Čo vás napĺňa v každodennom živote?
Skúsme tak úplne jednoducho.
Tvoriť. Hocičo. Básničky, prózu, písať články o hocičom, prispievať tu, získavať nové vedomosti preto že chcem a nie preto že musím. Tvoriť z dreva, tvoriť zo železa. Práce okolo domu a všetká tá fušerina.
Naplňa ma tárať a prežiť v prírode, pripravovať drevo a kúriť do peca, aby bolo doma teplo.
@thirstymonk čo hovoríš na tieto básničky?
Za záchodom trochu v zadu, nieje kefa na parádu.
Trochu šuchni, potom spláchni, keď odídeš, svetlo zhasni. Veď kultúru národa, spoznáš podľa záchoda.
Keď si sadáš na ten trón, nezabudni na bontón.
Kefa v kúte si je istá, že aj misa bude čistá.
Išiel pštros, našiel los, vyhral na ňom primeros.
Primeros je dobrá hračka, vo vačku sa nepomadžgá.
@dahliaa tak proč je ich tolik? Zeus je hlavní bůh a pak jsou ti ostatní.
@unbeholfen 😁 Pro židy, křesťany a muslimy je Bůh jen jeden jediný. Zbytek je výmysl...
@thirstymonk čo hovoríš na tieto básničky?
Za záchodom trochu v zadu, nieje kefa na parádu.
Trochu šuchni, potom spláchni, keď odídeš, svetlo zhasni. Veď kultúru národa, spoznáš podľa záchoda.
Keď si sadáš na ten trón, nezabudni na bontón.
Kefa v kúte si je istá, že aj misa bude čistá.
Išiel pštros, našiel los, vyhral na ňom primeros.
Primeros je dobrá hračka, vo vačku sa nepomadžgá.
@unbeholfen No presne, aj takýto zošit mám založený... Začína sa takto:
V sračky obracia sa dnes celý svet
preto teraz venujem hovnu zopár viet.
Hovno tiež nech zažiari v očiach všetkých detí,
nech sa nikdy nedostanú do sračkových spletí...
A preto - hovno si a hovno aj vždy budeš :D
No a za tým nasleduje asi 30 hovnových sonetov, nejaká lyrizovaná próza a tak ďalej. Dobrú chuť :D
Boh, manzel, deti, rodina, pes, priatelstvo, slko, byt na cerstvom vzduchu, hudba, priroda, farby, ...
Tí čo ste spomenuli vieru v boha tak toto je Radegast, boh slovanov. Tí čo máte národnosť nejakého slovanského národa, ste zvykli byť hrdí na to. Tak vás napĺňa tento boh?
@unbeholfen Ne. Tahle socha je jen výtvorem a výmyslem lidí. S Bohem nemá nic společného. ☺️
@unbeholfen Ne. Tahle socha je jen výtvorem a výmyslem lidí. S Bohem nemá nic společného. ☺️
@dahliaa jak vypadá bůh? Všechny ty bohy co znám z her a filmú sou jen lidský výtvor? Tak nikdo nezná jak bůh vypadá?
@dahliaa jak vypadá bůh? Všechny ty bohy co znám z her a filmú sou jen lidský výtvor? Tak nikdo nezná jak bůh vypadá?
@unbeholfen Ano, všichni vymyšlení ,,Bohové" z her, filmů, soch a malůvek jsou jen vymyšlené lidské výtvory. Boha nikdy nikdo z nás lidí neviděl a na Zemi ani nikdo neuvidí a nepozná ani Jeho podobu. Vše co o Bohu víme, víme jen díky prorokům, kterým sám Bůh dal o sobě vědění. Avšak podoba je neznámá. Proto Boha ani nijak neznázorňujeme a nedáváme mu žádnou podobu.
Teraz akurát pozerám dokumentárny film o mezopotámii. Staré asýrske mestá vraj každé malo svojho boha, a stavali im honosné chrámy. Z takéhoto hľadiska aj mňa zaujíma tematika s bohmi. Pozeranie takýchto dokumentov aj mňa napĺňa a teší.
@unbeholfen Ano, všichni vymyšlení ,,Bohové" z her, filmů, soch a malůvek jsou jen vymyšlené lidské výtvory. Boha nikdy nikdo z nás lidí neviděl a na Zemi ani nikdo neuvidí a nepozná ani Jeho podobu. Vše co o Bohu víme, víme jen díky prorokům, kterým sám Bůh dal o sobě vědění. Avšak podoba je neznámá. Proto Boha ani nijak neznázorňujeme a nedáváme mu žádnou podobu.
@dahliaa znáš boha Šamaš?
@dahliaa znáš boha Šamaš?
@unbeholfen Lidmi vymyšlení ,,Bohové" mě nezajímají - neznám. Znám jednoho jediného Boha, toho nejvyššího, o kterém hovořili všichni Boží proroci.
A viete koho napĺňa viera úplne? Fanatických islamistov a moslimov. Oni iný zmysel ako keby ani nemali. Iba allah akbar a to je všetko. Ale ja si myslim že obžerstvo je krajšie. I keď z viery sa nepriberá. Mne by ramadán nepasoval.
A viete koho napĺňa viera úplne? Fanatických islamistov a moslimov. Oni iný zmysel ako keby ani nemali. Iba allah akbar a to je všetko. Ale ja si myslim že obžerstvo je krajšie. I keď z viery sa nepriberá. Mne by ramadán nepasoval.
@unbeholfen Protože Allah Akbar. 😉

@anonym_autor deti, záhrada, pes, kamarátky s ktorým sa nasmejem, všetko pekne stačí, ze mám kvety na stole a kávu a svieti slnko.Vylety, les sám život ma bavi