Bude život s deťmi o rok či dva ľahší?
Dievčatá , prosím , potrebujem len poradiť alebo povzbudiť , však raz bude lepšie,???!!! Dni sú o držku , sebarozdanie, bez možnosti úniku , ročná neznáša kočík , je na mne závislá , není kde vypadnúť.... Mám nádej že o rok dva bude lepšie ? Alebo že raz budem mať čas v kľude navariť , upratať , byť v kľude 😭
@anonym_autor manžel? Buď nech zabaví deti, alebo navarí, poupratuje...a večer môže urobiť masáž manželke
Maly mal rok aj 1m ked som sla do prace,ano bude lepsie ked zacnes chodit do roboty,tam si oddychnes od mamickovskych veci,hlavu budes mat len nad pracou.
Tak som si isla aj ja oddychnut od plienok,od vsetkeho okolo toho.A bolo to super,muz sa staral o maleho aj v case zubkov,teda horucky aj vcase grciek,hnaciek teda virusov.Sme sa smiali,ze sa vzdy tomu vyhnem,ale ja to aj tak nemozem ani vidiet,teda o maleho by som sa postarala ale umyvat,nie este by som aj ja pridala k tomu svoje.Minule som tak bola doma,ze velka hrdinka som isla
zobrat ogrcanu obliecku,ale nedalo sa.Utekala som hned aj ja na wc ako nahle som to zbadala.Tak to musel dokoncit opät muz.
Lahni si s detmi,ked idu spat,spi s nimi.Naberies energiu,nebudes tak moc unavena,oddychuj co najviac.
Áno bude. Teraz keď má najmladší takmer 3 roky si s manželom povieme že konečne to je ľahšie. Doteraz to bolo hrozné. Mám 3och vo veku 8, 5 a takmer 3..tiež som sa toto zvykla pytavat…
@anonym_autor a potom príde puberta
@anonym_autor ja som vypla az ked syn zacal chodit do skolky. To bol ten bod zlomu.
@anonym_autor Nie, nebude. Mám tri deti 17, 13, 10 a je stále o nových a nových problémoch, starostiach, výdavkoch, strachu. To, čo prežívaš, nazývam dnes staré zlaté časy.
Všetko sa skončiť až keď doštudujú, zamestnajú sa a odídu z domu.
@anonym_autor Nie, nebude. Mám tri deti 17, 13, 10 a je stále o nových a nových problémoch, starostiach, výdavkoch, strachu. To, čo prežívaš, nazývam dnes staré zlaté časy.
Pre mna bol prvy rok na slucku, ja mam tak urevane druhe dieta 🙈 teraz ma 2, stale vela place ale uz je to ovela ovela lepsie. Uz vie rozpravat tak povie co ho trapi, co odo mna chce. Vydrz, bude to stale lepsie a lepsie 💪🏼
@anonym_5e6c97 diky Brona 😂
Inak s tym strachom suhlasim. Mam 7 rocneho a o neho sa bojim. On je taka dobra dusa. V skole je uz 3-ti rok a uz na zaciaku sa tam riesila sikana 🙄
@anonym_autor bude lepsie. Neboj vydrz to. Je to iba fáza. Este si prežiješ obdobie vzdoru okolo 3 rokov a potom to bude super. Ale nezabudni. Nie si otrok dietata a nie je nie. Bud dôsledná a nedaj sa. Nech krici, place, hodi sa o zem ale neustupuj. Poznam pripad, ked 9 rocna robi doma rodicom peklo, lebo ju nechali od mala robit s nimi co chceli. Rodicia chceli modernu vychovu pochopenia a bezhraničnej trpezlivosti. No tak teda stale kmitajú a rano princeznú stale obliekajú 🤣🤣🤣🤣 som zvedava ako to bude v puberte.
Kazde obdobie ma nieco do seba. Prvy rok ozaj extrem. Potom ale zubky. Obdobie vzdoru. Skolka. Choroby... vzdy bolo nieco kedy tu bola po ruke mama....
potom ale aj predcasna puberta.... to je tiez....
ale napriek tomu zostava spomienkovy optimizmus. Kedy si poviem ze prvy rok s babatkom bol najkrajsi. No vtedy som bola extremne vycerpata. Psychicky aj fyzicky. Kedy dieta bolo za noc hore aj 10x.
