Hygienické návyky a vplyv na partnerské vzťahy
Od mala sme v rodine naučení , že sa po veľkej potrebe umývame . Mala som priateľa , mám okolo 20tky.
Priateľ toto pravidlo , návyk dodržiaval tiež. Proste hneď sprcha, preto som nemala problém mať aj sex napr, po ceste domov z výletu.
Ja to pociťujem ako obrovskú úzkosť.
S týmto priateľom už pár netvoríme.
A tu nastal extrémny problém.
Neviem si nájsť partnera. Jednoducho aj keď som sa s niekým stretávala , tak po ceste domov napr. išiel na veľkú potrebu na pumpu a potom bez umytia chcel, aby sme mali spolu sex.
Druhý partner, s ktorým som sa stretávala podobne.
Nedokážem to vysvetliť obyčajným ľuďom, je to obrovská úzkosť a ja radšej budem sama , čo to je OCD? Či co?
Je to fakt na liečbu?
Ja prosto nedokážem byť s niekým , kto si hneď po potrebe neumyje zadok.
A nejde len o sex,mne vadí ,keď si zadok neumyje ,aj keď by sme v ten deň sex nemali mať.
Existuje ešte niekto ako ja? Asi len môj ex partner..
@chocolatebox ako chceš ten základ hygieny realizovať na verejnom wc? nie každý chodí kakať v rovnakom čase a doma 🤷♀️ tak tu zas nerobte z ľudí humusákov len preto, že si neumyjú zadok vo verejnom umývadle 🤦🏻♀️
@anonym_6d8c93 to ani nikto nerobi 🤷♀️ ale chapem, niektorým okrem umytia zadku je zaťažko aj citat s porozumením 🙂
@why_not ver tomu, ze nas je viac takych. Ja som panelakove husakove dieta z Kosic, (aby si mala predstavu o mojom veku a prostredi kde som vyrastala), ale umyvat sa po velkej potrebe, to sa u nas doma vobec nedialo, nikdy sa to ani nespomenulo
@anonym_57d28a tiez sme s manzelom husakove panelakove deti, ano za sociku sa kupalo hadam raz tyzdenne. A my obaja sa umyvame/ sprchujeme po velkej uz automaticky.
@anonym_autor neriešim , že zadok si mal umyť v umývadle na pumpe.. veď mne je to jasné , ja proste len pocit toho alebo to že viem, že bol a neumyl sa , lebo nemal možnosť neznesiem ..
Proste to nepochopite,myslela som si
@anonym_autor takže by si chcela čo ? Aby mu nikdy na benzínke neboli treba? Ako mi tiež od mala deťom umývame zadok...áno aj v umývadle keď nie je bidet...a tiež sú naučený na to a ak sa dá vždy umývame ale na výlete normálne chodia na veľkú normálne sa utrú tvaletakom a nerobíme z toho vedu. Kamarátka zase robí deťom vedu z chodenia na vécko vo vlaku. Ako nie je to asi super hygiena ale keď musíš tak predsa nebudeš zadržiavať. To je podľa mňa nezdravsi návyk ako hneď ako je príležitosť sa umyť. Predstav si ze v histórii ľudstva sa ľudia toľko neumyvali nikdy tak ako teraz... Doma máme bidetive sprchy ale nemám traumu ísť niekde na záchod mimo domu. Ako s tým sexom ako chápem to podľa mňa by vedel pochopiť bežný človek že toto nie pre teba ale to že nemôže ísť inde len doma to je fakt extrém.
@anonym_6d8c93 to ani nikto nerobi 🤷♀️ ale chapem, niektorým okrem umytia zadku je zaťažko aj citat s porozumením 🙂
@chocolatebox citujem autorku: "po ceste domov napr. išiel na veľkú potrebu na pumpu a potom bez umytia chcel, aby sme mali spolu sex." Kde sa mal na tej pumpe umyť? tak ma prosím nechytaj na čítanie s porozumením. Doma sa snáď pred sexom osprchuje bez toho, či už dnes kakal alebo nie. Ak sa po celom dni pred milovaním nevie spŕchnuť, tak to nebude len o hygiene jeho zadku 🤷♀️
Tak som si pomohol s AI, co priznavam :
Áno, trvanie na sprchovaní po každej veľkej potrebe a odmietanie toaliet mimo domu je veľmi typickým a častým prejavom OCD. Ide o konkrétnu formu takzvanej kontaminačnej OCD (Contamination OCD), kde sú spúšťačom telesné sekréty a pocit znečistenia.Ako tento mechanizmus v OCD funguje?Obsesia (Vtieravá myšlienka/pocit): Pacient po použití toalety zažíva intenzívny, paralyzujúci pocit, že je špinavý, kontaminovaný alebo „nesprávny“. Bežné očistenie toaletným papierom či vlhčenými utierkami mozog s OCD nevyhodnotí ako dostatočné.
