Ako sa vyrovnať so životom osamote?
Ahojte, vy z váš, čo žijete sami. Ako sa vyrovnávate s tým, že keby sa vám niečo stalo, pomoc by k vám prišla asi neskoro? Mám problém s tlakom, mám nízky tlak 90/60 a často je mi na odpadnutie. Dnes ma celý deň bolí hlava a nie je mi dobre. Mám priateľa, ale nebývame spolu. Zavoláme si večer o 20,00, poprajeme si dobrú noc a na druhý deň sa počujeme možno o deviatej ráno. Ak by som mu nezdvihla, tak by mi zavolal zase o dve hodiny napríklad.Čiže, ak by som tu niekde spadla a zranila si hlavu, alebo mi sa mi niečo vážnejšie stalo, a stratila by som vedomie, asi by sa mi pomoci nedostalo.
Tí z vás, čo žijete sami, ako sa staviate k tejto situácii?
Mne s pribúdajúcim vekom už napadajú tieto myšlienky.
V 35tke ma to nenapadlo ani náhodou.
Mám po 40tke. Kamoš mi zomrel prednedávnom na masívny infarkt, zdravý muž športovec.
90/60 zas nie je žiadna tragédia. Sama sebe vytvaras stres. Aj keby si bola vydatá tak čo nikde nikdy by si nebola sama? To je úplný nezmysel
@anonym_autor žijem taktiež sám a keby sa mi niečo stalo nikto mi nepomôže, som si toho vedomý a už som sa s tým zmieril. A tlak mám tiež veľmi nízky.
Neriesim vobec.. ak zomriem, tak zomriem
Kúp si hodinky s SOS tlačítkom, keď ho stlačíš pošle polohu a správu vybraným kontaktom a začne telefonovať.
Známu hľadali až keď neprišla po sviatkoch do práce, byt zamknutý zvnútra, hasiči ju našli sedieť doma ešte živú ale už nerozprávala. O 2 dni zomrela.
@anonym_autor keď som to začala čítať, myslela som si že budeš staršia a chcela som to napísať ako to ma riešené napr svokor, ale ty si mladšia ako ja.
Nežijem síce sama ale keby sme sa mali všetci zaoberať tým keby bolo keby tak ani nežijeme. Nepremýšľaj nad hlúposťami ži tu a teraz. Šak koľko ľudí žije takto dokonca aj v dôchodkovom veku a s vážnejšími zdravotnými ťažkosťami.

@anonym_autor aj keby si s niekym zila, tak sa moze nieco stat, ved nikdy nie je stale niekto doma, ved si zober ked si bola este dieta, tak kolko krat boli tvoji rodicia prec a mozno raz budes byvat s tym priatelom.