icon

Nezamestnateľný človek

unbeholfen
Dnes o 03:56

Tí čo ma poznajú vedia a tí čo nie zhrniem v skratke. Som mentálne retardovaný, nechálavý, manták, mamľas, avšetko možné čo vystihuje nešikovného človeka. Vystriedal som cez 50 zamestnaní, lebo všade vydržím prvé týždne či mesiace (záleží ako dlho to toleruje kolektíve a šéfstvo). Nijak sa to nezlepšuje, zamestnávam sa znova a znova, a samozrejme znova a znova tie isté problémy. Takže v terajšej práci som tretí mesiac. Urobil som už kopu chýb, velakrát mi nadávali, boli zo mňa nanervy, ale dnes som urobil takú chybu že som na pár minút zdržal celú prevádzku. A už sa vedúci medzi sebou rozprávali že takýchto ludí sem radšej netreba. Takže zase som na hrane a asi na ako obvykle vyhodia.

No a teraz k veci. Keďže som nezamestnatelný, tak tadial cesta nevedie. Lenže zamestnanie je základné živobytie a keď to nieje tak nasleduje automaticky bezdomovectvo. Aj keď rodina je, ale nikto si nechce zavestiť na krk parazita. Takže vylučovacou metódou sa dostávame k tomu že mi hrozí bezdomovectvo tak sa poďme baviť o tom aké mám možnosti ako budúci bezdomovec.

Viem že existujú rôzne charity a noclahárne. Tie majú pravidlá že sa tam musia správať slušne a nesmú drogovať či byť pod vplyvom alkoholu. Paradoxne väčšina bezdomovcov má problém s alkohizmom, sú agresívni a hluční (určite ste videli ako sa zvyknú správať) s týmto ich obvykle do noclahárne nepustia. Ja však nealkoholizujem, nedrogujem, také hlučné agresívne správanie nemám v pohahe, takže ja by som bol v podstate slušný spolupracujúci bezdomovec. Šiel by som do všelijakých sociálnych projektov, potešil by som sa aj nejakej práci akú by zvládal. Tak ako poznáte nejakých sociálnych pracovníkov, alebo máte skúsenosti, vedomosti v dobrovolníctve zamerané na toto, ozvite sa.

Strana
z2
anonym_5da11b
Dnes o 04:21

@unbeholfen urcite na Urade prace by s tymto mali vediet poradit. A takisto navrhnut DSS - domov socialnych sluzieb. Uz davno si tam mal mat ziadost. Otazka je, liecis sa, rehabilitujes? Mas nejakeho opatrovnika?

anonym_ff6c59
Dnes o 04:31

@unbeholfen teba aspon zamestnaju, ja mam problem uz vyse roka daco najst. A mne neprides az tak chory, praveze u teba mi pride pravy opak. Ty mas v hlave viac, nez ini. Robili ti IQ testy?

anonym_5da11b
Dnes o 04:53
@anonym_ff6c59

@unbeholfen teba aspon zamestnaju, ja mam problem uz vyse roka daco najst. A mne neprides az tak chory, praveze u teba mi pride pravy opak. Ty mas v hlave viac, nez ini. Robili ti IQ testy?

@anonym_ff6c59 a ty mas aku diagnozu, ked ta nechcu zamestnat? Mas aj ID?

anonym_322ad7
Dnes o 04:59

Ake bezdomovectvo u teba? Dostavas ID, byvas v byte rodiny. Cize neplatis hypoteku. Budes zit skromnejsie. Nebudes sa napchavat mekacom stale, a pod. pre teba drahymi jedlami. Nauc sa varit, a kupovat si rozky a lacne sunky. Kolko mas ID a kolko platis mesacne za byvanie v byte tvojej rodiny?

unbeholfen
autor
Dnes o 05:00
@anonym_5da11b

@unbeholfen urcite na Urade prace by s tymto mali vediet poradit. A takisto navrhnut DSS - domov socialnych sluzieb. Uz davno si tam mal mat ziadost. Otazka je, liecis sa, rehabilitujes? Mas nejakeho opatrovnika?

@anonym_5da11b praveze neviem ake su postupy. Preto sa pyatm lebo ina vec je čo propagujú a iná je realita, tak ma zaujíma ako fungujú tí dobrovolníci v charitách a sociálni pracovníci, možno ste za mlada dobrovolníčili, alebo máte kamošky čo s tým robia. Tak každé použiteľné info vítam.

anonym_5da11b
Dnes o 05:03
@unbeholfen

@anonym_5da11b praveze neviem ake su postupy. Preto sa pyatm lebo ina vec je čo propagujú a iná je realita, tak ma zaujíma ako fungujú tí dobrovolníci v charitách a sociálni pracovníci, možno ste za mlada dobrovolníčili, alebo máte kamošky čo s tým robia. Tak každé použiteľné info vítam.

