icon

Čo si myslíte o vianočnej výzdobe v novembri?

10. nov 2025

Ahojte,čo si myslíte o vianočnej výzdobe v novembri? Sestra už výzdobu má,lebo je to jej najobľúbenejšie obdobie v roku a chce si to užiť. Ja zdobim koncom novembra. Ale tak sme sa bavili včera pri káve, že ľudí to dokáže dvihnúť zo stoličiek, akoby to bola ich domácnosť 😅 Hlavne na internete sa to veľa rieši...kedy zdobite vy?
A aký máte pohľad na zdobenie v novembri? Je to každého vec, alebo pre to nemáte pochopenie?

Strana
z4
anonym_7fd5a2
10. nov 2025

@anonym_autor ja moc nezdobím. Mám rada svoj byt taký aký je, maximálne nejaké elegantne ozdoby. A za mňa nech si každý zdobí kedy a ako chce. Je mi to úplne ukradnuté. Každému ako sa páči.

anonym_f4b0d0
10. nov 2025

Začíname zdobiť koncom novembra keďže popri 2 deťoch je to celkom záhul, vonkajšiu výzdobu (svetielka okolo domu, led sobíky atď.) a stromček máme na konci novembra hotovú ale zapinam až 1. decembra a prkotinky tiež vyťahujem v decembri.. mame to celé do konca januára a je mi jedno kto si čo myslí 😊

anjelicek26
10. nov 2025

Tak ja mam svetla povesane vonku balkon, doma schodisko...milujem svetielka... toto tmave obdobie je proste o nicom, zlepsi mi to naladu... Cisto vianocne veci vytahujem v decembri, ale zily mi to netrha, ked to vidim skor...

viestta
10. nov 2025

Kazdy nech si zdobi kedy chce. Nebudem nikomu vnucovat, ze jedine spravne je tak ako to mame my, vyzdoba az 23.12.

blumie
10. nov 2025

@anonym_autor ja malo zdobim a rozbieham sa asi az okolo Mikulasa, ale to len preto, lebo predtym riesim dcerine narodeniny a moje, ale vyslovene, ze by mi vadilo, ze ini ludia maju vyzdobu to nie. Tu u nas ma tusim polovica ludi svetielka vianocne na balkonoch cely rok :D

anonym_81c911
10. nov 2025

@anonym_autor
Nemám pre to pochopenie, ale hlavne čo sa týka obchodov tej výzdoby. Je to len taký biznis ťah, naladiť ľudí na super vianočnú atmosféru, aby viac kupovali. Aj na konci októbra som videla. Teda v obchodoch. Doma v novembri je tiež skoro ale je to každého vec.

anonym_b99bd9
10. nov 2025

Zdobíme 24.12rano, tiež má veľmi vytáča že všetky obchody už majú od októbra, novembra výzdobu. Kto má čo doma je jeho vec ale tiež by tie stromčeky v oknách nemuseli svietiť, mám veľmi rada Vianoce ale kým prídu človek je toho presýtený a keď chcem pre deti prekvapilo že ježiško tak je to naozaj tazke

nekonecna_katastrofa
10. nov 2025

Je mi jedno kto kedy zdobi. Ja mam rada Vianoce a doprajem si aj bohatsiu vyzdobu. Zdobim na prelome novembra/decembra, resp na 1.adventnu nedelu. December mi vzdy tak rychlo prebehne, mame velmi nabity ten mesiac. My si uzivame varene vinko, horuci caj pri stromceku, vianocne filmy... Ked zacina vyzdoba a tovar v obchodoch po Dusickach, to mi nevadi (chapem, ze obchodnici chcu predat), ale v septembri, oktobri a nebodaj v lete, to ma uz stve.

janka_266
10. nov 2025

zdobím 1. decembra, lebo mám rada Vianoce a svetielka :D, ale už 6. januára dávam všetko dole a čakám jar :D výzdoba v novembri je brutálny tlak z obchodov, instagramu, veľmi ťažko sa tomu odoláva, našťastie teraz je počasie aké je, že mňa osobne to zatiaľ na vianočné dekorácie nezlomilo :D keby bolo zimšie, tak už možno niečo zimné mám aj ja vytiahnuté :D

ivik4
10. nov 2025

V Novembri ziadnu vianocnu vyzdobu nechcem lebo by mi to zabilo celu tu atmosferu a na Vianoce by to uz bolo vsetko onicom ,okukane a vsedne 😒. Pre mna

