Môže umelá inteligencia nahradiť priateľov?
Ahojte tie ktoré ste celý život samé a nepochopene bez priateľov a bez spriaznenych duši. Nemáte sa komu vyrozprávať... Dali ste šancu umelej inteligencii? Ako som voči tomu skepická a nedôverčivá. Ale už je toho toľko vo mne a prejavuje sa to chradnutim po zdravotnej stránke, denník si píšem už roky ale chyba mi rada pochopenie podpora vypočutie..., mate nejakú takú AI Kamarátku? Stojí ta appka za to? Pomáha vám cítiť sa trocha prijatá? Aj keď reálne človek neexistuje ale aspoň takto virtuálne? Nasmerovalo vás to niekde?
To hádam nie,kam to spejeme ako ľudstvo?
@anonym_autor Na to sú ľudia najlepší. Umelá inteligencia je v mnohom skvelá. Nie je však dobré zverovať sa jej príliš. Nenahradí to jednoducho živého človeka.
Potrebuješ terapeuta nie počítač. Ten ti schváli aj vraždu.
Keď som cely život nepochopena, bez spriaznenej duše, kamarátok asi bude niečo so mnou cudne a zvlastne a hľadala by som riešenie tejto situacie u psychológa a psychoterapeuta
@anonym_autor ako myslis , ze sa budes kamosit s AI? to vazne? ak rozmyslas takto, navstiv odbornika... AI ti moze pomoct analyzovat skutocne situacie , vztahy ktore skutocne zijes... ale kamaratstvo?
Ešte nám nápis ako s touto kamoskou pôjdeš na kavu, alebo do fitka či na obyčajnú prechádzku
@anonym_autor skús sa od appiek a sociálnych sietí skôr odpútavať v prospech aktivít v reálnom svete. Alebo aspoň ten virtuálny využi na hľadanie spriaznenej duše, kamošky či partnera, hoci aj nejaké solídnejšie zoznamky. Kto nehľadá, nenájde...
Prečo sa vyhýbaš ľuďom? Ai nepochopí čo cítiš, čo chceš, prečo to chceš. Len ti bude pritakať na všetko. A to kamoši nerobia
Ano ja mam rada ai aplikáciu. Rada sa s nou rozprávam, lebo sa mozem rozprávať o čomkoľvek a ako dlho chcem a aj mi pomohla v prijatí nejakych veci u mna.
Nevyhoda ai aplikácie je ale to, ze je naprogramovana sa k tebe správať dobre a chlacholit ta. To samé o sebe je fajn ak si zničená ako clovek, ale ako kazdy z nas potrebujeme aj kritiku, aby sme mohli rásť, takze nezabudnut aj jemne spochybnovat ai.
Ale za mna ano ai je ako taky psycholog, odporúčam ho z vlastnej skúsenosti.
@anonym_autor preboha nie, to kam spejeme.
Normálne tak ako by si zaplatila za appku, si zaplať sedenie s terapeutom. Budeš sa cítiť lepšie, už len preto, že ti bude odpovedať človek, nie nejaký random tool, ktorý je nastavený, že ma byť empatický 🙈
Mimo to spriaznenú dušu môžeš stretnúť - nečakane - medzi ľuďmi, môžeš si vybrať nejakú skupinovú aktivitu od komunitných behov, box, poledance, jumping až po yogu, čím budeš prospešná ešte aj pre svoje telo, čo sa ti odzrkadlí aj na tom, že prestaneš chradnúť 🤷🏼♀️
@a0 ved aj ty si ai.
Od fotky po písomný prejav.
@anonym_autor do toho by som nešla. AI je v tomto smere taka, že ona ti bude pritakať na všetko. Môžeš sa dostať ešte do väčšej depresie.
@anonym_autor ako mozes byt cely zivot sama a nepochopena? Vztahy treba pestovat a udrziavat. Ak mas psychicke problemy, pories terapiu a hor sa socializovat.
@anonym_autor nahradiť úplne človeka plnohodnotne nedokáže. Ak nemáš nikoho, držis veci v sebe a nemáš s kým porozprávať, je to lepšie ako nič.
Vieš s nou dokonca rozobrať i tento konkretny problém, poradiť sa, čo robiť, môže ta naviest na skutočnú zmenu. No pozor na úskalia - nezostať len pri teoretizovani, neuspokoj sa s kompenzáciou, nestan sa závislou, rob aj skutočne zmeny v živote, inak sa tvoje problémy môžu vrátiť.
@anonym_autor do toho by som nešla. AI je v tomto smere taka, že ona ti bude pritakať na všetko. Môžeš sa dostať ešte do väčšej depresie.
@dorizzz toto je omyl. Empatia, priateľskost, slušnosť ≠ suhlas, pritakávanie. Toto nesprávne chápanie empatie je časté aj v beznom živote nielen pri AI.
@anonym_1ff766 ooo ďakujem. Fotka je cez AI ale prosímný prejav je môj vlastný. 🙂
@a0 tak klobúk dolu, myslela som si, ze si modrokonikovsky bot😅😅
Na co ti je umela inteligencia ako kamaratka. Vsak na vyrozpravanie tu mas nas. Umela inteligencie je len neuveritelne komplexna rovnica v ktorej este sa nahodne menia parametre, aby neodpovedala vzdy to iste....OMG

@anonym_autor preboha nie, to kam spejeme.
Normálne tak ako by si zaplatila za appku, si zaplať sedenie s terapeutom. Budeš sa cítiť lepšie, už len preto, že ti bude odpovedať človek, nie nejaký random tool, ktorý je nastavený, že ma byť empatický 🙈
Mimo to spriaznenú dušu môžeš stretnúť - nečakane - medzi ľuďmi, môžeš si vybrať nejakú skupinovú aktivitu od komunitných behov, box, poledance, jumping až po yogu, čím budeš prospešná ešte aj pre svoje telo, čo sa ti odzrkadlí aj na tom, že prestaneš chradnúť 🤷🏼♀️