icon

Ako žijú slobodné a bezdetné ženy vo vyššom veku?

Dnes o 18:03

Ahojte,
pred 2 týždňami som mala 30 rokov. Celý život som single, muži o mňa nikdy nejavili záujem. V mojom veku už nepredpokladám, že sa situácia zmení. Chcem sa opýtať žien, ktoré sú single a bezdetné vo vyššom veku (30+, 40+, 50+, 60+) ako si žijú svoje životy - aké máte koníčky, čo vás baví robiť, máte nejaké hobby alebo aktivity, ktoré by ste odporučili inej single bezdetnej žene? Prosím, zazdieľajte mi svoje rady a tipy nech sa inšpirujem ako lepšie využiť voľný čas. 😀

PS: Viem, že toto je primárne mamičkovské fórum, ale neviem o žiadnej inej stránke pre ženy, kde by som sa mohla takúto otázku opýtať. Ďakujem za pochopenie. 🙏

anonym_5c350c
Dnes o 18:07

Som slobodna bezdetna zena a lutujem ze som nikdy nemala vlastne deti.

Som cele dni sama, rodina mi vymiera a aj ked mam penazi tolko ze nemusim hladiet na uctenky za tovary a sluzby statu, moj zivot sa zmenil na ciste prezivanie.

Ked mam chorobu, nema mi ist kto nakupit, podat potrebny liek a vodu, podporit ma.

Keby som mohla, kupim si za peniaze stroj casu a mam hned 2 deti.

Nie som vôbec slobodna, trpim😢

anonym_428e2b
Dnes o 18:08

Píšeš ako keby si mala minimálne 50

anonym_99a8d3
Dnes o 18:10

Dnes som sa s jednou bavila. Má 36 rokov. Má dobrú prácu, koníčky , peniaze. Ľutuje, že nemá deti, lebo jej hrozí, že už žiadne mať ani nebude. Je mi jej ľúto. Je to zlatá žena.

anonym_e69157
Dnes o 18:11
@anonym_5c350c

Som cele dni sama, rodina mi vymiera a aj ked mam penazi tolko ze nemusim hladiet na uctenky za tovary a sluzby statu, moj zivot sa zmenil na ciste prezivanie.

Ked mam chorobu, nema mi ist kto nakupit, podat potrebny liek a vodu, podporit ma.

@anonym_5c350c suhlas so vsetkym, som na tom rovnako

joesvk
Dnes o 18:14

Autorka si mladá.
Koníčky si nájdi nejaké, kde je nejaký pohyb, aby si bola v budúcnosti čo najviac sebestačná a zdravá.

Mám nejaké kamarátky staršie od teba,čo.su sami bez detí aj bez muža.A väčšinou ľutujú, že nemali deti.

anonym_cca4c6
Dnes o 18:14

Mám 44 rokov, toto rozhodnutie bolo zámerné, neľutujem. Mám priateľa, s ktorým sa stretávame vo voľnom čase, nebývame spolu, takto mi to vyhovuje. Mám prácu, ktorá ma baví, cvičím, mám priateľov, kolegov, cestujem, vzdelávam sa a študujem, bavím sa, divadlo, kino, kultúra, koncerty, v lete opekačky, grilovačky, turistika. Nikoho sa nemusím nič pýtať a nikomu sa prispôsobovať.

anonym_1392a6
Odpoveď bola odstránená
kiki68
Dnes o 18:19

Normalne, zalezi preco su bezdetne, poznam take a maju napr psa, macku, pripadne opatruju deti rodine okolo, su to tie vdacne tety, potom sa realizuju casto v ramci profesie do pomerne vysokeho veku, ako nemam dojem, ze by boli nestastne, cest vynimkam.

anonym_c938dc
Dnes o 18:21

Mám kamarátku, má bezmála 50 rokov, krásna, inteligentná a slobodná. Neľutuje, je mimoriadne silná a vyrovnaná osobnosť, ktorá sa rozhodla nevydať a je s tým na 100% stotožnená. Svojho času zvažovala adopciu, ale napokon si to rozmyslela. Cestuje, neustále sa samovzdeláva a naozaj si užíva svoj život (a nemyslím sexuálne aféry, bary a pod. - to absolútne nerieši). Nie je osamelá (a nemá ani potrebu suplovať dieťa domácim zvieraťom), má okolo seba kamarátky, pracuje sama na seba, žiadne vzťahové problémy, žiadne problémy, ako uživiť rodinu atď. Celé je to o tvojom vnútornom nastavení.