Cudzie domacnosti ma nezaujimaju, vsak co ja s nimi. Nezijem tam
Obchody ma vytocit nedokazu tiez, preco by mali 😃😃

maryetta
10. nov 2025

Kazdy ako uzna za vhodne. V obchodoch uz od septembra. Tak nech ma aj doma. My sme zvykli doma az na stedry den. Teraz my popri detoch tak cca tyzden vopred aby toho nebolo vela naraz.

katarinaba
10. nov 2025

Ja nezdobim vobec - ani velku noc, ani jar, leto, jesen ci zimu, halloween, dusicky - nic. Ked pridu Vianoce, 24.12. postavim stromcek, vylozim nejake tie drobnosti, svetielka, kolace, pochutinky a takto to mame az do 6.1.
Paci sa mi vyzdoba, je to pekne ak to niekto vie robit. Ja na to nemam cas ani priestor. No ja si myslim, ze Vianoce zacinaju adventom, takze novembrove vianocne vyzdoby sa mi zdaju naozaj priskoro. Ale kazdeho osobna vec.

zuzacka16
10. nov 2025

začnem zdobiť až po Mikulášovi, vtedy väčšinou urobíme aj stromček a už dám aj výzdobu, nakoľko my cez Vianoce nie sme doma (len málokedy), tak si chcem ten stromček a výzdobu užiť..inak by som to až neskôr riešila..ale čo sa týka obchodov, to nekomentujem, na konci augusta boli už v nemenovanom obchode vianočné veci, pre mňa to stráca čaro Vianoc..a čo sa týka domácností..každý nech si to rieši ako chce a kedy chce..

frantisska
10. nov 2025

V advente máme adventný veniec a kalendár .... Po 4. adventnej nedeli stromček a výzdobu k, čo deti vyrobia. Obchodom sa s deťmi vyhýbam a čo kto robí doma je mi jedno. Ja si to tiež chcem užiť ale môj názor je že sa treba na Vianoce pripraviť, a tá príprava je advent. Kedysi Vianoce trvali dlho ...to čo poznáme že ľudia do februára nechávajú stromčeky..to bolo bežné. Takže si to stihli užiť. Dnes je tendencia hneď to zbalit a presunulo sa to na obdobie pred vianocami. Je to normálne, prirodzene. Len škoda že sa tým pádom ignoruje advent...lebo aj ten je krásny. A tak chceme pred vianocami stihnúť všetko ... Výzdobu, darčeky, pečenie, besiedky, trhy, večierky až je toho neúnosne veľa.

anna777115
10. nov 2025
@katarinaba

Ja nezdobim vobec - ani velku noc, ani jar, leto, jesen ci zimu, halloween, dusicky - nic. Ked pridu Vianoce, 24.12. postavim stromcek, vylozim nejake tie drobnosti, svetielka, kolace, pochutinky a takto to mame az do 6.1.
Paci sa mi vyzdoba, je to pekne ak to niekto vie robit. Ja na to nemam cas ani priestor. No ja si myslim, ze Vianoce zacinaju adventom, takze novembrove vianocne vyzdoby sa mi zdaju naozaj priskoro. Ale kazdeho osobna vec.

@katarinaba Vianoce začinajú 24.12 polnočnou vigíliou narodenia pana a trvaju do hromnic 2. 2 (obetovanie pana).Adventne obdobie a vianočne obdobie sú dva rozlične obdobia, ktore nemožu prebiehať súčastne.

karlamon
10. nov 2025

@anonym_autor my tento rok budeme chystať na Mikuláša ako už 2 rok čo mi malý pomáha 🥰 chystáme aby mal balíčky 🥰

katarinaba
10. nov 2025
@anna777115

@katarinaba Vianoce začinajú 24.12 polnočnou vigíliou narodenia pana a trvaju do hromnic 2. 2 (obetovanie pana).Adventne obdobie a vianočne obdobie sú dva rozlične obdobia, ktore nemožu prebiehať súčastne.

