icon

Ako si zvyknúť na nový pokojný život?

8. júl 2026

Ahojte.. ja neviem, či ste toto niektorí zažili.. ale pred 2 mesiacmi som sa odsťahovala od rodičov do podnájmu.. bývam teda sama a pochádzam z takej rodiny, neviem na to presný dobrý názov ale z každej maličkosti boli veľké hádky.. Doma bolo napätie, ja som bývala v strese, hádky či medzi rodičmi proste za banality napr. že sme boli nachystaní v aute, že niekam ideme a niekto si niečo zabudol doma, ok len vybehneš a ideš preto ale u nás bol z toho krik, nadávky a proste dráma a fakt za totálne debiliny.. Celkovo rodičia mali takí mindset, že každý je zlý, chce ti ublížiť, pritom to sú úspešní ľudia. Otec má firmu, ktorej sa darí a v hlave má.. Teraz keď som bez rodičov, bývam v garzónke a je tu je kľud, pokoj a ja neviem čo s ním a mne je to až nepríjemné. Na druhú stranu, veľmi mi vadilo to, ako sme sa vedeli vyhrotiť za každú banalitu.. ale prejde to či?

anonym_ca618e
8. júl 2026

ano prejde to, naucis sa byt sama so sebou, mne to trvalo dlhsie ale zvladla som to a som rada sama so sebou v klude, s rodicmi udrziavam naozaj len sporadicky kontakt

anonym_1ae402
8. júl 2026

Zamestnaj hlavu.doma knihou, filmom. Chod von. Zabehat si. Na kavu. Stretni sa s kamoskou.

a0
8. júl 2026

Zvykneš si, potom keď občas dojdeš k rodičom na víkend, tak sa budeš zas tešiť, že odchádzaš 🙂🙂.

minenkaa
8. júl 2026

Daj telefónne číslo ,budem ti každý večer volat a nadávať
Neboj zvykneš si ,pár mesiacov rokov a bude fajn

hederamonstera
8. júl 2026

ano, je to teraz pre teba nezvyk a preto sa citis blbo, sice doma to bolo peklo ale v tom si vyrastala a tvoj nervovy system je na to zvyknuty, takze klud moze brat ako hrozbu. Neboj sa, potrebujes len ukludnit nervovy system a inak to uz potom nebudes chciet.

anonym_bccc9a
8. júl 2026

Len si nenajdi teraz toxickeho frajera, lebo ti hadky budu doma chybat.

anonym_f89503
8. júl 2026

@anonym_autor neboj sa, za chvilku si zvykneš tak, že nebudeš ani náhodou chcieť niečo zmeniť. Nájdi si koníčky - pilates lekcie, športy, choď von s kamarátmi, čítaj knihy, kúp si psa, proste vyplň si čas

anonym_ff4a7a
8. júl 2026

@anonym_autor urobila si pre seba veľmi dobre keď si sa osamostatnila a odišla z toho toxického prostredia. Ja som sa tiež nevedela dočkať kedy sa osamostatnim 🤟
Uvidíš že budeš neskôr veľmi rada že ti stačí ísť k nim len občas na návštevu a potom k sebe domov do pokoja. Pokoj je na nezaplatenie.

anonym_72cec9
8. júl 2026

Na dobré sa rýchlo zvyká. Horšie je to opačne.
Píšeš že rodičia sa pomerne úspešní - neber to zle, ale vedia akí zlí dokážu byť ľudia, neraz aj obchodní partneri. Nezabúdaj na ich rady.