icon

Ako nájsť zmysel života bez partnera po štyridsiatke?

sonabear
27. máj 2026

Ahojte,

uz 2 roky drtim zoznamky a minuly rok 2025 mi uplne kazdy povedal, ze na to cele strasne tlacim. 2026 som to vzdala tak na 70% a bola som iba na 2 rande zaciatkom roka. Uz vyslovene pozeram iba vekovu kategoriu 44-49 rokov z mojich osobnych dovodov, ktore nechcem zverejnovat takto na sietiach. Akoze z tych muzov vybranej kategorie som stretla par, ale neviem najst nejaku zhodu, niekto s kym by sa proste dalo ist do toho rizika... Na vztahy uz pozeram celkom ako na riziko a teda mam psychologa muza, velmi dobreho a teda on to nevidi moc ruzovo. Tak realne rozmyslam, ze by som sa na to uplne vykaslala a nasla si nejaky iny zmysel zivota. Som dost introvertna povaha ale nechcem byt uplne ze sama v zivote. Tento rok sa proste zacinam citit nejako osamelo.

Kto je dlhodobo sam a nie je nijako extra naviazany na rodinu, deti a nema ani nikoho uplne ze super blizkeho cloveka, viete mi poradit, aky mate zmysel zivota? Ste v nejakej nabozenskej skupine? Ja moc nie som na sekty ani na take Guru jogy, toho sa bojim. Tak realne rozmyslam proste nad nejakou ne-sektalnou, ne-guru jogou, ne-kundalini, ne-katolickou, zaujmovou skupinou ludi duchovne sa rozvijajucou?

anonym_762327
27. máj 2026

záhradkárčenie, super psychohygiena, žiadna sekta, ideológia a budeš sa rozvíjať, ani o tom nebudeš vedieť 🙂

anonym_82a505
27. máj 2026

Od 40 do 85 mas 45 rokov cas sa osamote venovat kadecomu.

anonym_999620
27. máj 2026

2x tyzdenne cvicenie s trenerkou, spanielcina, solo tango pre zeny, zahradkarcenie, diamantove malovanie, turistika, cestovanie po Europe solo, pripadne poznavacky s cestovkou tam he viac solo ludi, az ked som nikoho nehladala a venovala sa hobby si ma nasiel sam partner uplne nahoda v meste v parku, vraj po mme pozeral uz dlhsie v meste, sme male mestecko

elz1920
27. máj 2026

Ak by som bola sama, určite začnem tancovať. Plus turistika, knihy, pláž. Možno jazyk by som sa učila.

anonym_ad7172
27. máj 2026

@sonabear mojím koníčkom je bylinkárstvo. Chodím na prechádzky, túry kde zbieram bylinky a potom suším, pestujem ich doma, robím si vlastnú kozmetiku... mám peknú zbierku bio esenciálnych olejov dajú sa využiť na milión spôsobov... sledujem podcasty o zdraví, hystórii, čítam knihy... Mám v susedstve slobodnú matku a občas jej postrážim detičky...

anonym_e32f76
27. máj 2026

tato zufalka co tu zaklada temy dookola.. ano dobre pocujes zufalka, presne tak sa chovas.. a kym nou budes si zdravy vztah nenajdes

anonym_cec90d
27. máj 2026

@sonabear ten psychológ muž, čo to nevidí ružovo, tak toho by som vykopla. Začo si platíš? Za pesimizmus? Toho máš asi sama dosť.

anonym_4ee7fc
27. máj 2026

@sonabear Mňa pobavila tá duchovne sa rozvíjajúca skupina, ktorú hľadáš a keďže si vylúčila tradičné náboženstvo, nájdeš presne iba také sektárske skupiny, ktorým sa chceš btw vyhnúť 🙂

paloma10
27. máj 2026
@anonym_4ee7fc

@sonabear Mňa pobavila tá duchovne sa rozvíjajúca skupina, ktorú hľadáš a keďže si vylúčila tradičné náboženstvo, nájdeš presne iba také sektárske skupiny, ktorým sa chceš btw vyhnúť 🙂

