icon

Ako nájsť spokojnosť v každodennom živote?

Dnes o 07:40

Dievcata , idem si k vam po radu, mozno to zazivate niektora. Mam manzela 15 rokov , 2 deti 9 a 11 rokov, financne nam nic nechyba, ale setrime, nerozhadzujeme, byvame v dome a mame 2 byty, ktore prenajimame. Vellla rokov robil manzel v zahranici, chodil domov na vikendy, nakoniec sa rozhodol to zabalit a uz je doma, pracu si nasiel pomerne rychlo , ja tiez samozrejme robim. Len vnutorne ma nic nenaplna, pridem si total vyhorena, neviem sa tesit. Muz nie je typ ze by chcel niekam chodit, spokojny je doma. Mam pocit ze zijem zo dna na den.... Co robit , ako nastavit tu hlavu inak.?

Strana
z2
anonym_ae1e78
Dnes o 07:44

@anonym_autor ty si unudena mas vsetko a nudis sa, zazivas kazdodenny rutinu, ktoru ti nic neohrozuje. zacni sportovat, chodit von, ved ty s kamoskami mozes nie? to ze on je doma, nemusis aj ty. kebyze mate nudzu o peniaze ci nebodaj chorobu v rodine ( to samozrejme neprajem nikomu), uz by si prepla na uplne ine zmyslanie. tomu ver. mne velmi pomaha pobyt v prirode.

anonym_b9b47c
Dnes o 07:56

Zmen pracu,urob v zivote nejaku novu zmenu,nie rozvod ale celkovo,chod ku kadernicke,kozmeniticke,urob si radost,co potesi len teba.
Clovek,co ma ,,,vsetko,,,vyhori raz,dva.
U nas zacina tolko zmien,novy rok,novy zaciatok tak sa aj tesim,aj strach mam aj radost aj smutok.Vsetky emocie mam z tolkych zmien,ale hlavne sa tesim.

anonym_b9e02a
Dnes o 08:04

@anonym_autor aj ked je muž spokojný s tým, že je doma, ty predsa nemusíš byť doma s ním. Môžeš ísť s kamarátkou do kina, divadla, na výstavu, na koncert, zaplávať si, cvičiť...a raz za čas by mal aj muž zdvihnúť zadok a uvedomiť si, že kým on bol v zahraničí, ty si čušala doma. Keď nebudete mať spoločné zážitky, nebudete mať témy na rozhovor a ty upadneš do ešte väčšej nudy

anonym_3e6028
Dnes o 08:07

@anonym_autor takto ti poviem som ako ty mám všetko, peniaze, zdravie, každodennú nič neohrozujúcu rutinu ..dnes v noci sa mi sníval živý sen o tom ako som prišiel o ruku ..vieš aké vďačne ráno toto pre mňa bolo? Človek si neuvedomuje každodenné samozrejmosti ktoré keby nemal bol by ich ochotny vyvážiť zlatom ..

sissy27
Dnes o 08:17
@anonym_3e6028

@anonym_autor takto ti poviem som ako ty mám všetko, peniaze, zdravie, každodennú nič neohrozujúcu rutinu ..dnes v noci sa mi sníval živý sen o tom ako som prišiel o ruku ..vieš aké vďačne ráno toto pre mňa bolo? Človek si neuvedomuje každodenné samozrejmosti ktoré keby nemal bol by ich ochotny vyvážiť zlatom ..

@anonym_3e6028 za mna je super mat dve ruky, dve nohy, ale tak ked uz ich mam, preco s nimi nieco nerobit a len tak sa na ne pozerat doma na gauci? 🤷‍♀️

@anonymny_autor a ty nemas ziadne svoje sny, tuzby, zaujem o nieco? To, ze tvoj muz je spokojny so sedenim doma este neznamena, ze musis aj ty. Mozno si vzdy chcela skusit nejaky sport, zazitok, ist na nejake miesto, nieco sa naucit… tak sa zober a chod, uz nikdy nebudes mladsia ako si dnes a bola by skoda raz spominat na to, co vsetko si nezazila.

anonym_3e6028
Dnes o 08:27
@sissy27

@anonym_3e6028 za mna je super mat dve ruky, dve nohy, ale tak ked uz ich mam, preco s nimi nieco nerobit a len tak sa na ne pozerat doma na gauci? 🤷‍♀️

@anonymny_autor a ty nemas ziadne svoje sny, tuzby, zaujem o nieco? To, ze tvoj muz je spokojny so sedenim doma este neznamena, ze musis aj ty. Mozno si vzdy chcela skusit nejaky sport, zazitok, ist na nejake miesto, nieco sa naucit… tak sa zober a chod, uz nikdy nebudes mladsia ako si dnes a bola by skoda raz spominat na to, co vsetko si nezazila.

