Bojím sa, čo prinesie budúcnosť
Ahojte, človek sa da konecne do nejakej “zenovej “ hladiny.
A proste zas niečo…usa venezuela.
Ako čo si mam pod tym predstaviť co sa bude diat?
Uvedomila som si resp dotetaz som asi žila v naivite… že proste fakt nevie nikto či zajtrajší deň pride a aky bude a to ma desí. Že nikto nevieme čo sa udeje v našich životoch a či budeme žit do dochodku alebo umreme o 5 rokov vo WWIII … tak tajne som dufala ze by to mohol byt ten dochodok ale vzhladom na to ze co sa vsetko deje a kam to speje uz nemam pozit vyhliadky. Snazim sa zit tu a teraz aj pre moje deti ale strach mam aj o ne…
No neviem si tu hlavu akosi upratat
No veľmi si v tej zenovej hladine nebola. Ja len letmo viem, že sa niečo deje, viac info nepotrebujem a ak, tak len tak bez emócií. Nedokážeš nič ovplyvniť, načo sa trápiť.
WWIII nebude, ľudstvo by sa vyhubilo a vtedy už zasiahne do udalostí Boh, nedovolí aby ľudia zničili život na zemi, namiesto toho zničí zlých ľudí
dosť máme starosti s post. dieťaťom, hádam nebudem míňať energiu na nejakých Američanov. Ani poriadne neviem kde je pravda.
Ja to uz davno vravim, nevies kolko mas toho este pred sebou, je jedno z akeho dovodu, zi a staraj sa o seba a svoju rodinu ako najlepsie vies..
@anonym_autor aj mna znepokojuju konflikty vo svete.
Situacia vo svete ma znepokojuje, este viac ma znepokojuje situacia na Slovensku, napriek tomu ale mam len jeden zivot, ktory zijem tu a teraz, dalsi mi dopriaty nebude, takze nemyslim na katastroficke scenare, nestaviam bunker na zahrade...na co? Skratka zijeme tak, aby sme si to vramci moznosti uzili a boli spokojni a stastni v zivote, ktory zijeme dnes.
Chcete počuť niečo veľmi vtipné? Trump chce Madura stíhať na civilnom súde za „nelegálne zbrojenie“, „terorizmus“ a „pašovanie drog“. Nechcem posudzovať, do akej miery je Maduro skutočne vinný (ja by som ho súdil za vraždu, kvôli tomu, čo teraz poviem), ale myslím si, že akýkoľvek proces by bol absolútnou fraškou.
Nemôžu ho odsúdiť, pretože ho zatkli nelegálne a americké súdy, bez ohľadu na to, kto je vo Washingtone, rozhodujú viac-menej podľa zákona – pozrite sa napríklad, ako Pam Bondi pokazila súdny proces s kritikom Trumpa z FBI. Vojenský charakter celej veci veľmi uľahčí prácu obhajobe – nezákonne získané dôkazy, nezákonný charakter zatknutia, nezákonný charakter zadržania atď. Nemyslím si, že by ho za to mohli odsúdiť.
Som si istý, že Legal Eagle o tom čoskoro natočí video.
19:44
Dovolujem si suhlasit vo vsetkych bodoch. Borci prekrocili jurisdikciu a neviem do akej miery tamojsie sudy to zmetu, nakolko cosi podobne spravili v minulosti s Noriegom a ten si to tussim aj odsedel.
Podla litery prava toto nebolo zrovna koser a zlast ked mu davaju za vinu take body obzaloby ako davaju, ak by sa jednalo naprikal o nejake vojnove zlociny al. zlociny proti ludskoti tak je to ine tam je takato akcia opodstatnena a ospravedlnitelna.
20:13
Len taký detail, som zvedavý či použili notoricky známy tzv.Miranda warning (Všetko, čo poviete, môže byť použité proti vám. Máte právo na právnika. Ak si ho nemôžete dovoliť, bude vám poskytnutý. Rozumiete svojim právam?)
