icon

Hygienické návyky a vplyv na partnerské vzťahy

Včera o 19:15

Od mala sme v rodine naučení , že sa po veľkej potrebe umývame . Mala som priateľa , mám okolo 20tky.
Priateľ toto pravidlo , návyk dodržiaval tiež. Proste hneď sprcha, preto som nemala problém mať aj sex napr, po ceste domov z výletu.
Ja to pociťujem ako obrovskú úzkosť.
S týmto priateľom už pár netvoríme.
A tu nastal extrémny problém.

Neviem si nájsť partnera. Jednoducho aj keď som sa s niekým stretávala , tak po ceste domov napr. išiel na veľkú potrebu na pumpu a potom bez umytia chcel, aby sme mali spolu sex.
Druhý partner, s ktorým som sa stretávala podobne.

Nedokážem to vysvetliť obyčajným ľuďom, je to obrovská úzkosť a ja radšej budem sama , čo to je OCD? Či co?
Je to fakt na liečbu?
Ja prosto nedokážem byť s niekým , kto si hneď po potrebe neumyje zadok.
A nejde len o sex,mne vadí ,keď si zadok neumyje ,aj keď by sme v ten deň sex nemali mať.

Existuje ešte niekto ako ja? Asi len môj ex partner..

Strana
z6
anonym_7e8eb3
Dnes o 16:52
@anonym_autor

@anonym_5ea0cf no vidíš , to by mi stačilo ku životu, muž, žena príde domov, umyje ruky a zadok , ako fakt , veď to robí málokto a ani nemá tvoj muž poruchu a predsa to robí.

@anonym_autor a penis a vagínu si umyť nemusíte? To je ok. Len ta riťka ta trápi?

anonym_4c9c9a
Dnes o 17:02
@anonym_cc013e

Si úplne v poriadku, dokonca lekar povie pacientovi, že je vhodné sa umyť, aby sa predišlo napr. zhoršeniu hemoroidov a pod. Malo by to byť automatické a nie sa tu dohadovať, či áno alebo nie. Je to základ hygieny! My sme aj deti vždy keď sa vykakali do plienky ihneď umyli mydlom a vodou. Takže si v poriadku a hľadaj si partnera, ktorý dodržiava hygienu ako ty.

@anonym_cc013e hygiena je v poriadku, je v poriadku umyt sa vzdy ked sa da, ked sa neda su dostupne alternativy. Ale neist na velku, pretoze nedodrzim svoje hygienicke standardy alebo rucat sa z toho, ze hygienicke standardy neboli dodrzane na 100% ale pouzilo sa nahradne riesenie, tak to uz v poriadku nie je. Jej hygienicke standardy zacinaju ovplyvnovat jej fungovanie, jej socialne vazby, toto uz treba riesit s odbornikom. Je to to iste ako ked niekto nemoze odist z domu, kym sa 5x nepresvedci ci vypol vsetky svetla a zavrel vodu a aj ked sa 5x uisti citi nepokoj zakazdym ked opusta dom, ze na nieco zabudol a nemoze preto normalne fungovat. Taky clovek potom tiez prestava normalne fungovat, a doplaca na svoje chorobne spravanie.