@sissy27 ja som to myslel v kontexte toho že je nespokojná so životom pritom ani nepopisuje prečo je vyhorena ...veď idem von a žijem, sám veľa športujem ...milujem hory...turistiku

anonym_b3e4ef
Dnes o 08:33

@anonym_autor žijete život stereotypný, muž zháňa peniaze a keď ich má, tak má už v prdeli. Skôr sa zamerajte na seba ako majetky, jeden byt predajte a začnite cestovať, cez víkendy, .., teraz máte prázdniny, tak choďte na 2 týždne lyžovať do Álp. Načo sú vám majetky, keď život preteká cez prsty. Zbavte sa majetku a užite si život. Aj tak byty nevezmete fo hrobu.

anonym_9a0565
Dnes o 08:36

Mas poriesene vsetky bezne veci, ale nudis sa. Mozno si cakala, ze ked bude muz doma, budete spolu chodit po vyletoch atd. Chod aj sama s detmi s kamaratkami. Ako clovek, ktory robil/ robi v zahranici - strieda krajiny a miesta, som rada, ked pridem “domov” a pozeram na “4 stabilne steny” , nepotrebujem ist na vylet a ani sa “pohnut” . Nie je to lenivost ani fyzicka unava… ale saturacia, kedy kazda cesta naviac je obrovska zataz ….z casu na cas sa clovek premoze, len sa to nestretava s pochopenim, pokial ta druha osoba zije len v radiuse 50 km a opusti ho len kvoli vyletom a dovolenke. Skus sa s nim normalne porozpravat a urcite najdete aj nieco spolocne. Nadobudnuty majetok tiez stal urcite usilie a kazdy mal svoju ulohu a “opotrebovanie” sa podpise na kazdom.Len sa musite pochopit. Deti mas relativne velke,vo vela veciach sa mozes realizovat aj sama.

tykat
Dnes o 08:37

@anonym_autor ako travis dni? Ake mas pravidelne aktivity? Ono si treba uvedomit ze muz nie je tvoj "animator" treba sa zabavit aj samostatne a najst si aj svoju "bublinu" ludi s ktorymi mozes travit cas.

anonym_b9b47c
Dnes o 08:38
@anonym_3e6028

@anonym_3e6028 ach mne sa minule snivalo o duchoch a akoze som zachranila celu rodinu stylom noemova archa,no vsetko to suvisi s tymi zmenani,mozog to tak vsetko spracuvava.Burka je teraz s emociami,kludna hladina,plavba bude ked uz sa riadne zapracujem na novej pozicii.Ale ten strach tam stale je.

autor
Dnes o 09:01

@anonym_autor ahojte, dakujem, mam od decembra aj novu pracu, ktora ma myslim si, ze urcite bude bavit, kolegovia vyzeraju byt fajn, mam ju plnu hlavu, cele sviatky premyslam co a ako, co som za tie 3 tyzdne navnimala, co ma v januari caka.. toto je taka zmena

anonym_94b68b
Dnes o 09:13

Prečo mám dojem že kým bol chlap v zahraničí si sedela doma na riti a čakala kým dôjde domov?
Ak nie tak prečo sedíš doma? ak áno tak je konečne na čase sa pohnúť klesne aj bez detí, veď budú doma s otcom.
Vieš koľký.by chceli žiť v takej istote akú máte vy.

anonym_b9b47c
Dnes o 09:13
@anonym_autor

@anonym_autor ahojte, dakujem, mam od decembra aj novu pracu, ktora ma myslim si, ze urcite bude bavit, kolegovia vyzeraju byt fajn, mam ju plnu hlavu, cele sviatky premyslam co a ako, co som za tie 3 tyzdne navnimala, co ma v januari caka.. toto je taka zmena

@anonym_autor tiez som sa v decembri zaucala par dni,potom som opet robila svoju pracu,az do posledneho dna,no zaucanie boli sme 2ja,uz sa koncilo takze skor nuda ako robota.Ale viem,ze aj vycitky svedomia budem mat,ze ozaj perfektny plat za nudu.Ako aj to sa ucim,aj budem ale aj tak.

januska12323
Dnes o 09:22

Môžeš robiť čo len chceš, nemusíš čakať na chlapa.

autor
Dnes o 09:39
@anonym_94b68b

Prečo mám dojem že kým bol chlap v zahraničí si sedela doma na riti a čakala kým dôjde domov?
Ak nie tak prečo sedíš doma? ak áno tak je konečne na čase sa pohnúť klesne aj bez detí, veď budú doma s otcom.
Vieš koľký.by chceli žiť v takej istote akú máte vy.

