Kedy je žena v zrelom - strednom veku a kedy je už stará dievka?
Čaute všetci, otázočka do pléna. Kedy je žena v strednom veku? Kedy poviete, že ona je už v zrelom, strednom veku? A do kedy je ešte stará dievka? Lebo ja som stará dievka. Mám priateľa už xy rokov, ale neberieme sa. Čiže de facto som stará dievka. A on starý mládenec. A už sme zrejme v strednom veku. I keď mindestovo sme zastali na úrovni 28.
teraz so to berie uplne inak
a vidím že slovensko sa zaseklo v dost vela veci v 18 storoči, zrovna som pisala do inej témy niečo podobne 😂
Mám 36 a nie som vydatá a nikdy ani nebudem. Takže zomriem ako stará dievka s mužom a dvoma deťmi. 😄
Podľa mňa som v strednom veku teraz, keďže 36 je tak cca polovica života.
@anonym_autor stara dievka a stary mladenec? Zijeme v 19. storoci? Odpoved je: v ziadnom veku. Su to slobodna zena a slobodny muz.
@anonym_4579b9 19 je moc to nám lichotiš ... tiež nechápem zmyšlaniu
@anonym_autor dnes uz nie su stare dievky. Ziadna zena uz v nasej spolocnosti uz nie je povinna sa vydat. Ma moznosti, ako zit sama a uzivit sa.
Kedysi to bolo ine, spolocnost bola nastavena inak, tlacila na to, ze zena musi byt zavisla na muzovi. Vydat sa bola priorita.
Takze pojem “stara dievka” je uz prezitok.
Tak ako “stary mladenec”. Kedze sa tiez ocakavalo, ze kazdy muz sa musi ozenit a naplodit deti, pokracovanie rodokmena. A ten, ktory sa “neminul” do cca 30tky, bol uz starym mladencom.
Pokial nemal dake uznavane povolanie, ako pan profesor, ci bol slachticom, a pod. V takom pripade sa na to pozeralo inak, lebo “to bolo nieco celkom uplne ine”.
@anonym_autor dnes uz nie su stare dievky. Ziadna zena uz v nasej spolocnosti uz nie je povinna sa vydat. Ma moznosti, ako zit sama a uzivit sa.
Kedysi to bolo ine, spolocnost bola nastavena inak, tlacila na to, ze zena musi byt zavisla na muzovi. Vydat sa bola priorita.
Takze pojem “stara dievka” je uz prezitok.
Tak ako “stary mladenec”. Kedze sa tiez ocakavalo, ze kazdy muz sa musi ozenit a naplodit deti, pokracovanie rodokmena. A ten, ktory sa “neminul” do cca 30tky, bol uz starym mladencom.
Pokial nemal dake uznavane povolanie, ako pan profesor, ci bol slachticom, a pod. V takom pripade sa na to pozeralo inak, lebo “to bolo nieco celkom uplne ine”.
@moonlight1210 uplne suhlasim, ze dnes je uz uplne ina doba, beru sa veci inac. Ta spolocnost sa celkovo uz vyvinula a ubera sa inym smerom.
Mám 36 a nie som vydatá a nikdy ani nebudem. Takže zomriem ako stará dievka s mužom a dvoma deťmi. 😄
@doriiis moment to nie, to si prespanka lebo maš deti a nie si vydata, čo maš mat bez obručky - 😂😂 -
alebo potom fakt čo si ??? ja ked som sa minule smiala s kolegom tak to som asi pobehlica, a kedže mi rozpraval čo vyviedla jeho dcera tak to som asi hned aj rozbijačka rodiny 😂😂 - lebo však to je zo sukromia a bližšia informacia
my tu nenosíme sice burky látkové ale mentálne zaručene, drviva väčšina
@doriiis moment to nie, to si prespanka lebo maš deti a nie si vydata, čo maš mat bez obručky - 😂😂 -
alebo potom fakt čo si ??? ja ked som sa minule smiala s kolegom tak to som asi pobehlica, a kedže mi rozpraval čo vyviedla jeho dcera tak to som asi hned aj rozbijačka rodiny 😂😂 - lebo však to je zo sukromia a bližšia informacia
my tu nenosíme sice burky látkové ale mentálne zaručene, drviva väčšina
@sara07 ... Prespanka, frajerka, tá ktorú si nikto nechce vziať, slobodná matka, zadné vrátka. Nie je nič, čo som tu už o sebe nečítala. 😃
Minule som tu napísala, že som sa nikdy netúžila a netúžim vydať. Mala si vidieť tie diagnózy, čo mi tu dávali. 😀 Lebo vyzerá to tak,že niektoré sa narodili a žijú iba preto,aby boli manželkami.
@anonym_autor myslim,že už nikto nerozmýšľa v intenciách toho, čo píšeš. Ani na dedine nie.
