icon

Čo je podľa vás morálne dno?

minenkaa
12. júl 2026

Čo je pre vás morálnu dno,
Dnes mi jeden človek (anonym )napísal,že tu často obhajujem morálne dno .Ja považujem za dno vraždy,tyranie (akékoľvek),znásilnenie
Vy ostatní ,čo to je ,veľa ľudí sa tu prezentuje ako lepší ľudia,morálne správne nadstaveni ,správne žijúci ,to znamená majú rodinu(lebo vsak rodina je zmysel života a nič iné nie je ),ja tebe môžem napísať ,že si sprostý,sprostá ale ty už mňa nie ,tak teda čo je dno
Podľa veľa ľudí tu,každý kto ma v manželstve milenca/milenku,kazdy chlap čo neplatí vyzivne, ako si zena predstavuje ,zena čo bola na potrate ,jooj chlap čo ma sex za peniaze ,ľudia čo mali v zadku vtáka ,to už by ani nemali mať práva ,zena čo ma minisuknu,tanga,je stetka a zaslúži si znásilnenie
Naozaj je toto podľa vás morálne dno

Strana
z7
minenkaa
autor
14. júl 2026
@anonym_5460a8

@hellwant s nou nepohnes.

@anonym_5460a8 prečo sa ti nepáči ,že ja som proti niečomu čo ty považuješ za správne a mám ta akceptovat,ked ty neakceptujes to čo ja píšem
Fakt skus si len tak vypočuť ,najbližších pár rokov ,čo ľudia vravia ako sa kto v tom spoločenstve správa ,moj starý otec čo ma 93 rokov ,kostol oproti domu ,prestal chodiť do kostola ,koli správaniu sa farárov a to teda to bol fanatik

minenkaa
autor
14. júl 2026
@hellwant

@minenkaa Ale preto je to stale, lebo stale sme ludia. Aj vrazdy su stale. Aj znasilnenia v rôznych organizaciach. Iba priklad. USA vlada vyvrazdila kolkych na tajnych misiach? A stale sa to bude diat. A teraz nemaju byt Americania hrdi vlastenci? Ci co? Stoja za najväcsim tech. posun ludstva aj vdaka pristahovalcom po 2 sv. vojne.
Hollywood nemaju byt herci hrdi, ze natocili uspesne filmy aj ked vieme, co sa tam deje? A chcu tam noví a noví natacat. Sport to iste. A aj tak mladi idu sportovat a hlasia sa do klubov a su na ne hrde. Kolke maju skandaly.

@hellwant no v amerike keď niečo spravíš tak ta odsúdia ,ideš sedieť a v tejnorganizacii sa čo udeje,pán či niečo zle spraví ide ďalej

anonym_5460a8
14. júl 2026
@minenkaa

@anonym_5460a8 prečo sa ti nepáči ,že ja som proti niečomu čo ty považuješ za správne a mám ta akceptovat,ked ty neakceptujes to čo ja píšem
Fakt skus si len tak vypočuť ,najbližších pár rokov ,čo ľudia vravia ako sa kto v tom spoločenstve správa ,moj starý otec čo ma 93 rokov ,kostol oproti domu ,prestal chodiť do kostola ,koli správaniu sa farárov a to teda to bol fanatik

@minenkaa skus citat bez citov. Mne nevadi, ze si proti niecomu, ci niekomu, mne vadi, ze za skutok jedneho obvinujes a sudis ineho, dokonca celu masu ludi.

minenkaa
autor
14. júl 2026
@anonym_5460a8

@minenkaa skus citat bez citov. Mne nevadi, ze si proti niecomu, ci niekomu, mne vadi, ze za skutok jedneho obvinujes a sudis ineho, dokonca celu masu ludi.

@anonym_5460a8 čítam bez citov
A prečo podporujem organizáciu čo pácha zlo za maskou dobrá a ešte ju aj obranujes

anonym_5460a8
14. júl 2026
@minenkaa

@zuzitko74 ja píšem niečo o veriacich ,ja sama som veriaca

@minenkaa jasne...princip viery je milovat cloveka a nenavidiet hriech (zlo). Ty pre hriech jedneho budes "nenavidiet" vsetkych. Si si to nejako zle vylozila.
Joj obracias si "kabaty" ako sa Ti hodi. Jeden tyzden si antiteista, druhy tyzden veriaca, co budes nabuduce?

hellwant
14. júl 2026
@minenkaa

@hellwant no v amerike keď niečo spravíš tak ta odsúdia ,ideš sedieť a v tejnorganizacii sa čo udeje,pán či niečo zle spraví ide ďalej

