Je slušné niekoho zablokovať na sociálnych sieťach?
Dobrý večer, chcela, by som sa iba spýtať... Je slušné, keď niekto niekoho zablokuje na sociálnej sieti? Mne to príde, trošku neslušné a neúctivé k osobe, ktorá bola zablokovaná... Ako to vidíte vy? Boli, by ste stým pohode?
Ja to beriem tak že sú to proste zbabelci. Než by si s tebou mali čo-to vykomunikovať jednoduchší je blok.
@kvetinka_2 neberiem to nijak, nemám sociálne siete. Nie som dieťa v pieskovisku🫣
@kvetinka_2 zablokovanie je v drvivej vúčšine reakcia na niečo, čo nám je nepríjemné, je neslušné, tak prečo by ma malo trápiť, že je to pre niekoho neúctivé? Nežijem život na sociálnych sieťach, tak sa tým ani nezaoberám
osoba, ktorú zablokujem bola na 200 % neúctivá ku mne.
Pokiaľ ma niekto otravuje, nemám problém ho zablokovať ako na socialnych sieťach tak aj v kontaktoch. V dnešnej dobe sa veľmi veľa ľudí hra na majstrov sveta (platí to aj tu na Mk) kde sú pod falošným menom schopný napísať čokoľvek, ale naživo by neboli schopný povedať jednu súvislú vetu. Napríklad počas kovidu som si zablokovala veľmi veľa ,,priateľov”, len preto, že FB mám z iného dôvodu ako čítanie priam až agresívnych a nenávistnych príspevkov.
Blokla som si iba osoby, ktoré sa ku mne správali nevhodne. Jedna mi donekonečna posielala konšpiračné videa a podobné bludy a niekoľkokrát som jej pisala, že zo nebudem pozerat a nech mi to prestane posielať. Ked neprestala, tak som ju blokla. Čo si mám nechať dalej sr&t na hlavu, aby som bola za slušnú? 😅 šibe ti?
Potom som si blokla jedného manipulatora, lebo jeho sa inak zbaviť nedalo.
A potom este osobu z rodiny, čo mi začala nadávať za uplne blbosti. Nemám chut sa hádať a ked jej nešlo na prvú vysvetliť, tak som to takto ukončila. Proste ked mi niekto v správach nadáva, tak preco by som si ho nemohla bloknut? Za to, ze niekto nevie bloknutie predychat? To je snáď jeho problém.
Bloknutie je jedna z najlepších veci, co na soc.sietach funguje 🙂
Nie je to níč zvláštne, je to normálna obranná reakcia osoby. Ja som zablokovala pár ľudí, kde nechcem ísť do konfrontácie a jednoducho je to jednoduchšia cesta. Mňa si blokla sestra, keď sa so mnou prestala rozprávať. Neviem síce prečo, keďže som jej nepísala, ani ju nijako nekontaktovala, ale tak to cítila a rešpektujem to. Je to každého voľba. Pre niečo tú druhú osobu blokli...
Mňa si zablokovala jedna známa len preto, že som jej nevypisovala každý deň a nechcela som byť s ňou nejaká kamarátka. 😅 Nemala som si s ňou moc čo povedať. Ale nemám pocit že by ma to urazilo že si ma zablokovala, ukázala ona svoje detinské správanie. Postvala aj jej muža proti jeho dlhoročnym kamarátom a s nikým sa nebavia, takže takých ľudí v živote človek fakt nepotrebuje
Vďaka Bohu za možnosť blokovať na internete. Kašlem na úctu k tomu, kto nemá úctu ku mne.
@kvetinka_2 za mna absolutne v poriadku, zalezi na tom koho sa to tyka a preco... ale tak zase kazdy sme slobodny v rozhodovani sa
@anonym_4bca3c aby ma akokoľvek zablokovala sestra, to už je… ani pomenovať to neviem… des…
je mi jedno kto si co mysli, najdu sa nejaki, ktorych som blokla, vacsinou muzi, stale otravovali ked som neodpisovala, nechapali ze nemam zaujem o komunikaciu, mali nevhodne narazky, tak mna to obtazovalo....
Je mi absolútne jedno,že si niekto zablokuje mňa a tak isto mi je jedno,čo si myslí niekto koho zablokujem ja.
@kvetinka_2 tak asi ma ta osoba nejaky problem s Tebou. Ked je niekto napr.otravny, vypisuje a nepochopi, ze nama pisat, tak zablokujem nie?
Ja bloknem cudzich chlapcov co ziadaju o priatelstvo.

Ľudí, ktorých som si blokla (a je ich ozaj len pár), boli neslušní a neúctiví ku mne, resp.mi ublížili. Takže vôbec neriešim, čo si o tom kto myslí.