icon

Pomôžte kobylke a jej žriebäťu získať lepší život

miruskamimi93
28. aug 2026

🐴 BOJ O LEPŠÍ ŽIVOT PRE KOBYLKU A JEJ CHORÉ ROČNÉ ŽRIEBÄTKO ❤️
Dobrý deň všetkým milovníkom zvierat. Rozhodli sme sa skúsiť šťastie a poprosiť vás o pomoc. Vzali sme si do opatery mamu kobylu a jej mladú kobylku z veľmi nevhodných a zanedbaných podmienok.

Mladšiu z nich som si vzala pod svoje krídla, keď mala len 6 mesiacov. Bohužiaľ, kvôli krutému zanedbaniu u pôvodného majiteľa bojuje už od svojho narodenia s obrovským zdravotným problémom. Obe kobylky sú silno zamorené škrkavkami (červami, ktoré ich rozožierajú zvnútra). Kým staršia mama to zvláda o niečo lepšie, mladá ročná kobylka bojuje z posledných síl. Jej telíčko je stále slabé a s parazitmi sa nevie sama popasovať.

Pozemok pre ne už máme, no momentálne zvádzame finančne náročný boj o ich zdravie. Naším hlavným cieľom je dostať ich zo zdravotnej stránky do poriadku, zabezpečiť lieky, veterinárnu starostlivosť a postaviť pre ne stajňu, kde konečne nájdu vytúžené bezpečie a pohodlie. Vzhľadom na nečakanú zmenu našej životnej situácie to však sami finančne nezvládneme. Vzdať sa ich ale v žiadnom prípade nechceme!

Budeme neskutočne vďační za akúkoľvek pomoc – či už finančný príspevok, alebo jedno jediné zdieľanie, ktoré posunie náš príbeh ďalej. Ďakujeme za šancu na lepší život pre tieto dve štvornohé dušičky. 🐾❤️
https://4fund.com/sk/zu97bv

anonym_08824d
28. aug 2026

@miruskamimi93 znova sa budem opakovať, zaregistrovať sa a pýtať peniaze na MK 😕 divné veci

anonym_de9996
28. aug 2026

Načo si beries na starostlivosť kona, keď na neho nemáš peniaze?Aj zdravý kôň stojí majiteľa niekoľko tisíc € ročne.
A načo sa necháš trápiť dve nevinne stvorenia? A keď pomru na tú chorobu? Peniažky pôjdu kam? Tam, kde su aj myslené, že? Do vrecka.
Podvod . Tému nahlasujem

anonym_9ae6f6
28. aug 2026

To tu uz nie je dna, aby niekto nezobral. Chciet niekomu pomoct, ale zobrat na tu pomoc peniaze je naozaj divne.
5000 eur peniaze pre kobylku zobrat od cudzich ludi ako anonym.

miruskamimi93
autor
Autor odpoveď zmazal
miruskamimi93
autor
Autor odpoveď zmazal
miruskamimi93
autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_de9996
28. aug 2026
@miruskamimi93
Odpoveď bola zmazaná

@miruskamimi93
Je to nezodpovedné. A ak si nič nevyzbiera? Tak čo? Ti pokapu?
Trt sa staráš. Peniaze chces do vlastného vrecka pre seba. To je každému úplne jasné. Snáď nikto nebude taký blbý a prispeje.

anonym_9ae6f6
28. aug 2026
@miruskamimi93
Odpoveď bola zmazaná

@miruskamimi93 Si anonym. Dnes si zalozila nick, nemas tam ziadne svoje meno. Co tvoje priezvisko je mimi? Ked uz zobres tak aj svoju fotku daj, svoje meno. Nech sa vie kto pyta peniaze. Lebo zobrat anonymne to uz je ozaj drzost.

anonym_9ae6f6
28. aug 2026

Minule tu zobrali, a boli na fotke otoceni chrbtom 😃. Ale aspon sa za tieto zobracenky hanbia a neukazu sa ako vyzeraju. Na donio schvalia kazdu hlupost, ale podmienka je fotka tych co peniaze zbieraju. Tak potom si zakladaju zbieraci na kadejakych strankach, kde ani foto netreba.

miruskamimi93
autor
Autor odpoveď zmazal
miruskamimi93
autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_9ae6f6
28. aug 2026
@miruskamimi93
Odpoveď bola zmazaná

@miruskamimi93 Ked chces niekomu pomoct, tak to urob iba ked mas na to peniaze. A nie zobrat 5000 eur. A opakujem, este aj anonymne natahovat ruku dajte peniaze bez fotky. Do buducna zaloz si zbierku na donio, kde budu fotky aj teba zbierajucej peniaze.

miruskamimi93
autor
Autor odpoveď zmazal
miruskamimi93
autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_9ae6f6
28. aug 2026
@miruskamimi93
Odpoveď bola zmazaná