19:34
Podnapis článku Venezuela Online je "Venezuelská opozícia je pripravená prevziať moc."
Je však veľmi zaujímavé ako sa Trump vyjadril na práve skončenej tlačovke o venezuelskej opozičnej líderke Márii Coriny Machado, citát:
"Myslím si, že by bolo pre ňu veľmi ťažké byť líderkou. Nemá podporu ani rešpekt v krajine. Je to veľmi milá žena, ale nemá rešpekt."
https://x.com/atrupar/status/200750577745649272...
María Corina Machado je venezuelská inžinierka, ľudskoprávna aktivistka a politička. Pôsobí ako líderka opozície voči Nicolásovi Madurovi. V roku 2025 získala Nobelovu cenu za mier. Cenu, po ktorej tak otvorene túžil Trump, ktorý bol dosť rozladený potom ako ju nezískal. Aspoň futbalová federácia FIFA mu spravila radosť a venovala mu historicky prvé ocenenie s názvom Cena mieru FIFA – Futbal spája svet (FIFA Peace Prize – Football Unites the World).
Trump opakovane nazýva Máriu Corinu Machado a Edmunda Gonzáleza „bojovníkmi za slobodu“ a vyzdvihuje ich odvahu. Napriek tomu jeho dnešné vyhlásenia naznačujú určitú mieru nedôvery v ich schopnosť udržať v krajine poriadok bez amerického dohľadu.
Trump dnes vyhlásil, že USA budú krajinu „riadiť“, kým nenastane „bezpečný a rozumný prechod moci“.
To signalizuje, že Trump neverí, že by samotná opozícia dokázala po páde Madura okamžite stabilizovať krajinu, zabrániť chaosu alebo ochrániť kľúčovú infraštruktúru (najmä ropné polia). A najhoršie čo by sa mohlo stať je občianska vojna.
Trumpova dôvera opozícii je podmienená. Z jeho vyjadrení vyplýva, že podporu opozícii vníma ako prostriedok na dosiahnutie amerických cieľov. Trump jasne povedal, že do krajiny pošle americké firmy. Ak by opozícia mala iné plány s národným bohatstvom, ich vzájomná dôvera by mohla rýchlo naraziť na prekážky.
Dnešné vyjadrenie Trumpa: „Nemôžeme riskovať, že niekto iný len tak prevezme to, čo tam Maduro nechal,“ hovorí jasne v neprospech okamžitej plnej autonómie opozície.
Načo sa trápiť tým, čo nevieš ovplyvniť?
Vždy boli konflikty, vojny a všetky tie lahôdky ktoré vyvolávajú v ľuďoch strach, ale reálne to osobne nezažijú. Akurát pred internetom, kým sme sa to dozvedeli, aj to len cez médiá, ani to nemalo až takú silu. Teraz každý názor na udalosti, ale pravdu aj tak nevieme.
@anonym_autor O tomto rozmyslam aj ja,no co uz,? treba mat ciste svedomie, tak ta vojna ,nedaj Pan Boh bude trvat len 3 dni,,Tak musime ,ked sme sa narodili,tak aj raz pride smrt,Ja som sa tiez zacala bat smrti po 40 tke
@anonym_autor O tomto rozmyslam aj ja,no co uz,? treba mat ciste svedomie, tak ta vojna ,nedaj Pan Boh bude trvat len 3 dni,,Tak musime ,ked sme sa narodili,tak aj raz pride smrt,Ja som sa tiez zacala bat smrti po 40 tke
@anonym_21de38 Ta smrt caka kazdeho narodeneho, Ked mas ciste svedomie nemusis sa bat,Pan Boh miluje kazdeho vsetkych ludi na svete, co boli, su .pridu,,Pan Boh nenavidi len tazke hriechy,,

@anonym_autor naco sa trápiš niečim, čo ako jednotlivec nedokážeš obplyvnit? áno nie je to prijemne počúvať, ale aby som tetaz kvôli tomu “prestala žiť” a utápala sa v strachu?..