@minenkaa Zavádzas. Kolko je nevyriesenych aj tam? Vela. Ale stale sa to stane dookoka. Ako sa teda môzu hlasit hrdo ku Usa obcianstvu, ked ti vadi ze sa hlasim ku krestanstvu? Toto si obisla. Tiez to tam je stale dookola. Uz zacni konecne odpovedat na podstatu a odpovedaj na rovnaku podstatu. Aj tych pedofilov sudia. Jasne, ze v minulosti mnohych kryli. Teraz sa riesia tie veci, ale aj na môj vkus pomaly. Ale veci sa pohynaju.

minenkaa
autor
14. júl 2026
@anonym_5460a8

@minenkaa jasne...princip viery je milovat cloveka a nenavidiet hriech (zlo). Ty pre hriech jedneho budes "nenavidiet" vsetkych. Si si to nejako zle vylozila.
Joj obracias si "kabaty" ako sa Ti hodi. Jeden tyzden si antiteista, druhy tyzden veriaca, co budes nabuduce?

@anonym_5460a8 ja nepoznam nenávisť ,nikdy sim nenapisala ,že neverim v boha
Prečo pripisujete mne svoje pocity ,kde píšem o nenávisti

minenkaa
autor
14. júl 2026
@hellwant

@minenkaa Zavádzas. Kolko je nevyriesenych aj tam? Vela. Ale stale sa to stane dookoka. Ako sa teda môzu hlasit hrdo ku Usa obcianstvu, ked ti vadi ze sa hlasim ku krestanstvu? Toto si obisla. Tiez to tam je stale dookola. Uz zacni konecne odpovedat na podstatu a odpovedaj na rovnaku podstatu. Aj tych pedofilov sudia. Jasne, ze v minulosti mnohych kryli. Teraz sa riesia tie veci, ale aj na môj vkus pomaly. Ale veci sa pohynaju.

@hellwant veci stoja a stále sa objavujú nové a nové zverstvá

anonym_5460a8
14. júl 2026
@minenkaa

@anonym_5460a8 čítam bez citov
A prečo podporujem organizáciu čo pácha zlo za maskou dobrá a ešte ju aj obranujes

@minenkaa toto si ako usudila? Myslis tym, ze platim dane a skoncia v tej bezodnej studni sucasnej vlady? Nuz ako riadne zamestnana nemam na vyber. Robia zlo za maskou dobra. Presne to sedi. Urcite sa tam kona viacej zla ako v cirkevnych instituciach.

hellwant
14. júl 2026
@minenkaa

@hellwant veci stoja a stále sa objavujú nové a nové zverstvá

@minenkaa lebo v USA sa neobjavuju🤦 Tak preco su hrdi, ako si to dovoluju ti Americania?
Nie nestoja daj mi dôkaz ze stoja . Nemas, tym ze sa objavia nove pripady tak si myslis , ze stoja. Ale bohuzial vzdy sa nieco objavi, pridu novi mladi knazi a z tych zas môze byt niekto taky
Je to dalsi clovek s inymi vlastnostami a môze bohuzial byt tym zlym. Aj o state pripady sa odhalia. Vatikan kedze je aj statom to casto riesi vnutorne. To je akoby si tvrdila ze rodicia od vedla nevychovavaju svoje deti lebo to nevidis- nie si pri tom.

tululu
14. júl 2026
@minenkaa

@minenkaa ja len ze viera v Boha alebo nejaky metafyzicky vyssi zmysel je vec tak hlboko osobna, ze aj keby kazdy jeden okolo mna robil opak, tak moje presvedcenie to nezmeni, cize ak niekto prestane chodit do kostola kvoli zakernemu knazovi alebo pokryteckym krestanom, tak veril v cirkev, nie Boha. A cirkev su ludia. Ak robi nejaky jednotlivec / knaz zlo, je to jeho osobne zlo. Ak ho kryje siet nadriadenych, je to ich osobne zlo. Ak by ta cirkev / organizacia to zlo schvalovala alebo podporovala, je to oficialna hodnota, ktoru ta organizacia / cirkev / narod schvaluje a proklamuje a je da sa povedat, ze kto sa ku nim hlasi, prebera ich hodnoty. a nie, nie som katolicka, ale teda objektivne katolicka cirkev spravila kopu zleho, ale aj velku hromadu dobreho.

pr85
14. júl 2026
@chocolatebox

@pr85 fanaticky kresťan označuje niekoho iného za pedofila, tak to je už nový level dezilúzie 😂

@chocolatebox prečo? Ja pedofil nie som. Ale táto strana má v ich radoch podporu. A nie som fanatik ani nič podobného.

