icon

Je divné nepoužívať rúru a umývačku riadu?

Dnes o 10:33

Ahojte, som takpovediac 45 ročná stará dievka. Nemám partnera, ani deti. Dlhé roky som žila v prenájme. Dosť veľa pracujem. Na obed sa najem v práci, večer som si dám buď suchú večeru, alebo si niečo objednám, alebo si niečo uvarím - cestoviny, ryža a kuracie, krupica, spravím si šalát. Popravde varím za trest. Nepečiem, nikdy som nepiekla, ani si nerobím zapekané veci v rúre. Keď som si prerábala tento byt, urobila som ho tak základne, dala som samozrejme rúru vstavanú aj umývačku. Myslela som si, že sa bude byt prenajímať a ja pôjdem inde s priateľom. Situácia sa však vyvinula inak. Medzitým som dostala ten prístroj na parnú prípravu jedla, ale hlavne som si kúpila teplovzdušnú fritézu a všetko si robím tam.

Dnes som bola s kamošom na káve a padla reč na to, že nepoužívam ani rúru, ani umývačku riadu. Popravde na čo? Na môj jeden hrnček na kávu, jeden tanier, jeden hrnček na latté?
Nie, toľko si umyjem v umývadle. Povedal mi, že som divná. A ktokoľvek iný by mi to povedal. A že keď nechcem veriť jemu, ale chcem objektívny pohľad, mám napísať na MK.

Tak je toto divné? Berte, že ste sama žena, v strednom veku, bez vzťahu ku vareniu.
Ďakujem.

Strana
z2
anonym_72dc73
Dnes o 10:39

Nie si divna. Kolki umyvacky ani nemaju.. a to, ze nepouzivas ruru..tak si varis inak. A? Podla mna si uplne normalna. 🌸

anonym_0d42c1
Dnes o 10:42

@anonym_autor naši známy, manželia po 60-tke si kúpili byt v meste kde býva ich syn. V kuchyni pri kúpe bola umývačka riadu a oni je nepoužívajú, že načo. Toľko umyjú v rukách. A to aj varia.

thereisabear
Dnes o 10:47

Vôbec to nie je divné. Poznám dosť ľudí, čo umývačku nemajú/nepoužívajú a nič nepečú.

anonym_4beb17

mama používala rúru jedine na pečenie koláčov. Piekla každý týždeň v nedeľu. ˇˇZiadne mäso zapekané v rúre. Zvyk.
umývačku pre teba jednu jedinú ani nie je potrebné - škoda peňazí.

anonym_82b5ae

Ani sa necudujem, ze si stara dievka bez priatela.

anonym_aec54e

Mala si mu povedat, ze umyvacka a rura sa pouziva ked sa v domacnosti vari a pecie, ty nevaris, tak preco by si ich pouzivala? 3
Divny je on, ze nechape suvislosti Varenie = spinavy riad = umyvanie riadu, bud rucne alebo v umyvacke. Pecenie sa tiez rovna pouzivaniu rury, ked sa nepecie, tak sa rura nepouziva.

autor
Dnes o 10:51
@anonym_4beb17

mama používala rúru jedine na pečenie koláčov. Piekla každý týždeň v nedeľu. ˇˇZiadne mäso zapekané v rúre. Zvyk.
umývačku pre teba jednu jedinú ani nie je potrebné - škoda peňazí.

@anonym_4beb17 ja som umývačku ani nechcela. Ale vedela som, že keby som byt prenajala, bude to žiadúce. Tak som ju tam dala, tú menšiu.

anonym_98d186
Dnes o 10:54

@anonym_autor Naozaj sa dospela zena musi toto pytat? Tak snad je jasne, ze ak je v domacnosti jeden clen, ktory vari minimalne, tak nepotrebuje niektore spotrebice.

autor
Dnes o 10:59
@anonym_98d186

@anonym_autor Naozaj sa dospela zena musi toto pytat? Tak snad je jasne, ze ak je v domacnosti jeden clen, ktory vari minimalne, tak nepotrebuje niektore spotrebice.

