Môže nemocničný personál prijať dar?
Ahojte, chcem sa poradiť ohľadom poďakovania nemocničnému oddeleniu.
Otec bol dlhšie hospitalizovaný a úprimne musím povedať, že personál bol naozaj skvelý. Ľudský prístup, ochota, všetko nám vysvetlili a veľmi mu pomohli. Radi by sme sa nejako poďakovali celému oddeleniu.
Len neviem, čo je ešte vhodné a či z toho nemôžu mať problém. Dá sa priniesť napríklad káva, koláče, nejaký balíček pre personál alebo je dnes lepšie poďakovanie riešiť len slovne či cez vedenie nemocnice? Ďakujem.
@anonym_autor Veľká krabica kvalitných obložených chlebíčkov alebo chuťoviek je občerstvenie, nie dar v pravom slova zmysle a ver, že sa tomu celé oddelenie veľmi poteší.
Nieje to úplatok, je to úprimné poďakovanie za ich oddanosť.🌷♥️
@anonym_autor keď bol otec cez kovid na odd.dlhodobo chorých,tak som tam pravidelne nosila čaje,ovocie...aj mojej doktorke obvodnej a sestričke
Ja som dlho vnímala čokoládu, či kávu pri odchode z nemocnice ako normálne poďakovanie za starostlivosť, až kým sa nestalo, že lekárku X za fľašu vína od pacienta obvinili z brania úplatku.Je to lekárka,s ktorou mám osobnú skúsenosť takú, že je maximálne ochotná, nápomocná a ľudská a to bez toho,ze by niečo očakávala.
@anonym_autor
Pozor na osobu je to uplatok, vseobecne na odelenie je to ocenenie.
Ked to das dopredu, je to uplatok. Ked po, tak je to dar, ci podakovanie.
Kazdopadne, vsetko hmotne je brane ako uplatok.
Nezabudni napísať dobrú recenziu. Mnohych to poteší viac ako káva, čaj či čokoládu. Výpis tam okrem poďakovanie celému oddeleniu s mena konkrétnych sestier a lekárov. To je to naj poďakovanie. Zn: som zdravotník
Nezabudni napísať dobrú recenziu. Mnohych to poteší viac ako káva, čaj či čokoládu. Výpis tam okrem poďakovanie celému oddeleniu s mena konkrétnych sestier a lekárov. To je to naj poďakovanie. Zn: som zdravotník
@anonym_b69e58 uprimne? vzdy nas viac potesil kolacik ako podakovanie kdesi na stranke nemocnice
Zn.tiez zdravotnik
@anonym_b69e58 uprimne? vzdy nas viac potesil kolacik ako podakovanie kdesi na stranke nemocnice
Zn.tiez zdravotnik
@anonym_6e74cc ja nežijem koláčik od úplne cudzieho človeka. Nepoznám jeho zdravotný stav, hygienické pomery, netuším čo všetko to obsahuje.
Ďakujem radšej nie
Zn.tiez zdravotnik
@anonym_6e74cc nezjem
@anonym_6e74cc ja nežijem koláčik od úplne cudzieho človeka. Nepoznám jeho zdravotný stav, hygienické pomery, netuším čo všetko to obsahuje.
Ďakujem radšej nie
@anonym_b69e58 tak predpokladam, ze sa to nemyslelo tak, ze ma niekto doma napiect bublaninu, ale normalne kupit v cukrarni krabicu zakuskov alebo tortu. Nam ked nieco take donesu na oddelenie, tomu sa tesime vsetci najviac.
@anonym_b69e58 tak predpokladam, ze sa to nemyslelo tak, ze ma niekto doma napiect bublaninu, ale normalne kupit v cukrarni krabicu zakuskov alebo tortu. Nam ked nieco take donesu na oddelenie, tomu sa tesime vsetci najviac.
@lindusss2016 z tejto debaty to až take zrejme nie je. Ja nechcem žiadne jedlo. Neviem kedy to bolo kúpené, ako skladované. Nie, ďakujem

ja zvyknem pri odchode priniest kávu, čaj, nejakú sladkosť či slané. ak prinesies krabicu kolacikov ci fornetov urcite budu mať radosť chuť a silu venovat sa s láskou aj ostatnim pacientom ❤️