icon

Ako sa žije ženám, ktoré považujú za škaredé?

Dnes o 14:19

K vytvoreniu diskusie ma inspirovala nedavna diskusia o tom,ci maju krasne zeny dobry alebo zly zivot. Boli tam prispevky o tom,ako im vsetci zavidia,ako je to narocne byt obletovana muzmi atd. Ja sa ale chcem teraz opytat na zivot tych druhych. Tych,ktorym do vienka bolo dopriate viac vnutornej ako fyzickej krasy, ako vnimaju svoj zivot ony.

Tym nemyslim zeny,co su pekne,len im na sebe nieco vadi,ale doslova tie,ktorym sa povedzme uz v detstve za ich vyzor posmievali. Dokonca im chlapci casto hovorili,ze su skarede. Nevedeli si najst partnera,celkovo sa v zivote tazko presadzuju. Lebo ved co si budeme...obal predava.

Ja mam na tvari viac fyzickych defektov (chirurgovia by si prisli na svoje),k tomu zo 10 tenkych vlasov, cize vsade kam pridem,putam pozornost...nechcenu. Neraz sa ma pytali,co sa mi stalo,ci som presla nejakou chorobou. No nie,tak som sa narodila. Napriek tomu som si nasla manzela,mam 2 zdrave pohladne deti. Mam stastie,ze som priatelska,empaticka, mam velky zmysel pre humor a aspon preto som v kolektivoch celkom oblubena. Co ma vsak trapi,ze cim som starsia,pribudaju dalsie fyzicke viditelne neduhy a mam problem pri hladani prace konkurovat mladym krasnym dievcatam. Pracujem v administrative,takze logicky uprednostnia na kontakt s klientom peknu tvaricku. Mam vela skusenosti v roznych oblastiach, ale je tazke presviedcat niekoho o svojich kvalitach, ked stracam body uz za vizaz. Tie,co mate podobny zivotny osud, ako to vnimate vy?

Strana
z2
simonbrk
Dnes o 14:27

Žije sa mi vcelku normálne, iba ma občas muži odmietnu so slovami ,,Nepáčiš sa mi." :D

anonym_24fa40
Dnes o 14:28

Ako dieťa som bola kus pri tele. máličko nadváha. V dnešných časoch je v takej hmotnostnej kat. veľa detí. 155/50 kg.
Len ja som vyrastala pomerne dávno, a vtedy toĺko obéznejších nebolo. Posmievali sa mi v škole, aj doma súrodenci. Všade som bola odsúvaná.
Potom som sa zaťala, cvičila a všetkým vytrela zrak. Ale dovtedy ten pocit bol hrozný.

anonym_be1107
Dnes o 14:29

nikdy sa mi nikto neposmieval,ani mi žiadny muž nikdy nepovedal,že som škaredá.
Ale ja sa ako krásna necítim.

rozculena
Dnes o 14:30
@anonym_24fa40

Ako dieťa som bola kus pri tele. máličko nadváha. V dnešných časoch je v takej hmotnostnej kat. veľa detí. 155/50 kg.
Len ja som vyrastala pomerne dávno, a vtedy toĺko obéznejších nebolo. Posmievali sa mi v škole, aj doma súrodenci. Všade som bola odsúvaná.
Potom som sa zaťala, cvičila a všetkým vytrela zrak. Ale dovtedy ten pocit bol hrozný.

@anonym_24fa40 ja som mala 158 a 50kilo a absolútne som nebola pri tele.keď pozerám staré fotky,tak sa čudujem,aká som bola chudá.

anonym_b4a6f2
Dnes o 14:32

Mne sa nikto neposmieva a zije sa mi dobre. Je jasne, ze v 45 r nebudem konkurovat v krase mladym zenam. A naco aj. Mam vsak za to, ze pracovne kedykolvek sa v konkurencii nestratim. Netreba zanevriet na vzdelavanie.

simonbrk
Autor odpoveď zmazal
anonym_24fa40
Dnes o 14:35
@rozculena

@anonym_24fa40 ja som mala 158 a 50kilo a absolútne som nebola pri tele.keď pozerám staré fotky,tak sa čudujem,aká som bola chudá.