anonym_d66be1
Dnes o 18:24

@anonym_autor Kriste pane zeny, to ste tu chodiace depresie? To naozaj len deti by vam dokazali vyplnit samotu? To nemate ziadne zaluby a kamaratky? Kedysi som velmi tuzila po detoch, ale zial moje zdravie si zial tuto cestu nevypytalo, cize ich mat nemozem. V tom case trvalo, asi 2 roky kym som sa z toho oklepala, aby som to prijala uplne. Teraz mam 40+ a nakoniec mi ani nie je luto,ze deti nemam. Vyplnam cas zmysluplne- chodim cvicit, kde som spoznala fajn ludi, s ktorymi sa riadne nasmejeme, chodim si zabehat, malujem, stretavam sa s kamoskami a kamosmi, idem kam chcem a kedy chcem bez obmedzeni. Mam partnera, ale to moze aj nemusi vydrzat. Nefixujem sa na to, aj ked nam to klape, clovek nevie co bude o 20-30 rokov povedzme. A keby som raz ostala celkom sama na starobu? Predam nehnutelnost a pojdem do domova pre seniorov s bytovou jednotkou a najdem si dalsie kamosky rovesnicky. Keby som mala cely zivot predepkarcit ako tu tak citam, tak ma svicne. Ved zeny naplnte si zivot podla seba, zmysluplne a nie sa ubijat vnutorne co by bolo keby bolo...

majlo1234
Dnes o 18:24
@anonym_5c350c

Mam kamosku atyridsiatnicku. cvici, chodi na tanecnu, stavia lego, robi si vodicak na mozorku, ma dva psy, cestuje.
@anonym_5c350c ak ta to potesi, mam dve deti a ked som chora, tiez ma neobsluhuju, este ja ich musin. Takze deti nie su ziadna zaruka v tomto smere

kiki68
Dnes o 18:28

Mojej svokry Kamoska si inak nasla chlapa v 73 rokoch, je bezdetna, on je nejaky realitny magnat, ma tu dve vily v okoli na vode. Ona je vedkyna, dalsia je sesterka svokry, ta ma skoro 80 a nasla si kdesi v Ischl tiez nejakeho gentlemana a ten ju pozval m sebe byvat. Tak byvaju spolu.

petronelag
Dnes o 18:36

@anonym_autor 30-ročná si ešte môže nájsť priateľa alebo aj manžela, to nie je ešte nejaký vysoký vek.

autor
Dnes o 18:43
@anonym_d66be1

@anonym_autor Kriste pane zeny, to ste tu chodiace depresie? To naozaj len deti by vam dokazali vyplnit samotu? To nemate ziadne zaluby a kamaratky? Kedysi som velmi tuzila po detoch, ale zial moje zdravie si zial tuto cestu nevypytalo, cize ich mat nemozem. V tom case trvalo, asi 2 roky kym som sa z toho oklepala, aby som to prijala uplne. Teraz mam 40+ a nakoniec mi ani nie je luto,ze deti nemam. Vyplnam cas zmysluplne- chodim cvicit, kde som spoznala fajn ludi, s ktorymi sa riadne nasmejeme, chodim si zabehat, malujem, stretavam sa s kamoskami a kamosmi, idem kam chcem a kedy chcem bez obmedzeni. Mam partnera, ale to moze aj nemusi vydrzat. Nefixujem sa na to, aj ked nam to klape, clovek nevie co bude o 20-30 rokov povedzme. A keby som raz ostala celkom sama na starobu? Predam nehnutelnost a pojdem do domova pre seniorov s bytovou jednotkou a najdem si dalsie kamosky rovesnicky. Keby som mala cely zivot predepkarcit ako tu tak citam, tak ma svicne. Ved zeny naplnte si zivot podla seba, zmysluplne a nie sa ubijat vnutorne co by bolo keby bolo...

@anonym_d66be1 Ale nie, ja som to vôbec nemyslela tak, že iba deti vypĺňajú samotu. Ja si myslím, že viem v pohode prežiť život bez detí. Skôr som to myslela tak, že ako si spestrí voľný čas single bezdetná žena? Lebo zase priznám sa, že karieristka tiež nie som a nevidím v tom svoje naplnenie. Príde mi, že nemám veľa záujmov a koníčkov a chcela by som s tým niečo začať robiť. Ideálne aj niečo také dlhodobé, čo môžem robiť aj dlhé roky.

mimirka32
Dnes o 18:50
@anonym_autor

@anonym_d66be1 Ale nie, ja som to vôbec nemyslela tak, že iba deti vypĺňajú samotu. Ja si myslím, že viem v pohode prežiť život bez detí. Skôr som to myslela tak, že ako si spestrí voľný čas single bezdetná žena? Lebo zase priznám sa, že karieristka tiež nie som a nevidím v tom svoje naplnenie. Príde mi, že nemám veľa záujmov a koníčkov a chcela by som s tým niečo začať robiť. Ideálne aj niečo také dlhodobé, čo môžem robiť aj dlhé roky.

@anonym_autor cvicis?

autor
Dnes o 18:51
@petronelag

@anonym_autor 30-ročná si ešte môže nájsť priateľa alebo aj manžela, to nie je ešte nejaký vysoký vek.

