Existuje dobrá svokra?
Existuje vôbec dobrá svokra? Čo tu čítam tak mám dojem že tie vtipy čo sa hovoria o svokrách sú naozaj založené na pravde. Prečo je dobrá svokra v dnešnej dobe chráneným exemplárom?
Ja som si myslela že mám výbornú svokru ale čo tu čítam príbehy na ktoré sa ľudia sťažujú, tak začínam mať pocit že ani tá moja až tak dobrá nie je, robí presne tie isté veci kvôli ktorým tu ľudia bežne prerušujú kontakt. Ale čítam tu aj omnoho horšie príbehy. A aj také kde mi príde že to tie nevesty riadne preháňajú a riešia blbosti.
Ja som nemala žiadnu inú skúsenosť so svokrami keďže mám len jednu, preto ma zaujíma, tie z vás ktoré máte naozaj dobré svokry, čo si na nich vážite, ceníte, podľa čoho usudzujete že máte dobrú svokru a čomu to pripisujete že máte tak dobré vzťahy?
@nelca84 toto by som negeneralizovala... Kolke z nas sa potykaju s vyslovene toxickymi svokrami, mohla by som roman napisat. Niekedy sa nevesta moze snazit najviac ako sa da, ale dobra nikdy nebude, ked ju svokra odpise hned na začiatku a nezmeni sa to ani za roky rokuce. Tak, ako nie sh vsetky svokry ok, nie su ani nevesty samozrejme. Ale povedať toto, ze dobra nevesta bude mat dobrú svokru,je podla mna hlupost. Kolke z nas, co zazivame teror zo strany avojey, teraz by mohli zacat o sebe rozmyslat, ze aha? Je to teda nasa chyba? Tak predsa sme my tie zle, ako nas opisujú naae svokry? Nemyslim si, ze to je tak. A ked mas dobru svokru ,bud vdacna. Lebo naozaj je nas dost, co take stastie nemame.
@ari1712 dobre
Ano. Mam vynikajúcu svokru. V živote mi nepovedala, ze mam nieco robit inak. V zivote sa nestarala do výchovy. Jedine co ma sralo boli tie polievky zo sacku co sem tam varila mojmu decku. Inac ani slova nepoviem.
Ano. Mam vynikajúcu svokru. V živote mi nepovedala, ze mam nieco robit inak. V zivote sa nestarala do výchovy. Jedine co ma sralo boli tie polievky zo sacku co sem tam varila mojmu decku. Inac ani slova nepoviem.
@anonym_cb8e1e aj ja som si doteraz myslela že mám dobrú svokru ale keď si tak uvedomím, ona kibicuje do všetkého tak začínam pochybovať 🤦🏼♀️
Moja svokra je moja kolegyňa a vychádzame spolu úplne v pohode.
Ja mam veľmi dobrú svokru a môj manžel si tiež nesťažuje. Takze nie každá tu máme harpie ako sa prezentuje. A čomu to pripisujem? Obe to mame v hlavách zrovnane a nerobíme si naprieky
Ja som dobrá svokra🙂. Ale nemám nevestu, mám zaťa.
@anonym_cb8e1e aj ja som si doteraz myslela že mám dobrú svokru ale keď si tak uvedomím, ona kibicuje do všetkého tak začínam pochybovať 🤦🏼♀️
@anonym_autor pokiaľ ti to nevadí a viete sa na tom zasmiať, a nikoho nemanipuluje, tak to nerieš.
Protivné nevesty (aj keď si to o sebe samozrejme nemyslia) mávajú protivné svokry. Zaslúžene.
@anonym_6ae233 Nemusí byť protivna nevesta, ja som sa so svokrou snažila vyjsť , neprotirecila som jej , nechala Som sa poučovať aj keď mi to sakra vadilo. A nechala som ju nech mi dáva nevyžiadane rady. Trvalo to 16 rokov. A pohár pretiekol. Kontakt sme prerušili lebo sa nešlo podľa nej, ale podľa mňa. A nie som ochotná ustúpiť pokiaľ sa mi tá osoba neospravedlní.
Ja som dobrá svokra🙂. Ale nemám nevestu, mám zaťa.