@rozculena ja som bola dieťa. mala som asi 12-13 r
To bolo pomerne dávno, vtedy deti boli podstatne štíhlejšie ako teraz.

anonym_e9b7f2
Dnes o 14:36

@anonym_autor aby si nebola prekvapená, že mnohokrát ľahšie ako tým pekným, pretože napr. pri prijímaní do práce sú na personálnom takmer výlučne ženy a tie nemajú rady pekné ženy. Snáď len pri výbere partnera, no aj tam je to diskutabilné, pretože každý má iný vkus

simonbrk
Dnes o 14:37

Ja som bola vždy chudá, pekná baba. V 19 som prežila akútnu psychózu a skončila som v nemocnici, kde som neskutočne pribrala. Odvtedy si zažívam to odmietanie mužov a pod. Je to nepríjemné, ale rozumiem tomu. Nikto nebude s niekým, kto ho fyzicky nepriťahuje. Snažím sa schudnúť. Osobne nemám pocit, že by som bola nejak nechutná, ale tie kilá navyše robia svoje. Verím tomu, že ešte raz budem môcť povedať ,,,Som pekná." (Teda, minimálne pre seba).

danielahamar
Dnes o 14:42

HM, zaujímavá téma. Ale dám ti otázku, čo je pekná a čo škaredá žena? Aj tá pekná žena, môže byť škaredy človek a tá škaredá žena môže byť nádherný človek. Takže uhol pohľadu 😊

catherin4
Dnes o 14:50

Mne sa spoluziaci na zakladke posmievali za moj velky krivy nos, neskor som si ho dala operovat

sissy27
Dnes o 15:01

@anonym_autor ja si uprimne neviem predstavit, ako vyzera “skareda” zena, alebo aj chlap, to je v podstate jedno. Pretoze vsetci ti neatraktivni ludia su v podstate len zanedbani, nestaraju sa o seba (nechcu alebo nevedia), alebo su to zli, zatrpknuti, neprijemni ludia. S fyzickym vzhladom sa vzdy da pracovat, a nemyslim rovno chirurgicke zakroky, s debilnou povahou to uz je tazsie.

adri266
Dnes o 15:05

@anonym_autor Vzdy som sa povazovala za skaredu, mala som pehy, za co som v skole bola aj sikanovana. bola som chuda, bleda, nezaujimava.

Dospela som, naucila som sa mat rada samu seba a som so sebou spokojna. Mam rodinu, priatelov, hobby, pracu a absolutne nevnimam svoju neaktraktivitu za pritaz ci slabinu. Neuvazujem o ziadnych plastickych operaciach ani teraz, ani v buducnosti. Naucila som sa, ze krasa vychadza z vnutra. Ze to nie je o krasnej tvaricke, skvelej postave a drahej kabelke.

anonym_71e41a
Dnes o 15:11

podla mna, vacsina tych zien su tu na koniku a v utajeni sa hlaju na krasne a ziadane. Pritom o ne nema nik zaujem a su tu.

anonym_105a51
Dnes o 15:12

odkedy som videla Zámenu manželiek, prestala som si myslieť, že len pekná žena si nájde partnera

anonym_ff90ca
Dnes o 15:13

Takto - u mna skor v mladosti som bola pekna, ale pritom ja som sama seba povazovala za skaredu. Prislo mi, ze mam krive nohy, velke brucho, ziadny pas apd. A pritom dnes ked sa vidim na tych fotkach 15-23 bola som krasna, stihla baba. Ale ja som sa videla inak.

reanda
Dnes o 15:16

kazda zena, ktora sa z akehokolvek dovodu citi nepritazliva, tak si tym prechadza len preto, aby sa behom zivota tychto mylnych presvedceni (lebo vzdy su to len mylne presvedcenia) zbavila.. zivot ma potom primerany k tomu, ako rychlo a uspesne sa jej to zbavovanie dari

anonym_dc6cb0
Dnes o 15:18
@simonbrk

Ja som bola vždy chudá, pekná baba. V 19 som prežila akútnu psychózu a skončila som v nemocnici, kde som neskutočne pribrala. Odvtedy si zažívam to odmietanie mužov a pod. Je to nepríjemné, ale rozumiem tomu. Nikto nebude s niekým, kto ho fyzicky nepriťahuje. Snažím sa schudnúť. Osobne nemám pocit, že by som bola nejak nechutná, ale tie kilá navyše robia svoje. Verím tomu, že ešte raz budem môcť povedať ,,,Som pekná." (Teda, minimálne pre seba).

