icon

Máte obavy z osamelosti na staré kolená, ak nemáte dieťa a súrodencov?

Včera o 11:55

Zaujímalo by ma ženy. Ja tiež nemám deti. Som rozvedená. Manžel. Má bil a podvádzal. Deti som nestihla už. A ani iného nemám. No plánujem si najst aspoň druhého muža raz na staree kolena. rodičia pomru raz. Rodičia obaja jedináčik očiach.. Ja jedináčik takže nemám bratrancov sesternice. Budem úplne sama na starosť. Nebojíte sa čo bude? A ešte keď ste chudobné a nebudete mať na starobinec..?

Prosím konštruktívne odpovede

Strana
z3
crazy_cat_lady
Včera o 11:57

Nie. Ked by si tie deti aj mala, nie je to zaruka toho, ze ma starobu nebudes sama, alebo ze ti zaplatia deti domov dochodcov

anonym_3f0902
Včera o 11:57

Nájdi si muža s deťmi. Koľko máš vlastne rokov, že už sa vidíš v starobinci?

viestta
Včera o 11:59

Ani deti nie su zaruka, ze o teba bude na starobu postarane. Nie to este synovci a netere. A z coho zaplatis starobinec? Predas nehnutelnost, ak nejaku mas, a budes ho vyplacat zo zisku.

anonym_4ad553
Včera o 12:01

podla odbornikov vychova dietata stoji cca 50 tisic eur. podla toho by si mala mat tych 50 tisic pre seba 😀

moonlight1210
Včera o 12:02

Tiez by som nasetrila na nehnutelnost, tu potom predala a zplatila si miesto v sukromnom starobinci, ked by sa to zhorsilo na stare kolena.

zuzacka16
Včera o 12:05

presne ako ti už napísali vyššie, dieťa/deti nie sú zárukou, že keď zostarneš, že sa postarajú o teba, takisto keby si aj súrodenca či súrodencov mala nikde nie je napísané, že bude o teba postarané, často si nevedia súrodenci hlavne po smrti rodičov ani na meno prísť a vôbec už nie sesternice a bratranci..keď to máš takto, treba si šetriť na starobu, ak by bolo treba riešiť domov dôchodcov a podobne..

tilly
Včera o 12:07

Prečo si myslíš, že keď máš deti, bude sa mať o teba kto postarať? Ja sa na to teda nespolieham. A rozhodne som si kvôli tomu deti nerobila.
Musíme sa zabezpečiť sami.

biba_18
Včera o 12:08

začni už teraz šetriť na ten starobinec. úplne vážne to myslím. a spíš aj nejaký ten dokument, ako naložiť s tvojim majetkom a peniazmi, ak budeš zrazu odkázaná ale zároveň neschopná samostatne rozhodovať...

anonym_27d4ea
Včera o 12:08

@anonym_autor to čo píšu ostatné je síce pravda, že ani deti nezaručia, že neskončíš sama ale je úplne normálne, že na to človek myslí keď ich nemá. Ja som síce vydatá ale deti nemáme a tiež ma toto trápi. Rodinu mám ďaleko, takže ak by sa mužovi niečo stalo, zostanem sama. Desím sa toho.

anonym_006bd0
Včera o 12:10

Nemám deti, mám synovca a netere a tie sa určite o na nepostarajú. Mám nehnuteľnosť, plus slušný invalidný, čiže predpokladám, že starobný bude buď v takejto výške alebo vyšší. Pokiaľ nebudem spôsobilá sa o seba postarať, pôjdem do zariadenia. Počítam s tým.

sisska96
Včera o 12:11

Však ideš do domu dochodcov a hotovo.

muzula
Včera o 12:12

ja sice deti mam, dve, ale tento pristup mi je cudzi (mat deti kvoli tomu, aby som mal na starobu otroka, co sa o mna bude starat). Snazim sa to zariadit si tak, aby sa o mna starali v zariadeni na to urcenom, ak ten cas pride. Deti budu mat svoje vlastne rodiny a problemy. Pride mi to dost sebecke, mat taketo nastavenie.

anonym_56002f
Včera o 12:12

Nehnutelnost po rodicoch plus nehnutelnost ktoru mas (dufam) ty. Predas a hotovo.