Akurát sa mi páči,ako sa niektoré nevydate ženy povysuju nad ostatné a obhajujú všade ale je to moderné nezahadzivst sa niekým a byť nezávislá. Ospravedlňujú si ten svoj status kadecim. A končí to výsmechom z nemoderné ho manželstva. Lebo doba je iná. Doba iná nie je. Iba si niektorí povýšili hanbu na výsadu. V duchu hesla "aj tak sa dá".
Lebo chudery,čo sú manželky,tie iba trpia a musia vydržať,lebo medveď.
Určite je naozaj veľkým šťastím byť slobodným človekom.
Či v manželstve,či ako singel.
Lenže ti skutočne štastmi ľudia si nemusia chodiť pre chlacholenie na MK,kde im podobné "šťastné" ženy im pritakaju,že nieeeee,nie práve vy tie silné ženy,kt.mame všetci obdivovať. Vy len kráčate s dobou,vy ste našim príkladom šťastia. A potom tajne plačete do vankúša a žiadate svojich partnerov o ruky,či dávate ultimáta,či ste už dokonca presvedčili samé seba,že vlastne to nechcete.
@sara07 ... Prespanka, frajerka, tá ktorú si nikto nechce vziať, slobodná matka, zadné vrátka. Nie je nič, čo som tu už o sebe nečítala. 😃
Minule som tu napísala, že som sa nikdy netúžila a netúžim vydať. Mala si vidieť tie diagnózy, čo mi tu dávali. 😀 Lebo vyzerá to tak,že niektoré sa narodili a žijú iba preto,aby boli manželkami.
@doriiis prečo by si sa mala vydat ,to je taký prežitok
ako my keby sme neriešili hypoteku aby ju dali tak sa tiež absolutne nezoberieme
a to bola ina sodoma gomora ked sme si vydupali svadbu o 8 ludoch a bez deti😂😂 , jedna švagrina sa preto 25 rokov nerozprava a uplne ma dojalo ked vydavali dceru teraz a urobili tiež svadbu bez deti - lebo akosi ked su dospele deti a tie maju deti zrazu máš o45 ludi viac 😂😂😂
Stará dievka je označenie pre nevydatu ženu. Kým starý mládenec sa profanoval ako ten sexi chlap,stará dievka bolo hanlivé označenie, pre tu čo nikto nechcel a v minulosti bola extrémna rarita aby spolu ľudia žili v domácnosti bez manželstva. Ty si slobodná, a žiješ so svojím priateľom a tvrdíš že si s tým ok, vlastne máš svoje dôvody, a myslím že nikto ti to tu nevyčíta.
ako my keby sme neriešili hypoteku aby ju dali tak sa tiež absolutne nezoberieme
a to bola ina sodoma gomora ked sme si vydupali svadbu o 8 ludoch a bez deti😂😂 , jedna švagrina sa preto 25 rokov nerozprava a uplne ma dojalo ked vydavali dceru teraz a urobili tiež svadbu bez deti - lebo akosi ked su dospele deti a tie maju deti zrazu máš o45 ludi viac 😂😂😂
@zmrzlinka2021 ... Tak podľa logiky v úvodnom príspevku som stará dievka. Ja som reagovala na to.😄
@sara07 .... Pekné. 😃
teraz so to berie uplne inak
a vidím že slovensko sa zaseklo v dost vela veci v 18 storoči, zrovna som pisala do inej témy niečo podobne 😂
@sara07 a čo je zle byť starou dievkou? Žena ktorá nie je vydatá, predsa nie je horšia. Ja som tiež plánovala byť starou dievkou.
@anonym_autor v dnešnom storočí je žena v zrelom strednom veku vtedy ako to cíti ona, niekto po 40 niekto po 50, niekto skôr, dnes také pomenovanie SD alebo SM neexistuje, ani sa s tým nestretávam, ľudia si žijú život akí chcú, našťastie, aj keď samozrejme existujú spiatočníci
Narážam na to, že som tu čítalaa niekde od iných žien, na inú ženu, asi mladšiu odo mňa, že to bude zatrpknutá stará dievka. Tak hovorím priateľovi, že to už asi keď má žena určitý vek a nie je vydatá, je pre 28ročné maminy, zatrpknutá stará dievka.
@doriiis v minulosti si písala že pripúšťam aj možnosť manželstva s tvojim priateľom priateľom. Dnes tvrdíš, že nikdy. Je to poriadku. Ty poznáš dôvody. Nie si povinná sa obhajovať, vieš prečo s ním nie a koniec.
Príklad: je tu jedna uzasna múdra žienka s nickom bodka. S priateľom mala tri deti, tiež sa bila za to že manželstvo nie. Nakoniec tie dôvody sa aj tu ukázali a skončilo to smutne. Proste podvedomie niekedy tuzenu chráni.
