Koľko priestoru naozaj potrebujete na život?
Baby, úprimne, koľko priestoru NAOZAJ potrebujete na život?
My máme 232 m2 dom + 72 m2 krytú vykurovanú terasu.. a bývame tu dvaja dospelí a pes.
A teraz čítam, ako sa niektoré tlačíte štyria v 60 m2 a tvrdíte, že "to úplne stačí"
Naozaj vám to stačí, alebo si to len nahovárate?
Koľko m2 máte vy a koľko vás tam býva? Fakt ma zaujima realita, nie ideálne predstavy
@anonym_autor my máme 89 m2 na 12 árovom pozemku. Sme piati, psi sú vonku.
Dobrých ľudí sa všade veľa zmestí 🙂 A čím menej zastavanej plochy tým viac zelene 🌲🌳. Nepotrebujeme mať kúpeľňu, že sa tam zmestí biliardový stôl a chodbu na hranie bowling-u...
@anonym_autor 20m aj to nemam kedy upratat , hold domov sa chodim len vyspat
@anonym_autor ...a to sa nehanbíš??
Sme traja, dom má 240, ale je tam aj dvojgaraz a terasa
@anonym_1a5d45 dost male, nie? Ako tam dokazete zit? 😂
@anonym_3d934b kolobežkuju sa 😆
100m 4i dom + terasa dvaja. Úplne stačí, ani celý nevyužívame.
@anonym_autor Jeeemine, my mame domisko 3x80m², sme 5ti(2+3) a taak strasne by som sla do niecoho mensieho. Mne to pride zbytocne vela. A hlavne ked sa pozeram na to z pohladu buducnosti, ze sily nam budu ubudat, deti si odidu po svojom a my s muzom sa tu budeme po dome nahanat ? A upratovat, udrziavat 240m² ? Zbytocne vela. Mne by uuuplne ale uplne stacil 3izbacik do 80m². Ale ja som fakt minimalista v tomto. Nepotrebujem vela priestoru.
@anonym_autor byt v akychkolvek m2 nie je absolutne vhodny pre vychovu deti, vyhody domu su nepriestrelne, ludia si samozrejme budu chvalit svoje kralikarne/akvaria lebo za ne hlupy dali neskutocne peniaze co by clovek s rozumom neurobil😎
@anonym_04f168 toto je hlúposť ako šľak. My sme mali € na dom. No kúpili sme byt. Škôlku máme priamo pod oknami, školu cca 15 min. V lese sme za 20 min a tak isto v meste. Uprednostnili sme čas strávený s deťmi vonku a zmysluplnejšie ako v aute v uniformných satelitoch okolo okresných miest. A prácu máme obaja do 20 min od bývania. A krásne vnútrobloky, kde mi 4 ročná dcéra sama bicykluje aj poza panelák tak, že ju nemusím strážiť. Máme tu super susedov, záhradky 5 min od bytu kam chodíme tráviť čas.
U nás vyhral čas s deťmi. Nie priestor. Máme 82 štvorcových metrov. Deti - chlapec a dievča majú sooločnú izbu, vieme z nej spraviť dve samostatné izby ale nechceme.
A k téme, balkón by sme mohli mať väčší a hodila by sa komora alebo technická miestnosť.
Mame 145 m2, mame 4 deti, v lete pribudne piate. Chybaju nam 2 izby aspon. Vlastne viac, lebo by som potrebovala 1 izbu ako siciu dielnu, manzel skusobnu a minimalne susiaren na pradlo. A mozno este telocvicnu. Ale vzdy lepsie ako byt. Mozno raz bude nieco vacsie, podla moznosti. Aj vacsiu zahradu, ja som maniak. Ale stale si hovorim, ze radsej skromnejsie, ale hlavne v zdravi a s laskou a pokorou k tomu, co mame.
Na zivot potrebujem tolko priestoru, v akom sa citim dobre. A citit sa dobre vobec nezavisi od vymery, ale od toho s kym tam byvam. Mne staci co mam, aj ked by som prijala vacsi balkon, este jedno WC a hektarovu kuchynu, kde by sa mi vosla taka linka, do ktorej sa zmestia vsetky moje stroje na varenie
@anonym_befdf5 joj, kuchynu uz mam konecne velku, je to fakt iny rozmer, ja tam stravim najviac casu. Ale este by som aspon taku istu dielnu potrebovala a to nemam kde urobit. Ibaze pristavit, ale to zas pridem o ten kusocek terasky a zahradky a to zas tiez nechcem. Nuz, sny treba snivat. Prajem Ti to.
Podľa mňa tak 10m2 je dostatočne, v niektorých krajinách či hong kong či pakistan máš často 2-3m2 vlastný priestor.
@anonym_autor ježíín tieto básničkarky 😂😂 keď vyjdem vonku mám štvorcov koľko chcem
Sme štyria v 140 m2 dome a myslím,že je to tak akurát. Na upratovanie veľa 😄
@marsmykkok kde na 54 m2 mas ulozne priestori pre 2ludi?
Do chodby 4 m2 nedas ani botnik a komodu pre dvoch poriadne.
