icon

Ako prestať byť materiálna osobnosť?

Včera o 12:28

Ahojte, povazujem sa za materialneho cloveka, nie v zmysle, ze potrebujem mat vela alebo sa ukazovat a vlastnit drahe veci. Skor ze rada nakupujem, a nejak ma vie potesit vzdy ked nieco kupim. Moje dni maju zmysel ak si nieco kupim🤣hoci aj do domacnosti, aj ked kupim handru alebo šálku.. proste rada chodim po obchodoch a kukam, kupujem… momentalne som na rodicaku a byvam mimo mesta, cize ked sa mi podari ist raz do tyzdna niekam do obchodu (okrem potravin) tak som stastna a naplnena🤣🤣samozrejme trosku prehanam. Ale ide o to, ze sa chcem toho zbavit, chcem prestat mam zmysel v nakupeni niecoho. A chcem nakupovat len nevyhnutne. Ako to dosiahnut?🤣

biba_18
Včera o 12:31

ale definícia materializmu je trochu iná ako to, že ťa baví nakupovať... teda, fest iná ...
lebo ty si skôr šopoholička ... 😒

anonym_404613
Včera o 12:37

to je emocne nakupovanie, mavam take stavy, ja tak nakupujem kozmwtiku, mam plne skatule, vsetky novinky potrebujem vyskusat 🤭 jedine, ze nepojdes do obchodov, alebo si vyclen cojaviem 100 eur na mesiac a si povedz, ze nad tu sumu nepojdes, pis si dennik ako sa ti to dari

anonym_890ca3
Včera o 12:38

Cize nedoakzes ist do obchodu len vtedy, ked nieco potrebujes a nie aby si sa sla pozriet co maju a ci by si nieco z toho co maju "nepotrebovala". Ked je to tak, tak sa nauc chodit len vtedy ked nieco naozaj potrebujes, kupit tu konkretnu vec, zaplatit a odist. Cas straveny trajdanim po obchodoch sa snaz vyuzit inac. Tie iste kilometre co nachodis pomedzi regaly vies nachodit aj v parku, v prirode.

a0
Včera o 12:45

Nenakupovať blbosti je vedomé rozhodnutie, časom sa to naučíš, najprv ale musíš chcieť a stáť si za tým (disciplína). Inak keď si potom za to nenakupovanie bookneš 2 dovolenky, tak ťa to prejde 😂

sisamisaaa
Včera o 12:46

Ja som toto mala v dobe keď som mala prácu ktorá ma extrémne nebavila... cítila som sa tam frustrovaná, vyhorená, a tak som chodila a robila si radosť drobnými nákupmi až kým som nebola v 600€ mínuse. Je to rovnaké ako hocijaká iná závislosť. Treba zistiť čo si v živote kompenzuješ a riešiť to.

anonym_76f9ef
Včera o 12:46

@anonym_autor vypracovať sa tak, že po obchodoch pochodíš, potešíš oko, ale kúpiš si len niečo na zjedenie, vypitie - kľudne niečo zdravé. Inak ťa tie veci časom zasypú.

anonym_09a777
Včera o 13:29

@anonym_autor som taká istá a nepovažujem to za niečo zle Rada kúpim nieco do domácnosti, deťom, na záhradu, sebe, rodine..Ak to nechceš robiť tak nenakupuj😆ak neminas vysoké sumy prečo si to odoprieť?Nechodím na botox, pedikúru, do barov baví na niečo pekné kúpiť

thereisabear
Včera o 14:37

Skús si pozrieť nejaké dokumenty o ekológii, odpade, továrňach v Číne a pod.