Ako naučiť škrečka neútočiť na prsty?
Mame malinkeho škrečka a nenechá sa hladkať hned ide po prstoch čo s tým? Zvykne si? Nezvykne? Kúpili sme vo zverimexe a asi je to uructe hybrid zmiešaný dzung+campbellov.
Ani jeden z piatich zo zverimexu si nezvykol u nás.
Inak viac odporúčam chovať pieskomily, tie nehryzú vôbec a ani neutekajú z klietky 😀 dokonca som ich púšťal po izbe a každých 10 minút si chodili do klietky kontrolovať hniezdo 😁
@anonym_autor my máme už druhého zo super zoo a zvykli si oba ale chce to čas nechajte ho týždeň dva na pokoji nech sa zabáva a potom skúšajte pomaly ďalej podávať mu najprv jedlo atd
To ho neodnaučíš. Nas prvý nas kúsal stále, bol veľmi hlúpy. Druhy nás spozná už po hlase olizuje nám prsty a teší sa na nás. Uplne rozdielne povahy. Nemusíte ho hladkať, len mu dajte veľa lásky. Celý život prežije zavretý v klietke.😔 Su to roztomilé zvieratká.
@anonym_autor skús mu dať čas... Pomaly zvykať, podávať mu malé jedlo z ruky. Kúsok jabĺčka a pod... Prihovárať sa mu, spojí si všetky vnemy dokopy a snáď si zvykne rýchlejšie...
@anonym_autor Choval som škrečky komerčne, predal som ich niekoľko stoviek. Škrečka treba od malička zvykať na ruky a chytanie. Všetky mladé som musel od malička, kedy sa im otvorili oči, chytať na ruky, aby si zvykli na človeka, aby z ruky neutekali a aby sa nechali hladkať a nekúsali. Keď už sú veľkí, dá sa to tiež naučiť. ale je to ťažšie a dlhšie to trvá.
Treba na to ísť postupne. Záleží tiež od toho, či útočí už hneď, keď zacíti ruku, alebo až pri dotyku. Treba ho naučiť, že ruka nie je nepriateľ. Skús mu z ruky dávať nejakú maškrtu, až kým ju nepríjme. Potom skús dvomi rukami ho opatrne podobrať, ako bager a najprv chvíľu ho držať v klietke na ruke, potom dlhšie, potom vyššie. Keď už bude zvyknutý zostať na ruke a nebude z nej skákať, tak ho môžeš začať skúsiť hladkať aj po chrbte.
Ak to je ten menší druh (Džungarský, Roborovský,...), tak tie sú viac divoké a je možné, že is už na ruku vôbec nezvykne.

Niektore skrecky si zvyknu, niektore nie. Tie zo zverimexu maju vacsiu sancu, ze si nikdy nezvyknu.