@miruskamimi93 Ty rozmyslas trosku? Je uplne jedno, ze na nejakej divnej stranke mas overeny profil. Ked zobres zobri aj so svojou fotkou. Uz zrozumitelnejsie sa ti to napisat neda. Kto normalny posle peniaze niekomu kto sa za zobracenku nepostavi ani svojou fotkou? A nie nemusis sa obhajovat. Ja som ti len poradit chcela, ze dobuducna urob zbierku aj so svojou fotkou, maj sa.

anonym_afc654
28. aug 2026

Žobreš. Keď si sa chcela postarať, tak si zabezpeč prostriedky. To čo popisuješ je taká hlúposť že až, pokiaľ boli v nevhodných podmienkach, bola možnosť ich cez hlásenie veterinára oficiálne odobrať. Každý deň, nový,, dojímavý " pribeh. Uvedom si, že v tejto krajine sa skladáme ešte aj na klimatizácie do nemocníc, nejaký kôň nezafunguje. Rozum paradajka ísť žobrať na mamičkovské fórum dva dni pred začatím školského roka.

miruskamimi93
autor
Autor odpoveď zmazal
maca1984
28. aug 2026

Oslov Oz kone ľuďom, či sa ich neujmú.

anonym_de9996
28. aug 2026

Áno, zablokuj si nás všetkých. 😃

bielasovicka
28. aug 2026

A čo tu písala ze maže všetko?

miruskamimi93
autor
28. aug 2026
@bielasovicka

@bielasovicka lebo mam na starosti prioritne iné veci než sa dohadovať nebo nekoho presvedcovat... to radšej celé zmažem a budem mat pokoj... ľudia sú všelijaké tam kde som sa dostala podpory a pochopenie tak tady je to cele zle... skúsila som ale nie ďakujem túto stránku nepoznám nevadí skúsila som

anonym_9ae6f6
28. aug 2026

Zbytocne tejto osobe nieco vysvetlovat, ona blokuje ludi 😃. Caka len na peniazky poslane na ucet 😃.

anonym_9ae6f6
28. aug 2026
@bielasovicka

@bielasovicka Ona nemaze, ale blokuje kazdu, ktora jej napise nieco co sa jej nepaci. Pise pri prispevkoch, skryty prispevok od zablokovaneho pouzivatela. Len divne, ze aj tebe neukazuje jej prispevky, ved ty si jej nic nepisala. A zablokovala ta aj tak? 🤔

maca1984
28. aug 2026
@anonym_9ae6f6

@bielasovicka Ona nemaze, ale blokuje kazdu, ktora jej napise nieco co sa jej nepaci. Pise pri prispevkoch, skryty prispevok od zablokovaneho pouzivatela. Len divne, ze aj tebe neukazuje jej prispevky, ved ty si jej nic nepisala. A zablokovala ta aj tak? 🤔

@anonym_9ae6f6 zmazala svoje komenty tu

anonym_9ae6f6
28. aug 2026
@maca1984

@maca1984 Aha, mne to ukazuje takto, ze skryty komentar od zablokovaneho pouzivatela 😃

miruskamimi93
autor
28. aug 2026
@maca1984

@maca1984 ano lebo nemám náladu počúvať v tieto situácii ešte ľudia čo do toho nevidí ale súdi na základe toho ze som si dnes založila profil atd... áno založila som si dnes profil lebo mi to doporučili známy ja tuhle stránku nepoznám... a je mi celkom voľný co si kdo pomyslí... mne ide hlavne o zvieratá a nie handrkovanii sa z ľuďmi keď ma niekdo záujem nemám problém mu zaslať fotky videa koní na Tiktoku mam niekoľko videii s mojimi kobylu akú cestu sme si prešli atd... ale aby ma niekdo napadal ze som podvod nebo niečo také... nemám na to chuť naozaj

miruskamimi93
autor
28. aug 2026
@maca1984

Oslov Oz kone ľuďom, či sa ich neujmú.

@maca1984 a na tvoju odpoveď OZ snami spolupracuji a od nich som kone vykúpila lebo je nemali komu predať v tomto stave a zo zriebatom a zamorenim skrkavek akých majú všetci chceli kobylu bez zriebata... to OZ ani RVPSka nechcela dlho sa hľadali ľudia kdo sa ich ujme... tak som si je vzala do opatery ja... a pomalú je dávame do kopy...len nastala situácie ze proste sa musíme nejako zariadiť aby bolo vše potrebné pre nich zaopatrene

maca1984
28. aug 2026
@miruskamimi93

@maca1984 a na tvoju odpoveď OZ snami spolupracuji a od nich som kone vykúpila lebo je nemali komu predať v tomto stave a zo zriebatom a zamorenim skrkavek akých majú všetci chceli kobylu bez zriebata... to OZ ani RVPSka nechcela dlho sa hľadali ľudia kdo sa ich ujme... tak som si je vzala do opatery ja... a pomalú je dávame do kopy...len nastala situácie ze proste sa musíme nejako zariadiť aby bolo vše potrebné pre nich zaopatrene

@miruskamimi93 ty si tieto kone vykúpila z Oz ktoré spomínam ?

bielasovicka
28. aug 2026
@anonym_9ae6f6

@anonym_9ae6f6 nie nezablokovala. Len vidím ze vymazala asi 8 svojich príspevkov.