Ako sa vyrovnať so stratou vlasov po chemoterapii?
Pekný večer
Mam rakovinu, podstupujem chemo a pripravujem sa na stratu vlasov.
Mam aj parochňu aj ked je to vidno ze je umelá 😀, mam aj šatku.
Ja som zmierena ze sa budem musiet zachviľu ostrihať, len som chcela vediet ci ste to neriešili a chodili von aj s hoľou hlavou alebo zakrývali?
Dakujem
@anonym_autor videla som take parochne, ze vobec nevydno, ze su to parochne a to u cinana.
Moja priateľka vonku nosí šiltovku alebo tenucku čiapku a doma len tak holu hlavu
Vlasy ti znovu nárastu. Želám ti veľa zdravia 🍀🍀🍀
my sme riesili operaciu hlavy (rez od ucha k uchu) nie raka, ale tiez isli vlasy dole... vobec som ani nik naokolo neriesil vlasy ale to ze vsetko dobre dopadlo, vlasy dorastu do par mesiacov drzim palceky hlavne nech choroba zmizne aj keby hlava mala byt hola na furt ❤
podstatné je že žiješ nie nejaké vlasy
vlasy ti predsa môžu kludne dorást, nie vždy je to trvalé a ked tak čo ? si menejcenná baba ? ubudne ti IQ alebo šarm ked nebudeš mat 100 000 chlpov ????????? alebo čo ti to zoberie že nemáš zrovna vlasy ? však môžeš plávat, behat, jesť , žit, tancovať , súložiť aj ked ich nemáš - muži / ano nie všetci samozrejme/ toto vôbec neriešia
su parochne ktoré aj nevidno alebo ak máš umely vlas stači napudrovat jemne detskym pudroma prestane sa lesknut
kolkokrát sa chlap dozvie že máš parochnu len preto že to sama povieš alebo nejaka dobra duša , vôbec by som neriešila nejaké vlasy ...
ver že chlap sa vie obzriet aj za babou v parochni ...........sadni si na lavičku kolké baby maju tak vlasy že je to až smutne, zničené, chemlon, prefarbene, hnusne ...............ty budeš s parochnou vždy top upravená .............................
vlasy to je to totálne posledné čo je dôležité ,
parochne sa predsa nosia celé storočia od Egypta ,príčesky tiež , žiadna novinka , kolké hviezdy a herečky nosia tupe na zahustenie ani nevieš alebo aj celé parochne taka Rihana alebo Naomi Campbell, majú a vôbec sa netaja že nemajú - su menej krásne alebo majú menej práce nie
všetko je to v hlave a v tvojom nastavení, hlavne sa prestaň ľutovat , a blbé okolie nerieš, nech sa krásky pozrú na seba , pekne upravenú ženu alebo ženu so strihom dobre nafarbenú aby si pohľadala
Moja babka vnútri nosila šatku a vonku parochňu. Vlasky jej síce narástli ale svoj boj prehrala. Bolo to už ale dávno kedy medicína nebola na takej úrovni ako dnes.
Držím ti palce v tvojom boji a neboj sa, vlasy ti dorastu veľmi rychlo. Okrem toho ja som vždy chcela vedieť aké to je oholiť si hlavu - mne to príde strašne oslobodzujúce a ako taký znak sily si ich vyholiť. Buď aj ty silná 💪🤞
@anonym_autor prajem veľa šťastia 🍀
Ja ti rozumiem. Nenávidela som reči o tom, že sú to len vlasy, dorastú, bojuj a podobné kravoviny. Tí ludia vôbec netušili o aké to je a čo sa vo mne odohráva.
Až keď človeku vypadaju vlasy, naplno si uvedomí, čo sa deje.
Okrem toho sa nevie ani pozrieť do zrkadla. Naouchnuty, bledý, bez vlasov... a do toho ti niekto povie, že veď dorastú 🙄. Ešte teraz ma to vytáča.
Parochňu som mala krásnu. Pripájam foto, čo ja nikdy nerobím 😅, ale aby si videla, že aj pekné a prirodzené parochne sú. Príspevok na parochňu ešte existuje? Pýtaj u svojho onkologa. Nie je to veľa, ale pomôže.
Ale v lete budeš mať Parochňu ako baranicu.
Vyskúšaj hodvábne šatky alebo turbany. Ak si šikovná, čo ja nie som, naučíš sa to viazať, budeš šik a bude ti aj príjemne.