@anonym_98d186 nie, pre neho je divné, že vo všeobecnosti nepoužívam rúru. Povedal mi, že mám ju z času načas použiť, že ani neviem, či je funkčná. Na to som mu povedala, že veď keď budem niečo piecť, tak ju zapnem a keď nepôjde, zavolám opravára. Samozrejme, na začiatku bola vyskúšaná a všetko išlo. Len som ju ešte nepoužila, za 3 roky.

anonym_550fe3
Dnes o 11:01

Nie si divna …. Varis sama pre seba, kym by si ju naplnila … tak naco. A rura, mas teplovzdusnu fritezu atd - pouzivas to, co je najpohodlnejsie🤷‍♀️ moja teta, zije sama, ma 64, ruru nema. Ma iba jednoplatnicku, kt pouzivam iba ja ked u nej varim. Inak zije len z mikrovlnky a co sa tam da pripravit…umyvacku ma a pouziva ju, ale salok a tanierikov ma dost. Ja by som z jej patlanin neprezila (aj zvysok rodiny to nechce jest) , ona je spokojna … 🤷‍♀️ kazdy ako uzna za vhodne. Ale mas dost rokov … nazor tvojho kamarata ti moze byt ukradnuty … pokial nesondoval aka si kucharaka a pani domaca, aby na teba nieco skusal. V tom pripade si skuskou nepresla

anonym_256a10
Dnes o 11:01

Je ine jeden clovek sam. A ine viac členna rodina.
Tiez ked by som bola sama tak umyvacku riadu zapnem asi raz za tyzden kym by sa nazbieral riad. Co nema vyznam.

anonym_98d186
Dnes o 11:03
@anonym_autor

@anonym_98d186 nie, pre neho je divné, že vo všeobecnosti nepoužívam rúru. Povedal mi, že mám ju z času načas použiť, že ani neviem, či je funkčná. Na to som mu povedala, že veď keď budem niečo piecť, tak ju zapnem a keď nepôjde, zavolám opravára. Samozrejme, na začiatku bola vyskúšaná a všetko išlo. Len som ju ešte nepoužila, za 3 roky.

@anonym_autor Ale Ty si si to musela sem prist overit. To si tak malo veris?

anonym_e87d1a
Dnes o 11:04
@anonym_82b5ae

Ani sa necudujem, ze si stara dievka bez priatela.

@anonym_82b5ae
Ty si asi ten vyzraty pupkaty debil ani ja nepouzivam a mam umyvacku , trubu ani nemam nepeciem, pouzivam fritezu.

anonym_365998
Dnes o 11:10

@anonym_autor nie,nie si divná,veď keď nevaris veľa,tak na čo? Tých pár riadkov umyjas rýchlo aj v rukách.
Ani sa nad tými poznámkami nezamýšľaj.
Už iné je to u nás ....sme 4, máme malé deti a umývačka ide každý deň, cez víkend aj 2 x denne🤣🤣🤣

anonym_82b5ae
Dnes o 11:14
@anonym_e87d1a

@anonym_82b5ae
Ty si asi ten vyzraty pupkaty debil ani ja nepouzivam a mam umyvacku , trubu ani nemam nepeciem, pouzivam fritezu.

@anonym_e87d1a nenarazam na umyvacku. Ale aby zena nevarila vo svojich 45r.. to je tragedia

anonym_63b66e
Dnes o 11:14

Nič divné nie je na tom, že vďaka svojmu spôsobu života nepotrebuješ niektoré spotrebiče.Ja napr.pouzivam rúru sporadicky, lebo mám remosku.Nepotrebujeme mať každý víkend koláč/zákusok a niektoré sa dajú upiecť aj v remoske.

anonym_63b66e
Dnes o 11:18
@anonym_82b5ae

@anonym_e87d1a nenarazam na umyvacku. Ale aby zena nevarila vo svojich 45r.. to je tragedia

@anonym_82b5ae Prečo by to mala byť tragédia? Poznám viacero osamote žijúcich žien a majú problém s varením ,lebo navariť jednu porciu jedla je v niektorých prípadoch nemožné

anonym_82b5ae
Dnes o 11:20
@anonym_63b66e

@anonym_82b5ae Prečo by to mala byť tragédia? Poznám viacero osamote žijúcich žien a majú problém s varením ,lebo navariť jednu porciu jedla je v niektorých prípadoch nemožné