@anonym_5e6c97 to si len ty myslis,že to skončí
ja uz mam deti vacsie a teda najvacsi zahul bol prve 3 roky potom to uz bola relativne pohodicka desi sa odhrali ja som mala cas aj na seba a hlavne boli samostatnejsie, obliekli sa najedli... drzim palceky
no veru neskonci.Vzdy je okolo deti starost.Toto si treba uvedomit az do dospelosti.Pokial nevyletia z hniezda vzdy ich budes mat akoby na krku.Fakt sa to skonci mozno az niekedy okolo dospelosti alebo kym neodidu z domu.Proste deti su stale starosti.Ako sa povie male deti male starosti velke velke starosti
@anonym_autor jooj, jasneee ze bude lepsie. Bude sa to lepsit...az po pubertu
@anonym_5e6c97 nechcem ti brať ilúzie 😀 si si istá , že sa to tým skončí? A potom prídu vnúčatá 😀
Všetci múdri ľudia aj v dôchodku ti povedia, že sa to nekončí nikdy 🤪 ale podľa mňa bude lepšie… a horsie… a tak sa to bude striedať. Takže každú fázu sa musíš naučiť zvládnuť. Ako ja som teraz vysokotehotna a variť ma už ani nenapadne, už som si na všetko zmobilizovala “pomocníkov” a to odporúčam aj tebe. Nechce kočík, idem bez kočíka s nosičom… improvizovať a robiť, ako to ide, nehľadat perfekcionizmus a nezničiť sa
@anonym_autor manžel? Buď nech zabaví deti, alebo navarí, poupratuje...a večer môže urobiť masáž manželke
@kavasmliekom tak tak a manželka nech zbehne zarobiť prachy,lebo však chlap chodí do práce relaxovať....
@anonym_autor jasne, treba ju šupnúť rýchlo do škôlky, veď ak tam bude mať jedna ucitelka takých 25deti, to rodičovi ulahodí🤣 a ešte chúďa ucitelka dostane od rodiča “hubovú”, prečo hento a prečo toto🤣 len si ju pekne prevychovaj, či čo očakávaš o rok-dva?🙈😵💫 dôslednosť, pravidla, rezim a pomaly sa to bude uberať iným smerom.
Urcite bude. Ja ma skoro 3r a 4r a teda to je iny rozdiel oproti tomu ked boli babatka, v zivote nechcem to obdobie spat a tesim sa, ked budus este vacsi.. Lezu mi na nervy tie reci ze male deti male problemy, velke deti velke problemy. Ja co pocuvam, vsetci sa na teenagerov stazuju ze spia cele doobedie, stale sa niekde flakaju…och, ja uz sa toho neviem dockat. Tuto fakt musi byt silny spomienkovy optimizmus alebo ja neviem. Vsak s tymi malymi detmi je to cisty masaker, nonstop kazdu minutu. Starsie deti nas stale potrebuju ale neverim ze je to takto intenzivne, kazdu sekundu zivota.
@anonym_autor a potom príde puberta
@minenkaa presne tak mám doma niečo podobné čo pani + dieťa v puberte.🤣Radšej 3 malé ako 1 pubertiak.
Ja mám niečo podobné ako Ty len o pár týždňov staršiu a podľa mňa sú to obdobia. Momentálne sa už aj samá pohrá a, keď to ináč nejde dám ju do veže a varí so mnou. Niekedy si aj poplače, keď ju odmietnem zobrať na ruky. Ruky mám len 2 a doma sme sme štyria. Lenže muž aj staršia chodia domov neskoro, takže cez týždeň je všetko mne. A keď mám všetkého plné zuby, tak sa spolu celý deň hráme a 2-3 x za mesiac nám obed uvaria v reštaurácii. Pubertiačka sa poteší, muž zje čo mu objednám a ja mám deň voľna.🤣
Urcite bude. Ja ma skoro 3r a 4r a teda to je iny rozdiel oproti tomu ked boli babatka, v zivote nechcem to obdobie spat a tesim sa, ked budus este vacsi.. Lezu mi na nervy tie reci ze male deti male problemy, velke deti velke problemy. Ja co pocuvam, vsetci sa na teenagerov stazuju ze spia cele doobedie, stale sa niekde flakaju…och, ja uz sa toho neviem dockat. Tuto fakt musi byt silny spomienkovy optimizmus alebo ja neviem. Vsak s tymi malymi detmi je to cisty masaker, nonstop kazdu minutu. Starsie deti nas stale potrebuju ale neverim ze je to takto intenzivne, kazdu sekundu zivota.
