Existuje dobrá svokra?
Existuje vôbec dobrá svokra? Čo tu čítam tak mám dojem že tie vtipy čo sa hovoria o svokrách sú naozaj založené na pravde. Prečo je dobrá svokra v dnešnej dobe chráneným exemplárom?
Ja som si myslela že mám výbornú svokru ale čo tu čítam príbehy na ktoré sa ľudia sťažujú, tak začínam mať pocit že ani tá moja až tak dobrá nie je, robí presne tie isté veci kvôli ktorým tu ľudia bežne prerušujú kontakt. Ale čítam tu aj omnoho horšie príbehy. A aj také kde mi príde že to tie nevesty riadne preháňajú a riešia blbosti.
Ja som nemala žiadnu inú skúsenosť so svokrami keďže mám len jednu, preto ma zaujíma, tie z vás ktoré máte naozaj dobré svokry, čo si na nich vážite, ceníte, podľa čoho usudzujete že máte dobrú svokru a čomu to pripisujete že máte tak dobré vzťahy?
Existuje, z okolia len o dobrých svokách počúvam. Ale tak tu nikto nepridá diskusiu o dobrej svokre, niet čo tam riešiť a o čom diskutovať. Rovnako existujú aj zdravé netoxické vzťahy/manželstvá, dobrý otec, matka, deti, susedia...
Ja mam velmi dobry svokru. Nehovorim, ze ma nikdy neliezla na nervy, ale to aj moja vlastna mama, ktoru nadovsetko lubim, a ani nehovorim ako ma moj otec dokaze dostat do vyvrtky... A nerobim si iluzie, ze ja som dokonalost sama a moji najblizsi zo mna nemaju sem tam pocuchane nervy.
Vsetci sme ludia a mame svoje dobre a zle vlastnosti.
Inak aj obe moje babky boli dobre svokry. Celkovo vo svojom okoli vnimam skor dobre vztahy. Najdu sa aj negativne priklady, ale malokedy je to chyba len skvokry.
Moja svokra je vyborna svokra, dovolim si tvrdit, ze ma ma uprimne rada, je vyborny stary rodic mojmu dietatu, pomoze nam, podpori nas, porozprava sa so mnou, vypocuje.
Kazdopadne jasne, kazda sme nejaka a nie raz to chce kompromis, zdrzat sa komentara, nevyjadrit sa alebo naopak vydiskutovat si, ako v kazdom vztahu.
Ja sa snazim byt dobra nevesta a ona dobra svokra. A funguje 🙂.
@anonym_autor jasné že existuje, len ty musíš byť ešte ostrejšia ako svokryn jazyk 👅😛
Ja mám uzasnu “ex svokru” (s jej synom už spolu niesme. Je to nápomocná, múdra vzdelaná zena čo by sa rozdala. Nedáva nevyžiadané rady, no keď sa jej človek spýta na názor k veci poradí, s najlepším úmyslom. Miluje svojho vnuka a tráviť s ním čas, robiť mu program. Nikdy za vyše 10rokov pomocnú ruku neodmietla podať. Stále sme v dennom kontaktné, volávame si, posielame fotky, píšeme si. Keď je syn chorý a som sama doma s ním, sadne do auta prinesie lieky, potraviny, čokoľvek čo treba. Neskutočne si ju vážim.
@hsara99 v dobrom závidím.
Tak vela zalezi aj na neveste. Ja som na koni zas zistila ze niektorym zenam vadi fakt ze uplne vsetko. Radost zit s takymi.
Vidis,ty sama si bola spokojna s nou a zrazu sa nechas ovplyvnit inymi na nete ? Vsak ked si raz spokojna, tak nehladaj chyby kde doteraz neboli. Ale ano, su aj zle svokry, vobec netvrdim ze nie
@ivik4 teraz tu bola debata o svokre s nevhodnými poznámkami kde všetci autorke radili že aká je to toxická svokra a má prerušiť kontakt, a tá moja má hentaké poznámky vkuse a doťahujeme sa ale vždy sa na tom smejeme ako ja jej to všetko vrátim ako bumerank ☺️
@anonym_autor čítaš asi zle, minimálne desať krát som tu písala o mojej úžasnej svokre. Veľmi si ju vážim a mám ju veľmi rada. Bývali sme u nej necelý rok, kým sme si prerobili byt, veľa sme sa spolu nasmiali, dá sa s ňou baviť o čomkolvek, nikdy nerozdávala nevyžiadané rady a napriek tomu som sa od nej veľa naučila.
@anonym_autor moja takmer ex svokra bola teda stále je kus úžasnej ženy. Podporila ma, spýtala sa ma na čokoľvek, zaujímala sa o mňa, zažartovala, popytala na všetky životné témy, poradila,pomohla, postarala sa , navarila mi keď som nestíhala. Ale jasné robila aj to že sa niekedy až prilis starala ale tých dobrých vlastností má veľa . Aj sme si za sebou poplakali keď som sa rozisla s jej synacikom. Ale napríklad moja takmer švagriná si o nej nemyslela že je taká super. Závisí aj či si ako povahy sadnete.Je mi za ňou smutno, ale ex bol kkt som rada že som sa ho zbavila. Len mi je ľúto že som stratila ju.
@anonym_autor v dobrom vám závidím dievčatá...s mojou svokrou nevydrží ani môj muž
ja mám skvelú svokru pretože je presný opak mojej mami tú by som za svokru nechcela teda ..... vzťah máme skvelý pretože nekritizuje, nebuzeruje, nedáva nevyžiadané rady, nestará sa do nás s mužom čo kde ako kedy robíme , celkovo je veľmi pozitívna chodím k nej aj sama bez muža a syna
@anonym_autor Ja mám celkom dobrú svokru, vieme sa porozprávať o barscom, vypočujem ju poradí mi.
Ale na druhej strane nemá záujem o vnúčatá, uprednostňuje prvorodené vnúča a to ma mrzí že moje deti s ňou nemajú žiadny vzťah, ani nechcú k nej chodiť.

Moja svokra, nemozem si stazovat.