@simonbrk ono to ale nieje len o kilách

anonym_a6d484
Dnes o 15:22

Každému sa páči niečo iné. Čo ty vnímaš na sebe ako škaredé, môže niekomu pripadať krásne. Ja som si od puberty myslela, že mám krivé nohy. Prišla stužková a tam jeden otecko vyhlásil, že mám nohy ako z kabaretu! Aj tak som si myslela svoje. Potom, že mám malé pery. Keď má stretol môj už terajší manžel, povedal mi ako prvé, že mám pery ako päťkoruna ale krásne a sexi. Stále si myslím, že sú malé. Všetko vnímame inak ako druhí. Možno aj ty si krásna niečím, čo ľudí na tebe priťahuje. Preto máš aj muza a deti. A propo, mám kamarátku, ktorá sa vždy považovala za škaredú. Ja na nej obdivujem jej pehy, ryšavé vlasy a modré oči.

anonym_0cdbe0
Dnes o 15:29

Myslím si, že väčšinou nás ľudia vidia lepšie ako sa vidíme my sami v zrkadle. Ľudia sú rôzni a myslím si, že pokiaľ sa niekto cíti škaredý, tak asi bude za tým, že v detstve mu bolo niečo vyčítané. Deti sú kruté, ale nie vždy je všetko tak ako sa vysmievajú. Ja si myslím, že nájsť si partnera to vždy skôr závisí od povahy. Každý má nejaký nedostatok na sebe, rozdiel je len v prezentácii, niekto to berie ako svoju jedinečnosť. Keď má človek niekoho úprimne rád, tak ho má rád takého aký je (s pehami, vyrážkami, nosom, nohami). Mne je skôr veľmi ľúto tých žien čo sa dávajú operovať, keď si myslia, že s iným nosom budú šťastnejšie...

simonbrk
Dnes o 15:41
@anonym_dc6cb0

@simonbrk ono to ale nieje len o kilách

@anonym_dc6cb0 Viem, ale keď sa pozriem na svoje staré fotky, tak som vyzerala úplne inak... práve kvôli tomu, že som mala o 30kg menej.

anonym_d4fe7e
Dnes o 16:18

@anonym_autor tu tému si pamätám a prispela som do nej. Ako tá pekná som to v práci práveže mala vždy ťažšie. Často zapracovala ženská závisť. Úbohé ale deje sa to takmer všade. Ženy, vstúpte si do svedomia 😀
To co píšeš, podľa mňa moc neplatí, ktorý zamestnávateľ je taky ľahkomyselny, že zamestná radšej peknú a hlúpu ako škaredu ale šikovnú. Keď sa teda nejedná o poskytovanie určitých služieb pre pánov 😅 Krása nikomu šťastie nepriniesla, aspoň nie to naozajstné.

A ešte jedna vec, krása je veľmi subjektivny pojem.

anonym_2e9b5b
Dnes o 16:38

Žiadna žena nie je škaredá preto lebo sa škaredá narodila alebo sa ňou stala. Škaredou sa stala len preto lebo jej druhí povedali niečo čo ju zranilo. Každé dieťa si verí. Každé dievčatko je princeznou a ľúbi sa. Ako príde škola a druhe deti zrazu je to o tom ze ty si príliš chudá príliš tučná máš škaredé vlasy máš krivé nohy máš hnusne zuby.. A ty si vezmeš názor druhého človeka (úplne nepodstatneho) za svoju identitu. Na tom budujes ďalej a budú ti chodiť do života ľudia ktorí ťa presvedčia ze je pravda to ze si myslíš ze si škaredá. Obhliadni sa okolo seba. Áno je veľa žien krajších (aj keď to bude len tvoj osobný názor) ale viď od koľkých žien si krajšia ty. Neber názor druhých za svoju identitu.

estellas
Dnes o 17:05
@anonym_105a51

odkedy som videla Zámenu manželiek, prestala som si myslieť, že len pekná žena si nájde partnera

@anonym_105a51 Tiež mi to napadlo keď som si toto prečítala. 🤣🤣🤣

anonym_bab59a
Dnes o 17:29
@anonym_2e9b5b

Žiadna žena nie je škaredá preto lebo sa škaredá narodila alebo sa ňou stala. Škaredou sa stala len preto lebo jej druhí povedali niečo čo ju zranilo. Každé dieťa si verí. Každé dievčatko je princeznou a ľúbi sa. Ako príde škola a druhe deti zrazu je to o tom ze ty si príliš chudá príliš tučná máš škaredé vlasy máš krivé nohy máš hnusne zuby.. A ty si vezmeš názor druhého človeka (úplne nepodstatneho) za svoju identitu. Na tom budujes ďalej a budú ti chodiť do života ľudia ktorí ťa presvedčia ze je pravda to ze si myslíš ze si škaredá. Obhliadni sa okolo seba. Áno je veľa žien krajších (aj keď to bude len tvoj osobný názor) ale viď od koľkých žien si krajšia ty. Neber názor druhých za svoju identitu.

