len naivna 🙂 ze nevyplatilo 😀 posulam sa, pozri si toto, potom mozno uveris aj ty "Chudobní zmrdi v bielych plášťoch" http://www.mojevideo.sk/video/198ed/chudobni_zm...

adsumus
autor
9. máj 2013

@hajanka Ak chcete riešiť problémy v zdravotníctve, treba si otvoriť vlastnú tému. To, čo popisuje ten dokument sa ako prosím ťa týka očkovania? Celý svet očkuje rovnakými vakcínami,sú štátom platené, tam nemôže lekár vyberať podľa záujmov nejakej inej firmy. Tento dokument sa jednoducho netýka očkovania. Týka sa iných liekov, nie vakcín, tie predpisujú všetci rovnako.

adsumus
autor
9. máj 2013

@hajanka Môžem vedieť prečo nechceš konkrétne ty niesť zodpovednosť za svoje rady ohľadom zdravia iných ľudí? Ak si taká presvedčená o svojej pravde, nemalo by ti to robiť žiadny problém.

hajanka
9. máj 2013

@adsumus davam like tvojej naivite 🙂

hajanka
9. máj 2013

@adsumus su statom platene? a stat ma tie peniaze odkial? kotia sa mu v truhlach alebo odkial ich berie?
nie su platene nahodou zo zdravotneho poistenia, "akoze statom"? 🙂 a do zdravotneho poistenia idu peniaze odkial? tiez padaju z neba?

ja totizto nikoho nenutim, ani pod hrozbou pokuty ani pod hrozbou zakona

adsumus
autor
9. máj 2013

@hajanka Vy dostávate ľudí do absolútnej paniky ohľadom vakcín a dôsledkom sú epidemie, mali by ste zato niesť zodpovednosť.

mawka
9. máj 2013

@hajanka detom poistenie hradi stat. nie rodicia.

pectore
9. máj 2013

lenze za svoje dieta zdravotne poistenie neplatis.... ake prekvapenie.... studenti alebo ludia na dochodku tak sotva cosi platia....vtedy sa to hradi zo statnych penazi.... A nie vsetci mozme vykrikovat ze don davame peniaze...ked to nieje pravda....

hajanka
9. máj 2013

@mawka a do toho statu dava peniaze ktoooooo? 🙂 same sa mu kotia ze? ake prekvapenie .....

trish31
9. máj 2013

@hajanka nie su vsetci lekari plateni farma firmami Vy zas neverte vsetkym videam co pozerate

silvikaj
9. máj 2013

@hajanka @bralilienka a dalsi rozumne rozmyslajuci- nema zmyslel venovat cas niekomu kto asi fakt nema dieta (lebo by tu netravil hodiny), a trepe sprostosti , a ked aj ma..tak kludne nech si ockuje- nase 3 vakciny ktore sme mali dostat su volne..mozem jej ich posunut..ked uz su zadarmo 🙂

trish31
9. máj 2013

@hajanka nezen temu ockovat/neockovat do extremu...

trish31
9. máj 2013

@silvikaj ale preco tu sudite ludi,ze trepu sprostosti len preto,ze ockuju svoje deti?Preco ste extremistky?Ved je to chore

pectore
9. máj 2013

Nie vsetci co vykrikuju davaju...a o to ide.... ja som rada ze sa s toho hradia vakciny....a zakladna zdravotna starostlivost.. a ze ich nemusime doplacat.... Nie vsade je zdravotny system tak nastaveny.. a zaviest tu zdravotnu starostlivost pristupnu len pre bohatych.... nemyslim ze by sa to pacilo vacsine.... Inde musia platit za poistenie svojich deti..a veru nie kazdy si to moze dovolit... v takych statoch si to ockovanie ktore je hradene statom obzvlast rozmyslia....pretoze tam by ich liecba potom vysla pekne draho.... Ale najskor vidis len po prah svojho domu..tak ako kazdy s AV .....

hajanka
9. máj 2013

@adsumus "Ak mi predávajúci tvrdí, že auto má také a také vlastnosti a pritom to nie je pravda a ja ho kúpim a on ma oklamal, tak mi musí vrátiť peniaze. Ak mi AV predá homeovakcínu a ja ochoriem, nech si nesú zodpovednosť."

a ak mi PV nuti zo zakona vakcinu a ja ochoriem, tak nech tiez nesie zodpovednost
... ake prekvapenie

sorciera24
9. máj 2013

@adsumus ty si fakt taka blba, aelbo naschval stale toto riesis...este raz a naposledy, elbo uz aj moji studenti pochopili, co je to zodpovednost, co je to slobodna volba a hlavne nesenie zodpovednosti za svoju volbu!!!§svoju, adsumus...chapes????nie, vsak.....o svojom konani rozhoduje kazdy sam za seba, lebo kazdy nesie zodpovednost sam za seba...!!! myslim, ze kazdy ma tolko rozumu natolko, aby si zvolil sam vhodne konanie (nielen v ockovani, v liecbe, v com cche...).....teba niekto nutil brat tie ATB??? (a vidis aj tak si ich dala svojmu dietatu....)......a za poskodenie tvojho dietata neprevzal nik zodpovednsot, hadaj preco......lebo ty si sa rozhodla tak konat (ano, verila si lekarom, ale asi to nebolo moc dobre rozhodnutie), ci?

trish31
9. máj 2013

@hajanka a ty nesies zodpovednost za to,ze nedas svoje dieta ockovat?Ked Ti dieta ochorie na rotavir,nesies TY zodpovednost za to,ze si ho neockovala,alebo nadavas lekarov,ze Ti dieta nezachranil alebo ma trvale nasledky lebo lekar nevykonal kvalitnu pracu?

trish31
9. máj 2013

@hajanka my mozme byt este radi,ze Ta stat nuti zaplatit len nejaku smiesnu pokutu..su krajiny,kde ked nezaockujes dieta,tak Ti ho nevezmu ani do skoly,ani do jasiel,ani vies kam...

hajanka
9. máj 2013

@trish31 moj syn nebol nikdy ockovany na rotavir, hnaciek mal az az za svojich 9 rokov, netusim kolko z nich bolo rotavirovych ani konkretne akych typov a vies co? som tomu rada 🙂... prezil aj bez zazracnej vakciny

🙂 ja som taaak strasne rada, ze ma stat nuti zaplatit pokutu a aj z tej mojej pokuty potom nakupuje vakciny a nuti ockovat ostatnych, aj z tej mojej pokuty vy ockujete seba a svoje deti, taka som strasne rada ze az... mali by ste sa mi vlastne podakovat 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

kde su tie krajiny, v ktorych ti dieta nevezmu do skoly ani do jasiel ani .. kam este?