@petronelag Úprimne, v mojom prípade už je to dosť nepravdepodobné. O mňa nikdy muži nejavili záujem. Posledný rok si už aj začínam všímať v zrkadle, že mi pomaličky začína starnúť tvár. Šanca, že by sa môj vzťahový status ešte zmenil je už prakticky nulová.

anonym_7b7c7f
Dnes o 18:53

Píšem radšej anonymne, lebo je to trošku intímne.

Ja mám veľmi blízke osoby, ktoré sú bezdetné. Jedna rozvedená, ešte v 45 dúfala, že tie deti bude mať, že nájde spriaznenú dušu. Teraz, o 4 roky neskôr už nedúfa, ale ani nezúfa, zariadila sa. Pracuje, slušne zarába, cestuje, má veľa koníčkov, baví sa, stráži synovcov a netere, keď jej súrodenci potrebujú.
Druhá má 53, najlepšie roky stratila so ženatým chlapom, ktorý jej sľuboval všetko možné. Jeho zrna o nich vedela, aj tak sa nerozviedli. Teraz je ona sama s brutálnou kariérou, niekoľkými nehnuteľnosťami, peniazmi, bohatým spoločenským životom.
Ďalšia má 54, manžela stretla len pred pár rokmi. Celý život dobre zarábala, ale aj dobre minula, užila si za tri životy, skvelá kariéra, svet niekoľkokrát hore dole prelietaný, deti jej nechýbajú. Má synovcov a netere.
Ďalšia sa rozhodla spolu s manželom, že deti nie sú pre nich. Bývajú hneď pri troch synovcoch, ďalšie deti z rodiny majú veľmi blízko, takže deti im nechýbajú, teda aspoň to tak tvrdia. Majú koníčky, žijú naplnený život.
A mám aj blízku kamarátku, ktorá bola ešte v 36 rokoch zúfalá, rozidena, bezdetná, 12 rokov neskôr má super manžela a dve deti.

Život je niekedy zvláštny. Dá ti to, čo nechceš. Ide o to, ako sa tomu prispôsobíš...

autor
Dnes o 19:08
@mimirka32

@anonym_autor cvicis?

@mimirka32 Cvičila som - chodila som na paddel, behať, jógu... Teraz mám pauzu lebo mám trochu problém s nohou. Keď sa to vyrieši, tak plánujem pokračovať. Ale skôr to pre mňa je taká vec, že viem, že ju musím urobiť lebo je to pre moje zdravie. Akože nehovorím, že ma to vyložene nebavilo, ale skôr to bola taká rutina pre mňa - ako keď si umývaš zuby. 😅

svetlonos
Dnes o 19:11
@anonym_autor

@mimirka32 Cvičila som - chodila som na paddel, behať, jógu... Teraz mám pauzu lebo mám trochu problém s nohou. Keď sa to vyrieši, tak plánujem pokračovať. Ale skôr to pre mňa je taká vec, že viem, že ju musím urobiť lebo je to pre moje zdravie. Akože nehovorím, že ma to vyložene nebavilo, ale skôr to bola taká rutina pre mňa - ako keď si umývaš zuby. 😅

@anonym_autor
A čo ešte rada robíš? Ja by som asi cestovala, sila čítala, vzdelával sa, začala hrať na hudobný nástroj, chodiť po horách, maľovať 😁.

anonym_814fef
@anonym_autor

@petronelag Úprimne, v mojom prípade už je to dosť nepravdepodobné. O mňa nikdy muži nejavili záujem. Posledný rok si už aj začínam všímať v zrkadle, že mi pomaličky začína starnúť tvár. Šanca, že by sa môj vzťahový status ešte zmenil je už prakticky nulová.

@anonym_autor a preco o teba muzi nikdy nejavili zaujem? Vies to nejako vysvetlit? Ani ked si mala 20? A teba muzi zaujimali?

anonym_79c28f
@anonym_428e2b

Píšeš ako keby si mala minimálne 50

@anonym_428e2b No ma rozum. V 30tke ma este sancu nieco zmenit, v 50tke uz tazko.

renesance80
Dnes o 19:14

@anonym_autor never tomu ze mat velku rodinu a dieta je to co ti chyba alebo ta udrzi v psychickej pohode, deti vedia sklamat , odist, ci zit same pre seba a rodina detto, je dobre mat aj intelektualne aj pohybovo sportove konicky , to jest aj zatazou pre hlavu aj pre telo a hlavne sa naucit spoliehat sama na seba

anonym_ef4617
Dnes o 19:15

A teraz nech sa ozvú tie ozaj staršie (70+), slobodné a bezdetné ženy....

petronelag
Dnes o 19:18
@anonym_autor

@anonym_autor Treba si viac veriť, aj muži starnú a aspoň majú ženy už v takomto veku viac skúsenosti ako v dvadsiatke.