icon

Môže nemocničný personál prijať dar?

Dnes o 17:26

Ahojte, chcem sa poradiť ohľadom poďakovania nemocničnému oddeleniu.
Otec bol dlhšie hospitalizovaný a úprimne musím povedať, že personál bol naozaj skvelý. Ľudský prístup, ochota, všetko nám vysvetlili a veľmi mu pomohli. Radi by sme sa nejako poďakovali celému oddeleniu.
Len neviem, čo je ešte vhodné a či z toho nemôžu mať problém. Dá sa priniesť napríklad káva, koláče, nejaký balíček pre personál alebo je dnes lepšie poďakovanie riešiť len slovne či cez vedenie nemocnice? Ďakujem.

anonym_88e69b
Dnes o 17:29

ja zvyknem pri odchode priniest kávu, čaj, nejakú sladkosť či slané. ak prinesies krabicu kolacikov ci fornetov urcite budu mať radosť chuť a silu venovat sa s láskou aj ostatnim pacientom ❤️

markusrasford
Dnes o 17:38

@anonym_autor môže

volterra
Dnes o 17:39

@anonym_autor Veľká krabica kvalitných obložených chlebíčkov alebo chuťoviek je občerstvenie, nie dar v pravom slova zmysle a ver, že sa tomu celé oddelenie veľmi poteší.

anonym_9491e2
Dnes o 17:39

Nieje to úplatok, je to úprimné poďakovanie za ich oddanosť.🌷♥️

rozculena
Dnes o 17:49

@anonym_autor keď bol otec cez kovid na odd.dlhodobo chorých,tak som tam pravidelne nosila čaje,ovocie...aj mojej doktorke obvodnej a sestričke

xckaretxxx
Dnes o 17:55

@anonym_autor doniesla by so krabicu chlebickov, dlebo kolace.

anonym_86926a
Dnes o 17:56

Ja som dlho vnímala čokoládu, či kávu pri odchode z nemocnice ako normálne poďakovanie za starostlivosť, až kým sa nestalo, že lekárku X za fľašu vína od pacienta obvinili z brania úplatku.Je to lekárka,s ktorou mám osobnú skúsenosť takú, že je maximálne ochotná, nápomocná a ľudská a to bez toho,ze by niečo očakávala.

anonym_2deb81
Dnes o 18:00

@anonym_autor
Pozor na osobu je to uplatok, vseobecne na odelenie je to ocenenie.

anonym_ca7820
Dnes o 18:05

Ked to das dopredu, je to uplatok. Ked po, tak je to dar, ci podakovanie.
Kazdopadne, vsetko hmotne je brane ako uplatok.

minenkaa
Dnes o 18:08

Jedlo určite nie,kávu,čaje

anonym_b69e58
Dnes o 18:22

Nezabudni napísať dobrú recenziu. Mnohych to poteší viac ako káva, čaj či čokoládu. Výpis tam okrem poďakovanie celému oddeleniu s mena konkrétnych sestier a lekárov. To je to naj poďakovanie. Zn: som zdravotník

anonym_6e74cc
Dnes o 18:41
@anonym_b69e58

Nezabudni napísať dobrú recenziu. Mnohych to poteší viac ako káva, čaj či čokoládu. Výpis tam okrem poďakovanie celému oddeleniu s mena konkrétnych sestier a lekárov. To je to naj poďakovanie. Zn: som zdravotník

@anonym_b69e58 uprimne? vzdy nas viac potesil kolacik ako podakovanie kdesi na stranke nemocnice
Zn.tiez zdravotnik

anonym_b69e58
Dnes o 18:45
@anonym_6e74cc

@anonym_b69e58 uprimne? vzdy nas viac potesil kolacik ako podakovanie kdesi na stranke nemocnice
Zn.tiez zdravotnik

@anonym_6e74cc ja nežijem koláčik od úplne cudzieho človeka. Nepoznám jeho zdravotný stav, hygienické pomery, netuším čo všetko to obsahuje.
Ďakujem radšej nie

anonym_b69e58
Dnes o 18:52
@anonym_6e74cc

Zn.tiez zdravotnik

@anonym_6e74cc nezjem

ivicatolic
Dnes o 19:36

@anonym_autor narob im langoše, nech si dajú...to bude chápané ako obed 😁😊😁

lindusss2016
Dnes o 19:44
@anonym_b69e58

@anonym_6e74cc ja nežijem koláčik od úplne cudzieho človeka. Nepoznám jeho zdravotný stav, hygienické pomery, netuším čo všetko to obsahuje.
Ďakujem radšej nie

@anonym_b69e58 tak predpokladam, ze sa to nemyslelo tak, ze ma niekto doma napiect bublaninu, ale normalne kupit v cukrarni krabicu zakuskov alebo tortu. Nam ked nieco take donesu na oddelenie, tomu sa tesime vsetci najviac.

anonym_b69e58
Dnes o 19:54
@lindusss2016

@anonym_b69e58 tak predpokladam, ze sa to nemyslelo tak, ze ma niekto doma napiect bublaninu, ale normalne kupit v cukrarni krabicu zakuskov alebo tortu. Nam ked nieco take donesu na oddelenie, tomu sa tesime vsetci najviac.

@lindusss2016 z tejto debaty to až take zrejme nie je. Ja nechcem žiadne jedlo. Neviem kedy to bolo kúpené, ako skladované. Nie, ďakujem