@anonym_autor mne v suvislosti s tym napadlo, ze kym vo svete sa uz ludia neoznacuju ani pohlavim, ona, on, mozu si vybrat, ze su ono, na Slovensku su este stale stare dievky a podobne. Snad u dalsia generacia nebude plna predsudkov. A kazdy bude stastny, ako je, bez vysvetlovania.
Narážam na to, že som tu čítalaa niekde od iných žien, na inú ženu, asi mladšiu odo mňa, že to bude zatrpknutá stará dievka. Tak hovorím priateľovi, že to už asi keď má žena určitý vek a nie je vydatá, je pre 28ročné maminy, zatrpknutá stará dievka.
@anonym_autor .... Väčšinou do zatrpknutych starých dievok nadávajú tie šťastne vydate. 😀
@anonym_autor vieš koľko výdatnýc, rozvedenych , čo sú zatrpknuti?
Tvoj stav nehovorí nič o tvojom pristupe
@sara07 ak už máte hypotéku, tak sa rozvedte. Kde je problém?
@doriiis v minulosti si písala že pripúšťam aj možnosť manželstva s tvojim priateľom priateľom. Dnes tvrdíš, že nikdy. Je to poriadku. Ty poznáš dôvody. Nie si povinná sa obhajovať, vieš prečo s ním nie a koniec.
Príklad: je tu jedna uzasna múdra žienka s nickom bodka. S priateľom mala tri deti, tiež sa bila za to že manželstvo nie. Nakoniec tie dôvody sa aj tu ukázali a skončilo to smutne. Proste podvedomie niekedy tuzenu chráni.
@zmrzlinka2021 .... To nie je, že s ním nie. To je že všeobecne nie. Nikdy som netúžila po svadbe a kebyže nežijem so svojím mužom tak nežijem so žiadnym mužom. 😄
Čo sa týka zabezpečenia a istôt, tak v dnešnom svete sa dá zariadiť úplne všetko.
@zmrzlinka2021 .... To nie je, že s ním nie. To je že všeobecne nie. Nikdy som netúžila po svadbe a kebyže nežijem so svojím mužom tak nežijem so žiadnym mužom. 😄
Čo sa týka zabezpečenia a istôt, tak v dnešnom svete sa dá zariadiť úplne všetko.
@doriiis ale ty žiješ s týmto priateľom, preto píšeš o vzťahu s ním.
@anonym_autor pojem."stara dievka" je za mna zena, ktora nema muza, nema dieta a nema ani vek na rodenie deti tj. tak od 40 vyssie kedze teraz sa prve deti rodia ovela neskor.
Stredny vek vnimam cca okolo 50tky.
@doriiis ale ty žiješ s týmto priateľom, preto píšeš o vzťahu s ním.
@zmrzlinka2021 ... No logicky
@anonym_autor pojem."stara dievka" je za mna zena, ktora nema muza, nema dieta a nema ani vek na rodenie deti tj. tak od 40 vyssie kedze teraz sa prve deti rodia ovela neskor.
Stredny vek vnimam cca okolo 50tky.
@anonym_27ab81 tak to som stara dievka.
Pre mna je stredny vek az tak cca 45 rokov. Urcite by som ako 30- 40rocna nepovedala ze som v strednom veku
Pre mna je stredny vek az tak cca 45 rokov. Urcite by som ako 30- 40rocna nepovedala ze som v strednom veku
@ivik4 no mám 44,5 roka, čiže som v zrelom veku. Nemám muža, nemám deti. Čiže podľa vyššieho komentára som stará dievka.
@ivik4 stredný vek je od 38r je to podľa priemerneho veku dožitia ženy.Stara dievka je pre mňa žená, ktoré nemá deti ani muzaa žije sama, alebo s rodicmi
Stará dievka je nielen status, ale predovšetkým je to povaha, ktorá sa vekom a samotou zhoršuje. Stará dievka je sebastredná, stále rieši len seba, čo urobila, zjedla, kúpila... pričom nevníma, že to nikoho nezaujíma, ani že už to trikrát riešila. Ďalej je vo všetkom najmúdrejšia, najmä vo veciach, ktoré reálne nezažila, napríklad výchova detí. Je čudáčka, so svojimi kamennými zvykmi a minimálnou schopnosťou a ochotou prispôsobiť sa. Žiť sa s ňou zvyčajne nedá a pracovať s ňou je tiež ohromná zábava. A vždy je neomylná, taký prototyp zachmúrenej učiteľky na ZŠ, ktorá neznesie iný názor ako svoj.

@anonym_autor stara dievka a stary mladenec? Zijeme v 19. storoci? Odpoved je: v ziadnom veku. Su to slobodna zena a slobodny muz.