Ale kým ti nepadaju, Vyskúšaj tie chladive čapice a séra na vlasy proti vypadávaniu. Ja som mala od kvitok.sk
Držím palce
podstatné je že žiješ nie nejaké vlasy
vlasy ti predsa môžu kludne dorást, nie vždy je to trvalé a ked tak čo ? si menejcenná baba ? ubudne ti IQ alebo šarm ked nebudeš mat 100 000 chlpov ????????? alebo čo ti to zoberie že nemáš zrovna vlasy ? však môžeš plávat, behat, jesť , žit, tancovať , súložiť aj ked ich nemáš - muži / ano nie všetci samozrejme/ toto vôbec neriešia
su parochne ktoré aj nevidno alebo ak máš umely vlas stači napudrovat jemne detskym pudroma prestane sa lesknut
kolkokrát sa chlap dozvie že máš parochnu len preto že to sama povieš alebo nejaka dobra duša , vôbec by som neriešila nejaké vlasy ...
ver že chlap sa vie obzriet aj za babou v parochni ...........sadni si na lavičku kolké baby maju tak vlasy že je to až smutne, zničené, chemlon, prefarbene, hnusne ...............ty budeš s parochnou vždy top upravená .............................
vlasy to je to totálne posledné čo je dôležité ,
parochne sa predsa nosia celé storočia od Egypta ,príčesky tiež , žiadna novinka , kolké hviezdy a herečky nosia tupe na zahustenie ani nevieš alebo aj celé parochne taka Rihana alebo Naomi Campbell, majú a vôbec sa netaja že nemajú - su menej krásne alebo majú menej práce nie
všetko je to v hlave a v tvojom nastavení, hlavne sa prestaň ľutovat , a blbé okolie nerieš, nech sa krásky pozrú na seba , pekne upravenú ženu alebo ženu so strihom dobre nafarbenú aby si pohľadala
@anonym_7070e9 prepáč, ale presne toto sú reči, o ktorých píšem vyššie. Ak máš niekoho, kto sa lieči a máš ho rada, toto si pred ním odpusti.
Toto nepomáha, len to viac zraňuje a vytáča 🙏🙏
@anonym_7070e9 prepáč, ale presne toto sú reči, o ktorých píšem vyššie. Ak máš niekoho, kto sa lieči a máš ho rada, toto si pred ním odpusti.
@tilly presne tak. Ako zarucene vytocit onko pacienta? Recami - bojuj, musis byt pozitivne naladeny, moj clen rodiny na rovnaku dg zomrel, bud rad, ze zijes, vlasy nie su podstatne, atd 🤬🤬🤬
@tilly presne tak. Ako zarucene vytocit onko pacienta? Recami - bojuj, musis byt pozitivne naladeny, moj clen rodiny na rovnaku dg zomrel, bud rad, ze zijes, vlasy nie su podstatne, atd 🤬🤬🤬
@anonym_a31f7d ani nehovor. Na slovo bojuj som alergická. Máš sa liečiť, nie biť. Chce to kľud, nie bojovú náladu. Každý je iný. Pre niekoho sú tie vlasy kľúčové. Je to taká rana.
@anonym_a31f7d ani nehovor. Na slovo bojuj som alergická. Máš sa liečiť, nie biť. Chce to kľud, nie bojovú náladu. Každý je iný. Pre niekoho sú tie vlasy kľúčové. Je to taká rana.
@tilly odpovedam rovnako…choroba sa lieci, nebojuje sa s nou 👍🏼👍🏼👍🏼
@tilly odpovedam rovnako…choroba sa lieci, nebojuje sa s nou 👍🏼👍🏼👍🏼
@anonym_a31f7d presne toto. Pekne v kľude sa liečiť. Drž sa ❤️. Keby mi niekto povedal, že člen jeho rodiny zomrel ma moju dg, normálne by som sa otočila a odišla. Dosť toxicity som mala v tele, nepotrebujem ju aj zvonku...
tu v podcaste spominali, ze vedia pomoct aj s parochnou
https://www.youtube.com/watch?v=i6B6JhZ0P70Dakujem Vam vsetkym za podržanie a za zdravie. Aj Vam prajem vela zdravia.
Ja tu chorobu beriem ako začiatok niečoho nového. Dostala som varovanie ze teraz je cas pre seba, aby som sa šetrila a myslela na seba a nie na ostatných ako to bolo v minulosti.
Ja to osobne neriesim, vlasy boli - a budu. Len som chcela vedieť ako ste si tým prešli vy.
