Budúcnosť bez práce a chorôb
Poďme sa trošku zamyslieť, čo by sa stalo, keby existovali technológie pre všetko..Človek by nezažíval choroby, bolesť, biedu, nemal by núdzu o vzdelanie, práca by bola nahradená automatizovanými strojmi......Jednoducho všetko by bolo pokryté technológiami... Tu prichádza otázka, pri ktorej ma názor každého z vás zaujíma. Čo by nasledovalo, keby by boli vynájdené všetky možné prostriedky na všetko? Ak by mali všetci všetko, čím by sa líšil vzdelaný od nevzdelaného?
Mam v praci dvoch kolegov, maju rovnake vzdelanie a predsa je medzi nimi rozdiel 🙂 lebo nas formuje x veci, nie iba vzdelanie.
No, ale na prvom mieste je pre zdravie cloveka okrem potravy, nutny aj pohyb,...ked bude clovek len sediet, oslabi sa mu organizmus,,zastagnuje krvny obeh, zvysi sa tlak, clovek, ktory ma nabeh na pribratie, este viac nič nerobenim,ani cvicenim priberie na vahe, sa nemusi dozitt ani 50 tky.No to moze byt aj taketo promo
Vzdelaný by vedel v čom všetkom technologie pomôžu a nepomôžu, nevzdelany nie
Neviem v čom je pointa tej otázky ako by sa líšili
@dominikaaaaaaaaaa bola by som rada, ze nemusim chodit do prace a neriesila by som to ako sa odlisuju ludia medzi sebou vzdelanim, bola by som s tymi s ktorymi mi to vyhovuje, cize tak ako som aj teraz.
zakapali by sme na letargiu a nic nerobenie... tych par ludi, co by napriek tomuto nieco chcelo robit / dosiahnut by ludstvo nevytrhlo...
Trosku mi to pripomina knihu Město a hvězdy od Arthura C. Clarka...
Ludia by sa pozrali medzi sebou … ak by bolo o vsetko postarane, od nudy by si robili este viac zle … to, ze by bolo vsetko poriesene, neznamena, ze by cele ludstvo malo kable v hlave v poriadku …. Jedine, ze by stroje, hned pri narodeni detekovali - toto je pedofil atd … a bud by ich rovno eliminovali alebo niekam zavreli ..a vysvetli to rodicom, sorry z vasho dietata vyrastie monstrum … existuje jedna kniha pre deti, kt opisuje kozmickych badatelov, kt cestuju medzi galaxiami s robotmi a technikou - o vsetko je postarane, ale ako plynie cas a vedci postupne starnu o vsetko sa staraju roboti, az pridu do stadia, ze dospeli sa spravaju ako 3-5 rocne deti … roboti ich volaju jest atd.. ked clovek nema problem tak si ho vytvori a ked nic nerobi iba spohodlnie a “osprostieva”. Tych malo, co by sa o nieco snazilo, by s masou vegetujucich a zijucich zo dna na den nespravilo nic… a nejakemu individuu by urcite zacalo vadit, ze susedov robot je lesklejsi, vykonnejsi atd
Ked bude na vsetko mozne technologie a to aby svet frcal nebude treba lacnu pracovnu silu tak vacsina ludstva bude mat smolu. A ten cas je blizsie ako si myslime
Tak čo sa týka tej práce je to otázka blízkej budúcnosti. Ale čo sa týka chorôb, na to sme malí páni, koľko je chôrob ako je rakovina a podobne čo sa skúmajú už roky a účinná liečba sa nevyvinula a ani sa nevedia spúšťače ochorenia. Tu príroda vždy bude silnejšia ako človek a človek ju neporazí a nebude nesmrteľný.
