Máte dve priezviská? Ktoré používate pri predstavovaní?
Našťastie nemám, ženy čo som stretla sa vždy predstavovali oboma spolu
@cehavuk Mam dve, mne to vyhovuje a najviac som s tym stotoznena takto. Predstavujem sa vacsinou tym po manzelovi, ale niekedy sa viac hodi moje rodne, kedze to manzelove nikto nevie, ako sa pise a treba ho hlaskovat. V robote ma volaju vacsinou mojim rodnym, predsa len som sa vydavala neskoro a ludia si uz zvykli 🙂.
Mam dve, vacsinou manzelovym. Obcas aj rodnym, zalezi od situacie, kde ma kto ako pozna. 🙂 ale pri podpise pouzivam obe.
švagriná má dve. Predstavuje sa po manželovi - súčasnom.
to prvé vôbec nie je jej rodné.
Nerozumiem tomu, ale nemusim rozumiet vsetkemu.
Ak ma zena dve, ma sa predstavovat dvoma.
Tiež nerozumiem tomu výberu, teda raz po manželovi, raz po svojom rodnom priezvisku..asi losuju vtedy, komu sa predstavujú a ktoré priezvisko sa hodí k situácii. Som sa, mate ten nezmysel 2 priezviska, myslím, že sa máte predstaviť tými.
kto ma dve, mal by sa obomi nie? naco si potom dotycna nechala aj druhe priezvisko?
ak už by som mala 2 priezviská tak by som sa predstavovala obidvomi. Ak ešte len rozmýšľaš nad tým, či si dáš obe tak si to veľmi dobre rozmysli. Ja by som dve nikdy nechcela, robí to potom problémy aj na úradoch a inštitúciách, celkovo ten systém na SVK nie je taký dobrý a nerátal s tým, že ľudia budú mať "bežne" 2 priezviská. btw... mne to príde divné mať aj dve mená, aj dve priezviská.. taká "schyzofrénia" ale nech si robí každý ako sa mu páči, keď je to dovolené... rešpektujem 🙂
Mala som dve, nechala som si aj rodné kvôli mladšiemu synovi ktorého som mala za slobodna....a predstavovala som sa aj tak len priezviskom po manželovi...taksd som rodné zrušila a uz mam len jedno...
kto ma dve, mal by sa obomi nie? naco si potom dotycna nechala aj druhe priezvisko?
@anonym_799fb2 No napriklad preto, ze pod prvym priezviskom vydala nejake publikacie alebo vedecku cinnost alebo dovodov moze byt milion.
ženy z koníka by v zahraničí kde sa používa aj 5-6 mien asi zinfarktovali 😜😂 správne, čo si kto má čo mať viac ako 1 meno a 1 priezvisko 🙈😂 (ja mám 1m a 1p, to len pre rýpalky)
@anonym_799fb2 No napriklad preto, ze pod prvym priezviskom vydala nejake publikacie alebo vedecku cinnost alebo dovodov moze byt milion.
@lenka_da 😁 takych je kolko? ale tak mne to je jedno, nech maju dve a predstavuju sa len jednym. ked sa im to paci...
Mám dve. Vydávala som sa počas života v zahraničí, takže som si nechala kvôli práci aj dievčenské.
Už žijem na Slovensku, predstavujem sa len prvým, čiže manzelovym..
Ženy nepýtala som sa na názory,nechápem načo reagujeterna to na čo sa nepýtam. Tým, ktoré odpovedali na otázku ďakujem. Zaujíma ma , keď má žena dve priezviska či sa predstavuje prvým či druhým,ktoré má zapísané. Mám dve a stále má oslovujú len tým prvým ,nie druhým
Ženy nepýtala som sa na názory,nechápem načo reagujeterna to na čo sa nepýtam. Tým, ktoré odpovedali na otázku ďakujem. Zaujíma ma , keď má žena dve priezviska či sa predstavuje prvým či druhým,ktoré má zapísané. Mám dve a stále má oslovujú len tým prvým ,nie druhým
@cehavuk
no tak ich oprav, ked ti to vadi
Prepacte pane, ale ja som Patricia Medved Macikova, nie Patricia Medved, volajte ma prosim oboma menami, dakujem
/pouzila som moju oblubenkynu, lebo to je taky skvost 🙂/
@cehavuk nechápem, že nechápeš, keďže kladies otázku na verejnom fóre, čiže sa vyjadria aj názory, rozvinie diskusia, či sa Ti páči, alebo nie.
@cehavuk ja mám dve priezviská. Po manželovi a druhé som si nechala po exmanželovi kvôli deťom. Používam len to prvé po manželovi ale pravidelne keď idem so staršími deťmi k Dr, v škôlke či v škole mi hovoria exmanželovým priezviskom. Ale na bežné veci keď treba niečo podpísať, keď si niečo objednám atď používam len manželove priezvisko 😊
@cehavuk mám jedno, nechapem vyznamu dvoch priezvisok, ak sa vydám, je pre mna logické, že priezvisko za slobodna nebudem používať, a nechápem ani novému trendu, aby dieťa malo dve priezviska, ale samozrejme, ego matiek nepustí
Ja osobne dve nemám, ale pár žien, ktoré majú, poznám, a všetky sa predstavujú oboma.
@cehavuk nie nechapem aky to ma zmysel predstavovat sa dvoma, nikoho nezaujíma ako si sa volala pred vydajom omg pice co si to vsade pisu😂
Mám dve. Predstavujem sa viac po manželovi a niekedy oboma (hlavne na úradoch, lekár a pod.).
A viem prečo som si nechala meno aj po mojom otcovi. Manžel s tým nemal najmenší problém. Máme dcéru, podľa mňa bude len rád ak sa naša dcéra rozhodne nechať si aj jeho priezvisko. A keď nie, svet sa nezrúti.

našťastie nie