icon

Čo by ste urobili s výhrou milión eur?

23. jan 2026

Tipujem len sporadicky, človek nikdy nevie... keď sa zamyslím, čo by sme robili v prípade veľkej výhry, asi by sme skúsili investovať do nejakého rodinného biznisu, možno farma, alebo výroba zdravých potravín, alebo nejaký pekný investičný byt na prenajímanie... ako by ste s výhrou naložili vy?

romino
25. jan 2026

Jasne, debata medzi Slovakmi ...takze 50% ludi: investicne byty 🙂

romino
25. jan 2026
@minenkaa

@biba_18 nie,veď to je tak na dvadsať rokov ,nerátam ak by sa dobre investovalo ,čo by ale zas bol risk

@minenkaa tak ale ak je v praci, ktoru nema rada, tak preco nedat v takejto teoretickej situacii ihned vypoved ? S milionom sa da potom v klude sa zamyslat co dalej

sara07
25. jan 2026
@romino

Jasne, debata medzi Slovakmi ...takze 50% ludi: investicne byty 🙂

@romino však ono ich to prejde, chystajú sa investične byty zaujímavo zdaniť , zatial je to návrh ale tak bez vetra sa ani listok nepohne

dianaaaaa
25. jan 2026

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

misanthropicdann
25. jan 2026

@anonym_autor s výhrou milión euro by som prakticky nemusel prscovat do konca života, ani priateľka. A to by sme ani nemuseli meniť nás štýl života. A prakticky keby sme neboli počas zvyšku života blbí tak ani deti by nemuseli uz

itiswhatitis
25. jan 2026

@anonym_autor Polovicu by som investoval do akcií ktoré vyplácajú dividendy. Vyplatil hypotéku a spokojne by sme žili až do smrti.

tilly
25. jan 2026
@sara07

@romino však ono ich to prejde, chystajú sa investične byty zaujímavo zdaniť , zatial je to návrh ale tak bez vetra sa ani listok nepohne

@sara07 zaujímavo zdaniť? Všade sú nehnuteľnosti zdanené, aj tie investičné. Takže ak ich zdania u nás, nebude to nič nové, platím to v Španielsku.
Nie, že by sa mi to páčilo a že by som bola ochotná to platiť týmto zlodejom tu, ale dá sa to od nich čakať

adonish
25. jan 2026

@anonym_autor vyplatila hypoteku, kupila investicne striebro a zlato, nebala by sa, ze mozem prísť o prácu (v zmysle, z coho vsetko zaplatím a z čoho budem zit) 😊

anonym_bd37e5
25. jan 2026

@anonym_autor kúpil by som za to 6-7 bytov a potom bral úvery na ďalšie.

jozin98
25. jan 2026

Tie peniaze sú ti v podstate na nič. Zaplatíš dan, poplatky zdravotne socialne a budeš rád ked ti zostane väčšia polovica. Samozrejme keď sa to dozvedia príbuzní, tiež nieco budú chcieť a keďže nie si úplný chamtivec nieco podaruješ. Brat, sestra, bratranec, sesternica, ich deti, rodicia... Tak aspon 20 ľudí, aj viac by sa našlo. Zober že ti zostane 600 000/20=30 000 pre každého. To ti každý ošomre, ved vyhrali milion a poondených 30tis mi iba dá. A tebe vlastne nezostane už nič. A keď nikomu nič nedáš tak je aj tak zle. A ďalšia vec je odkiaľ sú tie peniaze, najskôr od druhých stávkujúcich. Väčšinou sociálne slabších občanov, stačí pozrieť na pošte, v tipo se kto chodí stávkovať alebo kupovať žreby. Netešilo by ma si také niečo užívať. Tak vlasne načo je to dobré?

dismonika
25. jan 2026

Vyplatila hypotéku a kúpila 3 investičné byty a nové auto.