@anonym_2e9b5b To sú také kecy ako z amerického filmu. Vraj každá žena je krásna, aj keď vyzerá ako velryba. No nie, každá žena nie je krásna. Sorry, Mnohé ženy sa o seba nestarajú, nezdravo sa stravujú, nešportujú, sú lenivé a potom sú samozrejme tučné a teda aj neatraktívne. Ono nato aby žena bola pekná stačí základ to, že bude mať peknú postavu. Poprosím neargumentovať štýlom, že sú chlapi, ktorým sa tučné ženy páčia. Áno sú, ale 1) koľko ich je? 2) Ako aj tí chlapi vyzerajú?

simonbrk
Dnes o 17:30
@anonym_bab59a

@anonym_2e9b5b To sú také kecy ako z amerického filmu. Vraj každá žena je krásna, aj keď vyzerá ako velryba. No nie, každá žena nie je krásna. Sorry, Mnohé ženy sa o seba nestarajú, nezdravo sa stravujú, nešportujú, sú lenivé a potom sú samozrejme tučné a teda aj neatraktívne. Ono nato aby žena bola pekná stačí základ to, že bude mať peknú postavu. Poprosím neargumentovať štýlom, že sú chlapi, ktorým sa tučné ženy páčia. Áno sú, ale 1) koľko ich je? 2) Ako aj tí chlapi vyzerajú?

@anonym_bab59a Súhlasím s tebou. V dobe, keď som vyzerala inak ma balili chlapi v mojom veku. Teraz? 50+ zúfalci s pupkom.

loliki
Dnes o 17:35

@anonym_autor Keď vidím koľko žien si dá umelé nechty, mihalnice, upravujú si celé telo, lebo sa považujú za škaredé, tak sa im žije asi draho. Strašne tým kričia do sveta, že bez tých úprav sa necítia byť dostatočne pekné a potrebujú investovať do sebaúprav, aby si zvýšili sebavedomie.

anonym_ae6508
Dnes o 17:40

Ako sa s tým žije? No dosť ťažko, ja narozdiel od teba nechcem priviesť deti do sveta lebo nechcem aby niekto vyzeral tak blbo ako ja. Stačí, že tak vyzerám ja... takže ty si ešte relatívne ok .

anonym_ffd5c9
Dnes o 17:45

Zaujimava tema. Na uvahu, lebo ved krasa je naozaj relativny pojem. Z mojich skusenosti, ked som bola mala tiez som pocuvala, najviac si pamatam od vlastnej mamy, ze som neni taka pekna, ze sestra je krajsia, navyse som zdedila geneticky podmieneny vazny problem so zubami, za ktory sa mi v skole smiali -ze vyzeram ako striga a chybaju mi zuby. Neviem ci to bolo tym okolim ale ostala som taka utiahnuta a introvertna, neverila som si. Napriek tomu som s tymto fyzickym ale najma mentalnym "hendikepom" vystudovala na cerveny diplom s oceneniami a v praci sa mi velmi darilo (vtedy som si za prve nasetrene peniaze dala urobit zuby). Mimochodom novi ludia, ktori sa mi dostali do zivota (uz od vysokej skoly) obdivovali napr.moje vlasy, moju postavu, obcas padli aj komplimenty aka som pekna, sikovna, mudra atd... Tak, kde je pravda a aka je definicia krasy? Jednym nevyhoviete, nie ste pre nich dost a pre druhych ste takmer dokonalym obrazkom. A pritom mozno mali pravdu vsetci, len kazdy to hodnotil podla svojho merítka.
Nikdy som vsak nezazila harem muzov, okolo mna, vzdy vacsinou tak 1 max 2 sa obcas okolo mna tociliz ale skor si myslim, ze to bolo skor mojou povahou - introvertnou, nez vizualom. A ako vyzeram dnes? Objektivne mam asi 160cm a 53kg, takmer idealne miery, ktore mam asi cely zivot rovnake 92-63-86. Kucerave dlhe vlasy. Tvar podla mna nemam nicim zaujimavu, ale ani moc skaredu.
Napriek tomu, ze uz mam skoro 40r., zijem sama, bez partnera, ale nemyslim si, zeby to bolo kvoli vizualu, skor ta povaha - introvertna, uzavreta, vazna a pod.

gab
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2