icon

Dokázali by ste žiť bez partnera, priateľov a detí?

6. jan 2026

Ahojte,
vedeli by ste si predstaviť žiť celý život sami? Bez kamarátov, bez priateľa či manžela, bez detí?
Niekedy nad tým rozmýšľam a zaujíma ma, ako to máte vy.

Strana
z3
qrstxyz
7. jan 2026

Asi áno, človek znesie veľa, keď chce. Ale kvalita takého života by bola otázna.

anonym_2f94aa
7. jan 2026

@anonym_autor nevedela...potrebujem ľudí, smiech, spoločné stretnutia vždy ma to nabije energiou.Bez partnera áno, bez deti, známych nie.

anonym_7dd473
7. jan 2026
@anonym_autor

Ja som veľa ľuďom pomohla, ale mne v živote nikto nepomohol. Áno, mala som ťažké detstvo, ale jednu vec som si v živote uvedomila – ľudia sú falošní. To je môj názor. Na druhej strane, mne spoločnosť vôbec nechýba, ale veď každý sme iní.

@anonym_autor Dobrý terapeut by ti podľa mňa pomohol. Škoda takto premarnit život. Nie všetci ľudia sú falošní, je veľa ľudí, ktorí nás život vedia obohatiť.

autor
7. jan 2026
@anonym_7dd473

@anonym_autor Dobrý terapeut by ti podľa mňa pomohol. Škoda takto premarnit život. Nie všetci ľudia sú falošní, je veľa ľudí, ktorí nás život vedia obohatiť.

@anonym_7dd473„Prečo by som ho mala premárniť? Vo svojom živote som šťastná a nechýba mi láska a ani priateľstvo.( Je veľa ľudí, ktorí nám vedia život obohatiť, ale aj takých, ktorí ho dokážu ZNIČIŤ.)

any_soj
7. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_7dd473„Prečo by som ho mala premárniť? Vo svojom živote som šťastná a nechýba mi láska a ani priateľstvo.( Je veľa ľudí, ktorí nám vedia život obohatiť, ale aj takých, ktorí ho dokážu ZNIČIŤ.)

@anonym_autor
@anonym_autor veľmi ma mrzí, že ti nikto nikdy nepomohol...

anonym_7dd473
7. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Píšem ti to preto, lebo k tomuto spôsobu života si sa nerozhodla dobrovoľne, aj keď si to myslíš. Nie je za tým skutočná vyrovnanosť, ale bolestivá minulosť a zatrpknutost voči ľuďom.

any_soj
7. jan 2026
@anonym_7dd473

@anonym_autor Píšem ti to preto, lebo k tomuto spôsobu života si sa nerozhodla dobrovoľne, aj keď si to myslíš. Nie je za tým skutočná vyrovnanosť, ale bolestivá minulosť a zatrpknutost voči ľuďom.

@anonym_7dd473 tiež si myslím. A ešte mi napadlo, že toto môže byť len jeden z prejavov toho v autorkinom živote. Nie preto, aby si začala túžiť po ľuďoch. Ale pre svoje skutočné zdravie by som ti, autorka, odporúčala vyhľadať terapiu. Aby sa neriešená trauma časom nezvrhla na niečo iné...

Strana
z3