anonym_7e8eb3
Dnes o 17:07
@miskakyblik

@anonym_autor jeeej ahoj, som identická , mám to úplne rovnako. Ja keď som niekde mimo domu a musím ísť na veľkú, nosím so sebou kozmetickú taštičku kde mám vlhcený toaletná, umývacia pena , dezinfekcne obrúsky na dosku a papierové prekrytie dosky ( ja neviem ,,levitovat na lyžiara,, ) a doma idem rovno do sprchy, my si napríklad veľmi potrpíme aj na to že manžel keď príde z práce napr. a bol na wc ani si doma nesadne,rovno do sprchy , mňa už len tá predstava že sedel na wc a potom by si sadol doma na gauč kde ja si sadnem v domácom úbore je nepredstaviteľná. Našťastie to máme rovnako, a naše deti sú tak tiež vedené, od malička nepoužívame vlhčené utierky, rovno som ich vždy umyla a syn je už škôlkar, a na veľku chodí iba doma alebo u babky a je už zvyknutý automaticky ísť do sprchy , bez debaty, úplne prirodzené a nič divné na Tom nevidím, je to za mňa úplne hygienický štandard , tak isto ako si dezinfikovať a umývať ruky, umývať zuby, v lete sa sprchovať aj viac krát za deň a podobne. A nepovažujem sa za nejakú chorú nánu, obaja máme tieto návyky z domu, takže nemám pocit že sme nejakí jednorožci 😁 ja raz do mesiaca dezinfikujem aj predmety bežnej potreby, kabelky, kľúče , peňaženky, volant a ovládanie v aute , všetky kľučky, vypínače, rukoväte všetkého čo ťa napadne , telefón dezinfikujem každý deň ak niekam ideme , mne to príde normálne...takže hlavu hore určite si nájdeš partnera s rovnakými návykmi alebo podobnými a doladite to..hlavne je s ním o komunikovať a verím že aj keď to možno dovtedy neriešil , tak to nemôže byť pre inteligentného človeka problém...

@miskakyblik
mňa už len tá predstava že sedel na wc a potom by si sadol doma na gauč kde ja si sadnem v domácom úbore je nepredstaviteľná. 
Fakt odporúčam návštevu odborníka, lebo toto normalne rozhodne nie je.
Jedna vec je hygiena, druha vec posadnutosť. Sa divím, ze aj wc nemenil každý mesiac, vieš koľko tam je toho fuj fuj? 😁

patrike
Dnes o 17:10
@anonym_4c9c9a

@anonym_cc013e hygiena je v poriadku, je v poriadku umyt sa vzdy ked sa da, ked sa neda su dostupne alternativy. Ale neist na velku, pretoze nedodrzim svoje hygienicke standardy alebo rucat sa z toho, ze hygienicke standardy neboli dodrzane na 100% ale pouzilo sa nahradne riesenie, tak to uz v poriadku nie je. Jej hygienicke standardy zacinaju ovplyvnovat jej fungovanie, jej socialne vazby, toto uz treba riesit s odbornikom. Je to to iste ako ked niekto nemoze odist z domu, kym sa 5x nepresvedci ci vypol vsetky svetla a zavrel vodu a aj ked sa 5x uisti citi nepokoj zakazdym ked opusta dom, ze na nieco zabudol a nemoze preto normalne fungovat. Taky clovek potom tiez prestava normalne fungovat, a doplaca na svoje chorobne spravanie.

@anonym_4c9c9a Presne si opisala podstatu OCD. Samotny predmet OCD nie je sam o seba zavadny, problemom sa stane, az ked je sucastou ritualu a nici bezny zivot.
Skontrolovat plyn je ok ,ale nie 5x

tesska41
Dnes o 17:19
@tiezjedna

@tesska41 preto som sa pýtala schválne na tú sprchu/vaňu, pretože niektoré tu písali, že ani bidet nie je dostačujúci. To už mi príde dosť obsesívne a s hygienou to nemá moc spoločné. Tá sprcha za každú cenu zrejme súvisí s extrémnou hygienou a čistotou, a to predsa nedáva zmysel bez následného upratania sprchy/vane, pretože logicky tam zvyšky toho, čo vám vadí na zadku, zostanú. Malé, ale zostanú...
@anonym_cc013e u detí, ktoré prdia do plienky to robí každý súdny človek, pretože inak by mali spodky nonstop ochytené.

