icon

Kam sa podel materinský inštinkt dnešných žien?

merkelica
Včera o 13:08

Co sa to stalo so zenami? Spravia si dieta a uz sa trasu kedy mozu supnut dieta niekam do jasli/skolky a idu si nohy polamat aby isli do prace. Naco si vlastne zakladali rodinu? Nehovorim ze by nemali pracovat, ale trend je taky ze to chcu akosi na ukor dietata. Kam sa podel materinsky instinkt? (teraz nehovorim o matkach ktorych do toho tlacia ekonomicke moznosti)

Strana
z5
anonym_a8fcea
Dnes o 08:58
@anonym_ca7ff9

@anonym_a8fcea po konzumácii ovocia sa zvýši hladina cukru v krvi, čo môže mať tiež veľa negatívnych dopadov. Hovorím, že nie je dokázané, že škôlka je automaticky horšie riešenie ako domáca opatera a zároveň som presvedčená, že pre mnoho detí kvalitné prostredie predškolského zariadenia predstavuje šancu na záchrannú sieť. Samozrejme, nech si každý spraví ako uzná za vhodné, ale prestaňme sa tu oháňať nejakou dogmou, ktorá proste neplatí. Ten dôkaz samozrejme existovať v nejakej miere ani nemôže, pretože nenájdeš dve deti s rovnakým genofondom, zázemím v rodine a ekonomickými podmienkami, aby si vedela posúdiť výsledný efekt (alebo nájdeš, ale Mengeleho metódy sa naozaj realizovať nemajú). To, čo by sme mali riešiť je vysokokvalitná sieť predškolských zaradení.

@anonym_ca7ff9 aha, takže najprv sa vysmievaš zo zdrojov, potom napíšeš, že vlastne aj tak to nie je merateľné a akýkoľvek zdroj je aj tak nepoužiteľný, nakoľko sa nenájdu dve porovnávateľne merateľné deti. Takže tie tvoje tančeky okolo zdrojov boli úplne zbytočné.
Zbytok príspevku je aj tak tvoj osobný názor, ktorý môžeš mať akýkoľvek, tak isto ho môže mať ktokoľvek akýkoľvek tiež. Môj názor je, nech si každý rodič robí ako vie, podľa svojho najlepšieho svedomia a vedomia a intuície v súlade s povahou, genofondom svojho dieťaťa. Hádam sa my ostatní nebudeme montovať do dynamiky cudzej rodiny, ak je v tej rodine o dieťa normálne postarané.

anonym_e0e2d3
Dnes o 09:07

Lebo maju slabochov po svojom boku

katkazatka
Dnes o 09:30
@anonym_d66b78

@katkazatka to mas aj dnes,vela deti ma otcov iba na rodnom liste,vsetko na zene.Muz ,,akoze zaraba,,od rana do rana a o detoch nema sancu ako sa vychovavaju,alebo je muz v zahranici a pride raz za cas na dovolenku k rodine,opät si mysli,ze ma pravo si oddychnut a zase je vsetko na zene.
Zeny aj tu na mk padaju na hubu,citame tu stale,ze muz robi,ze muz je prec.
Preto som rada,za nas system opacnych smien aj zarobime velmi slusne aj deti maju otca,co sa o nich stara a mame aj volny vikend alebo aj volne poobedia.Takto ani ocr nam netreba,co vela zien sa potom velmi boji o pracu,lebo caste ocr.

@anonym_d66b78 to je pravda. Ale dnes s tym zeny uz mozu nieco spravit. Ak chcu, su sikovne a maju nieco v hlave. V minulosti bol otec sploditel standard. Kocikocat nechodili, lebo by ich vysmiali az v 7 chotari, ani starostlivosti vela nedali. Teraz mozes tento doplnok vymenit za lepsi. Voledy by si s nim musela dozit.

anonym_d66b78
Dnes o 09:31
@katkazatka

@anonym_d66b78 to je pravda. Ale dnes s tym zeny uz mozu nieco spravit. Ak chcu, su sikovne a maju nieco v hlave. V minulosti bol otec sploditel standard. Kocikocat nechodili, lebo by ich vysmiali az v 7 chotari, ani starostlivosti vela nedali. Teraz mozes tento doplnok vymenit za lepsi. Voledy by si s nim musela dozit.

@katkazatka ano,preto je tolko rozvodov ale kolke zeny aj tak na to nemaju a radsej trpia pri blbovi.

hanaxxx
Dnes o 09:54
@vler

@anonym_6df983 ja zijem a pracujem v USA a zamestnavatel ma povinnost drzat miesto zene iba 3 mesiace po porode, resp trocha menej ak zena nastupi na matersku napr tyzden dva pred porodom. Takze vsetky moje kolegyne pracuju skoro do porodu a potom sa do 3 mesiacov vratia do prace. Ziadny narok na matersku alebo rodicovsky prispevok neexistuje.

@vler to je vseobecne zname, ake zle podmienky tam maju matky. Urcite by sme si nemali brat priklad z USA v tejto oblasti. Aj tam je vela zien, ktore sa vzdali prace a zostali s detmi doma, kym boli male. Pokial si to mohli finance dovolit.

anonym_6324b5
Dnes o 10:12
@merkelica

@anonym_a8fcea nie som na rodicovskej, ale mam flexibilnu pracu takze sa striedam s manzelkou, zvyknem robim vecer ked maly spi, cez den sa striedame. fungujeme tak 3.5 roka a naplna nas to

@merkelica je veľký rozdiel striedať sa a byť pri deťoch nonstop. Žene stačí pár hodín byť mimo domu, medzi ľuďmi a už príde na iné myšlienky, dostane vietor do plachiet. Byť doma len s deťmi, mať malý kontakt s ľuďmi v spoločnosti je dosť ubijajuce. A nemusí ísť len o to, že by muž nechcel prihodiť ruku k dielu. Ak je väčšiu časť dňa v práci a po práci rieši veci okolo domu, záhrady,... tak je skrátka gro starostlivosti o deti na žene.
Mal by si si vyskúšať byť s nimi celý týždeň sám. Ale ani to ti neprilblizi, ake to je byť s nimi 3 roky. A úplná paráda je byť s dvojickami 😀

anonym_d8a169
Dnes o 10:40
@semela

@merkelica fenomen viacrocnej materskej resp. rodicovskej je hadam len vo vychodnej Europe. Moje holandske kolegyne sa cudovali preco som doma az rok😉

To neznamena ze to holandske kolegyne maju lepsie predsa. Pre malinke dieta je urcite lepsia rodina ako institucia.

Strana
z5