icon

Je tento rok aj pre vás najťažší a najhorší?

ninuska36
Dnes o 09:09

Ahojte. Čisto len zo zvedavosti by ma zaujímalo, či je tento rok najhorší a najťažší aj pre Vás. Hovorí sa- rok hada- zvliekanie kože, staré odchádza, nepotrebné končí. Vzťahy, ktoré nie sú kompatibilné skončia. Máte aj vy rok, ktorý vás zničil, vyčerpal a už sa tešíte že konečne končí?

Strana
z2
sssss123
Dnes o 13:01

Minuly rok bol podstatne tazsi, tento nebol jednoduchy.

zmrzlinka2021
Dnes o 13:12

@ninuska36

Vyznie to ako klise. Ano, niektore roky su narocnejsie, ale ja sa snazim skor pozerat na to, co bolo pekne a obohacujuce a za co mam byt vdacna. Neznamena to toxicku pozitivitu a ignoraciu reality. Ale uvedomenie si, ze tie dobre veci neraz ingorujeme, berieme ako samozrejmost a pritom, uz len rano sa zobudit je takym uzasnym darom.

Zivot je niekedy narocny, prichadzaju tazke boje, smutok, otazky, ale tomu sa proste nevyhneme.

majlo1234
Dnes o 13:38

Ja som subjektivne mala tazky rok-dve male deti, na ktore som v podstate sama. Ale objektivne-sme zdravi, mame dom, mame co jest, netrpime ani ziadnym inym nedostatkom, nikto nam nezomrel, neboli sme v nemocnici…ale to ani v minulych rokovh, cize ja mozem povedat, ze som objektivne tazky rok este nemala

sara07
Dnes o 13:40

boli ale lepšie , najhoršie na tom je momentálne zákony, konsolidacia , mikroodvod nám zasiahli do života viac než sme chceli
bráškovia prišli o prácu , jeden pracoval 12 rokov, druhy 25 rokov v tej istej firme ,oni čo nemaju tak radi zmeny, nevedeli si násjt pracu cez 6-10 mesiacov, posielali životopisy každy den, osobne, personalistom si zaplatili aby im upravili životopisy , nič , nakoniec jeden šiel pracovat na stavbu , dostava minimalku , to mu inak pohne dôchodokom ak nenajde nič nove - stale hlada - a zvyšok na čierno na ruku , on čo tymto vždy tak pohrdal a nechapal tak teraz s tym maka aj 12 hod denne , ostarel o 15 rokov snad // druhy skončil ako sanitar , s jeho školaniami, akreditaciami a neviem čim vymiena plienky v dds , ludia cez 50 snad už ani nie su ludia .
stopli sme živnost pre mikroodvody,prvy raz za 16 rokov ..
chceli sme v ramci nášho babského klubu urobit projekt, tiež sme to stopli ,nik si netrufa do toho ist, citime že stale menej kupuju si vecičky , ak sa to nezmeni tiež to stopnu , tiež nemaju na vyber ..
noviny už radšej len opatrne otvaram .. ale to nie je riešenie tiež nevediet ...
zrovna máme v nemocnici babky , rozmyšlame ako to urobit ked sa vratia, rozdelit , nik nechce prist o pracu .. tak sa tvarime že to netreba riešit ... geriatricke oddelenie na stabilizovanie praska vo švíkoch

kakakina
Dnes o 14:17

Ja určite áno,bol to najťažší rok v mojom živote.Tolko zlá,čo som zažila tento rok,ale verím že ďalší už bude lepší .Jedine viera na držala .A pozerám že niesom sama😥

mia667
Dnes o 14:29

@ninuska36 Ja sa priznám že áno, až tak, že to začalo úzkosťou..
Zažila som všeličo, aj horšie roky boli, ale tento som po psychickej stránke nedávala. Za mňa najhorší rok, dúfam že to skončí..
Verím že, nasledujúci bude omnoho lepší 🙂

doriiis
Dnes o 15:11
@tilly

@doriiis chápem, užívaj toto obdobie, prajem ti, aby neskončilo.
Ja zas naopak. Do 2023 som bola úplne v pohode. Aj keď boli zadrhely, vždy sa ľahko, rýchlo vyriešili. Aj rakovinu som nejak tak preplávala, aj finančné problémy som vždy ustála. Decká, aj keď náročné, vždy sa s nimi dalo. Len raz som sa dovtedy cítila fakt na prd, a to keď sa vedľa u susedov začala vojna. To som bola v strese chvíľu, ale hneď išiel zas život do starých koľají.
Na prelome 2023 a 2024 sa udiali veci a odvtedy je všetko na 💩.
.