@anonym_4ee7fc Presne, tiež som to nepochopila 😅 Buď túžim žiť úprimnú vieru v Boha alebo nie. Ako inak duchovne sa rozvíjať? 😒 Či vyskladať si vlastnú vieru a klamať sa? Sektárstvo.

paloma10
27. máj 2026

Hľadáte iba posledné 2 roky,keď už máte po 40? A kde ste boli dovtedy? Už minimálne po 30-ke by som sa zaujímala o vzťah. Tiež som si našla manžela až v 36, ale snažila som sa vytvárať si príležitosti a modlila som sa za to už dlho predtým.

sonabear
autor
27. máj 2026
@paloma10

@anonym_4ee7fc Presne, tiež som to nepochopila 😅 Buď túžim žiť úprimnú vieru v Boha alebo nie. Ako inak duchovne sa rozvíjať? 😒 Či vyskladať si vlastnú vieru a klamať sa? Sektárstvo.

@paloma10 ale viete o tom, ze Boh je cista laska a preto by ste mali pisat vysoko empaticky a sucitne ku kazdej bytosti minimalne toho fyzickeho sveta. Pridete mi, ze verite v Boha, ale ste stale iba v svojej realite. Skuste sa uplne odputat od svojich priputanosti a ist niekde pomahat do vojnovej oblasti a potom uvidite, co je to Boh. Dovidenia.

anonym_dec60b
27. máj 2026

Mne by v tomto pomohla viera.

paloma10
27. máj 2026
@sonabear

@paloma10 ale viete o tom, ze Boh je cista laska a preto by ste mali pisat vysoko empaticky a sucitne ku kazdej bytosti minimalne toho fyzickeho sveta. Pridete mi, ze verite v Boha, ale ste stale iba v svojej realite. Skuste sa uplne odputat od svojich priputanosti a ist niekde pomahat do vojnovej oblasti a potom uvidite, co je to Boh. Dovidenia.

@sonabear Ďakujem za podnetný príspevok 😂😂😂 To, že Boh je láska neznamená, že mám druhému hovoriť to, čo chce počuť 😉 Ja mám manžela aj dieťa, takže mám životné naplnenie, to s tou pripútanosťou atď platí skôr pre Vás 🙂 Pekný deň a veľa šťastia. Keďže vidím, že ste bojovo naladená, ďalšie príspevky od Vás už nečítam 😎

anonym_37642f
27. máj 2026

Čo tak zahradkarcenie alebo docaskovanie mačiek?

hefo
27. máj 2026
anonym_4ee7fc
28. máj 2026
@sonabear

@sonabear ....nie čo je to Boh, ale KTO je to Boh.

lanka999
28. máj 2026

bola som na tom ako ty ale po poslednej vztahovej skusenosti nikoho nechcem je mi takto single skvelo mam kopu kamosov somv turistickom klube ucim sa cudzie jazyky chodim po koncertoch zabavach vyletoch kamos ma vezme motorkou niekde nemenila by som 😃

anonym_ab16e3
28. máj 2026

@sonabear single muži vo veku na ktorý sa sústredíš si už ťažko budú hľadať ženu na dlhodobý vzťah. To by v tej žene museli vidieť étericku bytosť kvôli ktorej by boli schopní spraviť všetko. Čo evidentne nie si, tak si na krk nebudú vešať niekoho, kto im bude liezť do ich slobodného života.

anonym_7262c2
28. máj 2026

ja som to nikdy nechapala co sa kto nahana za chlapmi a trase sa len aby nebol alebo nebola sama.Tak to aj potom dopada to nevidis aj tu dost odstrasujucich prikladov? aj na koni? nezaujimaju sa,nepomahaju doma riadne,kaslu na zeny..ked ti bude najhorsie precitaj si take temy.Stale sa tu taka vyskytne nie je dna alebo tyzdna aspon.Ja som sa za vztahom nikdy nenahanala to just vtedy nenajdes ak tlacis na pilu.A radsej inteligentna samota ako byt s debilom to je fakt🤔 a aj v okoli co vidim na ludoch su spolu, vacsinou len so zvyku,zotrvacnosti,majetok,deti, malokto je zalubeny do seba ako hrdlicky cely zivot nie nie potom sa to prehupne len do zvyku po rokoch.To by potom neboli bokovky milenci milenky