@mateson2004 Aj ja mám zaťa,a tvrdí že má tú najoblu enejsiu svokricku 😅❤️
Môj oco hovorí, že on mal svokru, ktorá by si zaslúžila nobelovu cenu za dobrotu a za to, akou bola svokrou/nielen jemu/. Sam doteraz hovorí, že vtipy o svojrách preto nechape, lebo oba bola lepšia ako jeho vlastná mama...čiže netreba hádzať do jedného vreca.
@anonym_autor ak tomu rozumiem ideš sa tu pýtať či nie si na svokru moc milá a či by ti na nej nemalo niečo vadiť? Ja mám výbornú svokru, mám ju rada ako druhú mamu, a aj keby mala vlastnosti ktoré iným vadia, tak nech. Ja si s ňou rozumiem, iní ma nezaujímajú.
@anonym_autor ak tomu rozumiem ideš sa tu pýtať či nie si na svokru moc milá a či by ti na nej nemalo niečo vadiť? Ja mám výbornú svokru, mám ju rada ako druhú mamu, a aj keby mala vlastnosti ktoré iným vadia, tak nech. Ja si s ňou rozumiem, iní ma nezaujímajú.
@marryliese nie, ide mi o to že mám rada svoju svokru a sú tu diskusie ako svokry rýpu, urážajú, vychovávajú svoje nevesty, dávajú nevyžiadané rady a som ľudia im tu radia prerušiť kontakt tak mi príde že asi si aj ja klamem lebo moja robí presne to isté. A teda že ako vyzerá dokonalá svokra, čo robí, ako sa správa, a podľa tohto čo tu píšete naozaj začínam mať pocit že si sama sebe klamem.
@anonym_autor Určite áno, poznám zopár žien, čo majú naozaj dobrú svokru.
@marryliese nie, ide mi o to že mám rada svoju svokru a sú tu diskusie ako svokry rýpu, urážajú, vychovávajú svoje nevesty, dávajú nevyžiadané rady a som ľudia im tu radia prerušiť kontakt tak mi príde že asi si aj ja klamem lebo moja robí presne to isté. A teda že ako vyzerá dokonalá svokra, čo robí, ako sa správa, a podľa tohto čo tu píšete naozaj začínam mať pocit že si sama sebe klamem.
@anonym_autor ako v čom si klameš? Nechápem. Buď máš svokru rada alebo ti vadí. Chceš prerušiť kontakt so svokrou lebo to robia iné na modrom koňovi? Ty si riadne mimo
@anonym_autor tak v prvom rade nikto sa nerodi svokrou ci nevestou,do tejto role sa dostaneme a nase vztahy sa mozu obrusovat,alebo este viac vyhrocovat. Ja osobne si vazim do akej rodiny som sa vydala,nie je dokonala ani bezproblemova,ale ludia v nej si navzajom pomahaju a ku mne sa svokrovci spravaju velmi pekne. Dufam,ze to iste by povedali o mne. Vsetky vtipy su stereotypne,cize iste zrnko pravdy tam urcite bude,ale vzdy zalezi ako sa k situacii postavime. Nie je v ludskych silach aby menil svojich svokrovcov,skor sa prisposobil situacii tak aby to nezruinovalo vztah s partnerom,vlastnymi detmi.
Tiež mám super svokrovcov, sú mi ako druhí rodičia a to isté má aj môj manžel v mojich rodičoch.. 🙏🏻 som za to extrémne vďačná. Pri ex priateľovi, keby mi jeho mama mala byť svokra, tak by to bolo hotové peklo, robila nám strašne naprieky, vraj som jej ukradla syna (ktorý s ňou podotýkam žil a preto sme sa aj rozišli, lebo nevedel od nej odísť 😀). Takže tak k svokrám 😁
@anonym_autor ako v čom si klameš? Nechápem. Buď máš svokru rada alebo ti vadí. Chceš prerušiť kontakt so svokrou lebo to robia iné na modrom koňovi? Ty si riadne mimo
@marryliese veď čítam tie príbehy a porovnávam; jej bežné hlášky: si lenivá ako voš, si slabá generácia, labilná generácia, nevaríš dobre - príď ja ťa naučím, napiekla som Miškovi aby mal aj dobré koláče, zožerú vás blchy v tom byte, kto to kedy videl aby žena chodila po horách - žena patrí do domácnosti, mala by variť a mať čisto, mne by vadilo byť taká prázdna a bez zmyslu života ako ty - v tvojom veku som mala už 3 deti, ja som si však z týchto poznámok nikdy nič nerobila, skôr som sa zamýšľala či nemá aj pravdu, keď druhá nevesta pečie chleby a ja sa radšej "flákam" na lyžiach... Že možno má aj pravdu ale vždy si poviem - mám len jeden život tak si ho užijem podľa seba a neriešim, väčšinou jej odpinknem že dnes je iná doba, ale svokrička na čo by som chleba piekla keď v Bille majú, veď vy pošlete dobré koláče, a nikdy mi nedoplo že toto by mohol byť problém - veď sú to len reči, bla bla bla a ideme ďalej ☺️ a keď prišla ku mne domov a poupratovala, len som si povedala že oukej...
