icon

Ako sa vyrovnať so životom osamote?

Dnes o 19:22

Ahojte, vy z váš, čo žijete sami. Ako sa vyrovnávate s tým, že keby sa vám niečo stalo, pomoc by k vám prišla asi neskoro? Mám problém s tlakom, mám nízky tlak 90/60 a často je mi na odpadnutie. Dnes ma celý deň bolí hlava a nie je mi dobre. Mám priateľa, ale nebývame spolu. Zavoláme si večer o 20,00, poprajeme si dobrú noc a na druhý deň sa počujeme možno o deviatej ráno. Ak by som mu nezdvihla, tak by mi zavolal zase o dve hodiny napríklad.Čiže, ak by som tu niekde spadla a zranila si hlavu, alebo mi sa mi niečo vážnejšie stalo, a stratila by som vedomie, asi by sa mi pomoci nedostalo.

Tí z vás, čo žijete sami, ako sa staviate k tejto situácii?
Mne s pribúdajúcim vekom už napadajú tieto myšlienky.
V 35tke ma to nenapadlo ani náhodou.
Mám po 40tke. Kamoš mi zomrel prednedávnom na masívny infarkt, zdravý muž športovec.

domkakvet
•
Dnes o 19:28

@anonym_autor aj keby si s niekym zila, tak sa moze nieco stat, ved nikdy nie je stale niekto doma, ved si zober ked si bola este dieta, tak kolko krat boli tvoji rodicia prec a mozno raz budes byvat s tym priatelom.

anonym_0eade2
•
Dnes o 19:33

90/60 zas nie je žiadna tragédia. Sama sebe vytvaras stres. Aj keby si bola vydatá tak čo nikde nikdy by si nebola sama? To je úplný nezmysel

anonym_a34be9
•
Dnes o 19:53

@anonym_autor žijem taktiež sám a keby sa mi niečo stalo nikto mi nepomôže, som si toho vedomý a už som sa s tým zmieril. A tlak mám tiež veľmi nízky.

anonym_1a74cf
•
Dnes o 19:57

Neriesim vobec.. ak zomriem, tak zomriem

anonym_4df6ea
•
Dnes o 20:18

Kúp si hodinky s SOS tlačítkom, keď ho stlačíš pošle polohu a správu vybraným kontaktom a začne telefonovať.
Známu hľadali až keď neprišla po sviatkoch do práce, byt zamknutý zvnútra, hasiči ju našli sedieť doma ešte živú ale už nerozprávala. O 2 dni zomrela.

anonym_610e3c
•
Dnes o 20:21

@anonym_autor keď som to začala čítať, myslela som si že budeš staršia a chcela som to napísať ako to ma riešené napr svokor, ale ty si mladšia ako ja.

anonym_7493be
•
Dnes o 20:21

Nežijem síce sama ale keby sme sa mali všetci zaoberať tým keby bolo keby tak ani nežijeme. Nepremýšľaj nad hlúposťami ži tu a teraz. Šak koľko ľudí žije takto dokonca aj v dôchodkovom veku a s vážnejšími zdravotnými ťažkosťami.