@tiezjedna takto, ja si samozrejme najskôr zadok utriem, a potom ešte umyjem, takže to je to isté, ako keď si niekto zadok len utrie, a potom ide večer do sprchy 💁🏻‍♀️ akurát, že ja ho mám čistý celý deň, a niekto až večer keď sa osprchuje, a neverím tomu že tí ľudia potom vždy aj vaňu/sprchu dezinfikujú 💁🏻‍♀️

patrike
Dnes o 17:27
@tesska41

@tiezjedna takto, ja si samozrejme najskôr zadok utriem, a potom ešte umyjem, takže to je to isté, ako keď si niekto zadok len utrie, a potom ide večer do sprchy 💁🏻‍♀️ akurát, že ja ho mám čistý celý deň, a niekto až večer keď sa osprchuje, a neverím tomu že tí ľudia potom vždy aj vaňu/sprchu dezinfikujú 💁🏻‍♀️

@tesska41 Hlavne ked sa robil vyskum, co sa deje pri splachnuti, tak je to vlastne sprejovanie stien WC a podlahy a osoby ovladajucej splachovac mikrokvapkami s bakteriami ...

tesska41
Dnes o 17:39
@patrike

@tesska41 Hlavne ked sa robil vyskum, co sa deje pri splachnuti, tak je to vlastne sprejovanie stien WC a podlahy a osoby ovladajucej splachovac mikrokvapkami s bakteriami ...

@patrike tak potom dúfam, že všetci čo majú kúpeľňu spojenú s wc, nemajú zubné kefky položené na poličke a umývadle 😁

maminkadeticiek
Dnes o 17:39

Podla mna to prehanas,dost velmi,choro.Ale mozbo najdes k sebe vhodneho partnera.

patrike
Dnes o 17:40
@tesska41

@patrike tak potom dúfam, že všetci čo majú kúpeľňu spojenú s wc, nemajú zubné kefky položené na poličke a umývadle 😁

@tesska41 Presne z kefiek sa brali vzorky a riadne to tam zilo.

miskakyblik
Dnes o 17:43
@anonym_7e8eb3

@miskakyblik
mňa už len tá predstava že sedel na wc a potom by si sadol doma na gauč kde ja si sadnem v domácom úbore je nepredstaviteľná. 
Fakt odporúčam návštevu odborníka, lebo toto normalne rozhodne nie je.
Jedna vec je hygiena, druha vec posadnutosť. Sa divím, ze aj wc nemenil každý mesiac, vieš koľko tam je toho fuj fuj? 😁

@anonym_7e8eb3 v pohode , chápem že nie každý má toľko úrovne a intelektu aby chápal potrebu čistoty prostredia v ktorom žije a hygieny, ktorú dodržiava. To, že to niekto nevidí rovnako alebo žije inak mňa osobne nemoze uraziť , a ani to neodsudzujem, nie každý mal to šťastie vyrastať v normálnom prostredí kde sa mohli naučiť hygiene...poznámka o výmene záchoda iba presne vysvetľuje tvoj postoj, zrejme nechápeš že veci a predmety sa dajú úplne normálne vyčistiť a hygienicky udržiavať a ešte k tomu som hovorila o inom wc než o Tom našom doma. Tam viem že je čisto a teda by mi to nevadilo, ja si na svoje wc sadám bez problémov a nemusím kôli tomu meniť wc ani sedačku, stačí udržiavať čistotu...😉

miskakyblik
Dnes o 17:47
@patrike

@patrike presne , keď sa spláchne ( a nezaklapne sa misa ) tak splašky ostrekuju do diaľky 5-6 metrov... Pre toto napríklad ja nedokážem žiť v byte /dome kde je kúpeľňa spojená s wc...odkedy si predstavujem fekalie na zubnej kefke alebo uteráku...aj keď ideme na dovolenku alebo do hotela, v kúpeľni nemáme uteráky ani kefky...vždy to máme v izbe...a žiť by som tak nedokázala...

miskakyblik
Dnes o 17:52

Inak, len tak do pléna uvažujem, ak by to bolo nenormálne alebo čo, nevznikol by bidet alebo spŕšky na toaletách takže si myslím že tam je odpoveď , či to je normálne alebo nie...umytie po veľkej potrebe je rozhodne úplne normálne.

lacibo
Dnes o 17:58
@anonym_autor

@anonym_5ea0cf no vidíš , to by mi stačilo ku životu, muž, žena príde domov, umyje ruky a zadok , ako fakt , veď to robí málokto a ani nemá tvoj muž poruchu a predsa to robí.