romino
25. jan 2026
@jozin98

Tie peniaze sú ti v podstate na nič. Zaplatíš dan, poplatky zdravotne socialne a budeš rád ked ti zostane väčšia polovica. Samozrejme keď sa to dozvedia príbuzní, tiež nieco budú chcieť a keďže nie si úplný chamtivec nieco podaruješ. Brat, sestra, bratranec, sesternica, ich deti, rodicia... Tak aspon 20 ľudí, aj viac by sa našlo. Zober že ti zostane 600 000/20=30 000 pre každého. To ti každý ošomre, ved vyhrali milion a poondených 30tis mi iba dá. A tebe vlastne nezostane už nič. A keď nikomu nič nedáš tak je aj tak zle. A ďalšia vec je odkiaľ sú tie peniaze, najskôr od druhých stávkujúcich. Väčšinou sociálne slabších občanov, stačí pozrieť na pošte, v tipo se kto chodí stávkovať alebo kupovať žreby. Netešilo by ma si také niečo užívať. Tak vlasne načo je to dobré?

@jozin98 no jasne, urcite by sme kazdy v takomto teoretickom priklade, vyhra 1mil eur, dali po 30 000 az cca 20 roznym rodinnym prislusnikom .. skratka tak, aby samemu nam nezostalo takmer nic 😀 .. ale skratka len preboha aby sme nejakych 20 ludi neurazili.
Skratka mat zrazu 1mil eur je vlastne hotove nestastie 😀

anonym_4010b8
25. jan 2026

Kúpila by som domček v zahraničí a vzala by som rodinu a moju mamu so sebou 🙂

margotka17
25. jan 2026

@anonym_autor možno by som považovala na hospicom pre ľudí u nás z dediny, čo žijú už sami. A zväčšila firmu, alebo urobila novú v úplne inom odvetví.

sara07
26. jan 2026
@tilly

@sara07 zaujímavo zdaniť? Všade sú nehnuteľnosti zdanené, aj tie investičné. Takže ak ich zdania u nás, nebude to nič nové, platím to v Španielsku.
Nie, že by sa mi to páčilo a že by som bola ochotná to platiť týmto zlodejom tu, ale dá sa to od nich čakať

@tilly však oni sú zdnanené . všetky nehnutelnosti klasicky
ale na investične byty budu ešte zvlašt dalšie dane

sara07
26. jan 2026
@jozin98

@jozin98 ja by som bola ticho , mlžila by som , priapdne vymyslela bachorku nejaku ale nikdy by som vyhru nepriznala

orisker
26. jan 2026

Polovicu by som prepil.
Za ten zvyšok by som si kúpil umelé obličky.
😜

tilly
26. jan 2026
@sara07

@tilly však oni sú zdnanené . všetky nehnutelnosti klasicky
ale na investične byty budu ešte zvlašt dalšie dane

@sara07 áno, tak to majú aj iné krajiny. V Španielsku je to imputovana daň, platíš mestu daň z nehnuteľností, daň z príjmu, ak investičný byt prenajímaš a plus imputovanu daň. Tú platíš aj z prázdneho bytu. Teda platia to nerezidenti.

kofa77
26. jan 2026

Dietatu na studium, nieco si nechala, nehnutelnosti mi netreba, hypo nemam. Zriadila by som fond na podporu mudrych studentov v studiu na top univerzitach. A hladala dalsich sponzorov- nieco ako Bakala nadacia

autor
27. jan 2026

@tilly @margotka17 @anonym_4010b8 @dismonika @anonym_bd37e5 @
romino @mia667 @didush27 @anonym_c18871 @anonym_b099ac @anonym_d373c7 @marci9 @beronsche @skeblicka777
a čo tak investičný byt v Grónsku? Aké sú tam podmienky na získanie občianstva? Každý volič tam má teraz šancu dostať milión spolu s USA občianstvom....

anonym_3f9284
27. jan 2026

@anonym_autor byty a dávala do podnájmu , rodinný dom ...moje staré auto prerobiť komplet ... A zaplatiť si kurzy vzdelávanie prípadne otvoriť nejakú živnosť

tilly
27. jan 2026
@anonym_autor

romino @mia667 @didush27 @anonym_c18871 @anonym_b099ac @anonym_d373c7 @marci9 @beronsche @skeblicka777
a čo tak investičný byt v Grónsku? Aké sú tam podmienky na získanie občianstva? Každý volič tam má teraz šancu dostať milión spolu s USA občianstvom....