Mne sa jedna a bojím sa hlavne kvôli mojim malým deťom, ze ked s nimi pôjdem na ihriskoa aby nezačali niektorí rodicia ukazovať prstom a nezačali odsťahovať deti od tých mojich.
Deti moje vedia, su sikovne a rozumne, len nechcem aby kvôli mne boli odstrovane.
môj otec bral chemoterapiu. Dlho a veľa. Vlasy mu vôbec nevypadali, mal ich stále rovnaké. Z rakoviny sa vyliečil .
@anonym_autor ja mám alopeciu a už do konca života musím nosiť nejakú vlasovú náhradu (nie parochňu) . Nedá sa s tým nič robiť ani vyliečiť. Vyrovnaná som s tým len čiastočne, nie úplne aj keď viem že už to tak bude stále.
Dnes sú už parochne na takej úrovni že to ani je poznať že vlasy nie sú tvoje. Sa pýtaš že ako sa s tým vyrovnať. Podľa mňa sa s tým nedá nejak vyslovene že vyrovnať, je to pre nás ženy hrozné ak prídeme o vlasy. Každopádne môžeme byť rady že tie parochne sú dnes už v takej dobrej kvalite. Nájdi si nejakú peknú parochňu a skús to brať aspoň dočasne ako tvoje vlasy. Ty máš šancu ze ti potom znovu narastú.
Mám známu, tiež má rakovinu. Nosí parochňu ktorú si dala ostrihať podľa toho aký strih vlasov nosila a keby som o tom nevedela, tak asi nikdy nezistím že nosí parochňu. Tak dobre to vyzerá.
môj otec bral chemoterapiu. Dlho a veľa. Vlasy mu vôbec nevypadali, mal ich stále rovnaké. Z rakoviny sa vyliečil .
@anonym_f9b2b4
Nevies o com pises, zalezi aku agresivmu formu rakoviny liecia, ja som mal tiez taku ked som mal chemo tak som poobede isiel do kancelarie a uradoval do vecera a vlasy som mal, ale o niekolko rokov neskor pri inej forme som sa musel dat vyzdvihnut po chemo a nebol som schopny robit a prisiel som o vlasy , a vlasy co mi narastli su uplne inej farby 😉
Ja ti rozumiem. Nenávidela som reči o tom, že sú to len vlasy, dorastú, bojuj a podobné kravoviny. Tí ludia vôbec netušili o aké to je a čo sa vo mne odohráva.
Okrem toho sa nevie ani pozrieť do zrkadla. Naouchnuty, bledý, bez vlasov... a do toho ti niekto povie, že veď dorastú 🙄. Ešte teraz ma to vytáča.
Parochňu som mala krásnu. Pripájam foto, čo ja nikdy nerobím 😅, ale aby si videla, že aj pekné a prirodzené parochne sú. Príspevok na parochňu ešte existuje? Pýtaj u svojho onkologa. Nie je to veľa, ale pomôže.
Vyskúšaj hodvábne šatky alebo turbany. Ak si šikovná, čo ja nie som, naučíš sa to viazať, budeš šik a bude ti aj príjemne.
Ale kým ti nepadaju, Vyskúšaj tie chladive čapice a séra na vlasy proti vypadávaniu. Ja som mala od kvitok.sk
Držím palce
@tilly máš absolútnu pravdu. Každý moralizuje a popiera jej emočné prežívanie. Neznášam to, stretávam sa s tým stále. Ani po 10-15rokoch som si nezvykla na tie sprosté pripomienky. Prajem pevné zdravie tebe, aj autorke ❣️
@anonym_autor nieje to asi nič príjemné
Mala som mladú švagrinú mala parochňu jednu z tých priemerných to bolo vidno že je umelá nehodila sa jej ale to možno aj kvôli tomu že ona mala svoje dlhé husté vlasy po zadok a parochňa bola po ramená
Ale zas teta má zo živých vlasov niekoľko parochni a vyzerá akoby to boli jej vlasy
Žiaľ je to dosť drahá záležitosť keď si chceš kúpiť niečo také
Pri rodine a blízkych netreba parochňu
Vonku je to na tebe
Ale skôr parochňu na verejnosti vyhnes sa pohľadom a blbym rečiam
@anonym_a31f7d presne toto. Pekne v kľude sa liečiť. Drž sa ❤️. Keby mi niekto povedal, že člen jeho rodiny zomrel ma moju dg, normálne by som sa otočila a odišla. Dosť toxicity som mala v tele, nepotrebujem ju aj zvonku...