Kompulzia (Rituál na úľavu): Jediným spôsobom, ako túto obrovskú úzkosť stíšiť, je kompletné zmytie rituálom – v tomto prípade sprchou. Sprchovanie slúži ako okamžitý nástroj na dosiahnutie pocitu čistoty.Vyhýbavé správanie (Avoidance): Keďže na verejnosti, v práci či v škole sprcha nie je k dispozícii, pacient radšej úplne zablokuje potrebu ísť na toaletu mimo domu. To vedie k postupnému obmedzovaniu sociálneho života, cestovania a bežného fungovania.Prečo je to nebezpečné?Okrem obrovského psychického vyčerpania a sociálnej izolácie si pacient takýmto správaním môže spôsobiť vážne zdravotné problémy. Zadržiavanie stolice vedie k chronickej zápche, bolestiam brucha a hemoroidom. Extrémne časté sprchovanie citlivých partií navyše poškodzuje kožnú bariéru, čo paradoxne zvyšuje riziko infekcií a ekzémov
@patrike Ako že znie to úplne múdro ale tá posledná veta je fakt zarážajúca aj keď nevravím že na nej nemôže niečo byť... Ale teda ľudia čo používajú bidet a bidetovu sprchu si teda môžu aj škodiť ak to robia vždy ? Aj keď je pravda že človek nechodí spravidla na veľkú potrebu viac krát denne.
Dôležité je to, že píšeš, že máš z toho úzkosť. Je v poriadku umyť si zadok po veľkej potrebe hneď, ak je možnosť a neskôr, ak možnosť nie je. Ale orientovať sa na to a mať z neumytého zadku druhého človeka, či seba samého uzkosť, v poriadku nie je. A cítiš to aj sama.
Niektori moslimovia pouzivaju pri hygiene flasu s vodou.Leju vodu niekde medzi lopatky,po chrbtici stecie voda,az k miestu,ktore treba umyt.
Neviem, preco sa niektori, nad tym pozastuvujete a riesite to,ked to autorka temy, tak ma,ze to potrebuje,tak je to jej osobna vec.
Niektori moslimovia pouzivaju pri hygiene flasu s vodou.Leju vodu niekde medzi lopatky,po chrbtici stecie voda,az k miestu,ktore treba umyt.
Neviem, preco sa niektori, nad tym pozastuvujete a riesite to,ked to autorka temy, tak ma,ze to potrebuje,tak je to jej osobna vec.
@tundra lebo nie je v poriadku mať ÚZKOSŤ z toho, že si partner neumyje zadok po veľkej potrebe na pumpe.
@chocolatebox citujem autorku: "po ceste domov napr. išiel na veľkú potrebu na pumpu a potom bez umytia chcel, aby sme mali spolu sex." Kde sa mal na tej pumpe umyť? tak ma prosím nechytaj na čítanie s porozumením. Doma sa snáď pred sexom osprchuje bez toho, či už dnes kakal alebo nie. Ak sa po celom dni pred milovaním nevie spŕchnuť, tak to nebude len o hygiene jeho zadku 🤷♀️
@anonym_6d8c93 citujem autorku “ no vidíš , to by mi stačilo ku životu, muž, žena príde domov, umyje ruky a zadok , ako fakt , veď to robí málokto a ani nemá tvoj muž poruchu a predsa to robí.” 🙂 takže logicky asi nešlo o sex v aute po tej pumpe. Lebo LOGICKY, tam sa umyt nemá kde a toho si je autorka vedomá.
