icon

Je naozaj tlak stať sa rodičom všade?

9. apr 2026

"Byť matkou je to najviac, čo vie žena urobiť." Matúš Šutaj Eštok vysvetlil svoj kontroverzný výrok
https://www.noviny.sk/politika/1075907-byt-matk...

miliardár má už 11 detí a roky apeluje na verejnosť, aby mala viac detí:
https://www.trend.sk/spravy/elon-musk-tvrdi-lud...

JD Vance povedal, že „bezdetné mačacie dámy“ a starší dospelí bez detí sú „sociopati“.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/volby-usa-ba...

Pápež František hovorí, že výber domácich miláčikov pred deťmi je sebecký:
https://ereport.sk/papez-nahneval-milovnikov-zv...

Je naozaj tlak stať sa rodičom všade?
anonym_edde46
9. apr 2026

@anonym_autor to si vybral(a) vyroky extra chrumkavych ludi... to by ma teda trapilo najmenej nejake kecy od podobnych...
Mozes kludne spavat...

martinmmartin
9. apr 2026

vacsina decko ma a preto ked niekto nema je to pre nich smutny pomyleny blbecek sebecky - je to sebeobrana proti tomu aby museli rozmyslat ci to ich decko predsa len nebola mozno chyba

maranta_leuconeura
9. apr 2026

Akurat tieto osobnosti su mi ukradnute, ale ano, ten natlak tam v spolocnosti podla mna je.

Na jednej strane nastastie je uz beznejsie byt bezdetny aj z vlastneho rozhodnutia, nie len neschopnosti tie deti mat pre zdravotne problemy. Na druhej strane posledne roky si ludia zacali uvedomovovat, ze na tie trinaste dochodky fakt zachvilu peniaze nebudu, lebo deti sa rodi malo.

Taky trend je ale v celej Europe, takze si nemusime az tak klamat, ze je to zlymi podmienkami na Slovensku.

Vidim to na sebe, my sme teda zatial bezdetni kvoli zdravotnym problemom, ale aj tak chceme zrejme len jedno dieta. To jedno sa este da nejak zmanazovat a prestriedat sa pri nom dvaja bez uplneho rozbitia kariery (casto matky) a ci extremneho obetovania sa. Ak to mam povedat kruto, tak nestudovala som tolke roky, aby som potom roky stravila menenim plienok doma.

anonym_d42539
9. apr 2026

Sa ti čudujem že to vôbec berieš na vedomie. Predsa každého osobná vec.

petronelag
9. apr 2026

@anonym_autor Ja si nemyslím, že je to nejaký nátlak, obyčajne ženy chcú mať dieťa alebo deti, ja som tiež mala, ale preto lebo som to chcela a nerozbilo mi to ani karieru, ani som sa nejako extrémne neobetovala. Dieťa je dar a prináša do života bezpodmienečnú lásku.

bomba36
9. apr 2026

To nie je nátlak, to sú len blbé kecy. Hlavne ten prvý menovaný.

viestta
9. apr 2026

Jozka, uz zase si bez liekov?

anonym_cd1b6b
9. apr 2026

Kebyže to sem nevycapíš tak nič také neregistrujem, nátlak som nikdy necítila, takže toľko k tomu

anonym_1eeae4
9. apr 2026

Neviaž sa príliš skoro, nemaj deti príliš skoro, máš na to čas, vzdelávaj sa, pracuj, vybuduj kariéru, cestuj, užívaj si, kým nemáš deti - tento tlak je možno menej priamy, ale omnoho častejší a výraznejší… každopádne, každý by sa mal rozhodnúť iba podľa seba, v týcho veciach som nikdy nedbala na okolie a už vôbec nie na politikov

doriiis
9. apr 2026

malinkajozka.... A ty furt vo svojom chorom svete?

anonym_d48eee
9. apr 2026

Aký nátlak ?? Mám 45+, žiadne deti som nikdy nechcela a ani nemám a nikto sa ma nikdy na túto tému nič nepýtal. Asi to je na mne vidno, že chcem žiť voľne a bez detí, preto som našťastie nemusela čeliť žiadnemu "nátlaku". A v mojom veku by aj bolo divné, keby niekto odo mňa "vyžadoval", aby som mala deti 😀

anonym_218983
10. apr 2026

Nijaký nátlak verejnosti necítim. V jednom však súhlasím a to že mnohé ženy uprednostňujú fitko a zvieratá pred pokazenom si postavy a zásahom do svojho pohodlia pred dieťaťom. Verím že každá z nás také ženy a mužov v okolí má. Nikto si ich speci nevšíma ale ony majú potrebu riešiť ako na nich každý tlačí. Pričom sú ukradnuté každému. Každý má dosť svojich problémov. Keď tak uvažujem asi by som sa aj priklonila k názoru že tí ľudia úplne ok psychicky ani nie sú. Musia na seba cielene upriamovst pozornost ako sú nad vecou ako im všetci ubližujeme a ako oni sú šťastní. Pritom fakt sú každému ukradnutí.

a0
10. apr 2026

Takže blbé kecy, debilných ľudí. Neviem, za mňa to nátlak nie je. V prvom prípade je to naháňanie čísiel u babičiek, čo chcú vnúčatá ale nemajú 🙂 druhý prípad je človek, ktorý môže mať ďalších 15 detí a nebudú to pociťovať finančne a tretí človek je osoba, ktorá sa dobrovoľne rozhodla nemať deti 🤣. Povedz mi, ktorá z tychto osôb na teba vyvíja tlak, keď si to rozdelíš na drobné? Ani jedna.