@unbeholfen vsak tam zajdi na ten urad a pytaj sa. Ja si nemyslim, ze si retardovany, ako tu pises. Si len lenivy. A to nie je diagnoza....

unbeholfen
autor
Dnes o 05:06
@anonym_ff6c59

@anonym_ff6c59 slabá osveta je ohladne autizmu. Tento typ psychickej poruchy je práve o ton že v niečom môže vypadať inteligentný ale sú veci ktoré nezvláda. Ja robím tak chyby že ani o tom neviem. Multitasking mi pripadá ako chaos a zaseknem sa. Ja viem robiť rutinnú prácu v svojom tempe, ale zamestnávatelia práveže vyžadujú výkony čo nezvládajú ani zdraví ludia.

Pri štandartnom IQ teste som vraj v poriadku mám niečo nad 80. Ale autizmus nieje o IQ to sú nejaký chyby v mozgu. Liečim u psychiatra, ale duševné choroby nisu ako chrípka že sa to dá vyliečiť. Celý život sa s tým borím od narodenia.

anonym_5da11b
Dnes o 05:07
@unbeholfen

@anonym_ff6c59 slabá osveta je ohladne autizmu. Tento typ psychickej poruchy je práve o ton že v niečom môže vypadať inteligentný ale sú veci ktoré nezvláda. Ja robím tak chyby že ani o tom neviem. Multitasking mi pripadá ako chaos a zaseknem sa. Ja viem robiť rutinnú prácu v svojom tempe, ale zamestnávatelia práveže vyžadujú výkony čo nezvládajú ani zdraví ludia.

Pri štandartnom IQ teste som vraj v poriadku mám niečo nad 80. Ale autizmus nieje o IQ to sú nejaký chyby v mozgu. Liečim u psychiatra, ale duševné choroby nisu ako chrípka že sa to dá vyliečiť. Celý život sa s tým borím od narodenia.

@unbeholfen aj autisti su zamestnani... Treba najst nieco, kde ti to pojde a snazit sa...

unbeholfen
autor
Dnes o 05:11

Ja mám ID a zamestnať sa neni problém, možno preto že ja beriem všetko čo príde. Mne je skôr čudné keď niekto povie že nevie sa zamestnať. Mme ešte aj vyvolávajú agentúry s ponukami práce, meste sú plagáty s ponukami práce. Je velká fluktuácia. Však všade chýbajú ludia. Železnice vkuse hladajú, autobusári vkuse hladajú, logistické haly, fabriky, pekárne, obchody, pumpy. Vkuse hladajú všade zamestnancov. Však inák by som ako prestriedal vyše 50 zamestnaní? Jeden deň ma vyhodia, druhý deň som vo vedlajšej firme...

unbeholfen
autor
Dnes o 05:14
@anonym_5da11b

@unbeholfen aj autisti su zamestnani... Treba najst nieco, kde ti to pojde a snazit sa...

@anonym_5da11b majú len majú štastie asi. Do každej práce som šiel s tým s tým že to bude ono a vždy prišli problémy. Všam existujú nezamestnatelní ludia. Pozor to niesu nezamestnaní ale nezamestnatelní to je rozdiel.
Proste sú tak blbí že žiadnu prácu nezvládnu. A ja mám tiež ten problém. Mne nerobí problém hladať si zamestnanie, ísť na nábor, dochádzať aj 40km vlakom, rano vstať a ísť. Ale to že po mesiaci sa vždy ukáže že to nezvládam.

unbeholfen
autor
Dnes o 05:19

Ale ja som s tým zmierený, že budem bezdomovec, tak hladám riešenia ako prežijem v roli nezamestnatelného človeka. Ja by som šiel do takých projektov že nejaké práce pre obec a tak. Niečo jednoduché na pochopenie že v charite za noclah, pôjdem opravovať hrady, zametať ulice alebo tak.

anonym_25701c
Dnes o 06:08

@unbeholfen Chránené dielne si pozeral ?
https://www.dielne.sk/zoznam-dielni

anonym_25701c
Dnes o 06:10

Tu sa môžeš tiež niečo naučiť keď už máš ten internet https://www.sosrdcom.sk/ako-si-najst-pracu/

anonym_25701c
Dnes o 06:12

A toto si tiež preštuduj https://www.sosrdcom.sk/pracovno-pravna-dokumen...
Tam máš informácie aj o dobrovoľníckej činnosti.

anonym_f1a26f
Dnes o 06:22

Všetci čo mu tu radíte zbytočne derietr klávesnicu. Dostal už plno rád čo a ako a on stále si ide svoje. Každý je na vine len on je lietadlo. Najradšej by bol keby každý týždeň dostával peniaze na to aby sa mohol preżierat. A ptm tu dva týždne vyrevuje aká je drahota.

anonym_8b2e9e
Dnes o 06:26
@anonym_f1a26f

Všetci čo mu tu radíte zbytočne derietr klávesnicu. Dostal už plno rád čo a ako a on stále si ide svoje. Každý je na vine len on je lietadlo. Najradšej by bol keby každý týždeň dostával peniaze na to aby sa mohol preżierat. A ptm tu dva týždne vyrevuje aká je drahota.