@anonym_63b66e no je zo tragedia, lebo taku zenu ziaden normalny chlap nebude chciet. Preto je stara dievka. A netrep blbosti, jedna porcia sa da vzdy uvarit, fungovala som tak x-rokov, cize to su len smiesne vyhovorky

autor
Dnes o 11:24
@anonym_82b5ae

@anonym_63b66e no je zo tragedia, lebo taku zenu ziaden normalny chlap nebude chciet. Preto je stara dievka. A netrep blbosti, jedna porcia sa da vzdy uvarit, fungovala som tak x-rokov, cize to su len smiesne vyhovorky

@anonym_82b5ae ja varím iba rýchle jedlá. Cestoviny, kuracie, ryžu, rizoto, pečienku, kolienka, urobím si syr a k tomu opekané zemiaky v teplovzdušnej fritéze. Kuraciu polievku, šalát a rybu. Nejem vyprážané, smotanové jedlá.. Áno, viem urobiť segedín, ale nebudem ho jesť, tak na čo si ho budem variť? Urobím si kuracie vo fritéze so šalátom. Som sama, tak si varím čo chcem, kedy chcem a ako chcem. A keď nechcem, tak idem niekde mimo alebo si niečo objednám. Alebo si dám niečo suché - šunka, syr, šalát. Alebo si dám iba rýchlu polievku.

anonym_63b66e
Dnes o 11:36
@anonym_82b5ae

@anonym_82b5ae Áno?Ako uvaris jednu porciu vývaru,huspeniny,buchiet na pare, knedľu, segedín, atď.,a keď aj uvaris niektoré jedlá,co urobíš so zvyšnými surovinami/napr.pri segedine, keď uvaris jednu porciu, čo urobis so zvyškom kyslej kapusty, keď napr.ine jedlo z kyslej kapusty nemáš rada a najmenšie balenie kapusty má 0,5 kg/.Su muži, ktorí varia radi a lepšie ako ich polovičky.Su muži, ktorí od partnerky neočakávajú, že sa bude točiť okolo sporáka, čiže nevariť nie je dôvod na to,aby žena ostala single.Zaroven, nevariť neznamená vždy nevedieť variť.A taký malý dodatok, možno niekto musí popracovať na svojom kuchárskom umení, iný zas na správaní, že?

biba_18
Dnes o 11:39

ja ak by som bola sama, tak by som umývačku využívala. ale že ju nevyužívaš ty? 🤷‍♀️ nie si jediná…

biba_18
Dnes o 11:42
@anonym_63b66e

@anonym_82b5ae Áno?Ako uvaris jednu porciu vývaru,huspeniny,buchiet na pare, knedľu, segedín, atď.,a keď aj uvaris niektoré jedlá,co urobíš so zvyšnými surovinami/napr.pri segedine, keď uvaris jednu porciu, čo urobis so zvyškom kyslej kapusty, keď napr.ine jedlo z kyslej kapusty nemáš rada a najmenšie balenie kapusty má 0,5 kg/.Su muži, ktorí varia radi a lepšie ako ich polovičky.Su muži, ktorí od partnerky neočakávajú, že sa bude točiť okolo sporáka, čiže nevariť nie je dôvod na to,aby žena ostala single.Zaroven, nevariť neznamená vždy nevedieť variť.A taký malý dodatok, možno niekto musí popracovať na svojom kuchárskom umení, iný zas na správaní, že?

