icon

Ilava- príspevok od 13. týždňa tehotenstva

8. dec 2021

prosím kde mám zaniesť papier o ten príspevok čo sa dáva od 13teho týždňa? som z okolia ilavy a neviem či to zaniest na sociálku do ilavy čo je na námestí alebo to treba niekde inde na iné pracovisko...dakujem

petamich
8. dec 2021

treba to podat podla sidla zamestnavatela - moj ma sidlo v BA tak som to posielala tam 🙂 da sa to inak podat aj online, ked to podas na inej pobocke, oni si to medzi sebou preposlu ale moze dlhsie trvat spracovanie

autor
8. dec 2021

@petamich no zamestnávatela mám v TN ..takže bud ísť do TN alebo online?

emalka
8. dec 2021

Podaj to online, uplne im staci ked im tam priloziz ziadost dofotenu normalne mobilom, hlavne aby bola fotka ostra
https://eformulare.socpoist.sk/sluzby/ziadost-o...

autor
8. dec 2021

@emalka super dakujem 🙂

petamich
8. dec 2021

presne ako pise @emalka 🙂 radsej online nech zbytocne nechodis po uradoch

andrea_prestastna
8. dec 2021

@petamich vobec to tak netreba, ja som potala tak kde byvam ja a hotovo, socialna poistovna,,,

petamich
8. dec 2021

@andrea_prestastna to ze to spracuju neznamena, ze to tak netreba 🤷‍♀️ potom si to preposielaju medzi sebou, aby to skoncilo na pobocke, ktorej to patri, co moze predlzit spracovanie

oficialna info zo stranky socialnej poistovne: poistenka žiadosť doručí do príslušnej pobočky Sociálnej poisťovne (zamestnankyňa podľa sídla zamestnávateľa, SZČO a dobrovoľne nemocensky poistená osoba podľa trvalého pobytu)

alzbeta311
8. dec 2021

Ahoj, ja som to riesila minuly mesiac. Isla som na urad do Il, tam samozrejme nevybavis nic, musela som ist na socialku do Dca- lebo sa to ma podavat na socialke a jedina je v Dca pre Ilavsky okres. A oni povedali, ze tym ze je zamestnavatel v TN, tak mu to posielaju. Do tyzdna mi prislo vyrozumenie v schranke 🙂 baby co poznam a posielali to online, presli 3- 4 tyzdne a oni dodnes nemaju ziadne tlacivo

autor
8. dec 2021

@alzbeta311 a prosím ťa tam v dca si išla do akých dverí? je to tam nejak označené že odbor pre nemocenské poistenie? či v pohode to tam nájdem v budove? :D lebo viem že kde to je ale nikdy som tam vnútri nebola :D

alzbeta311
8. dec 2021

Ano, je tam taky ten stojan na ktorom zaklikneš, kvoli comu si vlastne na socialku prisla a vytlaci ti listocek s cislom. Nad kazdymi dvermi ukazuje cislo, ake je prave vnutri a ked uz ides na rad ty tak vysvieti hore tvoje cislo a hotovo 😂 nad tymi konkrernymi dverami. Je tam aj schranka, do ktorej to mozes odovzdat ak sa ti nechce cakat , ale ja som radšej pockala osobne, lebo tam bol pan, kt mi vravel, ze to tak urobil ale to stratili tak ide radsej osobne nech vie ze sa to dostalo tam kam malo

autor
8. dec 2021

@alzbeta311 och no super :D a v tom stojane je to pekne prehľadné že tehotenské príspevky alebo niečo ? :D lebo minule som bola s mužom v ilave na katastri tam to bolo tiež a tam teda bol problém nájsť čo sme potrebovali :D :D ...no tak uvidím kolko by tam bolo ludí a hlavne ako sa budem cítiť :P

alzbeta311
8. dec 2021

Ja ked som tam bola v piatok, tak bol len 1 pan predomnou. Ale pozri si aj tie ich otvaracie hodiny pre istotu. Nebolo to tam uplne konkretne specifikovane, ze materske, ale tusim ako nejaka davka alebo co ja viem co, no ja som to tiez zaklikla len preto, ze to jedine mi davalo logiku 😂 zvysne boli tak odveci tak som sa dobre trafila

autor
8. dec 2021

no ved to že tiež nám vtedy nič nedávalo zmysel :D ale dobre tak uvidím ked tak ma opravia a pošlú po nový lístok :D :D

alzbeta311
8. dec 2021

Jasne opytas sa niekoho, stale sa tam niekto motal z dveri do dveri 🙂

paris1813
15. dec 2021

@petamich a nie je to náhodou tak že o tom zamestnávateľ ani nemusí vedieť ??? Vraj to ide mimo neho táto dávka

petamich
15. dec 2021

@paris1813 vsak nemusi 🙂 nechapem tvojej otazke a ako to suvisi, ze sa to podava na pobocku podla sidla firmy vs. ze zamestnavatel o tom nemusi vediet?

paris1813
16. dec 2021

@petamich jasne , len som postrehla vraj zo sociálky môžu volať ohľadom príjmu zamestnávateľovi , je to pravda ? Nevedia ai to preveriť nejak inak ?

petamich
16. dec 2021

@paris1813 hej pravdu mas mozu, bezne to nerobia, robia to vtedy, ked napr. si na rodicovskom s prvym dietatom, pracovny pomer trva a teda narok na tehotenske mas a potrebuju urcit vymeriavaci zaklad, tak vtedy v niektorych pripadoch ako je napr. tento kontaktuju zamestanavatela 🙂