Kedy je žena v zrelom - strednom veku a kedy je už stará dievka?
Čaute všetci, otázočka do pléna. Kedy je žena v strednom veku? Kedy poviete, že ona je už v zrelom, strednom veku? A do kedy je ešte stará dievka? Lebo ja som stará dievka. Mám priateľa už xy rokov, ale neberieme sa. Čiže de facto som stará dievka. A on starý mládenec. A už sme zrejme v strednom veku. I keď mindestovo sme zastali na úrovni 28.
@anonym_autor ja som rozvedená, a všetky ženy okolo mňa tiež, čiže manželstvo v dnešnej dobe ti nezaručí doživotnu lásku ☝️
Stará dievka je nielen status, ale predovšetkým je to povaha, ktorá sa vekom a samotou zhoršuje. Stará dievka je sebastredná, stále rieši len seba, čo urobila, zjedla, kúpila... pričom nevníma, že to nikoho nezaujíma, ani že už to trikrát riešila. Ďalej je vo všetkom najmúdrejšia, najmä vo veciach, ktoré reálne nezažila, napríklad výchova detí. Je čudáčka, so svojimi kamennými zvykmi a minimálnou schopnosťou a ochotou prispôsobiť sa. Žiť sa s ňou zvyčajne nedá a pracovať s ňou je tiež ohromná zábava. A vždy je neomylná, taký prototyp zachmúrenej učiteľky na ZŠ, ktorá neznesie iný názor ako svoj.
@anonym_22e33a do bodky súhlasim mám takú 47r.kamaratku je to trápenie pre celú rodinu.Chyba jej cit, ktorý majú ženy s deťmi sebaobetovanie, spraviť iným radosť.A často majú syndróm obete
@sara07 a čo je zle byť starou dievkou? Žena ktorá nie je vydatá, predsa nie je horšia. Ja som tiež plánovala byť starou dievkou.
@zmrzlinka2021 je to absolutne jedno čo je nie je alebo vôbec čo
každy ako chce a ako sa citi , ja som sa pozastavovala že vôbec teraz toto niekto ešte rieši
ako si kto ustelie tak spí ,
opakujem keby nebolo hypoteky tak tiež žijeme na divoko alebo na psiu knižku ...
momentálne sa môžeš rozviest , odist ale dakedy to nešlo bez toho aby si bola vyvrhel
@anonym_autor citis sa ako stara dievka? a akoze nemas muza? a ten priatel, s ktorym zijes, to je zena?
@reanda to nie je môj muž, je to frajer, priateľ, nie je manžel. Čiže nie je to môj muž.
Nezasekli ste sa mindsetom na 28 rokoch ked riesis kto je stara dievka. To 28 rocni nerobia.
@sara07 ak už máte hypotéku, tak sa rozvedte. Kde je problém?
@zmrzlinka2021 nemáme dôvod, tebe čo zle sadol šalat alebo čo 😂🙂😂 či len vidiš nick sara a už tneš
skus trochu aj čitat čo pišem nielen kopat a vytrhavat z kontextu
teraz so to berie uplne inak
a vidím že slovensko sa zaseklo v dost vela veci v 18 storoči, zrovna som pisala do inej témy niečo podobne 😂
@sara07 sedlač osprostená to ešte stále používa
@reanda to nie je môj muž, je to frajer, priateľ, nie je manžel. Čiže nie je to môj muž.
@anonym_autor nie je manzel, ale muz snad je.. mne pridu smiesne tieto oznacenia - frajer, priatel a neviemco.. ty si zena, on je muz.. ste partneri.. zijete spolu.. je podstatne, ci mate na seba papier? ci ty ho nevnimas bez papiera ako svojho muza/partnera?
Nezasekli ste sa mindsetom na 28 rokoch ked riesis kto je stara dievka. To 28 rocni nerobia.
@anonym_8ab215 ja to neriesim, ale tu nejake vydate panicky z windsoru takto castuju single 40tnicky.
@anonym_8ab215 ja to neriesim, ale tu nejake vydate panicky z windsoru takto castuju single 40tnicky.
@anonym_autor ha? Realne o tom zakladas diskusiu
@anonym_autor či statkár dievka alebo v strednom veku je úplne jedno každý si to hovorí ako chce ja sa stará vôbec necítim a to mám už po 50
@anonym_autor
Aj v Ázii to majú ešte horšie pomenované v Číne nad 27 je to leftover women tak v preklade zena na odpis
ešte staršie old dog starý pes
@sara07 ... Prespanka, frajerka, tá ktorú si nikto nechce vziať, slobodná matka, zadné vrátka. Nie je nič, čo som tu už o sebe nečítala. 😃
Minule som tu napísala, že som sa nikdy netúžila a netúžim vydať. Mala si vidieť tie diagnózy, čo mi tu dávali. 😀 Lebo vyzerá to tak,že niektoré sa narodili a žijú iba preto,aby boli manželkami.
@doriiis sa dorehoceš keď sa tvojmu partnerovi niečo nedajbože stane.
Potom už taká vyrehotaná hrdinka nebudeš
stará dievka je slobodná, bezdetná a bez partnera žijúca žena, ktorá prekročila zvyčajnú vekovú hranicu na uzavretie manželstva. keďže sa na svk posúva vek mladomanželov, je logické že staré dievky su už staršie ako pred 20 alebo 50 rokmi… je jasné že starou dievkou nemožno nazvať ženu s 2 deťmi a dlhoročným partnerom… staré dievky sú ženy ktoré žijú samé pre seba, prípadne pre rodičov alebo súrodencov…
a žena v strednom veku? povedzme že to sú ženy v perimenopauze až menopauze pred dôchodkom 😏
Za mna je stredny vek od 40, urcite 40-rocnu zenu neoznacujem ja sama za mladu.
Sa čudujem že v roku 2025 ešte stále niekto označuje ženy ako staré dievky :D
@doriiis ja zas beriem stredný vek skôr tak po 40-tke.Kedže máš ešte len 36,tak si mladica =)
@katarinkalilly ...no neviem. 😀Ale dakujem
stredný vek - 35+.
https://sk.wikipedia.org/wiki/Veková_periodizácia
@anonym_autor stredny vek asi od 40r by som brala. Stara dievka a pod su zastarale dedinske reci, ktore som myslela, ze uz vymizli...a to byvam v zapadakove. Si slobodna, ziadna stara dievka, mne sa to hnusi...hoci sa ma to netyka
njn, už nie sú zrelé ženy ale MILF-ky🤣
Mam 34 rokov niesom vydatá a mám s priateľom dve deti a neprídem si že som stará dievka a popravde na svadbu ani nemám už chuť . Stará dievka sa hovorilo dakedy teraz je iná doba

Mám 36 a nie som vydatá a nikdy ani nebudem. Takže zomriem ako stará dievka s mužom a dvoma deťmi. 😄
Podľa mňa som v strednom veku teraz, keďže 36 je tak cca polovica života.
@doriiis ja zas beriem stredný vek skôr tak po 40-tke.Kedže máš ešte len 36,tak si mladica =)