@anonym_f1a26f nemáš pravdu. On chce naozaj pracovať. Nie je hlúpy, ani lenivý. Len proste nestíha robiť tak, ako by mal. Ma pomalé tempo, ale urobí to, len to jeho tempo nestačí šéfovi. A preto ho zovsadial vyhodia. Ja som to takto pochopila.

anonym_ff6c59
Dnes o 06:30
@unbeholfen

@unbeholfen lenze ty mas aspon ID a ja beham po lekaroch a nikto nic a pritom mi nie je dobre,snazim sa si najst aspon brigadu, velmi ma deprimuje uz to, ze som doma a citim sa ako menejcenna. To mi na psychickom stave nepomoze, mam z toho este vacsie depresie a uzkosti

anonym_f1a26f
Dnes o 06:31
@anonym_8b2e9e

@anonym_f1a26f nemáš pravdu. On chce naozaj pracovať. Nie je hlúpy, ani lenivý. Len proste nestíha robiť tak, ako by mal. Ma pomalé tempo, ale urobí to, len to jeho tempo nestačí šéfovi. A preto ho zovsadial vyhodia. Ja som to takto pochopila.

@anonym_8b2e9e skus pozriet jeho temy co dava. Dostal uz milion rad a dalsi problem je ze ked ma peniaze kupuje hluposti a ptm place ze nema peniaze.

anonym_ff6c59
Dnes o 06:31
@unbeholfen

Ale ja som s tým zmierený, že budem bezdomovec, tak hladám riešenia ako prežijem v roli nezamestnatelného človeka. Ja by som šiel do takých projektov že nejaké práce pre obec a tak. Niečo jednoduché na pochopenie že v charite za noclah, pôjdem opravovať hrady, zametať ulice alebo tak.

@unbeholfen ja stale nechapem, preco vravis ze bezdomovec, ved mas ID, nedokazes s toho prenajat niekde izbu? ci takja ubytovna?

anonym_ff6c59
Dnes o 06:34
@anonym_5da11b

@anonym_ff6c59 a ty mas aku diagnozu, ked ta nechcu zamestnat? Mas aj ID?

@anonym_5da11b nemam ID, musim to riesit. Mam depresiu 2 stupna uzkostna porucha a obezita a kopec ineho. Mam problem v kolektive, mam problem si pamatat , pretoze mam chronicky stres a zabudam, moja kratkodoba pamat je velmi zla. a preco? neviem, nevolaju ma. Idem na konzultaciu na urad prace. A idem riesit ID. Ale ja chcem aj pracovat, ja nevladzem byt len doma, citim sa ako menejcenna a totalne neschopna. :(

unbeholfen
autor
Dnes o 06:34
@anonym_ff6c59

@unbeholfen lenze ty mas aspon ID a ja beham po lekaroch a nikto nic a pritom mi nie je dobre,snazim sa si najst aspon brigadu, velmi ma deprimuje uz to, ze som doma a citim sa ako menejcenna. To mi na psychickom stave nepomoze, mam z toho este vacsie depresie a uzkosti

@anonym_ff6c59 au, aj za teba. Ja nemám na výber, režijné sa musí platiť inák smer ulica. Ja som si nemohol dovoliť byť doma ani cez Covid19.

unbeholfen
autor
Dnes o 06:36
@anonym_ff6c59

@anonym_5da11b nemam ID, musim to riesit. Mam depresiu 2 stupna uzkostna porucha a obezita a kopec ineho. Mam problem v kolektive, mam problem si pamatat , pretoze mam chronicky stres a zabudam, moja kratkodoba pamat je velmi zla. a preco? neviem, nevolaju ma. Idem na konzultaciu na urad prace. A idem riesit ID. Ale ja chcem aj pracovat, ja nevladzem byt len doma, citim sa ako menejcenna a totalne neschopna. :(

@anonym_ff6c59 to choď, nájdi dobrého psychiatra. Na to musí byť nejaká pomoc.

anonym_ff6c59
Dnes o 06:38
@unbeholfen

@anonym_ff6c59 to choď, nájdi dobrého psychiatra. Na to musí byť nejaká pomoc.