@dominikaaaaaaaaaa práce bude vždy dostatok
napríklad dávať do poriadku zem, vyčistiť ju od odpadu, rozobrať zbrane, demontovať terajšie veľkomestá, "králikárne", potom pripravovať zázemie pre nových ľudí, stavať im ekologické domy, pripraviť im oblečenie, potraviny, zároveň bude prebiehať rozsiahly vzdelávací program aby ľudia poznali hlavné svetové udalosti posledných storočí a spoznali novú vládu jej zákony aby sa mohli sami rozhodnúť či sa chcú stať občanmi novej vlády
každá pomoc bude potrebná, zapojiť sa do takejto najväčšej obnovy našej planéty
Podla mna technologie su nam davkovane podla vyspelosti nasej civilizacie. Skoda, ze si ludia neuvedomuju, ze pre svoj egocentrizmus a s tym spojenu negativnu energiu, ktoru produkuju, nemozu dostat technologie, ktore na jednej strane mozu ludstvu pomoct, no na druhej strane ublizit.
Fungovanie sveta je zalozene na vymene energii a najvyssiu hodnotu a ucinnnost ma energie lasky. Viem znie to naivne a pre niekoho aj vysinute, no skuste zhrnut zaklady uceni vsetkych vynimocnych ludi, ucencov vratane tzv.prorokov. Ludia zapadneho sveta ich nepoznaju, nevedia o nich nic, ani co hlasali. Ja netvrdim, ze viem viac, ako vacsina z nas takmer nic.
Naozaj si myslite, ze bude treba tolko ludstva ako teraz beha po zemeguli ak sa skoro vsetko bude dat zmaknut za asistencie technologii a robotov?
@dominikaaaaaaaaaa keby mali všetci všetko, keby bolo všetko pre všetkých zabezpečené a my by sme nemuseli nič, podľa mňa by nasledoval prudky civilizačný úpadok...
Ľudský mozog tam ešte evolučné nedospel, aby sme boli schopní takto fungovať, potrebuje výzvy, riešenie problémov, ísť dopredu. Na druhej strane máme radi instantné riešenia, pohodlie a nicnerobenie.. to nemôže fungovať.
Ale tam sa ani nedostaneme, ľudský druh, ako najinteligentnejsi a zároveň najhlupejsi, sa zničí, vyhladí aj sám..
Naozaj si myslite, ze bude treba tolko ludstva ako teraz beha po zemeguli ak sa skoro vsetko bude dat zmaknut za asistencie technologii a robotov?
@anonym_3f0a04 jeden fakt je už potvrdený - čím vyspelejšia a "bohatšia" spoločnosť, tým menšia pôrodnosť.
Nebude nás tu behať toľko ako dnes..
@anonym_3f0a04 jeden fakt je už potvrdený - čím vyspelejšia a "bohatšia" spoločnosť, tým menšia pôrodnosť.
Nebude nás tu behať toľko ako dnes..
@beronsche globalna situacia ti napoveda, ze znizovanie populacie sa uskutocni len znizenim porodnosti?
Porodnost sa znizuje zatial iba v tych vyspelych krajinach, takze proporcne bude belochov ubudat a ine rasy budu pomaly na vzostupe. Planeta nebude az tak preludnena a mozno sa jej podari spamatat sa. Prirode je jedno, ake typy zivocisneho druhu “clovek” tu budu behat.
Porodnost sa znizuje zatial iba v tych vyspelych krajinach, takze proporcne bude belochov ubudat a ine rasy budu pomaly na vzostupe. Planeta nebude az tak preludnena a mozno sa jej podari spamatat sa. Prirode je jedno, ake typy zivocisneho druhu “clovek” tu budu behat.
@namornicka po zničení tých ľudí ktorí ničia zem nebude naša planéta preľudnená
Zaujímavé je, že technológie nás prepájajú. Čoraz viac ľudí ma rovnaký diplom, rovnakú prácu, rovnaké bývanie, rovnaké vedomosti...Mládež sa vyjadruje v rovnakých frázach, chodí v rovnakých odevoch...Paradoxne to vedie k tomu, že čím viac podobní budeme, tým viac sa budeme snažiť odlíšiť. Všetci vieme všetko, ale podstatu nevie nik...
@namornicka po zničení tých ľudí ktorí ničia zem nebude naša planéta preľudnená
@anonym_a4657e kto “tych ludi” znici?
@anonym_a4657e kto “tych ludi” znici?
@namornicka sľúbil to vykonať ten, čo našu zem vytvoril Zjavenie Jána 11:18