icon

Môžu sa dobré skutky vrátiť?

22. sep 2025
zmrzlinka2021
22. sep 2025

@anonym_autor ako vrátiť?

anonym_bb8257
22. sep 2025

@anonym_autor
Ja verím tomu že áno. Už som tu 50+ rokov a z vlastnej skúsenosti môžem potvrdiť,že aj dobré,ale aj všetko zlé sa vie vrátiť. Niekomu skôr,niekomu neskôr a v akejkoľvek podobe. Aspoň ľudia čo mne niekedy ublížili,tak veľmi zle dopadli.

zeldia
22. sep 2025

@anonym_autor nie neverim na “karmu”. Ja mám teóriu: ak chces niečo niekomu dať, daj a zabudni že si dala. Nikdy nečakaj nič späť. Ak nechces tak nedávaj.

minenkaa
22. sep 2025

Ano ale nikdy za nič dobre čo spravíš nemáš čakať,že sa ti vráť
Za kazde zlo čo spravíš ,si buď istá,že sa to vráti niekoľkonásobne horšie

autumn1
22. sep 2025

Ja verím tomu, že čo dávaš-vyžaruješ to aj priťahuješ a viackrát sa mi to aj potvrdilo. Ale ja keď urobím dobrý skutok neočakávam nič naspäť, robím ho preto, že chcem.

madeincssr
22. sep 2025

Mozu, ale spravidla niekomu inemu 🙃.

viestta
22. sep 2025

Nerobim dobre skutky preto aby sa mi raz vratili ale preto, ze chcem.

modratrixie
22. sep 2025

No takto ja si osobne myslím že je to skôr tak že keď si napríklad clovek uvedomuje že spravil niečo zle a čaká trest tak si ho pritiahne … ale milióny zlých ľudí ktorý žilu tak svoj sen a neuvedomili si že robia zle - tak sa im nič nestalo … a naopak rovnako

denkabemommy
22. sep 2025

Áno, vždy sa mi vrátia v hocijakej inej forme 😊🙏

tramtada31
22. sep 2025

Nemyslím si, pohybujem sa, Resp pohybovala som sa medzi komunitou dobrovolnikov a veľa z nich vráža svoje peniaze, volny čas, energiu do pomoci druhym a nevracia sa im to. Rovnako v čase, kedy som najviac pomáhala, sa mi prestalo dariť. A veľa z tých dobrovolnikov, ktori zasvätili všetok svoj volny čas druhym, mali v zivote veľkú smolu. Napr. Jedna kamarátka ako sme rozbehli jednu veľkú pomoc sa rozišla so snúbencom, potom dlho bola sama a potom x krát potratila. Mám taký dojem, že jej poslanie na tomto svete je byt tu pre druhych a nie to, aby bola ona stastna a aj sme to rozoberali, že kde je sakra tá spravodlivosť vo svete, že sa jej tak nedari (tazko chory rodic atd), pritom je dobrý človek, pozitivny, čo sa neopúšťa…

rozculena
22. sep 2025

jaaj,čo som sa ja napomáhala.......a mne nepomôže nikto

kvadrinkaaa
22. sep 2025

Ja sa riadim týmto “čo človek rozsieva, to bude žať” takže áno, verím, že dobro aj zlo sa vracia ako bumerang ale v inej podobe a v inom čase

anonym_6d31c6
22. sep 2025
@rozculena

@rozculena presne ako ja.a teraz keď ja potrebujem,mi nik nepomôže.a keď to poviem,tak mi povedia,že oni nepýtali.

ja_bb
22. sep 2025

@anonym_autor jasne, ja som ako mala raz nemala na autobus,asi koruna mi chybala a neznama za mňa doplatila. Po rokoch sa mi stalo, že predo mnou pani nemala drobne,sofer zas nemal vydat,tak som jej kúpila listok ja a neskutočne dobrý pocit to bol,lebo som si pamatala prave to z mladosti. A to je samozrejme len jeden priklad.

anonym_40034d
22. sep 2025

Mne to príde, že skôr opacne, dobrým sa len zle stane a sviniam sa darí, ti majú sakra šťastie, pšenka jim kvete. Nechápem to.

zuzanaete
22. sep 2025

Mne sa velmi pacil film Posli to dalej. Ked niekomu pomozem, tak necakam od neho sluzbu spat. Skor by som povedala, ze je to moje splacanie tomuto svetu. Su na svete ludia, ktori mne pomohli a nemozem im to vratit spat. V zivote sa deju dobre a aj zle veci. Zlu vec nevnimam ako krivdu, ze preco sa mi to stalo, ved ja som urobila toto a toto dobre. Zial niekto ma v zivote toho nalozeneho viacej. A nemyslim si, ze su ludia, ktorym sa stale len dari a maju sa super. Kazdy si niekedy prechadza tazkostami. Niekto ich mozno skryva, alebo ma nekonecnu vytrvalost a vecny optimizmus a ide to potom lahsie.

modratrixie
22. sep 2025

Síce som tu už komentovala ale stále mi ukazuje kto komentuje 😁a ja čítam: môžu sa dobre skrutky vrátiť? A stále rozmýšľam že či obi vezme nepoužité skrutky 🤷🏻‍♀️😁

luxus10
23. sep 2025

z mojich skusenosti vyplyva, ze kazdej dobrej skutek byva po zasluze potrestan......a ze nie kazda pomoc je pomoc...
dobro sa utopi v bahne zla...

vladuska20
23. sep 2025

Nestaci uz len to,ze su zapisane tam hore??Ved uz to je velky dar a bude to zohladnene pri poslednom sude,preto robme dobre skutky,nie preto,aby sme ocakavali nieco za nieco ale na slavu Boha otca.

viestta
23. sep 2025
@vladuska20

Nestaci uz len to,ze su zapisane tam hore??Ved uz to je velky dar a bude to zohladnene pri poslednom sude,preto robme dobre skutky,nie preto,aby sme ocakavali nieco za nieco ale na slavu Boha otca.

@vladuska20 vidis, aj vy to robite pre odmenu na vecnosti. My ateisti len pre svoj dobry pocit

sevrin
1. okt 2025
@rozculena

@rozculena Pavlína z Mama ožeň ma, by ti už dávala rozumy o sebelítosti 😅