@natalka13 ale daš 😘
My bývame v dome s pomerne veľkými izbami. Ja mám rada veľké priestory, ale nevadilo mi byť ani dlhšie v karavane (obytnom aute), chodili sme aj na mesiac a v pohode sme to tam vydržali s dvomi pubismi a psom.
Ale na život potrebujem veľa priestoru. A je pravda, ako tu už niekto spomenul, že časom z toho urobíš skladisko. Skladujem aj hračky po deťoch, neviem načo. Ale mám pivnicu, podkrovie a ešte aj povalu, tak to láka. Idem to vytriedit, už mi to lezie na nervy.
A ešte tu niekto spomínal upratovanie. Nechápem, čo s tým upratovaním všetci majú. Úplne v pohode sa dá udržiavať aj veľký dom, nikdy som nemala upratovačku. Bežné upratovanie je bez problémov, sní netrvá dlho, poriadok udržiavame, nemáme bordel v dome, jediné, čo trvá dlhšie, sú okná.
Čo by som ja osobne nezvládla, je jedna kúpelňa a jedno WC pre 4 a viac členov rodiny.
Byvame 4, byť 58 M2. Na upratovanie stačí, 😁🤣 áno, je to malé, no zbytočnosti nehromadim.
100m2 pre 3 osoby. No s “otrasnými” susedmi je nám” aj toto veľa. Hluk, smrad… kameru nepotrebujeme, Radšej trávim čas mimo domu.
My mame dom, 100m2 +zimna zahrada,2dosp.2deti a nie je to pre nas malo, ale bohate vela. Mohli sme si s kludom kupit vacsi dom, ale prislo nam to uplne zbytocne. Ked deti vyrastu a opustia dom, je velka sanca ze sa prestahujeme do mensieho 3izb.
150 metrov dom a sme styria a uz nam to zacina byt malo, ale clovek si zvykne, ked nema na viac, tak byva aj v malom, dolezite je vediet si to doma zorganizovat
Mame cca 80m2. Sme tu siesti. Robime detom podkrovie. 3izby. Ale poviem oravdu aj sa bojim ze to bude uz take "velke". Kazdy vo svojom zalezeny. Ale idu do puberty. Je prirodzene ze kazdy chce svoj klud. Svoje miesto. Tak ci onak. Viac ako dalsich cca 50-60m2. Takze dokopy bude 140.
Ono zavisi od toho co a kolko si clovek moze dovolit. Ked si nemoze dovolit,uskromni sa.jednoduche, nie?
@marsmykkok kde na 54 m2 mas ulozne priestori pre 2ludi?
Do chodby 4 m2 nedas ani botnik a komodu pre dvoch poriadne.
@natalka13 tak to by si sa cudovala, ze kde..😉 my sme kedysi, zili v 1.5izb byte 40m2 a mali sme aj botnik, jeden mini roldor na chodbe + hlavny roldor v obyvavke a priestoru tolko ze sme ani nezaplnili dvaja v tom case😁 staci byt kreativny a vsetko sa da vymysliet 🙂
mne vobec neslo o to chvalit sa, to ste uplne mimo, A je jedno ze zarobime spolu viac ako 10 000 mesacne v cistom, to s velkostou domu nema nic spolocne, ale aby ste sa citili prijemne. Dolezite je doma sa citit ako na mieste kde si ponamahavej praci odpociniete.
@anonym_autor ja mám dom asi dosť veľký nie taký veľký ako vy ale aj tak ma to rozčuľuje lebo toľko upratovania ...a potom sa zaprace aj to čo netreba. Príležitosť a možnosti nemusia byť len výhodou. Človek podľa mňa k životu nepotrebuje každý týždeň mať iný koníček a mat milion veci doma a množstvo priestoru. A tiež ekológia dostáva zabrať. Ja keby môžem tak sa aj s deťmi pretahujem niekde do mesta na toto obdobie ich života nech nemusia všade dochádzať dopravou alebo sa voziť lebo sú už vo veku kedy by to ocenili skôr. A áno musela by som vyhodiť polovicu veci čo máme ale dobre by to bolo.
Podľa mňa čím viac priestoru tým viac skladovania zbytočností a bordelu.. My bývame v 61m 4ria, nevravím žeby sme neuvítali ešte o pár m2 viac ( zišla by sa miestnosť napr na šatník alebo iba taká pracovňa navyše) ale rozvrhli sme si to všetko tak ze sa zmestíme uplne v pohode. Neskladujeme doma somariny takže pravidelne upratujeme a zbavujeme sa nepotrebných vecí. Preto aj v 61m nemáme preplnené vsetky úložné priestory a byt vyzerá čisto, moderne a vzdušne. Ja by som napríklad nevymenila m2 za vzdialenejšiu lokalitu a obrovskú hypotéku.
@anonym_autor máme rodinný dom, 120 stvorakov + 30 terasa, vyhrievania len v lete slnkom, už len 1 pes, ja a manžel občas syn. A záhradu od vidím do nevidím. Celé leto sme vonku záhrada, dvor, terasa, úplne nám to stačí. Ak by bolo málo, miesta na stavanie je dosť. Nepotrebujem viac miesta na bývanie.

@ivicatolic vsak irónia
@minenkaa ,,,😆👍i ja mám niečo podobné, v záhrade staviame ešte dom pre psíka, cca 300m2