icon

Centrum poradenstva a prevencie Dubnica nad Váhom - podozrenie na autizmus

17. mar 2025

Prosím ktoré centrum treba navštíviť ak u dieťaťa riešime možný autizmus ? Vo vyhľadávaní mi ukázalo jedno centrum na partizánskej a ešte jedno súkromné na Obrancov mieru

kacena4
17. mar 2025

musi mat napisane ze je urcene pre autistov, t.j. specializovane centrum poradenstva a prevencie pre deti a ziakov s autizmom

lalia33
17. mar 2025

Môžem sa spýtať ze s akým starym dietatom to riešite? Aké má príznaky? Alebo prečo si myslíte že ma autizmus.

autor
18. mar 2025

@lalia33 2r 9m, boli sme aj na diagnostike kde povedali že má znaky autizmu ale kvôli veku to neuzavreli a máme kontrolu o niekoľko mesiacov
-nerozprava ale len hlavice, nechce moc ukazovať, rozumie len jednoduchším povelom ako napr ideme spať a pod , očný kontakt má ale slabší, hra sa samo, jemna motorika je horšia , keď nieoc chce spraviť dáva tam moju ruku, alebo manza ruku ťahá keď niečo chce kým ma tam nedocedie a zrovna vtedy napr ten očný kontakt nemá ...

lalia33
19. mar 2025

No u nás máme niečo veeelmi podobne.. kde ste boli na diagnostike? My ideme do Ilavy ale teda hlavne kvôli logopédii. A tam nás snáď nasmeruju co ďalej. Lenže ja občas mám aj pocit ze ma znaky autizmu ale občas nie akoby len nerozprávala. Skôr dávam.vinu sama sebe ze som jej veeelmi často pustila tv a tym myslím veeelmi často. Ze som jej ja sama tým ublížila.
Naša očný kontakt má, sem tam reaguje na meno, teda viac nie ako ano ale ked zakricim ci chce ňamo tak to bezi hmed aj cez cely dom za mnou. Sem tam.mam posit ze nepocuje.
jemná motorika ako kedy , prstom ukazuje málo, napríklad v knižke robila tak ze ukazovala mojim prstom,teraz už svojím. Povelom rozumie tiež ako kedy ,napr sadni si -ano, obuj si papuče-áno, ideme spinkať-ano ...
keď chcem aby niečo ukázala napríklad na tabuli s magnetkami tak sem tam.ukaze sem tam.ma ignoruje.
Odplienkovana je ale pokial ju ja nedám na záchod tak sama sa nevypyta. .
Má veľmi rada deti a ich spolocnostt
myslím ze nerozumie tomu ze napríklad niekto plače tak ona sa smeje
Veľmi rada sa mojka objíma
Ale keď niečo chce tak sa jeduje .
Ale to asi aj tým ze nerozpráva ale ze vôbec nič
A teda má 3 roky a 2 mesiace

autor
19. mar 2025

@lalia33 no tak to máme ozaj veľmi podobnú situáciu ...a kde do ilavy idete ? Ani neviem že v ilave niečo je s diagnostikou ....
My sme boli aj na ORL či nie je problém so sluchom ale nie je ...to s tou tv chápem presne to iste si aj ja hovorím ....ale naša ani odplienkovana nie je nechápe to ....a povie tak Max do 5 slov ale veeeelmi výnimočne...ani ukazovať nechce ak niečo chce tak použije moju ruku len výnimočne ukáže prstom niekam a keď ja chcem aby ukázala napr zvieratká tak vôbec ....
Boli sme v Žiline v adepte .....povedali že znaky autizmu má ale neuzavrú to tak zatiaľ keďže má nízky vek ale máme sa ukázať o pol roka že dovtedy sa vie veľa zmeniť ale tiež máme riešiť logopediu ( tam chodí pár mesiacov už ) a plus cpp kontaktovať a psychológa ...a ak chceme do škôlky tak do špeciálnej ...vaša chodí do škôlky ?

lalia33
19. mar 2025

Cpp je aj v Ilave. Tam ideme aj my v máji. Do škôlky chodí zatiaľ druhý týždeň a vidím na jej chovani zlepšenie. Myslím tak ze lepšie drží lyžicu keď papa ,začala sa vyzliekať teda snaží sa sama , v skolke ju tak únavia ze konečne po troch rokoch aj zaspí sama v posteli, ale v skolke apat nechce lebo žiaľ ma ešte dudel a toho sa nechce ziadno vzdať.

lalia33
19. mar 2025

Keď ma len 2,9 r tak to majú asi pravdu je skoro na diagnózu.

lalia33
19. mar 2025

A kam chodíte na logopediu? Aj jej to pomáha?

autor
19. mar 2025

@lalia33 napíšem ss

zarita39
4. aug 2025
@anonym_autor

@lalia33 2r 9m, boli sme aj na diagnostike kde povedali že má znaky autizmu ale kvôli veku to neuzavreli a máme kontrolu o niekoľko mesiacov
-nerozprava ale len hlavice, nechce moc ukazovať, rozumie len jednoduchším povelom ako napr ideme spať a pod , očný kontakt má ale slabší, hra sa samo, jemna motorika je horšia , keď nieoc chce spraviť dáva tam moju ruku, alebo manza ruku ťahá keď niečo chce kým ma tam nedocedie a zrovna vtedy napr ten očný kontakt nemá ...

@anonym_autor kde ste boli na vysetreni

autor
4. aug 2025

adept žilina