@unbeholfen ano, idem k inemu, tento ma vobec neberie vazne.

unbeholfen
autor
Dnes o 06:38
@anonym_ff6c59

@unbeholfen ja stale nechapem, preco vravis ze bezdomovec, ved mas ID, nedokazes s toho prenajat niekde izbu? ci takja ubytovna?

@anonym_ff6c59 kolko to stojí? Ja som zmierený s realitou. Kolko bezdomovcov nechce spolupracovať. Ja budem vďačný charite za strechu nad hlavou a keď budú nejaké práce v rámci sociálnych projektov, tak sa ochotne zapojím.

lucka_ke
Dnes o 07:22

Tomi, ulica a bezdomovectvo určite nie, to si vyhoď z hlavy a ani nad tým nerozmýšľaj!!! Ty si šikovný chalan a určite sa pre teba niečo nájde. Neskúšal si smer zdravotníctvo? Mohol by si sa zamestnať v domove dôchodcov alebo v nemocnici, staral by si sa o starých ľudí - podávať im jedlo, pomáhať s hygienou, obliekaním, ... takých stále treba a hlavne silných mužov je nedostatok. Tam by si robil stále to isté dookola a ani to tempo nie je až také ako vo výrobe.
Pozri tu v Galante hľadajú do DSS https://www.profesia.sk/praca/senior-care-galan... a oni aj ponúkajú možnosť spraviť si opatrovateľský kurz s príspevkom zamestnávateľa

barborienka2001
Dnes o 07:54
@unbeholfen

@anonym_ff6c59 kolko to stojí? Ja som zmierený s realitou. Kolko bezdomovcov nechce spolupracovať. Ja budem vďačný charite za strechu nad hlavou a keď budú nejaké práce v rámci sociálnych projektov, tak sa ochotne zapojím.

@unbeholfen lenže tebe tu radia do kolečka...máš dobrý ID k tomu pracuješ ale že prežerieš minimalne 1100 eur mesačne robota+ID tak my ti za to nemôžeme,mal by si byť pod neustálou kontrolou v nejakej DSS aj sme ti to radili lenže ty by si tam nevydržal ty proste potrebuješ len žrať mekáč bagety pizza a všetky zle hnusne veci ktoré ti prispievajú k morbídne obezite ved ty ani nevládzeš pracovať kôli tej obezite ...chlapče ty raz na to doplatíš a zomrieš v mladom veku na infarkt keď budeš takto pokračovať ...ale u teba aj dosť pochybili rodičia keď vedia že sa o seba nepostaráš tak ta mali dať do DSS navždy bohužiaľ...a neviem prečo píšeš stále dokolečka to isté už zopár rokov stále sme tu tie isté ženy a napíšeme ti to isté aj o 5-10 rokov

anonym_8e4eec
Dnes o 07:55
@lucka_ke

Tomi, ulica a bezdomovectvo určite nie, to si vyhoď z hlavy a ani nad tým nerozmýšľaj!!! Ty si šikovný chalan a určite sa pre teba niečo nájde. Neskúšal si smer zdravotníctvo? Mohol by si sa zamestnať v domove dôchodcov alebo v nemocnici, staral by si sa o starých ľudí - podávať im jedlo, pomáhať s hygienou, obliekaním, ... takých stále treba a hlavne silných mužov je nedostatok. Tam by si robil stále to isté dookola a ani to tempo nie je až také ako vo výrobe.
Pozri tu v Galante hľadajú do DSS https://www.profesia.sk/praca/senior-care-galan... a oni aj ponúkajú možnosť spraviť si opatrovateľský kurz s príspevkom zamestnávateľa

@lucka_ke on je morbídne obézny nemohol by tam pracovať pri tých ľuďoch v DSS on len sa potrebuje nažrať a to je jeho celý deň

anonym_8e4eec
Dnes o 07:57
@unbeholfen

@unbeholfen a zrazu už nemáš ten byt po staršom bratovi ? Tebe je podaná pomocná ruka lenže ty ju len tak vždy zahodíš lebo tvoj žalúdok za teba rozhodne, a inak ved už sú vyplatne termíny tak mi nehovor že už všetko zožral za pár dní 😱😱😱

anonym_8e4eec
Dnes o 08:00
@anonym_ff6c59

@anonym_ff6c59 tak v tvojom prípade sú nutné opakovane časté hospitalizácie a veru depresiu nemáš až takú veľku, ja na tvojom mieste by som sa dala diagnostikovať na tu najhoršiu depresiu..ale ani to nieje záruka že ti dajú ten ID dneska je to horšie štát šetrí na každom

lucka_ke
Dnes o 08:01
@anonym_8e4eec

@lucka_ke on je morbídne obézny nemohol by tam pracovať pri tých ľuďoch v DSS on len sa potrebuje nažrať a to je jeho celý deň

@anonym_8e4eec poznáš ho osobne?

Strana
z2