Nepríjemný zážitok pri nákupoch. Ako sa zachovať?
Musím to zo seba dostať. Možno mi to pomôže ukľudniť sa.
Večer okolo 17 som bola v potravinách. Kúsok odtiaľ je Jysk. Tam som chcela ísť pre obliečky a domov. Jysk som chcela obísť zozadu. Viacrát som tade išla, vždy všetko v pohode. Bežne tam stretávam ľudí. Dnes tam nebol nikto. Vedú tam schody, je tam vysoká tráva kúsok ďalej. Vykračujem si a naraz som niečo počula a z krílov vybehol chlap a začal na mňa kričať aby som sa na neho pozrela. Keď som nereagovala, začal na mňa kričať ešte viac. Mala som oblečené ružové šaty, začal na mňa kričať, že ty ružová, s tebou sa bavím. Nikde nikoho. Pridala som do kroku a pálila k predajni. Bežať som veľmi nemohla lebo som mala obuté šľapky a ťažkú tašku. Našťastie bol dosť ďaleko ale bála som sa, že sa za mnou rozbehne. Celý čas som sa obzerala, či nejde za mnou. Keď som prišla pred dvere Jysku, práve zatvárali. Mala som na výber. Vrátiť sa rovnakou cestou späť alebo bežať domov popri hlavnej ceste po tráve. Vybrala som si možnosť B. Kráčala som popri ceste. Šľapky som mala plné kamienkov, tŕne ma pichali ale ja som nespomaľovala a občas sa otáčala. V ruke mobil a nachystané 112. Bol to strašný strach. Myslela som na syna, ktorý ma doma čakal. Manžel je momentálne v zahraničí. Domov som to mala ďaleko, 20 minút pešo. Odteraz bez slzáku ani na krok. Zažili ste niekedy niečo podobné? Ja som už raz stretla v parku exibicionistu. Možno aj dnes to bol rovnaký prípad. Ja som sa jeho smerom nepozrela. Zachovala som sa správne? Stále nad tým rozmýšľam. Áno, viem, že odteraz žiadne skratky. Ale bol deň a svetlo. Myslela si, že je to bezpečné.
Prečo keď si bola taka vydesena si nepožiadala o pomoc zamestancov jysk ? Na parkovisku nebolo jedno jedine auto kde si mohla niekoho osloviť ?
Take zvláštne
@anonym_autor áno, bežne zažívam, ale nie sú to našťastie úplní exoti, tak sa zastavím a niečo prehodím. Minule tak pri nejakých robotníkoch čo na mňa pískali som zhukla, že miesto pískania by mi radšej mohli pochváliť nové šaty. Sused na mňa pozeral z balkóna, tak som zastala a pozerala naňho tiež, kým sa necítil totálne nesvoj. Ale vyhýbam sa akýmkoľvek osamoteným miestam aj za bieleho dňa.
Prečo keď si bola taka vydesena si nepožiadala o pomoc zamestancov jysk ? Na parkovisku nebolo jedno jedine auto kde si mohla niekoho osloviť ?
Take zvláštne
@anonym_dfd604 Tiež mi to isté napadlo.
Take zvláštne
@anonym_dfd604 ja som prišla pred Jysk 17,55. O 18 zatvárali. Autá tam už neboli žiadne. Tak som sa rozbehla smerom na hlavnú cestu. Chlap za mnou nešiel, len kričal. Tak som usúdila, že bežím ďalej.
@anonym_dfd604 Tiež mi to isté napadlo.
@estellas To sa ľahko povie z bezpečia domova ako správne reagovať. Ale keď si sama za obchodákom len ty a nejaký chlap, ktorý na teba kričí, tak nie je veľmi čas na premýšlanie. Bolo úplne prázdne parkovisko. Ja som myslela, že majú otvorené do 20.
@anonym_autor Ano viackrat. Raz ma jeden chlap sledoval po celom meste, isiel tak cca 10-20m za mnou. Najprv som tomu neprikladala az taku vahu, ale isla som na postu nieco vybavit a ked som vysla von, tak ma tam cakal a dalej ma sledoval. To som sa uz zacala bat, nastastie nedaleko byvala kamoska, tak som k nej necakane prisla na navstevu a zostala tam nejaky cas, medzitym to vzdal. Tiez vo vlaku raz na mna civel chlap, boli sme sami vo vagone, bol.to taky vecerny osobak. Presadla som si, presadol si aj on, aby mal na mna vyhlad a zase civel. Potom som si aj presadla do ineho vagona, kde bol aj niekto iny, prisiel aj tam. Potom som vystupila, vystupil aj on, ale potom sa mi uz podarilo ho nejako striast.