Ešte doplním ohľadom tvojej poslednej vety - by si sa divila, pre niektoré ženy tu na MK je chcieť od muža sprchu pred sexom tiež neskutočná požiadavka a taká žena je nudná a dobre ze nie frigidna, bez spontannosti 😅 už aj take sa tu človek dočíta …
@anonym_autor jeeej ahoj, som identická , mám to úplne rovnako. Ja keď som niekde mimo domu a musím ísť na veľkú, nosím so sebou kozmetickú taštičku kde mám vlhcený toaletná, umývacia pena , dezinfekcne obrúsky na dosku a papierové prekrytie dosky ( ja neviem ,,levitovat na lyžiara,, ) a doma idem rovno do sprchy, my si napríklad veľmi potrpíme aj na to že manžel keď príde z práce napr. a bol na wc ani si doma nesadne,rovno do sprchy , mňa už len tá predstava že sedel na wc a potom by si sadol doma na gauč kde ja si sadnem v domácom úbore je nepredstaviteľná. Našťastie to máme rovnako, a naše deti sú tak tiež vedené, od malička nepoužívame vlhčené utierky, rovno som ich vždy umyla a syn je už škôlkar, a na veľku chodí iba doma alebo u babky a je už zvyknutý automaticky ísť do sprchy , bez debaty, úplne prirodzené a nič divné na Tom nevidím, je to za mňa úplne hygienický štandard , tak isto ako si dezinfikovať a umývať ruky, umývať zuby, v lete sa sprchovať aj viac krát za deň a podobne. A nepovažujem sa za nejakú chorú nánu, obaja máme tieto návyky z domu, takže nemám pocit že sme nejakí jednorožci 😁 ja raz do mesiaca dezinfikujem aj predmety bežnej potreby, kabelky, kľúče , peňaženky, volant a ovládanie v aute , všetky kľučky, vypínače, rukoväte všetkého čo ťa napadne , telefón dezinfikujem každý deň ak niekam ideme , mne to príde normálne...takže hlavu hore určite si nájdeš partnera s rovnakými návykmi alebo podobnými a doladite to..hlavne je s ním o komunikovať a verím že aj keď to možno dovtedy neriešil , tak to nemôže byť pre inteligentného človeka problém...
Takže niektorí si na pumpach a verejných toaletách v umývadle zadky umývate. No bomba teda.
Autorka sorry ale asi ostaneš na ocot
Takže niektorí si na pumpach a verejných toaletách v umývadle zadky umývate. No bomba teda.
Autorka sorry ale asi ostaneš na ocot
@anonym_6d8c93
@doriiis
Mna napriklad fascinuje ze doma ked vylejes nieco na zem tak to musis vacsinou utriet aj mokrou handrou lebo inak to zostane lepkave, zaschnute alebo mastne.. ale hovno na riti vam staci suchym papierom a vec vybavena, to nevadi ze vam zvysky uschli na riti :D fakt fascinujuce, bomba veru :D
@tundra Akože prečo? Veď ona (autorka) sama založila tému, tak sa tu pridávajú príspevky a rieši sa to.
Máme doma bidet, používame bidet, ale ty mi prídeš už ako extrém, keďže ti vadi aj vlhceny toaletný papier. Zrejme trauma z detstva
@anonym_autor prepáč, ale toto je na psychiatra 😀 nevieš sa poriadne utrieť či čo? To sa po každej veľkej potrebe umývaš? 😀😀 preboha, daj si tabletky predpísať
@anonym_eb092c ja ju úplne chápem, robím presne to isté. Umývam sa po každej veľkej potrebe. Nikdy to neutrieš tak poriadne ako by si to umyla. Alebo inak. Keby ti niekto hovno rozotrie na tvári, utrieš si ho toaletným papierom alebo umyješ? 🤔
@anonym_eb092c ja ju úplne chápem, robím presne to isté. Umývam sa po každej veľkej potrebe. Nikdy to neutrieš tak poriadne ako by si to umyla. Alebo inak. Keby ti niekto hovno rozotrie na tvári, utrieš si ho toaletným papierom alebo umyješ? 🤔
@tesska41 musim uznat,ze tema o hovne,je vzdy popularna😂.
Ešte dodám, že stolica (hovno) za normálnych okolnosti by mala mať takú konzistenciu, že po vyprázdení by mal zadok ostať čistý.
@anonym_97f18b asi ano
@anonym_autor tebe partner oznamuje kedy sa vyprázdnil a ty jemu? 😁
@chocolatebox autorka to sama napísala tak ako keby očakávala z sa mal umyť na pumpe 😅 takže ona má skôr problém s vyjadrením myšlienok než túto autorka komentu s nepochopením textu 😉
@chocolatebox autorka to sama napísala tak ako keby očakávala z sa mal umyť na pumpe 😅 takže ona má skôr problém s vyjadrením myšlienok než túto autorka komentu s nepochopením textu 😉
@mizoko tak asi obe čítame iný príspevok ;) lebo za mňa to v komentároch vysvetlila dostatočne.