Inak ja mam dieta a setrim si na dochodok. Naozaj nechcem aby raz kvoli mne musel obetovat svoje stastie/rodinny zivot.

luccys
Včera o 12:14
@viestta

Ani deti nie su zaruka, ze o teba bude na starobu postarane. Nie to este synovci a netere. A z coho zaplatis starobinec? Predas nehnutelnost, ak nejaku mas, a budes ho vyplacat zo zisku.

@viestta Vtipne je, ze napisala len "netere". Nie synovci. Lebo vsak starat sa o rodinu musi vzdy len zena😏

ivik4

Komenty necitam, ja mam sice 1 syna ale tiez nemôzem pocitat s tym ze tu pre mna bude za co ja viem 40-50rokov. Ziadna z nas, ani Ta ktora ma viac deti. Ano dufam ze budeme mat pekne vztahy vzdy ale clovek naozaj nikdy nevie co bude

anonym_27d4ea
@muzula

ja sice deti mam, dve, ale tento pristup mi je cudzi (mat deti kvoli tomu, aby som mal na starobu otroka, co sa o mna bude starat). Snazim sa to zariadit si tak, aby sa o mna starali v zariadeni na to urcenom, ak ten cas pride. Deti budu mat svoje vlastne rodiny a problemy. Pride mi to dost sebecke, mat taketo nastavenie.

@muzula nemusí to byť len o peniazoch, mňa napríklad skôr trápi samota. Kamaráti nebudú, rodina nebude, človek zostane sám ako prst.

terezka1947
Včera o 12:17

@anonym_autor ...ja sa niekedy aj pri deťoch bojím. Nikdy človek nemôže vedieť, čo bude🤷

anonym_b1a4b8
Včera o 12:18

Nemám deti a nerozmýšľam nad tým, čo bude. Ako píšu vyššie, ani to, že budeš mať deti ti nezaručí, že sa o teba postarajú. Čo rodičia, ktrorý rozmýšľajú práve nad tým, kto sa postará o ich deti, keď tu nebudú, lebo majú choré detičky. A inak nezamýšľam sa nad tým čo bude, lebo už zajtra tu nemusím byť.

luccys
Včera o 12:18
@muzula

@muzula Hlavne, ked bude odchod do dochodku v cca 68 rokoch. Takze neviem, kedy by tu starostlivost stihli.

valria
Včera o 12:19
@anonym_27d4ea

@muzula nemusí to byť len o peniazoch, mňa napríklad skôr trápi samota. Kamaráti nebudú, rodina nebude, človek zostane sám ako prst.

@anonym_27d4ea Prečo nebudú? Treba si budovať a pestovať vzťahy, starať sa o duševnú aj telesnú pohodu.Nie každá staroba musí byť strašiakom, a ani o peniazoch to nemusí vždy byť.

wolf_
Včera o 12:23

Bez ohľadu na deti, áno, občas mi táto myšlienka napadne, že ktovie ako skončím. Začala som nad tým viac rozmýšľať keď sa do horšieho stavu dostali moji starí rodičia a keď zostal v dome už len jeden, sám. A aj keď má deti, vnúčatá, aj tak je to zrazu samota. A z môjho pohľadu taká nepríjemná samota... Je iné byť mladý plný života a hoc bývať sám. A je iné byť starý, pomaly čakať na smrť 😔 a byť sám. A aj tie zariadenia... Keď som mala možnosť zrazu vidieť realitu, tak... Ja neviem. Ani to mi nepríde prívetivá budúcnosť. Začala ma staroba veru desiť... Ale súhlasím, že šetriť už teraz. Alebo tá nehnuteľnosť, ktorá sa potom predá a z toho sa bude platiť zariadenie.

veselo_neveselo
Včera o 12:27
@valria

@anonym_27d4ea Prečo nebudú? Treba si budovať a pestovať vzťahy, starať sa o duševnú aj telesnú pohodu.Nie každá staroba musí byť strašiakom, a ani o peniazoch to nemusí vždy byť.