pr85
14. júl 2026
@anonym_a2e609

@pr85 Označiť státisíce ľudí za amorálny odpad len preto, že volili inú stranu, nie je prejav pevného charakteru, ale dehumanizácia. Zároveň je to učebnicový ingroup/outgroup bias, "naši" sú automaticky dobrí a "tí druhí" automaticky zlí. V tej chvíli už neposudzuješ skutky, ale príslušnosť ku skupine. Presne takto fungovala inkvizícia. Inkvizítori neboli presvedčení, že páchajú zlo. Boli presvedčení, že chránia pravdu. Ich problém nebol nedostatok viery, ale presvedčenie, že pravdu vlastnia výlučne oni. Keď sa človek dostane do tohto bodu, každý odporca prestáva byť človekom s vlastným príbehom a stáva sa len nepriateľom, ktorého treba odsúdiť. O to väčší paradox je, keď sa odvolávaš na kresťanstvo. Kristus opakovane varoval pred duchovnou pýchou a pokrytectvom. "Najprv vyber brvno zo svojho oka" je presným opakom postoja, v ktorom bez poznania jediného človeka odpíšeš státisíce ľudí len podľa ich volebného lístka. Dejiny sú v tomto neúprosné. Najväčšie tragédie nevznikali preto, že ľudia nemali hodnoty, ale preto že boli absolútne presvedčení, že iba oni predstavujú dobro, a preto si prisvojili právo rozhodovať, kto je ešte človek a kto už len odpad. Fanatizmus nezačína násilím, ale vo chvíli, keď prestaneš posudzovať jednotlivcov podľa ich činov a začneš ich súdiť podľa identity a vtedy sa z viery stáva ideológia. A práve toto je to, prečo tu ľudia na teba reagujú tak ostro a nie je to preto že si veriaci alebo konzervatívny, ale tým ako s ľuďmi v diskusiách zaobchádzaš. Presvedčenie sa dá rešpektovať, ale pohŕdanie a nadradenosť nie.

@anonym_a2e609 Vieš, ja som len reagoval na používateľku, ktorá napísala, že voliť SMER, SNS a Republiku je prejavom morálneho dňa. Táto užívatelka dehumanizovala státisíce občanov Slovenskej republiky a vlastne sa prejavila ako fanaticka zástupkyňa progresívnych hodnôt. Treba si vybrať najprv brvu zo svojho oka a potom kritizovať iných.

anonym_a2e609
14. júl 2026
@pr85

@anonym_a2e609 Vieš, ja som len reagoval na používateľku, ktorá napísala, že voliť SMER, SNS a Republiku je prejavom morálneho dňa. Táto užívatelka dehumanizovala státisíce občanov Slovenskej republiky a vlastne sa prejavila ako fanaticka zástupkyňa progresívnych hodnôt. Treba si vybrať najprv brvu zo svojho oka a potom kritizovať iných.

@pr85 Zamieňaš hodnoty s politickými postojmi. Hodnota je napríklad ľudská dôstojnosť, sloboda, spravodlivosť, zodpovednosť, súcit, pravdivosť alebo rovnosť pred zákonom. Názor na interrupcie, registrované partnerstvá či politickú stranu nie je hodnota, ale postoj k riešeniu konkrétneho spoločenského problému. Preto je tvrdenie o fanatických zástancoch progresívnych hodnôt veľmi nepresné. Aké hodnoty máš na mysli? Slobodu jednotlivca? Rovnosť pred zákonom? Ochranu menšín? Ľudskú dôstojnosť? Ktorá z týchto hodnôt je sama osebe zlá? Ak nesúhlasíš s konkrétnym zákonom alebo politickým riešením, diskutuj o ňom. Ale označiť celý hodnotový rámec za zlo bez toho, aby si ho vedel definovať, nie je argument. A ešte jedna vec. Ak niekoho označíš za fanatika len preto, že zastáva iný hodnotový systém, robíš presne to, čo vyčítaš jemu.....redukuješ človeka na jednu nálepku a to nie je kritické myslenie ale tribalizmus.

chocolatebox
14. júl 2026
@pr85

@chocolatebox prečo? Ja pedofil nie som. Ale táto strana má v ich radoch podporu. A nie som fanatik ani nič podobného.

@pr85 ty si fanaticky podporovateľ spoločnosti ktorá je najznámejšia svojimi pedofilných predstaviteľmi. A namiesto sebareflexie ako klasicky kresťan pokrytecky ukazujes prstom na druhých. Hanba by ma fackovala sa v tejto dobe, v tomto storočí dobrovoľne a ešte hrdo hlásiť k takejto zberbe. A nemyl si pojmy s dojmami predtým ako budes druhých obviňovať zo skutkov svojej fajty ;)

Strana
z7