icon

Ako ste prežili materskú dovolenku?

7. apr 2026

Spravili by ste niečo inak ?? Užili ste si ju ako ste chceli ? Ja som sa tešila na svoju vysnívanú dcéru na všetko okolo nej, na materskú predsa len prvé a posledné dieťa, no nakoniec som dostala takú popôrodnú depku ze som musela po pôrode od nej odísť na 6 mesiacov a potom som sa vrátila, ale stále som sa strašné trápila az teraz pol roka som ako tak ok ...no mám pocit že som si ju vobec neužila ako bábätko a teraz by mi už mala ísť do škôlky, prečo to tak letí pri tých deťoch ?? A už druhé mat nebudeme aj keď ja by som chcela ale nemôžme mať už ..ach jaj obijam si hlavu o stenu že som bola taká sprostá ...

anonym_2c23f7
7. apr 2026

Ty si tu uz pisala.

maranta_leuconeura
7. apr 2026

A do tej skolky ide na tyzdnovky? Ci ako to myslis? Nikdy nepochopim toto vyplakavanie, ze uz si dieta neuzijes... Ved ma 3 roky, nejde sa odstahovat, este minimalne 15, realne tak 20 rokov s nou budes zdielat domacnost, vsetky rana, poobedia aj volne dni a uzijes si ju az az 🤷🏻‍♀️

reanda
7. apr 2026

deti nie su hracky, aby si si ich uzivala.. aj si zistila, preco ta poporodna depresia? vztah s dietatom je celozivotna zalezitost, tak ho mozes kludne rozvijat aj dalej.. dcera si ta zrejme tiez velmi 'neuzila', ked bola pol roka po narodeni bez teba.. za to, ze ide do skolky, sa este jej detstvo nekonci.. a nechapem, ze si obijas hlavu o stenu, ze si bola sprosta - to si si ako tu depresiu vybrala dobrovolne, ci co myslis tym, ze si bola sprosta?

anonym_c9c807
7. apr 2026
@reanda

deti nie su hracky, aby si si ich uzivala.. aj si zistila, preco ta poporodna depresia? vztah s dietatom je celozivotna zalezitost, tak ho mozes kludne rozvijat aj dalej.. dcera si ta zrejme tiez velmi 'neuzila', ked bola pol roka po narodeni bez teba.. za to, ze ide do skolky, sa este jej detstvo nekonci.. a nechapem, ze si obijas hlavu o stenu, ze si bola sprosta - to si si ako tu depresiu vybrala dobrovolne, ci co myslis tym, ze si bola sprosta?

@reanda Ona to decko tuším aj opustila a flákala sa životom. Starala sa oň rodina, kým sa nespamätala. A teraz, keď ju konečne začalo baviť, ide do škôlky a ona musí ísť do roboty. Takže sa jej zažiadalo novej hračky. Našťastie, aspoň chlap je očividne normálny a ďalšie s ňou nechce.

anonym_1b3952
7. apr 2026
@anonym_c9c807

@reanda Ona to decko tuším aj opustila a flákala sa životom. Starala sa oň rodina, kým sa nespamätala. A teraz, keď ju konečne začalo baviť, ide do škôlky a ona musí ísť do roboty. Takže sa jej zažiadalo novej hračky. Našťastie, aspoň chlap je očividne normálny a ďalšie s ňou nechce.

@anonym_c9c807 2 a pol roka bola prec.

anonym_7586c0
7. apr 2026
@anonym_1b3952

@anonym_1b3952 a takáto mater by chcela ďalšie babo? Je mi ľúto toho dieťaťa

anonym_2e469d
7. apr 2026
@anonym_1b3952

@anonym_1b3952 prosím??? Však píše o 6 mesiacoch.

anonym_2e469d
7. apr 2026

@anonym_autor dcéra do skolky a ty do prace, aby si nemala čas vymýšľať sprostosti.

anonym_1e99d2
7. apr 2026

Ženy asi ste z tých šťastných, ktoré nezažili ťažkú popôrodnú depresiu, ona si ju dobrovoľne nevybrala, prestaňte útočiť a odsudzovať. Sú aj horšie situácie, kde matka vzala život sebe aj dieťaťu...
@anonym_autor vôbec si nebola sprostá, niektoré ženy znášajú veľmi zle popôrodné stavy. Neboj dcérka si rýchlo zvykne a ty budeš mať plnú hlavu iných vecí ❤❤

anonym_acf5e5
7. apr 2026

So sad...anyway, nemusis tu pisat ten isty prispevok kazdy den. Aj tak si myslim, ze ti nevadi, ze dcera ide do skolky. Skor to, ze uz musis ist do prace.

anonym_1b3952
7. apr 2026
@anonym_2e469d

@anonym_1b3952 prosím??? Však píše o 6 mesiacoch.

@anonym_2e469d ze sa stara uz 6m o male a zacalo ju to aj bavit,pisala v min.teme.

cyberk
7. apr 2026

Musela si byt riadne labilna uz predtym, ked sa ti podarilo od “vytuzeneho” dietata odist na polroka prec.. nepochopim toto.

anonym_2e469d
7. apr 2026
@cyberk

Musela si byt riadne labilna uz predtym, ked sa ti podarilo od “vytuzeneho” dietata odist na polroka prec.. nepochopim toto.