@anonym_autor nie si divná.. si hygienická..my to mame s mužom presne tak isto ako ty..od malička to tak robim.. vynimka je len ked som mimo domu..ked som muza spoznala uz bol taky.. skratka ma zmysel pre hygienu.. vo vsetkom.. aj v kuchyni a v osobnej hygiene.. aj preto som si ho po 3 mesiacoch vzala..sprcha pred sexom je automatika.. ani jeden z nas to neriesi.. sme spolu 29 rokov

patrike
Dnes o 18:00
@miskakyblik

Inak, len tak do pléna uvažujem, ak by to bolo nenormálne alebo čo, nevznikol by bidet alebo spŕšky na toaletách takže si myslím že tam je odpoveď , či to je normálne alebo nie...umytie po veľkej potrebe je rozhodne úplne normálne.

@miskakyblik To je, ale nie ked prejde do OCD, co je tento pripad.

maminkadeticiek
Dnes o 18:02
@lacibo

@anonym_autor nie si divná.. si hygienická..my to mame s mužom presne tak isto ako ty..od malička to tak robim.. vynimka je len ked som mimo domu..ked som muza spoznala uz bol taky.. skratka ma zmysel pre hygienu.. vo vsetkom.. aj v kuchyni a v osobnej hygiene.. aj preto som si ho po 3 mesiacoch vzala..sprcha pred sexom je automatika.. ani jeden z nas to neriesi.. sme spolu 29 rokov

@lacibo Ja ti neviem...umyvam si ruky po kazdej potrebe,umyvam si ruky ked pridem zvonku,vyzadujem to od deti,umyvam ovocie,zeleninu,maso,davam si pozor aby bolo u nas cisto,atd - ja som hygienicka.Ak sa niekto chce spytat ako prve pri predstaveni ci si clovek umyva zadok po potrebe to uz zavana poruchou.My sa nebavime o s prepacenim zakadenom zadku.My sa bavime o obsedantnej myslienke na umyty zadok to sme uz niekde inde,nie pri obycajnej hygiene.

anonym_4c9c9a
Dnes o 18:15
@miskakyblik

@miskakyblik to, ze je umyvanie po pouziti WC, ci uz mala co velka potreba hygienicke, lekarmi odporucane nikto z diskutujucich nepopiera. V nasich koncinach este nie tak zauzivane a aj preto nie su bezne technicke riesenia, ktore by to bez problemov umoznovali uplne kdekolvek, nielen v pohodli domova. Ale aj tam sa to da vyriesit tak, ze standard bude dodrzany, napriklad aj obycajnou flasou s teplou vodou, ktoru si vezmes so sebou na WC. Ani vlhcene obrusky nie su zla alternativa ako nie je pristup k tecucej vode na umytie. Lenze ak ta potreba dodrziavat hygienu za kazdych okolnosti prerasta do stavu, ze to obmedzuje bezne fungovanie cloveka, tak je to problem. Mozno nie za tak hygienicky, ale zdravotny urcite. A o to v tejto debate ide. U slecny zakladatelky potreba dodrziavat hygienu uz zasahuje do jej bezneho fungovania, zasahuje jej aj do toho aby si nasla partnera, pretoze skor ako by riesila paci sa mi, je mi sympaticky, s nim by mohla byt celkom zabava jej bezia scenare ci si umyva zadok alebo nie a skor akoby k comukolvek mohlo dojst, tak vsetku snahu o zoznamenie zneguje, lebo co ak si ten zadok neumyva?

Strana
z6