@tilly .... To mi je ľúto. Nikto nevie, čo ho v budúcnosti čaká. Možno pre tých, čo mali zlý tento rok bude budúci rok najlepším v živote. A pre tých čo mali doteraz ok obdobie nastane peklo. 🤷🏻‍♀️ Nikto nevie.
Plány si môžeme robiť, mnohé veci však nie sú v našich rukach

tilly
Dnes o 16:57
@doriiis

@tilly .... To mi je ľúto. Nikto nevie, čo ho v budúcnosti čaká. Možno pre tých, čo mali zlý tento rok bude budúci rok najlepším v živote. A pre tých čo mali doteraz ok obdobie nastane peklo. 🤷🏻‍♀️ Nikto nevie.
Plány si môžeme robiť, mnohé veci však nie sú v našich rukach

@doriiis presne tak. Preto si ma človek užívať, keď sa darí.

terezia74
Dnes o 17:49

@ninuska36 najťažší rok v živote, a som rada že končí. Aktuálne v posteli všetci s horúčkami

milanemila
Dnes o 17:52

@ninuska36 nie mali sme fajn rok cela rodina, lebo sme si taky rok zariadili. Dost pomaha neverit na blbosti ako “rok zvliekania z koze”, kt ti podprahovo podsuvaju aka bude tvoja realita. Ano su dobre a zle dni, ale celkovo si myslim, ze bol fajn.

ria_sprout
Dnes o 17:56

Bol taký neutrálny. Ale každý Silvester sa bojím nového roka, či ten nebude ten najhorší čo zažijem. Pár ťažkých ich už za sebou mám. Neznášam tento prechod.

ria_sprout
Dnes o 17:58
@milanemila

@ninuska36 nie mali sme fajn rok cela rodina, lebo sme si taky rok zariadili. Dost pomaha neverit na blbosti ako “rok zvliekania z koze”, kt ti podprahovo podsuvaju aka bude tvoja realita. Ano su dobre a zle dni, ale celkovo si myslim, ze bol fajn.

@milanemila tak to je odvážne tvrdenie, že "zariadiť si". Niektorí ľudia si nevedia zariadiť zdravie, alebo žitie. Ak ťa stretne vážna choroba, alebo smrť, to nezariadis nijako. A práve to je pre ľudí ťažké.

manzanillaa
Dnes o 18:03

Zdravie mi tento rok dalo facku,aj keď nič strašné, sú horšie veci,ale dalo mi to čas zamyslieť sa trošku,či sa takto chcem uháňať ďalej. Nepodstatné veci sa snažím upratať,či v hlave,či doslova v dome ,už som napr vyhodila 4 vrecia oblečenia, ešte topánky pretriedim a dala som si sľub,že sa budem mierniť, netreba mi to..
Tiež by som sa chcela zdravšie udržatelnejšie stravovať,nie ze 2 mesiace a pá...
Zaradiť viac pohybu, aj len chôdza..
Nebrať sa tak vážne,ani iné veci, situácie..
Viac relaxovať..
Byť tolerantnejšia..
Viem už teraz,ze finančné to bude o niečo horšie,predsalen,som ešte PN min.január,ale ak sa uskromníme,tak bude aj na dovolenku pri mori, kým ešte syn s nami chce ísť a nič viac nám netreba,len to zdravie.
Tak uvidíme😊

dixitka
Dnes o 20:24
@milanemila

@ria_sprout tiež rozmýšľam, ako som si mala zariadiť, aby som tento rok 2x nepotratila, aby blízky rodinný príslušník nemal rakovinu s metastázami po celom tele a aby ďalší dvaja členovia rodiny nezomreli (z toho jeden nemal ešte ani dvadsať) 🤷‍♀️ plus xy ďalších vecí, ktoré sa pokašľali, vybrala som len tie “naj”… na horoskopy neverím a o tom zvliekaní z kože som počula prvý raz dnes, v tejto téme, no že tých ťažkých situácií bolo v mojom živote tento rok viac ako obvykle, to je skrátka fakt…
@milanemila

Strana
z2