@mizoko ďakujem 🙂 presne tak vnímam to vyjadrenie, že sa po wc na pumpe neumyl
@anonym_autor bud je dany muz extremne prasa alebo mas fakt OCD. Vadia ti aj ine bacile v inych situaciach?
@mizoko tak asi obe čítame iný príspevok ;) lebo za mňa to v komentároch vysvetlila dostatočne.
@chocolatebox ja som necitala všetky komentáre a ani nemusím,lebo väčšinou človek reaguje hneď na to,čo je v téme a nemá potrebu čítať xy strán iných komentov 😁 ak nechcem, aby vznikali sumy a nemusela som nič vysvetľovať, prečítam si po sebe,čo napíšem a vybavené 😜 takze stále je o tom,že autorka to v úvode napísala tak,že jej partner si na pumpe po použití wc neumyl zadok tam 😉
@mizoko ďakujem 🙂 presne tak vnímam to vyjadrenie, že sa po wc na pumpe neumyl
@anonym_6d8c93 ale čokoláda furt točí svoje 😅 že vysvetlila to v komentoch 😂 možno,ale ja nemám potrebu čítať xy komentov ale stačí ten prvý od autorky. Veď o to hlavne ide 😁 ale nie čokoláda si ide svoje že my nevieme pochopiť text lebo v xy-tom komentáry to predsa autorka vysvetlila 😅 pardon,alé čítať neviem koľko strán o niekoho zadku fakt nepotrebujem. Síce je to zaujímavá téma ale úvod stačí 😂
Toto ale podľa mňa nie je osobne ale vychované...mali ste doma takútonkultiru a máš to hlboko zakorenené. Sú kultúru kde ak má žena menštruáciu ani ruku ti nepodajú lebo majú podobné pocity ako ty. Jednoducho od mala sú tak naučený že to tak je ... Ťažko sa to z hlavy da preč taká hlboko zakorenená myšlienka. Ale podľa mňa v tomto prípade vidím ako problém hlavne to zadržiavanie. No a kulturalne ako vravíš obmedzuje ta to lebo to nie je u nás bežne a tým pádom sa ti partner hľadá ťažko.. a nie je to o Tom že ty druhý sú humusaci alebo nie. Je to je inakosť.
A ako bolo vyššie spomenuté asi by som zvažovala v tvojom prípade pre osobnú potrebu kúpu toho cestovného bidetu...čo je akási silikónova ľahko stráviteľná fľaša a môžeš sa umývať aj na tej pumpe. Nevidím v Tom žiadny problém. Ak teda ako dievčatá spomínajú ine problémi nemáš a hlavne je problém ak máš z toho úzkosť to treba riešiť brať veci viac v pohode aj keď si ustojis svoju hranicu že toto ty chcela mat poriesene takto. A s tými.intymnimi vecami tak tam asi naozaj možno nájdeš skôr v inej kultúre ale nevzdávaj sa...
@anonym_6d8c93 ale čokoláda furt točí svoje 😅 že vysvetlila to v komentoch 😂 možno,ale ja nemám potrebu čítať xy komentov ale stačí ten prvý od autorky. Veď o to hlavne ide 😁 ale nie čokoláda si ide svoje že my nevieme pochopiť text lebo v xy-tom komentáry to predsa autorka vysvetlila 😅 pardon,alé čítať neviem koľko strán o niekoho zadku fakt nepotrebujem. Síce je to zaujímavá téma ale úvod stačí 😂
@mizoko tak načo prispievaš do diskusie? Úplne zbytočne. Ty si tak lenivá ze si nevieš ani prečítať temu do ktorej prispievaš, ale ja “meliem” svoje. Mentálna atletika 🤪 a ešte človek co vie citat je vlastne debil lebo hnily človek si prečíta úvod a to mu stačí. Gratulujem

Klasika na MK, absolútny základ hygieny je pre vás prípad pre psychiatra, gratulujem
@chocolatebox ako chceš ten základ hygieny realizovať na verejnom wc? nie každý chodí kakať v rovnakom čase a doma 🤷♀️ tak tu zas nerobte z ľudí humusákov len preto, že si neumyjú zadok vo verejnom umývadle 🤦🏻♀️