A tak ma zaujímali konkrétne veci, čo ľudia považujú za dobré svokry lebo teraz rozmýšľam že asi to nebude úplne v poriadku takto sa so mnou baviť, len preto že ja sa na tom smejem a beriem to z humorom.
@anonym_autor nie
Mam skvelu svokru,ale nebolo to tak vzdy. Veci sa vykomunikovali a bolo. Teraz travime spolu vela casu,aj len my dve
Nie neexistuje !!!!!!!!
@anonym_autor ja mam najlepšiu svokru na svete! Takže áno - existuje 🤗 Voláme si skoro kazdy den, s mužom (jej synom) si volá tak raz za týždeň 😃 Ale je to asi o nastavení, ja ju ľúbim ako koňa a ona mňa tiež, jednoducho sme sa našli 🥰
@marryliese veď čítam tie príbehy a porovnávam; jej bežné hlášky: si lenivá ako voš, si slabá generácia, labilná generácia, nevaríš dobre - príď ja ťa naučím, napiekla som Miškovi aby mal aj dobré koláče, zožerú vás blchy v tom byte, kto to kedy videl aby žena chodila po horách - žena patrí do domácnosti, mala by variť a mať čisto, mne by vadilo byť taká prázdna a bez zmyslu života ako ty - v tvojom veku som mala už 3 deti, ja som si však z týchto poznámok nikdy nič nerobila, skôr som sa zamýšľala či nemá aj pravdu, keď druhá nevesta pečie chleby a ja sa radšej "flákam" na lyžiach... Že možno má aj pravdu ale vždy si poviem - mám len jeden život tak si ho užijem podľa seba a neriešim, väčšinou jej odpinknem že dnes je iná doba, ale svokrička na čo by som chleba piekla keď v Bille majú, veď vy pošlete dobré koláče, a nikdy mi nedoplo že toto by mohol byť problém - veď sú to len reči, bla bla bla a ideme ďalej ☺️ a keď prišla ku mne domov a poupratovala, len som si povedala že oukej...
A tak ma zaujímali konkrétne veci, čo ľudia považujú za dobré svokry lebo teraz rozmýšľam že asi to nebude úplne v poriadku takto sa so mnou baviť, len preto že ja sa na tom smejem a beriem to z humorom.
@anonym_autor
@anonym_autor No tak už len to by mi chýbalo ,keby mi doma svokra chcela pratat. To by už pre mňa bola červená vlajka ,ako na býka.

Aj ja mám dobrú svokru. Raz mi ktosi povedal, že keď je nevesta dobrá, je aj svokra dobrá. Asi na tom niečo bude, neskromne hlásim 😁
@nelca84 toto by som negeneralizovala... Kolke z nas sa potykaju s vyslovene toxickymi svokrami, mohla by som roman napisat. Niekedy sa nevesta moze snazit najviac ako sa da, ale dobra nikdy nebude, ked ju svokra odpise hned na začiatku a nezmeni sa to ani za roky rokuce. Tak, ako nie sh vsetky svokry ok, nie su ani nevesty samozrejme. Ale povedať toto, ze dobra nevesta bude mat dobrú svokru,je podla mna hlupost. Kolke z nas, co zazivame teror zo strany avojey, teraz by mohli zacat o sebe rozmyslat, ze aha? Je to teda nasa chyba? Tak predsa sme my tie zle, ako nas opisujú naae svokry? Nemyslim si, ze to je tak. A ked mas dobru svokru ,bud vdacna. Lebo naozaj je nas dost, co take stastie nemame.