@anonym_63b66e segedin uvaríš pre jedného. aj knedľu. aj kuraciu povievku. nie 1 porciu, ale 2-3 v pohode…
a keď nemáš kde spotrebiť kyslú kapustu, tak si nebudeš robiť segedin. iné ale variť môžeš. či?

anonym_e87d1a
Dnes o 11:46
@anonym_82b5ae

@anonym_82b5ae
Ja viem perfektne varit a trubu nemam, tak som vadna

jazula
Dnes o 11:52

Nie si vôbec divná, fungovala som rovnako, keď som žila sama. Varenie je hrozne otravná aktivita a čo som mala piecť? Koláč len pre seba? Vlastne som rúru použila len keď som piekla raz koláč do práce na svoje narodky…ďalší rok som kúpila Marlenku 😂. U mňa bol podstatný spotrebič kávovar, ten šiel denne 😄

jazula
Dnes o 11:58
@anonym_82b5ae

@anonym_82b5ae Prepáč ale len zopakujem tvoje slová, blbosti trepeš ty…to, že ju variť nebaví a už vôbec nie sama pre seba, ju nepredurčuje byť starou dievkou 😂.
Fungovala som rovnako ako autorka, teraz mám rodinu a stále ma varenie nebaví 😄. Ale keď navarím, partner aj ďalší prípadní stravníci sa zalizujú, tak asi nie som až taká nepoužiteľná 😄

anonym_63b66e
Dnes o 11:59
@biba_18

@anonym_63b66e segedin uvaríš pre jedného. aj knedľu. aj kuraciu povievku. nie 1 porciu, ale 2-3 v pohode…
a keď nemáš kde spotrebiť kyslú kapustu, tak si nebudeš robiť segedin. iné ale variť môžeš. či?

@biba_18 Áno,2-3 v pohode, ale čo ak niekto nechce jeden druh jedla viackrát, len raz.Mimochodom , kurací vývar sa dá uvariť v malom množstve ,ale hovädzí sotva.To isté platí napr.aj pre huspeninu Poznam všelijaké prípady,s preto nesudim.Zaroven mi prekáža kritika tipu: Nevieš variť, nečudo, že si stará dievka, lebo o dotycnej nevieme nič, tak načo sa ju snažiť pourazat?

biba_18
Dnes o 12:03
@anonym_63b66e

@biba_18 Áno,2-3 v pohode, ale čo ak niekto nechce jeden druh jedla viackrát, len raz.Mimochodom , kurací vývar sa dá uvariť v malom množstve ,ale hovädzí sotva.To isté platí napr.aj pre huspeninu Poznam všelijaké prípady,s preto nesudim.Zaroven mi prekáža kritika tipu: Nevieš variť, nečudo, že si stará dievka, lebo o dotycnej nevieme nič, tak načo sa ju snažiť pourazat?

@anonym_63b66e tak nebudem variť hovadzí vývar alebo huspeninu. to je blbosť, že človek práve pre toto nemôže variť…

biba_18
Dnes o 12:04
@anonym_63b66e

@anonym_63b66e a to s tou starou dievkou neriešim, to je hlúposť samozrejme… len ty nepoužívaš správne argumenty, to je všetko na čo som chcela upozorniť…

anonym_63b66e
Dnes o 12:06
@biba_18

@anonym_63b66e tak nebudem variť hovadzí vývar alebo huspeninu. to je blbosť, že človek práve pre toto nemôže variť…

@biba_18 Pokiaľ viem, autorka napísala,ze varí rýchle jedlá.

rozculena
Dnes o 12:07
@anonym_550fe3

Nie si divna …. Varis sama pre seba, kym by si ju naplnila … tak naco. A rura, mas teplovzdusnu fritezu atd - pouzivas to, co je najpohodlnejsie🤷‍♀️ moja teta, zije sama, ma 64, ruru nema. Ma iba jednoplatnicku, kt pouzivam iba ja ked u nej varim. Inak zije len z mikrovlnky a co sa tam da pripravit…umyvacku ma a pouziva ju, ale salok a tanierikov ma dost. Ja by som z jej patlanin neprezila (aj zvysok rodiny to nechce jest) , ona je spokojna … 🤷‍♀️ kazdy ako uzna za vhodne. Ale mas dost rokov … nazor tvojho kamarata ti moze byt ukradnuty … pokial nesondoval aka si kucharaka a pani domaca, aby na teba nieco skusal. V tom pripade si skuskou nepresla

@anonym_550fe3 na sondovanie je dosť pripečený,keď nechápe,je pre 1 človeka sa to neoplatí.

Strana
z2