@hederamonstera nejde o to koľko nás potrebujú ale jednu vec kým urobia tak to chce 100 x urob to a vec ktorá trvá mne 5 minút, jej trvá pol hodiny. Ale ak ona, keď niečo chce, musí to byť hneď. A ešte k tomu má na všetko odpoveď, takže za mňa vyhrávajú malé deti. Už sa teším, až staršiu prejde puberta. A kým to bude, tak budem sivá, aj bez kaderníčky.
@hederamonstera nejde o to koľko nás potrebujú ale jednu vec kým urobia tak to chce 100 x urob to a vec ktorá trvá mne 5 minút, jej trvá pol hodiny. Ale ak ona, keď niečo chce, musí to byť hneď. A ešte k tomu má na všetko odpoveď, takže za mňa vyhrávajú malé deti. Už sa teším, až staršiu prejde puberta. A kým to bude, tak budem sivá, aj bez kaderníčky.
@anonym_09a913 to je to iste ako teraz u 4 a 3 rocneho😀
@hederamonstera absolútne ale absolútne vystihnuté , ako som sa na toto tešila , želám si nech to skončí, pretože ako náhle deti komunikujú všetko sa dá zvládnuť , druhé mám extrémne ale naozaj extrémne náročné , proste vrieska piští skrieka od Božieho rána ....
@anonym_autor bude lepšie 😊👍
@anonym_5e6c97 neskonci ani potom, rodicovsky strach bude uz navzdy, len potom uz nebudes moct nic ovplyvnit a bude to este horsie. Uz sa budes moct len spoliehat na to, ze si ho dobre vychovala.
Male deti male starosti a velke deti velke starosti.
Nikdy som tomu neverila, a plati to na 110%
Male deti male starosti a velke deti velke starosti.
Nikdy som tomu neverila, a plati to na 110%
@natalka13 samozrejme máš pravdu , chápem, že 9 ročná so mnou nepôjde za každým na záchod , nebude ma ťahať za nohu pri varení , nebudem s ňou vstávať 17x v noci , nebudem ju naháňať po obchode po parku a obchode , nebude všetko pchať do pusy , nebude bez zjavnej príčiny revať , nebudem jej odsávať nos a dávkovať lieky v kazajke 🤣 ale proste je to momentálne pre mňa náročné lebo okrem toho, robím všetko to čo ty ako mama 🙂 ale áno , dáme to asi , len to trvá nekonečne dlho :(
@natalka13 samozrejme máš pravdu , chápem, že 9 ročná so mnou nepôjde za každým na záchod , nebude ma ťahať za nohu pri varení , nebudem s ňou vstávať 17x v noci , nebudem ju naháňať po obchode po parku a obchode , nebude všetko pchať do pusy , nebude bez zjavnej príčiny revať , nebudem jej odsávať nos a dávkovať lieky v kazajke 🤣 ale proste je to momentálne pre mňa náročné lebo okrem toho, robím všetko to čo ty ako mama 🙂 ale áno , dáme to asi , len to trvá nekonečne dlho :(
@anonym_autor 9 rocna nebude bez zjavnej príčiny revat? 😃 zoberiem ti tetaz ilúzie. Bude! Už zacinajuca puberta je to iste, ako dieťa v obdobi vzdoru. Mám 9 a 2,5 ročnú. Rovnaká emocionálna úroveň 🤣🤣🤣
@anonym_autor 9 rocna nebude bez zjavnej príčiny revat? 😃 zoberiem ti tetaz ilúzie. Bude! Už zacinajuca puberta je to iste, ako dieťa v obdobi vzdoru. Mám 9 a 2,5 ročnú. Rovnaká emocionálna úroveň 🤣🤣🤣
@lucia147852 to ma mrzí no, ale minimálne to odkomunikuješ, či už za studena alebo za horúca 🙂 držím palce 💪🏻

@anonym_autor ahoj, skúste prechádzky , ihrisko , park aj za cenu toho , že napr v aute alebo v kočíku bude chvíľu vymýšľať , nech aj ty zmeníš prostredie
Potom ju isto niečo zabaví , či je celé dni zlá a zavesená na tebe? Toto by som nejak zmenila a nebrala ju na ruky, to je ako odplienkovanie , treba vydržať a dosiahnuť svoje, nebrať ju na ruky alebo jej napr. prízvukoval nie, maminka nemôže teraz navarim a potom budem s tebou.
Ja viem , že má rok , ale funguje to
Varte spolu, upratuje , nejakým spôsobom ju zapoj , niečo už na ňu platiť musí