@anonym_94b68b mas pravdu, uplnu, vela sme si pocas tych rokov odopierali, muz vela robil, ja som doma sedela pri detoch, nenaucila som sa venovat sebe

jogy1984
Dnes o 10:42

Chcel by som mať tvoj život

autor
Dnes o 10:49
@jogy1984

Chcel by som mať tvoj život

@jogy1984 ktovie ci by si chcel...

anonym_b9b47c
Dnes o 10:50
@anonym_autor

@anonym_94b68b mas pravdu, uplnu, vela sme si pocas tych rokov odopierali, muz vela robil, ja som doma sedela pri detoch, nenaucila som sa venovat sebe

@anonym_autor a hlavne tu robotu z hlavy musis dostat,ono pise to sice ta prava,co do 7meho ju bude mat tiez stale v hlave,ale skus tie myslienky dat skor do pozitivnej roviny.
Ide novy rok,tak si daj predsavzatia,co by si chcela,kam pohnut,co vidiet,comu sa venovat.Je cas bilancovania aj novych planov a cielov.

anonym_ed4f2b
Dnes o 11:02

Si nespokojná so vzťahom, nie so životom ako takým.

autor
Dnes o 11:12
@anonym_b9b47c

@anonym_autor a hlavne tu robotu z hlavy musis dostat,ono pise to sice ta prava,co do 7meho ju bude mat tiez stale v hlave,ale skus tie myslienky dat skor do pozitivnej roviny.
Ide novy rok,tak si daj predsavzatia,co by si chcela,kam pohnut,co vidiet,comu sa venovat.Je cas bilancovania aj novych planov a cielov.

@anonym_b9b47c dakujem🥰🥰🥰🥰

anonym_c4a7fa
Dnes o 11:12

lebo nie si domased ako muz a necitis sa naplnena, zacni žit a cestovat, ale moze byt, ze sa odcudzite, zial nie ste rovnaki, cize bud kompromis, alebo kazdy svojou cestou

autor
Dnes o 11:13
@anonym_ed4f2b

Si nespokojná so vzťahom, nie so životom ako takým.

@anonym_ed4f2b ano

autor
Dnes o 11:15
@anonym_c4a7fa

lebo nie si domased ako muz a necitis sa naplnena, zacni žit a cestovat, ale moze byt, ze sa odcudzite, zial nie ste rovnaki, cize bud kompromis, alebo kazdy svojou cestou

@anonym_c4a7fa mozno uz sme odcudzeni tymi rokmi predtym

anonym_ed4f2b
Dnes o 11:17
@anonym_autor

@anonym_autor už si asi skúsila všetko. Od dohovárania, prosenia, kriku, pod dobrom, po zlom. Z mojej skúsenosti, ak nič doteraz nezabralo, neverím, že sa niečo zmení. Zmier sa s tým,alebo naber silu a odíď. Ja som ju doposiaľ nenašla.

autor
Dnes o 11:21
@anonym_ed4f2b

@anonym_autor už si asi skúsila všetko. Od dohovárania, prosenia, kriku, pod dobrom, po zlom. Z mojej skúsenosti, ak nič doteraz nezabralo, neverím, že sa niečo zmení. Zmier sa s tým,alebo naber silu a odíď. Ja som ju doposiaľ nenašla.

@anonym_ed4f2b x krat som si kadeco povedala, nemam odvahu

anonym_b9b47c
Dnes o 11:22
@anonym_autor

@anonym_autor tak ono to tak skoro vzdy byva,kazdy si zije svojim zivotom inde a teraz sa musite ucit opet zit spolu,nie vedla seba.

anonym_a05dbe
Dnes o 11:27

Ja som vzdy rozmyslala, ako niekto moze takto zit. Ja na SK a on niekde v .... ved to kazi vztahy. A mam potrvrdene z roznych stran. Presne aj Ty pises, honba za peniazmi, vas dohnala az sem. Ste si jednoducho cudzi. Zapracujte na tom obaja, inak sa budete cely zivot trapit.

anonym_ed4f2b
Dnes o 11:36
@anonym_a05dbe

Ja som vzdy rozmyslala, ako niekto moze takto zit. Ja na SK a on niekde v .... ved to kazi vztahy. A mam potrvrdene z roznych stran. Presne aj Ty pises, honba za peniazmi, vas dohnala az sem. Ste si jednoducho cudzi. Zapracujte na tom obaja, inak sa budete cely zivot trapit.

@anonym_b9b47c
@anonym_a05dbe on na tom zapracovať nechce. Veď to stále píše. Z jej strany snaha je. Tam sa už nedá viac urobiť.

anonym_ae1e78
Dnes o 12:04
@anonym_autor

@anonym_autor nova praca je super, stanovuj si nove ciele. drzim ti palce. 🍀

biba_18
Dnes o 12:22

ja by som potrebovala aby môj deň mal aspoň 30 hodín 😏
takže si nájdi koníčky.
a s mužom čo? na tom už musí popracovať on, ty to za neho nevyriešiš… ale ak budeš spokojnejšia, možno potom budeš schopná občas aj doma s ním posedieť a pozerať pri pive na stromy v záhrade…

Strana
z2