@anonym_autor ja ti neviem. Ja tie investičné byty moc nemusím. Ale ďalší milion (okrem tej vyhry) je celkom výzva 😅.
Dá sa vôbec v gronsku vlastniť nehnuteľnosť? Kedysi som čítala, už si nepamätám kde, že tam nie je možné vlastniť nehnuteľnosť, že to všetko patrí štátu

autor
27. jan 2026
@tilly

@anonym_autor ja ti neviem. Ja tie investičné byty moc nemusím. Ale ďalší milion (okrem tej vyhry) je celkom výzva 😅.
Dá sa vôbec v gronsku vlastniť nehnuteľnosť? Kedysi som čítala, už si nepamätám kde, že tam nie je možné vlastniť nehnuteľnosť, že to všetko patrí štátu

@tilly no ja si v Grónsku predstavujem bývanie celkom jednoducho - iglu zo snehových blokov, ale hlavné mesto je klasické - murované, musí to tam byť zaujímavý život...

kofa77
27. jan 2026

v Gronsku nemozu vlastnit podu.

a inak Groncania s avyjadrili, ze si ich nekupi trumpeta za ziadnu cenu. byt usa obcanom znamena uplne ine socialne podmienky ako byt sucastou Europy-ziadne bezplatne zdravotnictvo, ziadne bezplatne skolstvo.. takze si to asi dobre rozmyslia

autor
27. jan 2026
@kofa77

a inak Groncania s avyjadrili, ze si ich nekupi trumpeta za ziadnu cenu. byt usa obcanom znamena uplne ine socialne podmienky ako byt sucastou Europy-ziadne bezplatne zdravotnictvo, ziadne bezplatne skolstvo.. takze si to asi dobre rozmyslia

@kofa77 má to logiku, že nemôžu vlastniť pôdu - počet obyvateľov porovnateľný s menším mestom a rozloha územia takmer ako štvrtina USA.... asi to tam tiež nie je med lízať... ale môže tam byť krásne...

margotka17
27. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ja ak by som mala ešte raz 20, tiež sa zbalíme a odídem z krásneho Slovenska. Vadí mi riadenie a chod nášho štátu. Išla by som do Poľska či Česka. Neviem, či by som sa vedela prispôsobiť gronskemu podnebiu. Možno niekde v Taliansku by mi vyhovovalo tiež. Milujem slnko a teplo 👍.

tilly
27. jan 2026
@kofa77

@kofa77 toto je pravda. USA nie je moc sociálny štát

kofa77
27. jan 2026
@tilly

@kofa77 toto je pravda. USA nie je moc sociálny štát

@tilly ved to. navyse povodni Groncania sa hlasia k svojim korenom, zvyky, tetovanie a pod., ktovie, ako by sa k nim spravalo usa, vid indiani

ak padne Gronsko, dalsia na rane bude Kanada. ktovie, ako ti, co blahorecili donika, ked sa stal prezidentom maju na nho nazor teraz. a ze ich bolo aj tu dost..

kofa77
27. jan 2026

ale mi napadlo, keby trump ponukol Slovakom nejaky milion dolarov, co myslite, kolkych by si kupil?😀

tilly
27. jan 2026
@kofa77

@tilly ved to. navyse povodni Groncania sa hlasia k svojim korenom, zvyky, tetovanie a pod., ktovie, ako by sa k nim spravalo usa, vid indiani

ak padne Gronsko, dalsia na rane bude Kanada. ktovie, ako ti, co blahorecili donika, ked sa stal prezidentom maju na nho nazor teraz. a ze ich bolo aj tu dost..

@kofa77 ja poznám osobu, ktorá oslavuje orange dona a tiež sa jej to nepáči. To si dovoliť nemôže