@valria S tymto ja uplne suhlasim. Treba sa starat o seba tak, aby zostal clovek mobilny na tele aj flexiibilny na duchu. A potom, treba pestovat priatelstva, s kamoskami, so susedmi, s ludmi z konickov. Dochodok neznamena samotu, uz davno nie, ale musi sa clovek tak nastavit a snazit sa mat komunitu okolo seba.
Plus teda setrit si na dochodok, nespoliehat sa len na to, co dostane od statu - to zdaleka nebude stacit.

mysicka36
Včera o 12:47
@muzula

@muzula Ona sa ale nepýtala, že kto ju dochová. Ale tá samota ako taká na starobu je smutná. My máme jedných starkých tak, že majú cez deň 8h opatrovateľku a inak s nimi vždy niekto z rodiny býva. Svokra bohužial ešte pred 80tkou alzheimer a bohužial nemá kto s ňou byť, tak je v špecializovanom domove. Ale každý víkend má návštevu, na sviatky domov... Proste teší sa ako dieťa. Uvidíme čo bude, až nás nebude spoznávať. Ale ten pocit rodiny má.
Takže úplne chápem zadávateľkynu obavu. Ale ak bude spoločenská babička, bude jej v seniorcentre dobre.

rozculena
Včera o 12:50
@anonym_4ad553

podla odbornikov vychova dietata stoji cca 50 tisic eur. podla toho by si mala mat tych 50 tisic pre seba 😀

@anonym_4ad553 to sa snáď podieľajú na tej sume dvaja

rozculena
Včera o 12:53
@anonym_3f0902

Nájdi si muža s deťmi. Koľko máš vlastne rokov, že už sa vidíš v starobinci?

@anonym_3f0902 cudzie deti sa budú o ňu starať?😂

rozculena
Včera o 12:55
@luccys

@viestta Vtipne je, ze napisala len "netere". Nie synovci. Lebo vsak starat sa o rodinu musi vzdy len zena😏

@luccys kde píše autorka o neteriach a synovcoch?

autor

Prosím vas...
Ja som naozaj chcela len aby sa vyjadrili tie ženy ktoré nemajú potomkov. Nie tie ktoré maju.
Aj keď máte dieťa nezaručuje že sa postara áno ale predsa len aspoň niekoho máte predsa len kto možno raz za mesiac zavola aj z USA alebo príde vas navštíviť a bude vas mať kto pochovať.
Nehnuteľnosť ja nemám. Iba dom. Po rodičoch. Ako ratam že raz bude môj a budem v Starobinci ale neviem či za to dožijem keďže neviem koľko tych eur bude. Ale to je jedno. nemám nikoho na svete. Okrem. Rodičov už sú stari pomaly sa po berú. A nemáme fakt nikoho. Trápi má to hrozne. Neviem čo ďalej. Nie som stará mam len 45 ale dieta už mat nebudem. Proste zaujimalo má ako to beriete

autor
@rozculena

@luccys kde píše autorka o neteriach a synovcoch?

@rozculena nemam nikoho ani o bratrancov ani sesternice

rozculena
Včera o 12:56

@anonym_autor som na tom ako ty.....ja mám síce sestru a dve netere,ale nepredpokladám,že sa budú o mňa starať....

rozculena
Včera o 12:58
@anonym_autor

@rozculena nemam nikoho ani o bratrancov ani sesternice

@anonym_autor preto sa pýtam,že kde dotyčná lucyss nabrala tie netere....

Strana
z3