@tilly naposledy som stretla na liecbe pani, ktora sa mi priznala, ze chodi tajne von plakat, aby ju nikto nevidel. Lebo ‘podpora’ od rodiny… ale celkom jej pozdvihol naladu moj pristup (nebojujem, ale liecim sa) a snad si rodinu uz trochu upratala potom.
Dakujem Vam vsetkym za podržanie a za zdravie. Aj Vam prajem vela zdravia.
Ja tu chorobu beriem ako začiatok niečoho nového. Dostala som varovanie ze teraz je cas pre seba, aby som sa šetrila a myslela na seba a nie na ostatných ako to bolo v minulosti.
Ja to osobne neriesim, vlasy boli - a budu. Len som chcela vedieť ako ste si tým prešli vy.
Mne sa jedna a bojím sa hlavne kvôli mojim malým deťom, ze ked s nimi pôjdem na ihriskoa aby nezačali niektorí rodicia ukazovať prstom a nezačali odsťahovať deti od tých mojich.
Deti moje vedia, su sikovne a rozumne, len nechcem aby kvôli mne boli odstrovane.
@anonym_autor osobne nemam skusenost, ale kamosky, co ano hovoria, ze su najma na leto lepsie satky ako parochna. V parochni sa velmi potili.
Co sa tyka ihriska, ludia vyzeraju rozne. Osobne by som sa tymto koniretne netrapila. Ak by nastala neprijemna situacia, mozes ju vyuzit aj na edukaciu malych deti. Pripadne poukazat na fakt, ze muzov bez vlasov nikto neriesi 🙂
Drzim palce, aby si liecbu znasala co najlepsie❤️
@anonym_f9b2b4 su rozne chemo. Pri niektorych vlasy nevypadavaju. Pri inych vypadnu vsetky do tyzdna.
@tilly ja som o svojej chorobe postupne hovorila iba ludom, pri ktorych som vedela, ze ma nebudu lutovat a nebudem musiet utesovat ja ich😁. Takze aj po x rokoch v liecbe vacsina rodiny netusi, ze vobec nejaku dg mam🤷🏼♀️.
Ale ja som teda drsnacka, co si vie upratat svoju socialnu bublinu😁
@anonym_autor ja som mala len tenké šatky a ľudí som neriešila. Aj,keď mi bývalo blbo,tak som mala dni,kedy som bola aj usmiatá. Ale inak cítim s tebou,tiež som sa starala o všetkých naokolo a telo povedalo dosť a začala som davať na prve miesto seba. Parochňu som neriešila.
@tilly nie ty to musíš prijat tak ako to je , ja som si tym prešla osobne
najhoršie je lutovanie a utešovanie , zlahčovanie
skutočne nechapem prečo ludia riešia vlasy ,ked ide o niečo viac
Držím palce
@tilly príspevok je 30 € . 1x za pol roka momentálne , podla poistovni
ohladne že to ako baranica, momentálne sú rozličné typy sietok, nie sú tak huste su inak robené , len si treba priplatit , dokonca aj citiš vietor ked fuka
je rozdiel mat len sietku a na to nadpajane a je rozdiel mat hustu sietku , zaleží od strihu aj
takže nie nie je to ako baranica
pripadne pre pot sú aj také čiapočky telové bavlnené
@anonym_a31f7d kde pišem slovo bojuj, nikde
@anonym_autor ja mám skusenosti také
ked som šla v parochni , ok , nejak to nik neriešil , v škole keby dcéra nepovedala že ju mám tak ani nikto nevedel ,
ked som šla v šatke, turbane vtedy sa odtahovali, poznamky ktoré dost zranovali , takže ano prešla som na parochne a bol klud
tak to bolo v mojom okoli , rodina čast v pohode, svokra tá mi vlasy dala doslova vyžrať takže doteraz sa nerozpravame ani nenaštevujeme, ja som s nou skončila
@anonym_autor ja mám skusenosti také
ked som šla v parochni , ok , nejak to nik neriešil , v škole keby dcéra nepovedala že ju mám tak ani nikto nevedel ,
ked som šla v šatke, turbane vtedy sa odtahovali, poznamky ktoré dost zranovali , takže ano prešla som na parochne a bol klud
tak to bolo v mojom okoli , rodina čast v pohode, svokra tá mi vlasy dala doslova vyžrať takže doteraz sa nerozpravame ani nenaštevujeme, ja som s nou skončila
@anonym_7070e9 preboha ako ti dala svokra vyzrat vlasy? 😯

Mala som parochňu celkom normálnu. Doma som ju nenosila. Ale už mám vlasy. Premňa to bol najmenší problém