@cyberk vraj pol roka sa stara. Preč bola 2,5 roka. Vraj. Osobne si to neviem predstavit

eviq
7. apr 2026

Už tu bola o tom téma? Hodíte link prosím?

evkatk
7. apr 2026

Ako môže jedna matka mať depku? Je to absurdné, pretože musí byť predovšetkým matkou. Popôrodná depka je skôr pojem pre lenivé neschopné ženy, ktorým sa nechce starať o dieťa. Mali by ti ho zobrať a nikdy v živote neukázať. Taká matka si dieťa nezaslúži. Skôr zatvoriť na psychjiatriu. Trpí iba dieťa a tvoj výmysel s popôrodnou depkou mu zničí už od narodenia celý život. Vôbec si to uvedomuješ? A tými výmyslami ničíš život aj všetkým tvojím blízkym, ktorí ťa už určite majú plné zuby.

anonym_1b3952
8. apr 2026
@evkatk

Ako môže jedna matka mať depku? Je to absurdné, pretože musí byť predovšetkým matkou. Popôrodná depka je skôr pojem pre lenivé neschopné ženy, ktorým sa nechce starať o dieťa. Mali by ti ho zobrať a nikdy v živote neukázať. Taká matka si dieťa nezaslúži. Skôr zatvoriť na psychjiatriu. Trpí iba dieťa a tvoj výmysel s popôrodnou depkou mu zničí už od narodenia celý život. Vôbec si to uvedomuješ? A tými výmyslami ničíš život aj všetkým tvojím blízkym, ktorí ťa už určite majú plné zuby.

@evkatk aj tam bola,potom bola dlho,dlho u kamosky a az teraz sa stara o malu,teda toho posledneho pol roka.

anonym_cc8d6f
8. apr 2026
@evkatk

@evkatk prosim Ta, nepis tu bludy!!! Poporodna depresia je riadna diagnoza, ako kazda ina choroba, si mi zdvihla tlak neskutocne! (Podla MKCH patri do skupiny:F30-F39). Mam 4 deti, cakam piate a pri prvom som mala depresiu, ale vyliecila som sa! Nie, dieta som neopustila, ale mala som samovrazedne myslienky a predtym som bola uplne v poriadku! Ale ty vies, samozrejme, vsetko najlepsie, kto ma a nema mat deti! Strasne zadubena osoba si!

anonym_1b3952
8. apr 2026
@anonym_cc8d6f

@evkatk prosim Ta, nepis tu bludy!!! Poporodna depresia je riadna diagnoza, ako kazda ina choroba, si mi zdvihla tlak neskutocne! (Podla MKCH patri do skupiny:F30-F39). Mam 4 deti, cakam piate a pri prvom som mala depresiu, ale vyliecila som sa! Nie, dieta som neopustila, ale mala som samovrazedne myslienky a predtym som bola uplne v poriadku! Ale ty vies, samozrejme, vsetko najlepsie, kto ma a nema mat deti! Strasne zadubena osoba si!

@anonym_cc8d6f lenze tato pani ani teraz neni vyliecena,lebo opät ju chytaju depky z toho,ze sa 2 a pol roka nestarala o dceru a vsetko tymto zmeskala.Takze depresia zase pre toto.

anonym_2e469d
8. apr 2026
@evkatk

@evkatk za to ta tu teraz zhejtuju, ale v podstate mas pravdu. Najľahšie je vyhovoriť sa na psycho problémy, ako sa ich snažiť riešiť. Keby nečítali sprosté články o tom, ako keď nekoja, nie sú matkami, ako keď porodia CR, vlastne ani nerodili a podobne sprostosti. Na internete si prečítajú rôzne sprostosti, "múdre" rady od našich "celebritiek" a ide to.

anonym_2e469d
8. apr 2026
@anonym_1b3952

@anonym_cc8d6f lenze tato pani ani teraz neni vyliecena,lebo opät ju chytaju depky z toho,ze sa 2 a pol roka nestarala o dceru a vsetko tymto zmeskala.Takze depresia zase pre toto.

@anonym_1b3952 takýto človek sa bude na depky už vyhovárať stále. Normalny človek sa snaží ako tak zapadnúť do bežného života

anonym_881447
8. apr 2026

@anonym_autor Pozri minulosť už nezmeníš načo sa na to zameriavaš. Nestihla si to vtedy tak si ju užívaj teraz. A čo že ide do škôlky. Buď jej oporou keď tam nebude a daj sa hlavne do poriadku. Nechcem byť zlá ale asi je dobre že už druhé mať nebudete, keď to zvládaš tak tažko že si od dieťaťa musela odísť.

anonym_1b3952
8. apr 2026
@anonym_2e469d

@anonym_1b3952 takýto človek sa bude na depky už vyhovárať stále. Normalny človek sa snaží ako tak zapadnúť do bežného života

@anonym_2e469d tiez si toto myslim.A tam uz do depky pojde stale,staci ze nieco nepojde podla jej prestavy.

anonym_7586c0
8. apr 2026

@anonym_autor ako som prežila? Vôbec nie ľahko, musela som odísť od dieťaťa každé ráno do práce, lebo nám to inak finančne nevychádzalo. Radšej by som bola tri roky doma. K ostatným sa radšej nebudem vyjadrovať....

nela82
8. apr 2026

@anonym_autor ja som si uzila-zila-prezila💁‍♀️Každý deň takmer rovnaky-navarit,popratat,denno denne prechádzky...atď atď...depky som nemala nikdy-nic také nepoznám.Mozem povedať,že ja som si cele 3 roky max.uzila.