@anna777115 neber to tak vazne. Pardon, vianocne obdobie, snad to prezijes. Pekny den.

anna777115
10. nov 2025
@katarinaba

@anna777115 neber to tak vazne. Pardon, vianocne obdobie, snad to prezijes. Pekny den.

@katarinaba V pohode, nemyslela som to osobne, ale na objasnenie vianočneho obdobia.

lasona
10. nov 2025

Ja milujem vianoce, uz mam vyzdobené...stromcek staviam na mikulasa.

anonym_ebde17
10. nov 2025

Ved nech si niekto vyzdobi aj v auguste... co je koho do toho...

januska12323
10. nov 2025

Doma nech si každý robí čo chce, ja sa na to pozerať nemusím.

zoja6913
10. nov 2025

Posledny nivembrivy vik cize prvu advetnu zacinam aj stromcek 😃 tento rok oreto ze mam termin porodu zac decembra ale inak na Mikulasa mame uz stromcek vzdy ❤️

gaudi3
10. nov 2025

Na vianocnu vyzdobu nikdy nie je skoro 😉 ja vianoce zboznujem, sice zdobim neskor, roky som dokonca zdobila len den pred vianocami, ale mam ju zas velmi dlho. Najdlhsie bola do februara....To sa tiez susedom zdalo divne, ked videli svetielka v okne 😂

autumn1
10. nov 2025

Asi som jedina ale ja take somariny neriesim 😂 u nikoho doma ani v obchodoch, samozrejme ze to vnimam ale hned to pustim z hlavy, nepotrebujem to rozoberat a zamyslat sa nad tym aj keby niekto mal vyzdobu 365dni v roku bolo by mi to jedno. Jedine co by som si o tom myslela, ze asi mu to tak vyhovuje a citi sa prijemne v takom prostredi a to je najdolezitejsie.

maca1984
10. nov 2025

Je mi to srdečne jedno kto si kedy , čo zdobí/ nezdobí.
Mám susedu ktorá už len čaká na ochladenie lebo že v týchto teplotách jej je sprosté vytiahnuť ozdoby, lebo veď čo povedia ľudia. Som jej pov.že ak má už potrebu vytiahnuť svietiacich sobov so saňami , nech ich vytiahne.Jej záhrada, jej vec.
Ja budem zdobiť keď budem mať náladu a chuť.

cimage
10. nov 2025

Zaciname zdobit na advent, co je vacsinou na konci novembra. Urobime veniec s detmi a pomaly sa pridava. U nas je to hlavne o detoch. Chcu sa hrabat v ozdobach, je to zas po roku pre ne nove. Spolu aj vyrabame ozdoby a zdobime.

mimikarol
10. nov 2025

U seba doma to tak skoro nechcem, tak isto ako nechcem stromček do februára ako niektorý ľudia. Išlo by mi to na nervy, bolo by to okukané a "zabilo" by to atmosféru viac . Ale ako to majú iný je mi jedno

titla
10. nov 2025

Akoze zili mi to vyslovene netrha, ale ked vidim v obchodoch vianocnu vyzdobu pred dusickami, tak ma to mierne irituje. Clovek je presyteny este skor ako pride advent.
Osobne vianocnu vyzdobu vytahujem s príchodom adventu. Niekedy uz prvu, ale vacsinou 2-3 adventnu nedelu... Ako stiham. Stromcek az 23.12. a na 7.12. sa vsetko odklada. Ako to maju doma inde je mi suma fuk

vroni
10. nov 2025

Začínam zdobiť po prvom otvorenom vianočnom trhu. Ale pomaličky a postupne. Že bol prvý tento víkend , vyťahujem už vianočnú dedinku a prvé lampasiky. Na budúci týždeň sa možno dokopem aj k umytiu okien a hneď zavesim aj girlandy. Svetielka az pred adventom. Stromček 23.

anonym_3d61e5
10. nov 2025

Ja rada striedam farby v dome podla rocneho obdobia - nabytok je neutralnej farby a doplnky davam vzdy podla rocneho obdobia. Napr. teraz mam zlto-oranzovo-hnede, v zime a na vianoce davam tmavozeleno-bielo-zlate. Kedze 1.adventa nedela je uz koncom novembra, tak zmenu planujem na ten posledny novembrovy vikend. Ale stromcek sa zdobi u nas az 24.12.

Strana
z4