@anonym_autor Ano viackrat. Raz ma jeden chlap sledoval po celom meste, isiel tak cca 10-20m za mnou. Najprv som tomu neprikladala az taku vahu, ale isla som na postu nieco vybavit a ked som vysla von, tak ma tam cakal a dalej ma sledoval. To som sa uz zacala bat, nastastie nedaleko byvala kamoska, tak som k nej necakane prisla na navstevu a zostala tam nejaky cas, medzitym to vzdal. Tiez vo vlaku raz na mna civel chlap, boli sme sami vo vagone, bol.to taky vecerny osobak. Presadla som si, presadol si aj on, aby mal na mna vyhlad a zase civel. Potom som si aj presadla do ineho vagona, kde bol aj niekto iny, prisiel aj tam. Potom som vystupila, vystupil aj on, ale potom sa mi uz podarilo ho nejako striast.
@marianarem Tak z tvojich záźitkov mám tiež zimomriavky. Chvalabohu že sa ti nič nestalo.
@estellas To sa ľahko povie z bezpečia domova ako správne reagovať. Ale keď si sama za obchodákom len ty a nejaký chlap, ktorý na teba kričí, tak nie je veľmi čas na premýšlanie. Bolo úplne prázdne parkovisko. Ja som myslela, že majú otvorené do 20.
@anonym_autor Jasné, že človek v rýchlosti nevie zareagovať. Toto mi napadlo keď si to tak čítam a uvažujem. Nie je zle ísť do obchodu, aspoň tam boli ľudia a nebola si sama.
Ked sa necitim bezpecne, volam si taxi. Za tych par eur mi to vzdy stoji. A maj nachystane cislo policie, nie 112. Dufam vsak, ze sa ti to uz nidky nestane
Ked sa necitim bezpecne, volam si taxi. Za tych par eur mi to vzdy stoji. A maj nachystane cislo policie, nie 112. Dufam vsak, ze sa ti to uz nidky nestane
@anonym_3da70d Ďakujem aj ja dúfam.
@anonym_autor Jasné, že človek v rýchlosti nevie zareagovať. Toto mi napadlo keď si to tak čítam a uvažujem. Nie je zle ísť do obchodu, aspoň tam boli ľudia a nebola si sama.
@anonym_5c83e4 Tabule už boli schované. Nikde žiadne auto. Ver mi, že by som bežala za prvým človekom pri aute. Tam ide o sekundy a nemáš čas veľmi premýšlať. Ten chlap ma zaskočil, vyskočil z kríkov a kričal na mňa, keď som ho ignorovala, tak začal na mňa doslova revať. Nevedela som, či je to nejaký psychicky narušený človek alebo narkoman. V meste ich máme dosť.
@anonym_autor áno, bežne zažívam, ale nie sú to našťastie úplní exoti, tak sa zastavím a niečo prehodím. Minule tak pri nejakých robotníkoch čo na mňa pískali som zhukla, že miesto pískania by mi radšej mohli pochváliť nové šaty. Sused na mňa pozeral z balkóna, tak som zastala a pozerala naňho tiež, kým sa necítil totálne nesvoj. Ale vyhýbam sa akýmkoľvek osamoteným miestam aj za bieleho dňa.
@anonym_2a1de7 Mne stačí prejsť samej cez deň cez park a vždy sa niekto pritrafí. Ale v rámci normy. Napríklad pýtajú peniaze. U tohto som nevedela čo čakať.
@anonym_autor mne sa stalo už naozaj hocičo, a už reagujem ofenzívne 😃 so mnou nezamávajú
@anonym_autor mne sa stalo už naozaj hocičo, a už reagujem ofenzívne 😃 so mnou nezamávajú
@anonym_656d32 ako reagujes? Daj nejaké tipy prosim🫶
@anonym_autor Áno, doteraz už žiadne skratky, radšej použi taxi, mestskú hromadnú dopravu, naplanuj si iný čas, nechoď sama atď, proste rozmýšľaj dopredu, aby si sa do takýchto situacii nedostala. Od slzaku si pomoc nesľubuj, aby neskončil aj v tvojich očiach. Prevencia takýchto situácií je najistejšia. Našťastie sa ti nič nestalo, no budeš to dlho rozdychavat. ❤️❤️❤️ Dávaj si na seba pozor.
Nikdy nechoď sama skratkou, ak to znamená, že pôjdeš cez opustené miesto. Ušetrený čas za prípadný problém nestojí. Ak so sebou nosíš slzný sprej alebo paralyzér, uisti sa, že s nimi vieš narábať. Aby si neublížila sebe. Obstaraj si taký obranný prostriedok, ktorý vieš použiť aj v prípade tesnej blízkosti. Samozrejme sa vždy najprv pokús utiecť. Ak sa podobná situácia zopakuje, nehanbi sa poprosiť zamestnancov obchodu o pomoc. Predvídaj a sleduj okolie. Ak sa ti smerom, ktorým ideš čokoľvek nezdá, zmeň ho a bež inou cestou.
A to je Jysk niekde v poli? Ziadne ine obchody pri nom nalepene? Divne.
A to je Jysk niekde v poli? Ziadne ine obchody pri nom nalepene? Divne.
@anonym_905432 Väčšinou sú za týmito stavbami polia a potom aj nejaká dedina alebo okraj mesta.
@anonym_3da70d tak tak, a ešte v týchto horúčavách. Tie obliečky tam budú aj dnes aj zajtra aj o mesiac. Stojí ti to za to?
Nepríjemný zážitok. Ako sa poznám, ja by som vbehla do obchodu, ozrejmila situáciu a zavolala taxi. Mala si šťastie, že nešiel za Tebou. Dúfam, že už sa Ti budú takéto situácie vyhýbať.
@anonym_autor v mladosti som to zažila 2x. Som rada, že sa ti nič nestalo. Je to choré, že aj za bieleho dňa si musia hlavne ženy dávať pozor na úchylov.
@anonym_autor slzak je ok, len chod do lesa a vyskusaj si strek proti stromu plotu palice. Aby si vedela ako to strieka..Lepsi je vacsi a dlhsim dostrekom. Aby to bolo bezkontaktne. Nosim v kabelke na exponovanych miestach v ruke a prst na vrchnaku. Hlavne pri prechadzke kde viem ze je vela psov pustenych a blby majitel 100 metrov za nim. Princip na ludi je rovnaky. Druhy slzak mam v aute pre agresivnych vodicov.
Na buduce nos lepsiu obuv a kup si slzny sprej ... Ked ho budes striekat, daj pozor, ako fuka vietor. Ak proti vetru, ty budes ta, co ho bude mat v ociach.
Ja ako sa poznám by som sa obzrela a opýtala sa čo chce 😂. Ako môj muž hovorí mna sa ľudia boja 😂
@anonym_dfd604 ja som prišla pred Jysk 17,55. O 18 zatvárali. Autá tam už neboli žiadne. Tak som sa rozbehla smerom na hlavnú cestu. Chlap za mnou nešiel, len kričal. Tak som usúdila, že bežím ďalej.
@anonym_autor to kde o 18.00 zatvárajú jysk?
@anonym_autor Ako 17 ročné diecča som zažila obťažovanie skupinou mladíkov v parku, kde ma začal jeden z nich chytať za zadok. Potom ako vydatá som stretla ráno potme cestou do práce exhibicionistu a dnes do tretice ďalší zážitok do zbierky. Vždy mám z toho neskutočný stres a teraz budem mať zase z toho pár dní traumu. Ružové šaty som oprala a odložila do skrine. Už ich nechcem dlhšiu dobu vidieť.
@anonym_autor Podľa mňa hlavne spracuj zážitok z mladosti z toho parku, chcelo by to psychológa. Myslím že včerajšia situácia nebola nebezpečná, nejaký bezdomovec čo to nemá v hlave v poriadku kričal, však oni vždy hovoria totálne kraviny, nemajú to v hlave v poriadku, ale sú neškodní. Už len z fyzického hľadiska by ti nejaký 40 kilový bezdomovec spitý nedokázal ublížiť.

@anonym_autor Ako 17 ročné diecča som zažila obťažovanie skupinou mladíkov v parku, kde ma začal jeden z nich chytať za zadok. Potom ako vydatá som stretla ráno potme cestou do práce exhibicionistu a dnes do tretice ďalší zážitok do zbierky. Vždy mám z toho neskutočný stres a teraz budem mať zase z toho pár dní traumu. Ružové šaty som oprala a odložila do skrine. Už ich nechcem dlhšiu dobu vidieť.